SPORTSKIJI OD SVIH.
NAJELEGANTNIJI DO SADA.

Dizajn BMW Serije 3 Sedan.

Savršeni elementi dizajna čine BMW 3 Series najsportskijim članom u svojoj klasi vozila. Savremenim tumačenjem klasičnog dizajna, vozilo podržava tradiciju dizajna BMW brenda: duga hauba, kratki prepusti, veliki razmak između točkova i unapređeni putnički prostor. Na ovaj način, najprodavaniji BMW svih vremena nastavlja da bude vodeći model u okviru svog segmenta.

Dizajn eksterijera.

Sportsko - elegantan eksterijer je harmonično koordiniran, estetika i dinamika su uočljivi na prvi pogled. Svojim horizontalnim šipkama, isprepletanim dizajnom otvora za vazduh na prednjoj masci kombinuje prednja svetla da naglasi širok stas na putu. Kao opcija, dvostruki okrugli farovi sa integrisanim korona prstenima su dostupni su LED tehnologiji.

Ali ne privlači pažnju samo prednji deo. Upadljivo oblikovani zadnji branik ima dve horizontalne linije a zadnja svetla sa LED tehnologijom su postavljena široko, osiguravajući da BMW 3 Series Sedan zadržava svoj neprikosnoven izgled I tokom noći.

Verzija sa Sport Line u mediteransko plavo metalik boji i sa 19 " alu felnama je samo jedna od mnogih mogućnosti kojom možete da dodate lični pečat BMW 3 Serie Sedan - od kojih svaka ističe jedinstveni sportski karakter vozila .

OPCIJE SVETLA.

Pomerite kursor miša preko vozila da otkrijete tri varijante za prednje farove.

Dodirnite vozilo na ekranu da otkrijete tri varijante za prednje farove.

 • HALOGENA PREDNJA SVETLA.

  Prednji farovi BMW Serije 3 imaju jedinice svetla u halogenoj tehnologiji kao standardu. Svetla za dnevnu vožnju su uvek u LED tehnologiji.

  Svetla za dnevnu vožnju
  Kratka svetla
  Duga svetla
 • LED PREDNJA SVETLA.

  Svojim upečatljivim korona prstenima, opciona LED prednja svetla naglašavaju sportski izgled BMW 3 Series. Sve funkcije svetla, uključujući i svetla za dnevnu vožnju, parking svetla i indikatore, funkcionišu u LED tehnologiji.

  Svetla za dnevnu vožnju
  Kratka svetla
  Duga svetla
 • ADAPTIVNA LED PREDNJA SVETLA.

  Ova opcija dinamički podešava osvetljenje, garantujući optimalno osvetljenje puta u svakom trenutku. Uključuje funkciju adaptivnih prednjih svetala sa promenljivom distribucijom svetla u gradu i autoputu, svetla za skretanje i duga svetla sa funkcijom smanjivanja zaslepljivanja BMW Selective Beam.

  Svetla za dnevnu vožnju
  Kratka svetla
  Duga svetla

Dizajn LED svetla.

Pored zadnjih svetala sa standardnom funkcijom u LED tehnologiji, prednja svetla i svetla za maglu za BMW 3 Series Sedan su takođe dostupna sa LED jedinicama osvetljenja.

  • LED prednja svetla

   Sve funkcije svetla u LED prednjim svetlima sa svetlima za dnevnu vožnju, parking svetlima i indikatorima su u LED tehnologiji. Duga i kratka svetla se sastoji od 10 LED velike snage. Prednja svetla dolaze sa automatskom kontrolom, isporuču briljantno osvetljenje puta napred i na taj način poboljšavaju bezbednost noću i po lošem vremenu.

   LED diode (svetleće diode) odlikuju se dugim vekom trajanja i troše do 50 odsto manje energije od konvencionalnih sijalica. Dakle, one takođe pomažu da se smanje potrošnja goriva i emisija. Šta više, one proizvode svetlost koja je veoma slična dnevnom svetlu, tako da su posebno nežne za oči.Ravna spoljna kontura LED prednjih svetala takođe naglašava stil automobila.

  • Adaptivna LED prednja svetla

   Adaptivna LED prednja svetla karakteriše distribucija svetlosti koji se automatski podešava prema brzini vožnje, dinamički osvetljavajući put napred. Pored indikatora i svetla za dnevnu vožnju, ona uključuju funkcije adaptivnih prednjih svetla sa promenljivom distribucijom svetlosti u gradu i autoputu, svetla u krivinama, kao i BMW Selective Beam (duga svetla sa funkcijom smanjivanja zaslepljivanja), koji automatski prebacuje između dugih i kratkih svetala. To omogućava sistemu da ponudi optimalno osvetljenje puta pod svim uslovima.

   U mraku pokretna prednja svetla omogućavaju vozaču da vidi daleko u krivini čim se točak okrene. Da bi se poboljšala vidljivost kratkog dometa, ugaona svetla se automatski aktiviraju čim se indikator skretanja uključi ili upravljač okrene - čak i kada vozilo miruje. Adaptivna prednja svetla obezbeđuju optimalno osvetljenje na putu, znatno povećavajući aktivnu bezbednost.

   BMW Selective Beam dozvoljava vozaču da ostavi duga svetla kad god je to potrebno, omogućavajući optimalne vizuelne uslove noću. Sistem prati prisustvo vozila ispred ili nadolazeći saobraćaj i podešava duga svetla kako bi se izbeglo zaslepljenje drugih učesnika u saobraćaju.

  • LED svetla za maglu

   LED svetla za maglu povećavaju vidljivost kratkog dometa u magli ili tokom padavina, poboljšavajući bezbednost u vožnji tokom noći. Zajedno sa svojim snopom širokog ugla, ona su poznatiapo boji svoje svetlosti - koja je vrlo slična dnevnom svetlu - svom dugom životnom veku i njihovom niskom potrošnjom energije.

   Istovremeno, LED svetla za maglu ispod prednjih svetala daju tehnički napredan, moderan ton BMW Serije 3.

  • Zadnja svetla sa LED tehnologijom

   Zadnja svetla sa svetlosnim elementima u LED tehnologiji sastoje se od pojedinačnih LED elemenata osvetljenja visokih performansi i imaju karakterističan BMW " L " oblik. To jača identitet zadnjem kraju kao BMW-u i čine da je vozilo prepoznatljivo kao BMW čak i u mraku.

   Veliki indikatori i brzo delovanje LED stop svetla takođe igraju ulogu u bezbednosti BMW Serije 3.

Dizajn enterijera.

Čim uđete u BMW Serije 3 Sedan, odmah primetiti orijentaciju ka vozaču i izuzetan kvalitet materijala. Unutrašnjost je prostrana, sa praktičnim mogućnostima za skladištenje i funkcionalnom instrument tablom. Istovremeno, dominira elegancija i dinamika. Brojni dodaci u hromu kao i površine u crnoj boji visokog sjaja naglašavaju izuzetan kvalitet. U tipičnom BMW stilu, kokpit je sistematski orijentisan ka vozaču, što ga čini izuzetno jednostavanim za rukovanje.

Svaki ergonomski izazov je savladan sa najvećom brigom i pažnjom. Najbolji primer je 8.8 "Kontrolni ekran opcionalnog navigacionog sistema Professional: slobodno stojeći iznad centralne konzole, odiše izgledom vrhunskog kvaliteta. Središnja konzola ima držač za dva pića i njegov poklopac, kada je zatvoren, može da se koristi kao površine za skladištenje. To su samo dva od mnogih detalja u ukupnom konceptu koji savršeno kombinuje sportske karakteristike sa modernim.

UDOBNOST VOZAČA.

Visoko-kvalitetni materijali.

Sofisticiran dizajn i vrhunski umetnički rad u unutrašnjosti je očigledan na prvi pogled. Opciona sportska sedišta su dostupni u, na primer, “Dakota” Oister koži. Ovo se može dopuniti unutrašnjim uređenjem u aluminijumu, fino brušenenim sa detaljima u crnoj boji visokog sjaja, koji se protežu u unutrašnjosti na sva četiri vrata.

Kokpit je obogaćen brojnim hromiranim detaljima, uključujući i one klasične na instrumenat tabli i ventilacionim otvorima. Oprema oko jedinice za klimatizaciju i radio kontrole je u crnoj boji visokog sjaja. Kao deo opcionog Paketa osvetljenja, ambijentalno osvetljenje osvetljava unutrašnjost sa stilom i diskretno sa kombinacijom direktnih i indirektnih izvora svetlosti.

BMW Individual obezbeđuje maksimalnu isključivost: oprema enterijera u finom drvetu Ash Grain White boje ili BMW Individual obogaćen kožnom “Merino” opremom fino strukturirane u bojama kao što Cashmere Beige ili Amaro Brown daju sofisticiran ton koji podiže kvalitet enterijera na sledeći nivo.

Potrošnja goriva i emisije CO2.

Potrošnja goriva i emisija CO2 za BMW 3 Series Sedan modele sa benzinskim ili dizel motorom:
Potrošnja goriva u l/100 km (kombinovana): 7.9 do 3.8
Emisija CO2 u g/km (kombinovana): 185 do 99

Potrošnja goriva i emisija CO2 za BMW 340i Sedan:
Potrošnja goriva u l /100 km (kombinovana): 7.7 do 6.5
Emisija CO2 u g / km (kombinovana): 179 do 152

Potrošnja goriva i emisija CO2 za BMW 340i Sedan:
Potrošnja goriva u l /100 km (kombinovana): 6.5 to 5.5
Emisija CO2 u g / km (kombinovana): 151 to 129

Potrošnja goriva i emisija CO2 za BMW 340d Sedan:
Potrošnja goriva u l /100 km (kombinovana): 4.4 to 4.0
Emisija CO2 u g / km (kombinovana): 116 to 106

Potrošnja goriva i emisija CO2 za BMW 340i Sedan:
Potrošnja goriva u l /100 km (kombinovana): 2.4 to 2.1*
Emisija CO2 u g / km (kombinovana): 55 to 49*
*Vrednosti za rad u hibridnom režimu su samo preliminarne vrednosti i još uvek nisu potvrđene.

Dodatne informacije o zvaničnoj potrošnji goriva i zvaničnoj emisiji CO2 za nove putničke automobile mogu se naći u “Vodiču za potrošnju goriva i emisiju CO2 novog putničkog vozila”, koji je besplatno dostupan u svim prodajnim objektima i iz DAT Deutsche Automobil Treuhand GmbH Hellmuth - Hirth - Str. 1, 73760 Ostfildern, Nemačka.