Dinamičnost vožnje i efikasnost BMW Serije 2 Active Tourer

MALE DIMENZIJA. OGROMAN UŽITAK U VOŽNJI.

Dinamičnost vožnje i efikasnost BMW Serije 2 Active Tourer.

MALE DIMENZIJA. OGROMAN UŽITAK U VOŽNJI.

Dinamičnost vožnje i efikasnost BMW Serije 2 Active Tourer.

Bez obzira da li ste u gradskom saobraćaju, na strmim planinskim putevima ili na zemljanom putu – jedna stvar se nikad nemenja sa BMW Serije 2 Active Tourer: neuporedivo, uzbudljivo iskustvo u vožnji. Sa BMW TwinPower Turbo tehnologijom inovativno upravljanje sa odličnim odzivom i nekoliko genijalnih sistema za kontrolu šasije, BMW Serije 2 Active Tourer savlada svaku krivinu i svaku put – bezbedno i uz veliki užitak.

MALE DIMENZIJA. OGROMAN UŽITAK U VOŽNJI.Dinamičnost vožnje i efikasnost BMW Serije 2 Active Tourer.

Bez obzira da li ste u gradskom saobraćaju, na strmim planinskim putevima ili na zemljanom putu – jedna stvar se nikad nemenja sa BMW Serije 2 Active Tourer: neuporedivo, uzbudljivo iskustvo u vožnji. Sa BMW TwinPower Turbo tehnologijom inovativno upravljanje sa odličnim odzivom i nekoliko genijalnih sistema za kontrolu šasije, BMW Serije 2 Active Tourer savlada svaku krivinu i svaku put – bezbedno i uz veliki užitak.

Read more

BMW xDRIVE.

Inteligentni BMW xDrive pogon na svim točkovima se savršeno prilagođava čak i najizazovnijim površinama puta, garantujući izvanredno prianjanje u svakom trenutku. Sistemi xDrive i DSC garantuju da BMW ostaje savršeno stabilan. Kontrolisan putem DSC senzora, xDrive sistem fleksibilno i brzo raspoređuje pogonsku snagu između osovina kako bi sprečio podupravljanje ili predupravljanje, tim garantujući izvanrednu stabilnost. Ovo pomaže DSC sistemu u kritičnim situacijama na putu. BMW xDrive kombinuje sve prednosti sistema za pogon na svim točkovima - prianjanje, stabilnost i bezbednost - sa klasičnom BMW agilnosti radi još većeg uživanja u vožnji.

BMW sDrive.

BMW sDrive.

Izvanredna dinamičnost i agilnost.

sDrive se odnosi na BMW vozila kod kojih se obrtni momenat prenosi putem samo osovine. U vozilima kompaktnih dimenzija takvo rešenje omogućava više prostora unutar vozila i velik prtljažnik. sDrive na prednjoj osovini zajedno sa transverzno postavljenim motorim je rešenje koje štedi prostor i istovremeno osigurava izvanrednu dinamičnost i pokretljivost.

Discover the BMW 2 Series Active Tourer in action

NALET ADRENALINA SVAKI DAN.

Otkrijte BMW Serije 2 Active Tourer u akciji.

NALET ADRENALINA SVAKI DAN.

Otkrijte BMW Serije 2 Active Tourer u akciji.

STEPTRONIC TRANSMISIJA.

Steptronic transmisija.

STEPTRONIC TRANSMISIJA.

Pomera granice u pogledu udobnosti i dinamičnosti.

6 ili 8 stepena Steptronic transmisija postavlja nove granice u pogledu udobnosti i dinamičnosti i predstavlja ključni element BMW EfficientDynamics strategije. Veoma fino podešeni stepeni prenosa omogućavaju optimalnu isporuku snage pri svim brzinama automobila. na ovaj način se smanjuje potrošnja goriva dok se u isto vreme povećava sportski duh i dinamične performanse. Naročito pri velikim brzinama, dodatni stepen prenosa smanjuje obrtaje motora, što smanjuje potrošnju goriva i buku motora.

Konverter kvačilo takođe pomaže-čak i ako je vozilo u manuelnom režimu. U kombinaciji sa brzim promenama obrtaja motora i precizno podešenom transmisijom, ono pruža veoma visok nivo udobnosti prilikom promene stepena prenosa i smanjuje buku.

8-stepena Steptronic sport transmisija.

8-stepena Steptronic Sport transmisija čini promenu stepena prenosa veoma prijatnom zahvaljujući brzim promenama obrtaja motora i kraćem vremenu potrebnom za promenu stepena prenosa. Sistem se prilagođava raznim stilovima i savršen je za sve od udobnog krstarenja do veoma dinamične vožnje. Osim automatske selekcije stepena prenosa, takođe je moguće ručno menjati stepene prenosa na Sport kožnom volanu ili M kožnom volanu.

U Sport režimu, promene stepena prenosa su konfigurisane radi maksimalnih performansi. Ubrzanje je optimizovano zahvaljujući veoma fino podešenom osmom stepenu prenosa. Osim toga, motor stalno radi na optimalnim obrtajima motora, garantujući najbolje performanse i karakteristike vožnje. Maksimalno ubrzanje iz mesta mirovanja je moguće zahvaljujući Kontroli lansiranja: ova funkcija automatski menja stepene prenosa kako bi motor uvek bio u optimalnim obrtajima. Dodatni sportski programi za promenu stepena prenosa garantuju izvanredno iskustvo dinamične vožnje, sa kraćim promenama stepena prenosa i vremenom reakcije i mogućnosti višestrukih promena u niži stepen prenosa.

LAUNCH CONTROL & BMW PERFORMANCE CONTROL.

Launch Control & BMW Performance Control

LAUNCH CONTROL & BMW PERFORMANCE CONTROL.

Maksimalno ubrzanje i bezbednost u vožnji.

Kontrola lansiranja omogućava toplom motoru da postigne maksimalno ubrzanje i tačke mirovanja. Steptronic Sport transmisija stalno pomera tačke za promenu stepena prenosa tako da prilikom promene u viši stepen prenosa motor je uvek na optimalnim obrtajima. Ova funkcija je namenjena kako bi oduševila vozače koji uživaju u dinamičnoj vožnji.

BMW Kontrola performansi raspoređuje snagu motora i kočionu silu između individualnih točkova prilikom skretanja. S obzirom da spoljašnji točak prelazi veću udaljenosti od unutrašnjeg, BMW Kontrola performansi interveniše tako što podešava snagu motora i kontroliše kočenje: spoljašnji točak dobija više snage, unutrašnji manje, tako da svi točkovi imaju savršeno prianjanje. To znači da vozilo u suštini samo skreče, čime se povećava bezbednost i udobnost.

DYNAMIC DAMPER CONTROL.

Dynamic Damper Control

DYNAMIC DAMPER CONTROL.

Dinamička kontrola amortizera omogućava vozaču da promeni karakteristike amortizera na dva različita podešavanja, za izuzetno tečnu vožnju.
Zajedno sa standardnom komfort postavkom, koja pruža spokojno i prijatno iskustvo vožnje, sport postavka je takođe dostupna. Kada je izabrana, podešavanja amortizera su čvršća i karakteristike vožnje su direktnije i dinamične. Postavke se aktiviraju tasterom za iskustvo vožnje koji se nalazi na centralnoj konzoli.

ELEKTROMEHANIČKI SERVO I VARIJABILNI SPORTSKI VOLAN.

Elektromehanički servo i varijabilni sportski volan

ELEKTROMEHANIČKI SERVO I VARIJABILNI SPORTSKI VOLAN.

Povećana agilnosti u udobnost vožnje.

Elektromehanički servo volan ima direktno iskustvo upravljanja, dok istovremeno poboljšava agilnost i udobnost vožnje. Promenljivi sportski volan sa servotronicom poseduje direktno i agilno reagovanje volana uz manje fizičkog napora pri skretanju.
Kako bi se garantovala karakteristična BMW preciznost upravljanja u kombinaciji sa pogonom na prednje točkove, elektromehanički upravljač je savršeno kalibrisan prema novom pogonskom konceptu. Servo jedinica i prenosnik upravljača su kombinovani u jednu komponentu. To znači da sistem upravljača funkcioniše sa posebno malim trenjem.

U cilju obezbeđivanja preciznog iskustva za volanom i bez smetnji, elektronski upravljač se suprotstavlja uočljivoj pogonskoj snazi sa elektromehaničkom silom u prenosniku upravljača na visini utvrđenoj DSC uređajem upravljača. Ova naknada pogonske sile rezultira u nivou preciznosti upravljanja koja je na istom nivou sa onom koju ima vozilo sa pogonom na zadnje točkove.

Veoma krut prednji deo i precizna kinematika osovine doprinose izuzetnim karakteristikama upravljanja vozilom. Elektromagnetni servo zadivljuje vozače svojom preciznošću i svojim direktnim reagovanjem, kao i lakšim upravljanjem tokom parkiranja.

Promenljivi sportski volan sa servotronic menjačem poseduje direktno i agilno reagovanje upravljača uz manje fizičkog napora pri skretanju. On reaguje na ugao volana nezavisno od trenutne brzine sa različitim ratiom upravljača. Time se smanjuju pokreti upravljača koji su neophodna kod posebno velikih uglova. Ovo značajno povećava agilnost i poboljšava rukovanje prilikom vožnje kroz dinamično oštra skretanja, posebno uskim putevima ili prilikom iznenadnih skretanja. Takođe omogućava udobnije parkiranje, okretanje i manevrisanje. Za manje uglove upravljanja, sistem pruža izuzetnu stabilnost i veoma visok stepen preciznosti upravljanja.