BMW ConnectedDrive sistemi za pomoć vozaču u BMW Serije 2 Gran Tourer

DELEGIRAJTE NA POUZDANE POMOĆNIKE.

BMW ConnectedDrive sistemi za pomoć vozaču u BMW Serije 2 Gran Tourer.

DELEGIRAJTE NA POUZDANE POMOĆNIKE.

BMW ConnectedDrive sistemi za pomoć vozaču u BMW Serije 2 Gran Tourer.

Brojne inovativne tehnologije vam pružaju podršku na razne načine i garantuju najviši nivo udobnosti i bezbednost. Na taj način se možete fokusirati na najvažnije stvari u životu – uživanje u vožnji.

DELEGIRAJTE NA POUZDANE POMOĆNIKE.BMW ConnectedDrive sistemi za pomoć vozaču u BMW Serije 2 Gran Tourer.

Brojne inovativne tehnologije vam pružaju podršku na razne načine i garantuju najviši nivo udobnosti i bezbednost. Na taj način se možete fokusirati na najvažnije stvari u životu – uživanje u vožnji.

Read more

BMW HEAD-UP EKRAN.

BMW Head-up ekran

BMW HEAD-UP EKRAN.

BMW Heads-up ekran u boji projektuje sve relevantne informacije vezane za vožnju u vidno polje vozača, što znači da vozač može ostati fokusiran na put. Trenutna brzina, instrukcije navigacionog sistema, ograničenje brzine uključujući zabranu preticanja i telefon i lista pesama su prikazani, zajedno sa upozorenjem od sistema za pomoć vozaču.
Simboli koji su projektovani na panel iznad instrument table su prikazani u boji kako bi saobraćajni znak izgledao realistično. Malo zatamnjena boja panela povećava kontrast.
Jačina osvetljenja projekcije se automatski podešava u skladu sa spoljašnjim uslovima osvetljenja, a takođe se može ručno podesiti u skladu sa vašim potrebama. Projekcije tokom dana i noći poseduju različit dizajn. Vozač može izabrati koje će se informacije prikazati pored trenutne brzine i upozorenja. Vidljivost ekrana je ograničena kada nosite polarizovane naočare.

SISTEM ZA POMOĆ VOZAČU PLUS.

Sistem za pomoć vozaču plus očigledno povećava bezbednost i udobnost vozila. Sistem uključuje kontrolu pristupa i upozorenje o pešacima sa funkcijom gradskog kočenja i sistem upozorenja o napuštanju trake, sistem dugih svetala, informacije o ograničenju brzine, kruz kontrolu sa Stani/kreni funkcijom i kamerom kao i pomoć u slučaju saobraćajne gužve.

 • Pomoć pri saobraćajnim gužavama

  Pomoćnik u saobraćajnoj gužvi olakšava vožnju tokom monotonih situacija tokom vožnje. Pri brzinama do 60 km/h sistem dopušta da vozilo jednostavno „krstari“ sa ostalim automobila u gustom saobraćaju, čineći saobraćajne gužve manje stresnim. Sistem automatski održava željenu udaljenost od vozila ispred vas i reguliše brzinu vašeg vozila kao i što pruža aktivnu podržku upravljanja.

 • Upozorenje o napuštanju trake

  Upozorenje o napuštanju trake uzrokuje vibriranje volana kada slučajno promenite traku pri brzinama većim od 70 km/h.

 • Upozorenje o kontroli približavanja i upozorenje o pešacima

  U kritičnim situacijama upozorenje o kontroli približavanja obaveštava vozača u dva koraka. Upozorenje o pešacima funkcioniše pri brzinama između 10 i 60 km/h i upozorava vozača u slučaju neposredne opasnosti. U isto vreme kočnice su automatski pripremaju radi bržeg odziva. U slučaju opasnosti sistem inicira kočenje, na taj način smanjujući brzinu sudara. Ako vozilo ispred vas naglo zakoči, sistem postepeno emituje jača upozorenja i na kraju lagano aktivira kočnice.

 • Kruz kontrola sa Stani/Kreni funkcijom

  Kruz kontrola sa kamerom i Stani/Kreni funkcijom održava brzinu odabranu od strane vozača (d0 140 km/h), kao i udaljenost od vozila ispred vas. Ako je neophodno sistem će potpuno zaustaviti vozilo i automatski ga pokrenuti, dok će u sporom saobraćaju odražvati minimalnu udaljenost o vozila ispred vas.

NAVIGACIONI SISTEM PLUS IDRIVE TOUCH KONTROLER.

Navigacioni sistem Plus uključuje BMW Heads-up ekran spaja nekoliko korisnih komponenti: navigacioni sistem sa ugrađenim LCD ekranom u boji sa dijagonalom od 8.8 inča, radio uređajem, MP3 plejerom, RDS duplim tjunerom i instrument tablom sa TFT ekranom visoke rezolucije i dijagonalom od 5.7 inča. Instrukcije navigacionog sistema su predstavljene putem strelica ili prikazane mape zajedno sa glasovnim instrukcijama. Navigacionim sistemom možete upravljati putem iDrive Touch kontrolera sa tasterima za direktan pristup meniju i osam funkcionalnih tastera ili – u zavisnosti od paketa opreme – putem glasovnih komandi.
Navigacioni sistem Plus pokazuje vozaču brzu i direktnu rutu kroz brojne Evropske zemlje i u nekim slučajevima i šire. TMC tehnologija se koristi za ranu detekciju prepreka u saobraćaju a alternativni pravci su izračunati veoma brzo, radi bezbednog dolaska na vaše odredište.

 • iDrive Touch kontroler

  iDrive Touch kontroler, koji predstavlja komponentu navigacionog sistema Plus, omogućava lako upravljanje kontrolnim ekranom koristeći samo jednu ruku. Zahvaljujući površini osetljivoj na dodir integrisnoj u kontroler veoma je lako uneti informacije kao što je odredište u navigacioni sistem.
  Kontroler se takođe može rotirati i pritisnuti kako bi pristupili mnogim funkcijama, promenili razna podešavanja i pregledali spiskove. Lako i intuitivno se koristi jer je baziran na čulu dodira. Ova funkcija olakšava posao vozača jer mu omogućava da se koncentriše na saobraćaj. Sve funkcije kojima se upravlja putem kontrolera se mogu videti na kontrolnom ekranu.