IMAJTE SVE. ROK I SOUL.

Novi BMW M140i 3-vrata: 340 ks, 250 kW.

BMW M Performance

IMAJTE SVE. ROK I SOUL.

Novi BMW M140i 3-vrata: 340 ks, 250 kW.

IMAJTE SVE. ROK I SOUL.Novi BMW M140i 3-vrata: 340 ks, 250 kW.

Jedinstven za BMW Serije 1, BMW M140i je opremljen 6-cilindarskim benzinskim motorom od 340 ks, koji ubrzava model sa troja vrata do 100 km/h za 4,8 sekundi. Sa ciljem beskompromisnog uživanja u vožnji, M stručnjaci su modifikovali i podesili brojne pojedinosti tako da se savršeno uklapaju, od dizajna, preko motora, pa do vešanja. Rezultat je kompaktni model M Performance sa optičkim i voznim karakteristikama koje mu obezbeđuju jedinstveni položaj među vozilima BMW Serije 1.

Vrednosti za BMW M140i 3-vrata:
Potrošnja goriva (kombinovano): 7,8 do 7,1 l/100 km
Emisije CO2 (kombinovano): 179 do 163 g/km

Read more

M PERFORMANCE DIZAJN MODELA BMW M140i 3-VRATA.

Izuzetne peformanse mogu se postići samo savršenom međuigrom svih komponenti. Ona počinje od ulaza za vazduh napred, koji pomažu hlađenju motora, i nastavlja se do M Sport vešanja, koje modelu BMW M140i daje još bolje upravljanje. Odabrana svojstva M Sport paketa naglašena su ekskluzivnim detaljima M Performance. Optičke indikacije duha koji pokazuje kako je neobuzdan kada se moćnom M Performance TwinPower Turbo rednom 6-cilindarskom benzinskom motoru dopusti da slobodno radi.

EKSKLUZIVNA SVOJSTVA MODELA BMW M140i 3-VRATA.

Elementi dizajna naglašeni bojom.

Kao ekskluzivni dodatak, bočni otvori za vazduh aerodinamičnog prednjeg panela modela BMW M140i opremljeni su dizajnerskim elementima u boji Ferric Grey.
Read more

18'' M Duplokraki 436 M.

Ekskluzivni točkovi od lake legure u boji Ferric Grey zajedno sa M Sport kočnicom optimalno prenose postupke ubrzavanja i kočenja na asfalt (225/40 ZR18 napred, 245/35 ZR18 pozadi).
Read more

Kape spoljnih ogledala naglašene bojom.

Zakrivljene kape ogledala imaju završnu obradu u boji Ferric Grey. Njihov aerodinamični dizajn jedva nudi bilo kakav otpor vazdušnoj struji.
Read more

M logo u boji Dark Chrome.

M logo u boji Dark Chrome je elegantan način da se naglasi činjenica da je BMW M140i automobil M Performance.
Read more

Završni elementi izduvnih cevi s obe strane.

Ekskluzivno za BMW Serije 1, završni elementi izduvnih cevi u boji Black Chrome s obe strane na modelu BMW M140i ukazuju na modifikovani izduvni sistem bez srednjeg prigušivača i sa kontrolom ventilacije vazduha.
Read more

Oznaka modela u boji Dark Chrome.

Specifična oznaka modela pozadi naglašena bojom ističe tu blisku vezu između BMW M140i i modela BMW M.
Read more

M PERFORMANCE TWIN POWER TURBO REDNI 6-CILINDARSKI BENZINSKI MOTOR.

M Performance TwinPower Turbo redni šestocilindarski benzinski motor zapremine 3,0 litra kombinuje Twin Scroll turbopunjač sa sistemima Valvetronic, Double-VANOS i High Precision Injection. Ovaj inteligentan i inovativan paket smanjuje vrednosti kombinovane potrošnje goriva modela BMW M140i sa osmobrzinskom Steptronic Sport transmisijom na samo 7,1 l/100 km (xDrive: 7,4 litra/100 km) sa emisijama CO2 od 163 g/km ((xDrive: 169 g/km) i dopušta impresivne vrednosti performansi: 250 kW (340 KS), maksimalni obrtni moment od 500 Nm i ubrzavanje od 0 do 100 km/h za samo 4,6 sekundi (xDrive: 4,4 sekunde). Maksimalna brzina je 250 km/h (elektronski ograničena). Među modelima BMW Serije 1, ovaj motor se koristi ekskluzivno u modelu BMW M140i.

 • Emotivni M Performance zvuk

  Specifični izduvni sistem modela BMW M140i može se momentalno prepoznati po izduvnim cevima u boji Black Chrome s obe strane. Eliminacija srednjeg prigušivača i inteligentna kontrola ventilacije vazduha proizvode harizmatični zvuk, koji izaziva žmarce u leđima onih koji sede na sportskim sedištima. Ove ekstenzivne akustične optimalizacije još značajnije osnažuju osećaj sportskog automobila.

M PERFORMANCE DINAMIČNOST MODELA BMW M140i 3-VRATA.

BMW M140i 3-vrata je otelotvorenje sportskog zadovoljstva u vožnji i visoke mere vozne dinamičnosti. Njegova šasija spuštena za deset milimetara prenosi snagu direktno na put. Njegova M Sport kočnica sa plavim kočionim kleštima i M logom garantuje maksimalno usporavanje čak i pri posebno dinamičnom stilu vožnje. Njegovo varijabilno sportsko upravljanje sa modifikacijama servo volana i samocentrirajućim momentom daje vozaču naročito pouzdani oseća kontrole nad smerom kretanja.

 • Više dinamičnosti: spuštena M sportska šasija

  Da bi se izuzetne performanse motora prevele u impresivnu i autoritativnu dinamičnost vožnje, opruge i stabilizatori precizno su podešeni kako bi se prilagodili šestocilindarskom motoru sa visokim obrtnim momentom. Specifična elastokinematika prednje osovine garantuje impresivne vozačke trenutke. Još veća agilnost postiže se pomoću posebno podešenog M sportskog vešanja spuštenog za 10 milimetara i varijabilnog sportskog upravljanja uključujući Servotronic. Opcionalni BMW xDrive sistem pogona na sva četiri točka distribuira pogonsku silu u modelu BMW M140i xDrive fleksibilno između osovina i pruža najbolju moguću vuču čak i pod teškim drumskim uslovima.

  Vrednosti za BMW M140i xDrive 3-vrata:
  Potrošnja goriva (kombinovano): 7,4 l/100 km
  Emisije CO2 (kombinovano): 169 g/km

 • Više sporta: 8-brzinska Steptronic Sport transmisija

  Za dinamični sprint modela BMW M140i odgovorna je opcija 8-brzinske Steptronic Sport transmisije. Launch Control koju ona obuhvata obezbeđuje da ubrzavanje od 0 do 100 km/h bude moguće za samo 4,6 sekundi. Jednostavno pritisnite dugme DSC, podesite ručicu selektora na položaj „S“, načas otpustite kočnicu i i nagazite na papučlcu za gas – ako sada oslobodite kočnicu, naučićete šta potisak tačno znači.

 • Veća kontrola: M Sport kočnice kao standard

  18-inčni duplokraki M točkovi tipa 436 M od lake legure napred odlučno se zaustavljaju pomoću četiri klipno fiksirane kočnice sa aluminijumskim kočionim diskovima. Na zadnju osovinu dejstvuje dvoklipna verzija. Zahvaljujući internoj ventilaciji one se ponašaju pouzdano čak i pod velikim termičkim opterećenjem. Čak i kada je vozilo nepomično, ova strahovita kočiona snaga može se prepoznati po upadljivim plavim kočionim kleštima sa M logom.

PORODICA M PERFORMANCE.

Fino izoštreni dizajn, maksimalizovana dinamičnost vožnje. Automobili M Performance su otelotvorenje ove trijade svojstava. Kao ekskluzivna ponuda kompanije BMW M GmbH, oni kombinuju ono najbolje iz svojih odgovarajućih serija sa dinamičnim genima BMW M, te tako stvaraju sasvim osobenu, sopstvenu klasu.

Intenzivnije zadovoljstvo u vožnji.

Upoznajte čitav raspon automobila M Performance.

Potrošnja goriva i emisije CO2.

 • Vrednosti za potrošnju goriva, emisije CO2 i potrošnju energije zavise od veličine odabranih točkova i guma. Podaci o potrošnji se utvrđuju u skladu sa ECE ciklusom vožnje.

  Domet vožnje zavisi od raznovrsnih faktora, naročito od ličnog ponašanja u vožnji, odabrane trase, vremenskih uslova, upotrebe grejanja/hlađenja i prethodne klimatizacije.

  Više informacija o zvaničnoj potrošnji goriva i zvaničnim specifičnim emisijama CO2 za nove putničke automobile možete naći u „Smernicama za potrošnju goriva i emisije CO2 za nova putnička vozila“, koje su dostupne besplatno na svim prodajnim mestima i od DAT Deutsche Automobil Treuhand GmbH, Hellmuth-Hirth-Str. 1, 73760 Ostfildern, Nemačka.