BMW Serije 2 Active Tourer sa eDrive sistemom

UZBUDLJIVA DINAMIČNOST VOŽNJE.

BMW Serije 2 Active Tourer Plug-in Hibrid.

BMW iPerformance

UZBUDLJIVA DINAMIČNOST VOŽNJE.

BMW Serije 2 Active Tourer Plug-in Hibrid.

Putem kombinacije BMW eDrive sistema i BMW TwinPower Turbo motora, BMW 225xe Active Tourer nudi uzbudljivu dinamiku vožnje i neograničenu mobilnost. Inteligentna veza između oba pogonska sistema stvara xDrive sistem. Tha sistem je automatski regulisan i nudi najbolje moguće prianjanje i pokretljivost u svakoj situaciji – sa optimizovanom potrošnjom od 2.1 do 2.0 l/100 km i emisijom CO2 gasova od 49 do 46 g/km.

UZBUDLJIVA DINAMIČNOST VOŽNJE.BMW Serije 2 Active Tourer Plug-in Hibrid.

Putem kombinacije BMW eDrive sistema i BMW TwinPower Turbo motora, BMW 225xe Active Tourer nudi uzbudljivu dinamiku vožnje i neograničenu mobilnost. Inteligentna veza između oba pogonska sistema stvara xDrive sistem. Tha sistem je automatski regulisan i nudi najbolje moguće prianjanje i pokretljivost u svakoj situaciji – sa optimizovanom potrošnjom od 2.1 do 2.0 l/100 km i emisijom CO2 gasova od 49 do 46 g/km.

Read more

KONCEPT VOZILA.

Svestranost zajedno sa niskom cenom i zadovoljstvom u vožnji: BMW 225xe iPerformance Active Tourer kombinuje oprobanu i testiranu fleksibilnost i izuzetnu potrošnju goriva sa tipičnom BMW dinamičnošću vožnje. Zahvaljujući tehnologiji BMW eDrive iz BMW EfficientDynamics, domet do 41 kilometra u čisto električnom režimu moguć je – bez imalo lokalnih emisija i bez korišćenja ijedne kapi goriva.

Dizajn koji štedi prostor koristi se za smeštaj komponenti eDrive pogona – bez ikakvih kompromisa što se tiče komfora, funkcionalnosti ili prostranosti. Spolja, iPerformance model razlikuje se od modela sa konvencionalnim pogonom po amblemu eDrive na C-stubovima s obe strane, na primer, kao i po i-amblemu na prednjim bočnim panelima. Plave letvice prednje rešetke i plava središta točkova takođe su prepoznatljive oznake inovativne pogonske tehnologije vozila. U enterijeru, ispis „eDrive“ može se naći na prekidaču za izbor moda vožnje, glavi menjača i instrument tabli, gde ostaje vidljiv tokom čitave vožnje.

Individual Driving Characteristics

INDIVIDUALNE KARAKTERISTIKE VOŽNJE.

Kao plug-in hibrid, BMW 225xe iPerformance Active Tourer ima raznovrsne i različite modove vožnje koji vozaču omogućavaju da značajno utiče na stvarnu potrošnju. Ovo zavisi kako od odabranog moda vožnje, tako i od ličnog ponašanja vozača. Kad je baterija potpuno napunjena, možete voziti do 41 kilometra a da ne upotrebnite niti jednu kap goriva. U režimu AUTO eDrive, optimalna kombinacija elektromotora i motora s unutrašnjim sagorevanjem omogućava da fokus bude na efikasnosti vrhunskog kvaliteta.

 • Urbana vožnja

  Prilikom vožnje po gradu, BMW 225xe Active Tourer u potpunosti koristi snagu električnog pogonskog sistema. Sa do kraja napunjenom baterijom, kratke udaljenosti (do 41 km) se mogu preći bez emisije gasova, bez kapi goriva.

 • Svakodnevna vožnja

  Tokom putovanja na posao, medjuzavisnost oba pogonska sistema dolazi do izražaja. U AUTO eDrive režimu inteligentna kombinacija motora sa unutrašnjim sagorevanjem i električnog motora garantuje značajno manju potrošnju od benzinskih i dizel vozila u toj klasi. Ukratko: Uživajte u svestranosti BMW 225 xe Active Tourer.

 • Vožnja na veće udaljenosti

  Iskusite užitak efikasne vožnje – na većim udaljenostima. Ovaj hibrid ima izvanredne mogućnosti vožnje na veće udaljenost bez kompromisa u dometu i funkcionalnosti vozila.

POGONSKI SKLOP.

Ekstremno efikasan koncept pogona glavna je odlika plug-in hibrida. Ovo se u osnovi sastoji od motora sa unutrašnjim sagorevanjem u prednjem delu vozila i elektromotora na zadnjoj osovini.

Zavisno od situacije i nivoa napunjenosti visokonaponske baterije, oba su sposobna da daju energiju plug-in hibridu bilo zasebno, bilo zajedno. Kada je aktivan samo motor sa unutrašnjim sagorevanjem, pogonska snaga se isporučuje preko prednjih točkova dok elektromotor, sa svoje strane, isporučuje energiju zadnjim točkovima. To znači da je prisutan električni pogon eDrive na zadnjoj osovini, xDrive pogon na sva četiri točka ili čisti pogon na prednjim točkovima – a sve se to elektronski kontroliše.

Prilikom kretanja po inerciji ili kočenja, elektromotor radi kao generator, preobražavajući kinetičku energiju u električnu energiju. Ona se skladišti u visokonaponskoj bateriji, odakle je potom dostupna za snabdevanje elektromotora energijom.

INTELIGENTNO UPRAVLJANJE ENERGIJOM.

Inteligentno upravljanje energijom jedan je od glavnih stubova koncepta BMW iPerformance. Ovaj sistem koordinira interakciju komponenti BMW pogona sa elektromotorom tako da kombinuje najbolju moguću efikasnost sa sjajnom voznom dinamičnošću, kao i da poveća električni domet.

eDrive taster omogućava vozaču da izabere između tri režima vožnje na električnu energiju: standardni AUTO eDrive režim, čisto električni MAX eDrive režima i režim za uštedu baterije koji održava nivo punjenja baterije konstantnim.

 • AUTO eDrive režim

  U modu AUTO eDrive, inteligentni sistem BMW EfficientDynamics određuje najefikasniju kombinaciju elektromotora i motora sa unutrašnjim sagorevanjem – zavisno od brzine vožnje i statusa punjenja baterije. Ovaj mod je podeljen u dve faze: Ako je status punjenja baterije između 100 % i 7 % možete voziti brzinom do 80 km/h – bez lokalnih emisija i bez korišćenja imalo goriva. Pri većim brzinama ili sa zahtevnijim potrebama, benzinski motor se automatski uključuje. Ako nivo napunjenosti baterije padne ispod otprilike 7 %, BMW 225xe iPerformance Active Tourer može se voziti u čisto električnom modu sa umerenim ubrzanjem na do 20 km/h i sa blagim ubrzanjem ili konstantnom brzinom od 55 km/h.

 • MAX eDrive režim

  Zabava vožnje na električnu energiju do maksimuma: u Max eDrive režimu možete uživati u vožnji na električnu energiju pri brzinama do 125 km/h. Pri većim brzinama ili kada je vam je potrebno jače ubrzanje, motor sa unutrašnjim sagorevanjem se automatski pali.

 • Režim za uštedu baterije

  Kada je napon baterije nizak, režim za uštedu baterije omogućava punjenje baterije uz pomoć motora sa unutrašnjim sagorevanjem ili omogućava da se napon baterije odražava na 50%. Na taj način vozač može sačuvati napon baterije koji kasnije može iskoristiti za vožnju na električnu energiju.

 • Prediktivna selekcija

  Jednom kada unesete odredište u navigacioni sistem, prediktivni sistem za upravljanje energijom analizira isplaniranu rutu koristeći podatke kao što je ograničenje brzine i informacije o saobraćaju u realnom vremenu. Sistem potom koristi električni pogonski sistem u skladu sa situacijom na putu i rutom koju ste izabrali: na primer u gradskom saobraćaju.

 • Kontrola performansi vožnje

  Kontrola iskustva u vožnji dopušta vozaču da izabere između Comfort režima, radi standardnih podešavanja motora i transmisije, ECO PRO režima koji povećava efikasnost vozila i Sport režima koji omogućava dinamičniju vožnju. ECO PRO režim podešava karakteristike ubrzanja i transmisije kao i rad klima uređaja/grejanja kako bi optimizovao potrošnju goriva.
  ECO PRO režim smanjuje potrošnju goriva za 20%. Dodatni potencijal za smanjenje goriva je moguć uz pomoć ECO PRO rute, koja predlaže efikasnu rutu koja uzima u obzir obim saobraćaja kao i individualni stil vožnje i lokalne uslove prilikom odabira rute koja optimizuje efikasnost i time smanjuje potrošnju goriva.
  Comfort režim garantuje neverovatno udobnu vožnju uz pomoć odgovarajuće podešenih komponenti suspenzije. U Sport režimu sve komponente pogonskog sklopa i suspenzije su podešene radi dinamičnije vožnje. Motor ima bolji odziv, stepeni prenosa automatske transmisije se menjaju pri većim obrtajima motora, indikator za promenu stpena prenosa manuelne transmisije se kasnije upali i kompletno vozilo reaguje direktnije i dinamičnije.
  Kontrola performansi vožnje je dostupna za oba modela: BMW Serije 2 Active Tourer sa konvencionalnim pogonskim sklopom i za BMW 225xe Active Tourer model.

PUNJENJE.

360° Electric obuhvata širok raspon inovativnih proizvoda i usluga za pogodnu, najmoderniju svakodnevnu električnu mobilnost: od punjenja kod kuće i lakoće korišćenja sve šire mreže javnih stanica za punjenje, do umrežene navigacije.

 • Punjenje kod kuće

  Automobil se može zgodno i brzo potpuno napuniti kod kuće za približno dva do četiri sata upotrebom isporučenog kabla za punjenje ili zasebno dostupnog zidnog punjača BMW i Wallbox. Port za punjenje automobila smešten je iza klapne na prednjem levom bočnom panelu. Zahvaljujući krugu od LED svetala na portu za punjenje, status punjenja je vidljiv čak i spolja.

 • Punjenje u javnosti

  Pored punjenja vozila kod kuće, lako je puniti vozilo i usput. Servis mobilnosti ChargeNow i pogodne Assistance Services pomažu vozaču u potrazi za javnim stanicama za punjenje i njihovom korišćenju. Bezgotovinski pristup stanicama za punjenje preko kartice ChargeNow i aplikacije sa mesečnom naplatom veoma pojednostavljuje električnu mobilnost.

POVEZIVANJE.

Uvek povezani sa vašim BMW automobilom: putem pametnog telefona (iOS ili Android), ne samo BMW Remote Usluge kao što je zaključavanje na daljinu već i funkcije specifične za hibridna vozila. To osigurava da uvek imate uvid u potrošnju i efikasnost vašeg BMW 225xe Active Tourer modela. BMW usluge za svaku situaciju, koje se mogu koristi unutar i izvan vozila.

 • My BMW Remote aplikacija

  My BMW Remote App za hibridna vozila za iOS i Android operativni sistem prikazuje detaljne informacije o trenutnom statusu vozila, kao što je lokacija, napon baterija i preostali domet vozila.
  Procedura punjenja se može kontrolisati daljinski putem tajmera a temperatura unutar vozila se može daljinski podesiti pre vašeg sledećeg putovanja. Odredište, tačke od interesa i lokacija stanica za punjenje se lako mogu prebaciti iz aplikacije direktno u vozilo.
  My BMW Remote App za hibridna vozila takođe meri efikasnost tokom svakog putovanja i može pružiti sugestije i tome kako da vozite efikasnije i povećate domet vozila.

 • Klimatizacija unutrašnjosti pre vožnje

  Uđite u lepo rashlađen automobil tokom leti ili ugrejan automobil sa odmagljenim prozorima tokom zime – uz pomoć stacionarnog grejanja i hlađenja u BMW 225xe Active Touere. Zahvaljujući električnom kompresoru klima uređaja i električnom grejaču, automatska klimatizacija funkcioniše nečujno, čak i kada je motor ugašen. Možete unapred zakazati dva različita vremena polaska.
  Pola sata pre planiranog polaska inteligentni kontrolni sistem implementira grejanje, hlađenje ili ventilaciju na željenu temperaturu unutrašnjosti. Sistemom se upravlja putem iDrive kontrolera unutar automobila ili putem pametnog telefona uz pomoć aplikacije My BMW Remote App.
  Pod uslovom da je baterija visokog napona dovoljno napunjena, funkcija grejanja i hlađenja u mestu vam je na raspolaganju bez obzira da li se baterija vozila trenutno puni ili ne.

UNUTRAŠNJOST I FUNKCIONALNOST.

BMW 225xe iPerformance Active Tourer je ekonomičan što se potrošnje goriva tiče – i više nego velikodušan kada se radi o prostoru. Zahvaljujući uzdignutom položaju sedišta, putnici na zadnjim sedištima mogu da uživaju u izuzetnom pogledu. Visokonaponska baterija je kompaktno smeštena ispod klupe zadnjih sedišta, što znači da uvek ima prostora za vaše transportne potrebe. Standardna podela 40:20:40 za spuštanje naslona zadnjih sedišta poboljšava praktične kvalitete vozila. To povećava fleksibilnost prtljažnika i takođe olakšava prevoz glomaznih predmeta.

Potrošnja goriva i emisija CO2 gasova.

 • Potrošnja goriva, emisija CO2 gasova i potrošnja energije BMW 225xe iPerformanceActive Tourer:

  Potrošnja goriva u l/100 km (kombinovana vožnja): 2.1 do 2.0
  Emisija CO2 gasova u g/km (kombinovana vožnja): 49 do 46
  Potrošnja energije u kWh/100 km (kombinovana vožnja): 11.9 do 11.8

  Vrednosti potrošnje goriva, emisije CO2 gasova i potrošnja energije zavise od tipa i veličine točkova.
  Dodatne informacije o zvaničnoj potrošnji i zvaničnoj emisiji CO2 gasova za nove putničke automobile se mogu pronaći u „Vodiču za potrošnju goriva i emisije CO2 gasova novih putničkih automobila“ koji je besplatno dostupan na svim projdanim mestima i kod DAT Deutsche AutomobilTreuhand GmbH, Hellmuth-Hirth-Str. 1, 73760 Ostfildern, Nemačka.