BMW Serije 2 Active Tourer sa eDrive sistemom

UZBUDLJIVA DINAMIČNOST VOŽNJE.

BMW Serije 2 Active Tourer sa eDrive sistemom.

BMW iPerformance

UZBUDLJIVA DINAMIČNOST VOŽNJE.

BMW Serije 2 Active Tourer sa eDrive sistemom.

Putem kombinacije BMW eDrive sistema i BMW TwinPower Turbo motora, BMW 225xe Active Tourer nudi uzbudljivu dinamiku vožnje i neograničenu mobilnost. Inteligentna veza između oba pogonska sistema stvara xDrive sistem. Tha sistem je automatski regulisan i nudi najbolje moguće prianjanje i pokretljivost u svakoj situaciji – sa optimizovanom potrošnjom od 2.1 do 2.0 l/100 km i emisijom CO2 gasova od 49 do 46 g/km.

UZBUDLJIVA DINAMIČNOST VOŽNJE.BMW Serije 2 Active Tourer sa eDrive sistemom.

Putem kombinacije BMW eDrive sistema i BMW TwinPower Turbo motora, BMW 225xe Active Tourer nudi uzbudljivu dinamiku vožnje i neograničenu mobilnost. Inteligentna veza između oba pogonska sistema stvara xDrive sistem. Tha sistem je automatski regulisan i nudi najbolje moguće prianjanje i pokretljivost u svakoj situaciji – sa optimizovanom potrošnjom od 2.1 do 2.0 l/100 km i emisijom CO2 gasova od 49 do 46 g/km.

KONCEPT VOZILA.

Svestranost se sreće sa isplativosti i užitkom u vožnji: BMW 225xe Active Tourer kombinuje već isprobanu fleksibilnost i neverovatnu potrošnju goriva sa tipičnom BMW dinamikom vožnje. Zahvaljujući BMW eDrive tehnolofiji iz BMW EfficientDynamics, domet od 41 kilometra u potpuno električnom režimu je moguć – bez bilo kakve emisije gasova i potrošene kapi goriva.

 

Dizajniran radi uštede prostora kako bi se smestile komponente eDrive pogona – bez kompromisa u pogledu udobnosti, funkcionalnosti ili prostranosti. Spolja, vozilo se razlikuje od konvecnionalno pokretanih modela zahvaljujući LED svetlosnom prstenu oko utičnice za punjenje kao i „eDrive“ natpisu na C stubocima, koji ukazuju na inovativnu pogonsku tehnologiju vozila. Unutar vozila natpis „eDrive“ se može naći na pragovima vrata, prekidačima za promenu režima vožnje, ručici menjača i instrument tabli, gde ostaju vidljivi tokom čitavog putovanja.

Individual Driving Characteristics

INDIVIDUALNE KARAKTERISTIKE VOŽNJE.

Kao „plug-in“ hibrid, BMW 225xe Active Tourer ima različite režime vožnje koji omogućavaju vozaču da značajno utiče na stvarnu potrošnju goriva. To zavisi od izabranog režima vođnje i ličnog stila vozača. Kada je baterija potpuno napunjenja možete preći do 41 kilometra bez korišćenja goriva. U AUTO eDrive režimu, optimalna kombinacija električnog motora i motora sa unutrašnjim sagorevanjem omogućava fokusiranje na vrhunsku efikasnost.

 • Urbana vožnja

  Prilikom vožnje po gradu, BMW 225xe Active Tourer u potpunosti koristi snagu električnog pogonskog sistema. Sa do kraja napunjenom baterijom, kratke udaljenost (do 41 km) se mogu preći bez emisije gasova, bez kapi goriva.

 • Svakodnevna vožnja

  Tokom putovanja na posao, medjuzavisnost oba pogonska sistema dolazi do izražaja. U AUTO eDrive režimu inteligentna kombinacija motora sa unutrašnjim sagorevanjem i električnog motora garantuje značajno manju potrošnju od benzinskih i dizel vozila u toj klasi. Ukratko: Uživajte u svestranosti BMW 225 xe Active Tourer.

 • Vožnja na veće udaljenosti

  Iskusite užitak efikasne vožnje – na većim udaljenostima. Ovaj hibrid ima izvanredne mogućnosti vožnje na veće udaljenost bez kompromisa u dometu i funkcionalnosti vozila.

POGONSKI SKLOP.

Novi BMW TwinPower Turbo 3-cilindrični benzinski motor karakteriše brza isporuka snage, odličan odziv na pedalu gasa čak i pri niskim obrtajima motora, neverovatan zvuk i izvanredna efikasnost. U saradnji sa električnim motorom ovog hibrida, dokazao se kao iznenađujuće snažan pogonski sklop. Motor sa unutrašnjim sagorevanjem pokreće prednje točkove i primarno se koristi za pokretanje vozila, dok električni motor pokreće zadnju osovinu. Oba motora se mogu koristiti u isto vreme ili pojedinačno.

INTELIGENTNO UPRAVLJANJE ENERGIJOM.

Inteligentni sistem za upravljanje energijom je jedan od nosioca BMW eDrive koncepta. Ovaj sistem koordinira interakciju između BMW pogonskih komponenata sa električnim motorom kako bi kombinovao najbolju moguću efikasnost sa odličnom dinamikom vožnje i povećao domet vozila na električni pogon.

 

eDrive taster omogućava vozaču da izabere između tri režima vožnje na električnu energiju: standardni AUTO eDrive režim, čisto električni MAX eDrive režima i režim za uštedu baterije koji održava nivo punjenja baterije konstantnim.

 • AUTO eDrive režim

  U AUTO eDrve režimu inteligentni BMW EfficientDynamiccs sistem određuje najefikasniju kombinaciju električnog motora i motora sa unutrašnjim sagorevanjem – u zavisnosti od brzne vozila i statusa baterije. Ovaj režim se podeljen u dve faze: Ako je napon baterije između 100% i 7% možete voziti brzinom do 80 km/h – bez emisije gasova i potrošnje goriva. Pri većim brzinama ili tokom zahtevnije vožnje, benzinski motor se automatski pali. Ako napon baterije padne ispod 7%, BMW 225xe Active Tourer se može voziti u električnom režimu sa umerenim ubrzanjem, brzinom do 20 km/h i sa laganim ubrzanjima ili konstantom brzinom od 55 km/h.

 • MAX eDrive režim

  Zabava vožnje na električnu energiju do maksimuma: u Max eDrive režimu možete uživati u vožnji na električnu energiju pri brzinama do 125 km/h. Pri većim brzinama ili kada je vam je potrebno jače ubrzanje, motor sa unutrašnjim sagorevanjem se automatski pali.

 • Režim za uštedu baterije

  Kada je napon baterije nizak, režim za uštedu baterije omogućava punjenje baterije uz pomoć motora sa unutrašnjim sagorevanjem ili omogućava da se napon baterije odražava na 50%. Na taj način vozač može sačuvati napon baterije koji kasnije može iskoristiti za vožnju na električnu energiju.

 • Prediktivna selekcija

  Jednom kada unesete odredište u navigacioni sistem, prediktivni sistem za upravljanje energijom analizira isplaniranu rutu koristeći podatke kao što je ograničenje brzine i informacije o saobraćaju u realnom vremenu. Sistem potom koristi električni pogonski sistem u skladu sa situacijom na putu i rutom koju ste izabrali: na primer u gradskom saobraćaju.

 • Kontrola performansi vožnje

  Kontrola iskustva u vožnji dopušta vozaču da izabere između Comfort režima, radi standardnih podešavanja motora i transmisije, ECO PRO režima koji povećava efikasnost vozila i Sport režima koji omogućava dinamičniju vožnju. ECO PRO režim podešava karakteristike ubrzanja i transmisije kao i rad klima uređaja/grejanja kako bi optimizovao potrošnju goriva.
  ECO PRO režim smanjuje potrošnju goriva za 20%. Dodatni potencijal za smanjenje goriva je moguć uz pomoć ECO PRO rute, koja predlaže efikasnu rutu koja uzima u obzir obim saobraćaja kao i individualni stil vožnje i lokalne uslove prilikom odabira rute koja optimizuje efikasnost i time smanjuje potrošnju goriva.
  Comfort režim garantuje neverovatno udobnu vožnju uz pomoć odgovarajuće podešenih komponenti suspenzije. U Sport režimu sve komponente pogonskog sklopa i suspenzije su podešene radi dinamičnije vožnje. Motor ima bolji odziv, stepeni prenosa automatske transmisije se menjaju pri većim obrtajima motora, indikator za promenu stpena prenosa manuelne transmisije se kasnije upali i kompletno vozilo reaguje direktnije i dinamičnije.
  Kontrola performansi vožnje je dostupna za oba modela: BMW Serije 2 Active Tourer sa konvencionalnim pogonskim sklopom i za BMW 225xe Active Tourer model.

PUNJENJE.

Bez obzira da li koristite redovnu električnu utičnicu ili BMW iWallbox iz sveobuhvatne ponude 360° ELECTRIC ponuda i usluga – punjenje baterije visoke voltaže ne može biti jednostavnije. Možete napuniti bateriju dok ste u pokretu ili na jednoj od mnogih ChargeNow javnih stanica za punjenje.

 • Punjenje kod kuće

  Vozilo se može lako napuniti kod kuće povezivanjem na električnu utičnicu uz pomoć isporučenog standardnog kabla za punjenje i biće spremno za vožnju sa punom baterijom nakon približno dva i po sata. Punjenje može biti još brže i lakše kada koristite BMW iWallbox utičnicu: Ova stanica za punjenje koja se montira u vašem domu povećava kapacitet punjenja i smanjuje vreme potrebno da bi se baterija napunila, čineći je idealnim dodatkom za BMW vozila. Instalacija uređaja je moguća u skladu sa vašim potrebama. Pored povećanja kapaciteta punjenja, BMW iWallbox Pro takođe podržava inteligentnu integraciju u mrežu vašeg domaćinstva i funkcije pametnog doma, zajedno sa sistemima za upravljanje energijom.
  Utičnica za punjenje automobila se nalazi iza poklopca na levom panelu. LED svetlosni prsten oko utičnice za punjenje prikazuje trenutni status punjenja.

 • Punjenje u javnosti

  Pored punjenja vozila kod kuće, takođe je moguće – zahvaljujući razvoju ChargeNow usloga mobilnosti od strane BMW kompanije – napuniti BMW električne i hibridne automobile na javnim lokacijama. Brojni provajderi javnih stanica za punjenje su se takođe priključili i na taj način formirali veliku mrežu.
  Sve ChargeNow stanice se lako mogu pronaći u navigacionom sistemu uz pomoć BMW ConnectedDrive sistema, BMW Remote app ili ChrageNow internet stranice. Utičnica za punjenje automobila se nalazi iza poklopca na prednjoj levoj strani, gde LED svetlosni prsten oko utičnice pruža informacije o statusu baterije.
  ChargeNow kartica i aplikacija omogućava vozačima da pristupe i koriste stanice za punjenje bez potrebe za gotovinom. Pregled svih procedura za punjenje se može obaviti putem korisničkog portala na chargenow.com internet stranici. ChargeNow takođe pruža korisnicima sveobuhvatan pregled svih troškova. Korisnici dobijaju konsolidovan račun na kraju meseca, koji plaćaju kreditnom karticom.

POVEZIVANJE.

Uvek povezani sa vašim BMW automobilom: putem pametnog telefona (iOS ili Android), ne samo BMW Remote Usluge kao što je zaključavanje na daljinu već i funkcije specifične za hibridna vozila. To osigurava da uvek imate uvid u potrošnju i efikasnost vašeg BMW 225xe Active Tourer modela. BMW usluge za svaku situaciju, koje se mogu koristi unutar i izvan vozila.

 • My BMW Remote aplikacija

  My BMW Remote App za hibridna vozila za iOS i Android operativne sistem prikazuje detaljne informacije o trenutnom statusu vozila, kao što je lokacija, napon baterija i preostali domet vozila.
  Procedura punjenja se može kontrolisati daljinski putem tajmera a temperatura unutar vozila se može daljinski podesiti pre vašeg sledećeg putovanja. Odredište, tačke od interesa i lokacija stanica za punjenje se lako mogu prebaciti iz aplikacije direktno u vozilo.
  My BMW Remote App za hibridna vozila takođe meri efikasnost tokom svakog putovanja i može pružiti sugestije i tome kako da vozite efikasnije i povećate domet vozila.

 • Klimatizacija unutrašnjosti pre vožnje

  Uđite u lepo rashlađen automobil tokom leti ili ugrejan automobil sa odmagljenim prozorima tokom zime – uz pomoć stacionarnog grejanja i hlađenja u BMW 225xe Active Touere. Zahvaljujući električnom kompresoru klima uređaja i električnom grejaču, automatska klimatizacija funkcioniše nečujno, čak i kada je motor ugašen. Možete unapred zakazati dva različita vremena polaska.
  Pola sata pre planiranog polaska inteligentni kontrolni sistem implementira grejanje, hlađenje ili ventilaciju na željenu temperaturu unutrašnjosti. Sistemom se upravlja putem iDrive kontrolera unutar automobila ili putem pametnog telefona uz pomoć aplikacije My BMW Remote App.
  Pod uslovom da je baterija visokog napona dovoljno napunjena, funkcija grejanja i hlađenja u mestu vam je na raspolaganju bez obzira da li se baterija vozila trenutno puni ili ne.

UNUTRAŠNJOST I FUNKCIONALNOST.

BMW 225xe Active Tourer je mali potrošač goriva i poseduje više nego dovoljno prostora. Zahvaljujuči podignutom položaju sedenja, putnici na zadnjem sedištu imaju odličnu preglednost. Baterija visokog napona je kompaktno smeštena ispod zadnjih sedišta, što znači da uvek imate dovoljno mesta na raspolaganju. Standardna opcija preklapanja zadnjeg naslona u odnosu 40:20:40 dodatno poboljšava praktičnost ovogo vozila. Ovim putem se povećava fleksibilnost prtljažnika i omogućava se prevoz glmozanih stvari.

Potrošnja goriva i emisija CO2 gasova.

 • Potrošnja goriva, emisija CO2 gasova i potrošnja energije BMW 225xe iPerformanceActive Tourer:

  Potrošnja goriva u l/100 km (kombinovana vožnja): 2.1 do 2.0
  Emisija CO2 gasova u g/km (kombinovana vožnja): 49 do 46
  Potrošnja energije u kWh/100 km (kombinovana vožnja): 11.9 do 11.8

  Vrednosti potrošnje goriva, emisije CO2 gasova i potrošnja energije zavise od tipa i veličine točkova.
  Dodatne informacije o zvaničnoj potrošnji i zvaničnoj emisiji CO2 gasova za nove putničke automobile se mogu pronaći u „Vodiču za potrošnju goriva i emisije CO2 gasova novih putničkih automobila“ koji je besplatno dostupan na svim projdanim mestima i kod DAT Deutsche AutomobilTreuhand GmbH, Hellmuth-Hirth-Str. 1, 73760 Ostfildern, Nemačka.