Dinamičnost vožnje i efikasnost BMW Serije 2 Active Tourer

MALE DIMENZIJA. OGROMAN UŽITAK U VOŽNJI.

Dinamičnost vožnje i efikasnost BMW Serije 2 Active Tourer.

MALE DIMENZIJA. OGROMAN UŽITAK U VOŽNJI.

Dinamičnost vožnje i efikasnost BMW Serije 2 Active Tourer.

Bez obzira da li ste u gradskom saobraćaju, na strmim planinskim putevima ili na zemljanom putu – jedna stvar se nikad ne menja sa BMW Serije 2 Active Tourer: neuporedivo, uzbudljivo iskustvo u vožnji. Sa BMW TwinPower Turbo tehnologijom inovativno upravljanje sa odličnim odzivom i nekoliko genijalnih sistema za kontrolu šasije, BMW Serije 2 Active Tourer savlada svaku krivinu i svaku put – bezbedno i uz veliki užitak.

MALE DIMENZIJA. OGROMAN UŽITAK U VOŽNJI.Dinamičnost vožnje i efikasnost BMW Serije 2 Active Tourer.

Bez obzira da li ste u gradskom saobraćaju, na strmim planinskim putevima ili na zemljanom putu – jedna stvar se nikad ne menja sa BMW Serije 2 Active Tourer: neuporedivo, uzbudljivo iskustvo u vožnji. Sa BMW TwinPower Turbo tehnologijom inovativno upravljanje sa odličnim odzivom i nekoliko genijalnih sistema za kontrolu šasije, BMW Serije 2 Active Tourer savlada svaku krivinu i svaku put – bezbedno i uz veliki užitak.

Read more
BMW Twinpower Turbo tehnologija

BMW TWINPOWER TURBO TEHNOLOGIJA.

Zahvaljujući BMW TwinPower Turbo tehnologiji, inovativni BMW benzinski i dizel motori omogućavaju bržu isporuku snage i odličan odziv na pedalu gasa čak i pri niskim obrtajima motora, uz malu potrošnju goriva i emisiju gasova. Najnovija generacija motora iz EfficientDynamics porodice kombinuje vrhunske tehnologije ubrzigavanja goriva sa potpuno varijabilnom distribucijom snage putem inovativne tehnologije turbo punjača radi povećanja efikasnost i dinamike.

Snaga i efikasnost u jednom pakovanju.

BMW TwinPower Turbo motori u BMW Serije 2 Active Tourer.

BMW xDRIVE.

Inteligentni BMW xDrive sistem pogona na svim točkovima se savršeno prilagođava najizazovnijim uslovima na putu, osiguravajući optimalno prianjanje u svakom trenutku. xDrive i Dinamična kontrola stabilnosti (DSC) osiguravaju da vaš BMW automobil uvek ostane bezbedan i stabilan. Kontrolisan putem sistema DSC senzora, xDrive sistem fleksibilno i brzo raspoređuje pogonsku snagu između osovina kako bi sprečio predupravljanje ili podupravljanje u krivinama, time omogućavajući odličnu direkcionu stabilnost. Osim toga, garantuje vam brzo i bezbedno ubrzanje čak i na klizavim ili strmim putevima. Po kritičnim uslovima puta, DSC nema potreba da toliko interveniše. Pored toga, BMW xDrive kombinuje sve prednosti sistema pogona na svim točkovima – prianjanje, direkcionu stabilnost i bezbednu vožnju – sa klasičnom BMW agilnosti.

Otkrijte BMW Serije 2 Active Tourer u akciji

NALET ADRENALINA SVAKI DAN.

Otkrijte BMW Serije 2 Active Tourer u akciji.

NALET ADRENALINA SVAKI DAN.

Otkrijte BMW Serije 2 Active Tourer u akciji.

BMW sDRIVE.

BMW sDRIVE

BMW sDRIVE.

sDrive se odnosi na BMW vozila kod kojih se obrtni momenat prenosi putem samo osovine. U vozilima kompaktnih dimenzija takvo rešenje omogućava više prostora unutar vozila i velik prtljažnik. sDrive na prednjoj osovini zajedno sa transverzno postavljenim motorom je rešenje koje štedi prostor i istovremeno osigurava izvanrednu dinamičnost i pokretljivost.

100% Sportski

100% SPORTSKI.

Na pravcima ili krivinama, na dugim putovanjima ili kratkoj gradskoj vožnji – sa njegovom snagom, agilnosti, odličnom promenom stepena prenosa i savršenoj prianjanja na putu, BMW Serije 2 Active Tourer prikazuje sportski duh u svakoj situaciji.

 • Steptronic transmisija

  6-stepena Steptronic transmisija olakšava promenu stepena prenosa i vožnju tako što poboljšava odziv prilikom promene stepena prenosa. 8-stepena Steptronic transmisija olakšava promenu stepena prenosa i vožnju zahvaljujući brzim promenama obrrtaja motora i kraćim intervalima promene stepena prenosa. Objedinjuje izvanrednu udobnost sa impresivnom dinamikom i smanjenom potrošnjom goriva.
  8-stepena sportska transmisija olakšava promene stepeni prenosa i vožnju zahvaljuju brzim promenama obrtaja motora i kraćim intervalima promene stepena prenosa. Pored automatske transmisije, stepeni prenosa se takođe mogu ručno menjati uz pomoć ručice menjača, ili radi veće dinamičnosti, putem lopatica za promenu stepena prenosa iza volana.

 • Kontrola lansiranja i BMW kontrola performansi

  Kontrola lansiranja će sigurno oduševiti vozače sa dinamičnim i sportskim ambicijama. Funkcija omogućava maksimalno ubrzanje iz mesta kada pustite pedalu kočnice i pritisnete pedalu gasa. Sistem dovodi motor do idealnih obrtaja a Steptronic sportska transmisija konstantno podešava tačke promene stepena prenosa tako da prilikom promene stepena prenosa motor opet bude na optimalnim obrtajima.
  BMW Kontrola performansi interveniše putem kontrole motora i kontrolisanog kočenja prilikom skretanja, tako da je više snage prenešeno na spoljašnje točkove a manje na unutrašnje. To znači da vozilo praktično samo skreće, time povećavajući bezbednost i udobnost u vožnji..

 • Dinamična kontrola amortizera

  Dinamična kontrola amortizera omogućava vozaču da promeni karakteristike amortizera u dva različita podešavanja, radi neverovatno mirne i udobne vožnje i povećanje dinamike u vožnji. Pored standardnog Comfort podešavanja, koje pruža smireno i prijatno iskustvo u vožnji, dostupno je i Sport podešavanje. Kada ga izaberete, amotrizeri su tvrđi a karakteristike vožnje su direktnije i dinamičnije. Podešavanja su aktivirana putem prekidača za kontrolu iskustva u vožnji koji se nalazi na centralnoj konzoli.

 • Elektromehaničko servo upravlanje i varijabilno sportsko upravljanje

  „Elektromehaničko servo upravljanje stvara iskustvo direktnog upravljanja dok istovremeno poboljšava pokretljivost i udobnost u vožnji. Kako bi BMW preciznost bila zagarantovana u kombinaciji sa pogonom na prednje točkove, elektromehančko upravljanje je savršeno kalibrisano za novi koncept vožnje. Servo jedinica i servo zupčanici su spakovani u jednu komponentu. To znači da sistem upravljanja funkcioniše sa veoma malo trenja.
  Kako bi se omogućilo precizno iskustvo u vožnji bez smetnji, elektronika sistema za servo upravljanje radi kako bi poništila pokretačku snagu motora putem elektromehaničkog servo upravljanja u zupčanicima servo sistema na nivou izračunatom od strane DSC uređaja za upravljanje. Ova kompenzacija obrtnog momenta rezultuje preciznošću upravljanja koje parira vozilima sa pogonom na zadnjim točkovima.
  Veoma čvrst prednji kraj i precizna kinematika osovine doprinose odličnim karakteristikama upravljanja vozila. Elektromagnetno servo upravljanje osvaja vozače svojom preciznošću i direktnim odzivom, kao i smanjenom snagom potrebom za okretanje volana prilikom parkiranja.
  Varijabilno sportsko upravljanje sa Servotronic sistemom stvara direktan i agilan odziv upravljanja sa manjim fizičkim zamaranjem prilikom okretanja volana. Sistem upravljanja reaguje na ugao volana putem varirajućih odnosa upravljanja. To poboljšava upravljanja kada vozite sportskim stilom vožnje kao i udobnost prilikom parkiranja i manevrisanja.

ECO PRO REŽIM.

ECO PRO mod pomaže vozačima da smanje potrošnju goriva i do 20 procenata, zavisno od njihovog stila vožnje – prema internoj BMW studiji potrošnje goriva. Dodatne funkcije kao što je kretanje po inerciji, asistent za izbor trase i ECO PRO Route nose u sebi potencijal za dodatnih pet procenata smanjenja potrošnje.

 • ECO PRO rute

  ECO PRO Route pokazuje najefikasniju trasu na osnovu situacije u saobraćaju, stila vožnje i uslova na putu. Računar u vozilu prikazuje procenat goriva koji se može uštedeti vožnjom po trasi koju je izabrao sistem ECO PRO Route.

 • Krstarenje

  Funkcija kretanja po inerciji razdvaja pogonski sklop od motora i vozilo se kreće bez priliva dodatne energije. Automobil „jedri“ kada vozač ukloni nogu sa papučice za gas između 50 i 160 km/h i ne pritiska kočnice. Na osnovu podataka iz navigacionog sistema, Asistent za izbor trase prepoznaje krivine, naseljene oblasti, ograničenja brzine i izlaze sa autoputa, i vozača unapred savetuje kada da prestane sa ubrzavanjem.

AUTOMATSKA START/STOP FUNCKIJA.

Automatska start/stop funckija

AUTOMATSKA START/STOP FUNCKIJA.

Automatska Start/Stop funkcija osigurava da se gorivo troši samo kada zapravo vozite automobil. Dok čekate u saobraćaju ili na semaforu, automatska Start/Stop funkcija štedi gorivo gašenjem motora čim vozilo stoji u mestu a noga je skinuta sa pedale kvačila (manuelna transmisija) ili kada vozač potpuno zaustavi vozilo (Steptronic tramisija).


Signal na info ekranu ukazuje da je automatska Start/Stop funkcija aktivna. Čim vozač ubaci u brzinu (manuelna transmisija) ili skine nogu sa pedale kočnice (Steptronic transmisija), motor se automatski pali.

REGENERATIVNO KOČENJE.

Regenerativno kočenje

REGENERATIVNO KOČENJE.

Svaki put kada se aktiviraju kočnice generiše se kinetička energija koja do skora nije bila iskorišćena. Renegenracija kočione energije koristi prednosti ovog dugo zanemarenog potencijala. Sistem koristi energiju krstarenja koja se generiše kada vozač koči ili skine nogu sa pedale gasa i pretvara je u električnu energiju.

Prikupljena električna energija se koristi za punjenje akumulatora. Inteligentni sistem upravljanja energijom osigurava da alternator više ne mora konstantno raditi, što smanjuje naprezanje generatora. Rezultat: smanjena potrošnja goriva i povećane performanse – klasično za BMW EfficientDynamics.

INDIKATOR OPTIMALNE PROMENE STEPENA PRENOSA.

Indikator optimalne promene stepena prenosa

INDIKATOR OPTIMALNE PROMENE STEPENA PRENOSA.

Savršene promene stepena prenosa mogu u velikoj meri uštedeti gorivo, naročito u urbanom saobraćaju i na dugim putovanjima. Optimalne promene stepena prenosa, troše manje goriva – elektronika motora izračunava najefikasniji stepen prenosa na osnovu uslova na putu i obrtaja motora. Simbol strelice se pojavljuje na info ekranu svaki put kada vozilo može funkcionisati efikasnije u nižem ili višem stepenu prenosa. Sistem takođe prepoznaje kratka ubrzanja i odložiće preporuku dok obrtaji motora ne porastu.. Komparativni testovi pokazuju da vozila sa indikatorom optimalne promene stepena prenosa koriste oko četiri procenta manje goriva.