EKONOMIČNOST POKRETA.

BMW EfficientDynamics u BMW Seriji 2 Active Tourer.

Kao svi vrhunski sportisti, BMW Serija 2 Active Tourer zna kako da koristi svoju snagu. Zahvaljujući BMW TwinPower Turbo tehnologiji i inteligentnom BMW EfficientDynamics upravljanju energijom, koja pomaže da se postigne manja potrošnja goriva i emisija gasova. Postoji jedna stvar koji nije uopšte smanjena: tipično BMW uživanje u vožnji.

Read more
BMW Twinpower Turbo Technologies

BMW TWINPOWER TURBO TEHNOLOGIJA.

Zahvaljujući BMW TwinPower Turbo tehnologiji, inovativni BMW benzinski i dizel motori omogućavaju bržu isporuku snage i odličan odziv na pedalu gasa čak i pri niskim obrtajima motora, uz malu potrošnju goriva i emisiju gasova. Najnovija generacija motora iz EfficientDynamics porodice kombinuje vrhunske tehnologije ubrzigavanja goriva sa potpuno varijabilnom distribucijom snage putem inovativne tehnologije turbo punjača radi povećanja efikasnost i dinamike.

Snaga i efikasnost u jednom pakovanju.

BMW TwinPower Turbo motori u BMW Serije 2 Active Tourer.

ECO PRO REŽIM.

ECO PRO režim pomaže vozačima da smanje potrošnju goriva za 20 procenata, u zavisnosti od njihovog stila vožnje – u skladu sa internom BMW studijom o potrošnji goriva. Funkcija krstarenja (samo u kombinaciji sa 8-stepenom Steptronic transmisijom) i ECO PRO rutom (samo uz navigacioni sistem Plus) nudi još veći potencijal za uštedu.

  • ECO PRO rute

    ECO PRO režim pokazuje najefikasniju rutu na osnovu situacije u saobraćaju, stila vožnje i uslova na putu. Putni računar pokazuje procenat goriva koji možete uštedeti vožnjom po ECO PRO ruti.

  • Krstarenje

    Funkcija krstarenja raskačuje pogonski sklop od motora i vozilo se kotrlja bez upotrebe snage motora. Automobil „krstari“ kada vozač skine nogu sa pedale gasa pri brzinama između 50 i 160 km/h i ne pritiska pedalu kočnice. U kombinaciji sa Active Cruise Control sistemom vozilo takođe ubrzava do željene brzine efikasnije nakon kočenja kada je u ECO PRO režimu.

Automatska start/stop funckija

AUTOMATSKA START/STOP FUNCKIJA.

Automatska Start/Stop funkcija osigurava da se gorivo troši samo kada zapravo vozite automobil. Dok čekate u saobraćaju ili na semaforu, automatska Start/Stop funkcija štedi gorivo gašenjem motora čim vozilo stoji u mestu a noga je skinuta sa pedale kvačila (manuelna transmisija) ili kada vozač potpuno zaustavi vozilo (Steptronic tramisija). Signal na infor ekranu ukazuje da je automatska Start/Stop funkcija aktivna. Čim vozač ubaci u brzinu (manuelna transmisija) ili skine nogu sa pedale kočnice (Steptronic transmisija), motor se automatski pali.

REGENERATIVNO KOČENJE.

Regenerativno kočenje

REGENERATIVNO KOČENJE.

Svaki put kada se aktiviraju kočnice generiše se kinetička energija koja do skora nije bila iskorišćena. Renegenracija kočione energije koristi prednosti ovog dugo zanemarenog potencijala. Sistem koristi energiju krstarenja koja se generiše kada vozač koči ili skine nogu sa pedale gasa i pretvara je u električnu energiju. Prikupljena električna energija se koristi za punjenje akumulatora. Inteligentni sistem upravljanja energijom osigurava da alternator više ne mora konstantno raditi, što smanjuje naprezanje generatora. Rezultat: smanjena potrošnja goriva i povećane performanse – klasično za BMW EfficientDynamics.

INDIKATOR OPTIMALNE PROMENE STEPENA PRENOSA.

Indikator optimalne promene stepena prenosa

INDIKATOR OPTIMALNE PROMENE STEPENA PRENOSA.

Savršene promene stepena prenosa mogu u velikoj meri uštedeti gorivo, naročito u urbanom saobraćaju i na dugim putovanjima. Optimalne promene stepena prenosa, troše manje goriva – elektronika motora izračunava najefikasniji stepen prenosa na osnovu uslova na putu i obrtaja motora. Simbol strelice se pojavljuje na info ekranu svaki put kada vozilo može funkcionisati efikasnije u nižem ili višem stepenu prenosa. Sistem takođe prepoznaje kratka ubrzanja i odložiće preporuku dok obrtaji motora ne porastu.. Komparativni testovi pokazuju da vozila sa indikatorom optimalne promene stepena prenosa koriste oko četiri procenta manje goriva.