ESTETIKA. ZA VIZIONARE.

Dizajn nove BMW Serije 7 Sedan.

"Razmatramo tehničke inovacije i visok kvalitet svih detalja koji su neophodani kao i emocije za formiranje jezika i atmosfere enterijera. Tokom procesa projektovanja, radili smo sa idejom " Tehnološke poezije" - Osećanje savršene interakcije između progresivne tehnologije i njenog prevoda u dizajn."

Karim Habib, šef Dizajna BMW Automobila

DIZAJN EKSTERIJERA.

Dinamičke proporcije, preciznE linije i izvajane površine: BMW Serije 7 prikazuje tipičan BMW dizajn u svom najelegantnijem obliku. Bilo svojim talasastim prednjim delom, proširenom bočnom stranom ili moćnim zadnjim delom, BMW Serije 7 zrači svojim prirodnim i autoritativnim prisustvom iz svakog ugla.

  • Samouvren prednji deo

   U prednjem delu, široki okvir velike i uspravne rešetke se izdvajaju jasno, dajući BMW Serije 7 dinamičan karakter koji stremi napred. Dovod vazduha koji se nalazi ispod i optički je podeljen na tri dela, se proteže duž celog prednjeg krila, dajući vozilu izuzetno autoritativan i prepoznatljiv izgled. Opremljen LED tehnologijom kao standardom, unutrašnje cevi u izbornim Adaptivnim LED prednjim svetlima su povezane sa rešetkom maske horizontalnom trakom.

   Tehnologija jednog svetla koja, bukvalno, ističe put napred je BMW Laserski farovi koja je prepoznatljiva po plavoj boji, horizontalnim prečkama u centrima cevi.

  • Elegantna bočna strana

   U bočnom pogledu, blago opadajuća linija krova prati izuzetno elegantnu siluetu. Okvir perifernog hromiranog prozora se neprimetno stapa u Hofmeister kink. Dvostruka brazda sa integrisanim kvakama na vratima se proteže od prednjeg do zadnjeg svetla u dve precizne linije. One stvaraju uzak prostor između njih koji se pojavljuje kao stalni snop svetlosti zbog međusobnog preplitanja svetlosti i senke u bočnom delu, naglašavajući kako dužinu tako i bočnu visinu BMW serije 7. Uravnotežen izgled i optički nisko težište ovog sedana podržavaju hromirane obloge koja se protežu od ispusta duž cele strane vozila.

  • Snažan zadnji deo

   Horizontalna usklađivanje svih elemenata zadnjeg dela naglašava širinu i autoritet BMW serije 7. Horizontalna hromirana cev se ovdje smelo proteže preko cele širine vozila, stvarajući optičku vezu između farova. Po prvi put, L oblik cevi farova se takođe nastavlja u geometriji stakla, što zadnjim farovima daje upečatljiviji izgled. Završna obrada auspuha je urađena upečatljivim hromiranim ramom. U kombinaciji sa širokim tragom točkova i oblikovanim kućištima točkova, oni smanjuju optički centar gravitacije, dajući BMW Serije 7 jedinstven izgled i kada se gleda od pozadi.

Aktivna maska sa propustima za vazduh.

Jedan jedinstveno prepoznatljiv dizajn detalja na prednjem delu BMW Serije 7 je aktivna maska sa propustima za vazduh.
Ventilacioni otvori sa svojim letvicama u hromu su vidljivi i aktivno regulišu protok vazduha. Ako hlađenje zahteva povećanje motora, otvaraju se ventilacioni otvori. U zatvorenom stanju poboljšavaju aerodinamičnost i obezbeđuju upečatljivo prisustvo zahvaljujući vertikalnim hromiranim letvicama.

DIZAJN ENTERIJERA.

Blagostanje i udobnost.

Nova era udobnosti vožnje u BMW Serije 7.

Koji god sedište da koristite u BMW Serije 7, osećate savremenu i ka budućnosti orijentisane atmosferu luksuznog blagostanja.Virtuozni sastav materijala, svetlosti, oblika, boja i inovativne tehnologije koji prati ljude koji žele da pokrenu stvari - bilo da je to od pozadi ili sa sedišta vozača.

  • Za putnike na zadnjem sedištu

   U zadnjem delu, sve je usmereno ka putovanju u luksuznom ambijentu. Putnici uživaju u prostranoj udobnosti i nizu ekskluzivnih opcija za zabavu. Pokretni tablet sa komandom na dodir pruža potpuno integrisane opcije kontrola za udobnost i funkcije zabave.

   Sa posebnom opremom “Executive Lounge” putnik pozadi koji je na istoj strani kao i suvozač može da uživa u putovanju u posebno opuštajućem položaju. Tabela koje je integrisana u naslon za ruke je prekrivena crnom Nappa kožnom i ima kvalitetnu izgled i osećaj. Pored toga, panorama stakleni „Sky Lounge“ krov u dugoj verziji stvara otvoren i svetlom ispunjen prostor i ako je potrebno može se osvetliti bojama ambijentalnog osvetljenja. Ovo je idealna atmosfera u kojoj se uživa u izvanrednom zvuku studijskog kvaliteta na Bowers & Wilkins Diamond sistemu sa izlazom od 1.400 vati.

  • Za vozača i suvozača

   Instrument tabla koja je usmerena ka vozaču u BMW Serije 7 nudi niz tehnoloških inovacija. BMW je prvi proizvođač koji nudi kontrolu gestom, tako da se suštinske komande mogu dati pokretom ruke. Slično inteligentni su napredna komanda glasom, iDrajv kontroler na dodir i, kao alternativa, na ekran osetljiv na dodir, koji je povezan sa Professional navigacionim sistemom kojim može da se upravlja direktno preko 10.25 "LCD ekrana u boji.

   U zavisnosti od načina vožnje koji odaberete, ekrani na instrument tabli iza kožnog upravljača su povezani različitim grafičkim simbolima. Višenamenski tasteri su postavljenio trodimenzionalno ne bi li pružili naročito prijatan osećaj i ugrađene su u polirano hromiranu površinu. Elegantna arhitektura sa horizontalnim površinama privlači pogled posmatrača vizuelnim detaljima ambijentalnog osvetljenja.

Preciziranje.

BMW Serije 7 predstavlja preciznost i kvalitet na vrhovnog nivou. Dokaz za to je plutajući dizajn retrovizora: Čini se kao da retrovizori izrastaju kroz konture prozor. Moderni i elegantni u svojoj snazi, oni su takođe povećavaju aerodinamiku. Drugi primeri pravih detaljnih poboljšanja su rešetka sa vertikalnim hromiranim letvicama, visoka preciznost i izuzetno prepoznatljiv izgled dizajna točka i neprimetno ugrađen Hofmeister kink.

U unutrašnjosti, visoko - kvalitetni materijali, kao što su hrom sa unutrašnjim oblogama u fino obrađenom drvetu i sedišta sa presvlakama, kao što je ekskluzivna "Nappa" koža u boji slonovače, stvaraju skladnu kombinaciju. Takođe visoko kvalitetno izrađena instrument tabla je ukrašena kontinuiranim šavom. Drvene dekorativne obloge i elektropostavljena traka se pojedinačno uparuju u toku proizvodnog procesa, tako da se dobija celokupna slika bez šavova.

BMW Individualna kolekcija sa ekskluzivnom šemom boja i materijala nudi dodatne opcije za različito dizajniranje BMW serije 7. Ovo uključuje presvlake u Merino koži u mediteranskoj Tartufo braon sa ručno izrađenim detaljima kao što su pleteni detalji, ručno pleteni cevovodi i šavovi u kontrastnim bojama.

Potrošnja goriva i emisije CO2.

Potrošnja goriva i emisija CO2 za modele BMW Serije 7 sa benzinskim ili dizel motorom *:
Potrošnja goriva u l / 100 km (kombinovana ): 8,5 do 4,5
Emisija CO2 u g / km (kombinovana ): 197 do 119

Potrošnja goriva, emisija CO2 za modele BMW Serije 7 sa eDrive ** :
Potrošnja goriva u l / 100 km (kombinovana): 2,3 do 2,1
Emisija CO2 u g / km (kombinovana) : 53 do 49
Potrošnja električne energije u kWh / 100 km ( kombinovana ) : 13.0 do 12.5

Potrošnja goriva i emisija CO2 za BMW 750Li xDrive :
Potrošnja goriva u l / 100 km (kombinovana ) : 8,5 do 8,3
Emisija CO2 u g / km (kombinovana ) : 197 do 192

* Za pojedine modele, dobijene brojke su moguće tehničke specifikacije .
** Dobijene brojke su moguće tehničke specifikacije.

Za BMW 750i, BMW 750Li, BMW 740d xDrive i BMW 740Ld xDrive se očekuje da će biti dostupni od 4. kvartala 2015. godine.
BMW eDrive modeli 740e, i 740Le xDrive će biti dostupni od 2016. godine.

Brojke za potrošnju goriva, emisije CO2 i potrošnje energije zavise od veličine točkova i odabranih pneumatika.

Dodatne informacije o zvaničnoj potrošnji goriva i zvaničnoj tačnoj emisiji CO2 za nove putničke automobile mogu se naći u „Smernice za potrošnjau goriva i emisije CO2 novog putničkog vozila“, koje su dostupne besplatno na svim prodajnim objektima i kod DAT Deutsche Automobil Treuhand GmbH, Hellmuth-Hirth-Str. 1, 73760 Ostfildern, Nemačka.