Dinamičnost vožnje se susreće sa efikasnošću u obliku BMW Serije 2 Gran Tourer

VIŠE ZABAVE. MANJE GORIVA

Dinamičnost vožnje se susreće sa efikasnošću u obliku BMW Serije 2 Gran Tourer.

VIŠE ZABAVE. MANJE GORIVA

Dinamičnost vožnje se susreće sa efikasnošću u obliku BMW Serije 2 Gran Tourer.

BMW TwinPower Turbo bezinski i dizel motori, sofisticirana šasija i brzo reagujuća Steptronic transmisija: BMW Serije 2 Gran Tourer nudi izvanredno iskustvo sportske vožnje na dugim pravcima i u oštrim krivinama ali to nije sve, takođe je i efikasan: Zahvaljujući inteligentnom upravljanju energijom uz pomoć BMW EfficientDynamics tehnologije, BMW Serije 2 Gran Tourer ima malu potrošnju goriva i mali uticaj na okruženje – i vaš novčanik.

VIŠE ZABAVE. MANJE GORIVADinamičnost vožnje se susreće sa efikasnošću u obliku BMW Serije 2 Gran Tourer.

BMW TwinPower Turbo bezinski i dizel motori, sofisticirana šasija i brzo reagujuća Steptronic transmisija: BMW Serije 2 Gran Tourer nudi izvanredno iskustvo sportske vožnje na dugim pravcima i u oštrim krivinama ali to nije sve, takođe je i efikasan: Zahvaljujući inteligentnom upravljanju energijom uz pomoć BMW EfficientDynamics tehnologije, BMW Serije 2 Gran Tourer ima malu potrošnju goriva i mali uticaj na okruženje – i vaš novčanik.

Read more

BMW EFFICIENT DYNAMICS.

BMW Efficient Dynamics

BMW EFFICIENT DYNAMICS.

Bez obzira da li su cilj maksimalne performanse ili minimalna potrošnja goriva – za BMW fokuse je uvek bio na isporuci suštinskog užitka u vožnji BMW automobila. BMW EfficientDynamics je strategija razvijena od strane BMW grupacije kako bi se smanjila potrošnja goriva i emisija CO2 gasova dok se istovremeno povećava dinamičnost i užitak u vožnji. To je sveobuhvatan paket tehnologija koji obuhvata upravljanje motorim i energijom i koncept vozila – i deo je standardne opreme u svakom BMW vozilu.
Nova generacija benzinskih i dizel motora iz BMW TwinPower Turbo porodice motora je odgovorna za poboljšane performanse i manju potrošnju goriva. Optimizovana aerodinamičnost doprinosi većoj efikasnosti, kao i BMW EfficientLightweight koncept, koji istovremeno smanjuje težinu i povećava rigidnost korišćenjem pravih materijala. To je demonstracija impresivnih inovacija u BMW grupaciji, jedinog proizvođača automobila koji se oslanja na ultra laka i veoma čvrsta ugljenična vlakna (CFRP) tokom proizvodnje. To je sveobuhvatna kolekcija tehnologija, uključujući inteligentni sistem za upravljanje energijom i opcionalni ECO PRO režim, koji optimizuje vožnju radi što manje potrošnje goriva.

BMW xDRIVE.

Inteligentni BMW xDrive sistem pogona na svim točkovima se savršeno prilagođava najizazovnijim uslovima na putu, osiguravajući optimalno prianjanje u svakom trenutku. xDrive i Dinamična kontrola stabilnosti (DSC) osiguravaju da vaš BMW automobil uvek ostane bezbedan i stabilan. Kontrolisan putem sistema DSC senzora, xDrive sistem fleksibilno i brzo raspoređuje pogonsku snagu između osovina kako bi sprečio predupravljanje ili podupravljanje u krivinama, time omogućavajući odličnu direkcionu stabilnost. Osim toga, garantuje vam brzo i bezbedno ubrzanje čak i na klizavim ili strmim putevima. Po kritičnim uslovima puta, DSC nema potreba da toliko interveniše. S toga, BMW xDrive kombinuje sve prednosti sistema pogona na svim točkovima – prianjanje, direkcionu stabilnost i bezbednu vožnju – sa klasičnom BMW agilnosti.

BMW sDRIVE.

BMW sDrive

BMW sDRIVE.

sDrive se odnosi na BMW vozila kod kojih se obrtni moemnat iz pogonskog sklipa prenosu putem samo jedne osovine. Većina BMW automobila poseduje sDrive pogon na zadnjim točkovima. U zavisnosti od koncepta vozila, sDrive pogon na prednjim točkovima se takođe može koristiti. sDrive progon na prednjim točkovima BMW Serije 2 Gran Tourer predstavlja rešenje koje štedi prostor kod vozila koja su kompaktna ali nude dosta prostora unutar kabine, a u isto vreme nude dinamičnost i agilnost tipičnu za ovaj brend.

Otkrijte BMW Serije 2 Gran Tourer putem filma

VRHUNSKI UŽITAK U VOŽNJI.

Otkrijte BMW Serije 2 Gran Tourer putem filma.

VRHUNSKI UŽITAK U VOŽNJI.

Otkrijte BMW Serije 2 Gran Tourer putem filma.

DINAMIČNI POGONSKI SISTEM.

Dinamični pogonski sistem BMW Serije 2 Gran Tourer kombinuje odlične performanse sa izvanrednom efikasnošću. BMW TwinPower Turbo benzinski i dizel motori kao i 6-stepena i 8-stepena Steptronic transmisija sa optimizovanom gradacijom između stepeni prenosa pomaže u isporuci maksimalne snage, poboljšanog odziva i malih emisija i mirne vožnje.

 • BMW TwinPower Turbo tehnologija

  Zahvaljujući BMW TwinPower Turbo tehnologiji, nova, inovativna generacija BMW benzinskih i dizel motora iz BMW EfficientDynamics porodice motora može isporučiti odlične performanse i odziv na pedalu gasa čak i pri niskim obrtajima motora, dok u isto vreme ima veoma malu potrošnju goriva i emisiju gasova. Povećana efikasnost i optimalna dinamičnost garantuju primetno intenzivniji užitak u vožnje.

 • 6-stepena Steptronic transmisija

  6-stepena steptronic transmisija čini promenu stepeni prenosa i vožnju znatno lakšim putem poboljšanog odziva na komande. To je postignuto putem optimizovane hidraulične kontrole koja objedinuje uzvanrednu udobnosti sa dinamičnom vožnjim i smanjenom potrošnjom goriva.

 • 8-stepena Steptronic transmisija

  8-stepena Steptronic transmisija postavlja nove standarde na polju udobnosti i dinamičnih performansi i predstavlja ključni element BMW EfficientDynamics filozofije. Neobično fini razmaci između stepeni prenosa osiguravaju optimalnu isporuku snage pri svim brzinama. To značajno smanjuje potrošnju goriva dok omogućava vozaču da uživa u sportskim i dinamičnim performansama. Obrtaji motora su smanjeni, naročito pri visokim brzinama, što zauzvrat smanjuje potrošnju goriva i buku motora.
  Konverter kvačilo takođe pomaže – čak iako je automobil u manuelnom režimu. Brza promena obrtaja motora i precizno podešena transmisija garantuje neverovatno glatke promene stepeni prenosa.
  Integrisane funkcije kao što je prediktivni pogonski sklop i konstantno nadgledanje kretanja vozila i stanja u saobraćaju utiču na način na koji transmisija menja stepene prenosa. Bez obzira na trenutno izabrani režim vožnje sitem uvek izabare odgovarajući stepen prenosa.

INTELIGENTNO UPRAVLJANJE ENERGIJOM.

Smanjite potrošnju goriva povećajte užitak u vožnji: Zahvaljujući inteligentnom upravljanju energijom putem BMW EfficientDynamics tehnologije u BMW Serije 2 Gran Tourer, možete izvući maksimum iz svake kapi goriva. Više performansi, više efikasnosti i više zabave.

 • ECO PRO režim

  ECO PRO režim pomaže vozačima da smanje potrošnju goriva do 20 procenata, u zavisnosti od njihovog stila vožnje – prema internoj BMW studiji potrošnje goriva. Funkcija krstarenja i ECO PRO ruta nude dodatni potencijal za uštedu goriva.

 • Automatska Start/Stop funkcija

  Automatska Start/Stop funkcija gasi motor kada se vozilo privremeno zaustavi (semafor ili saobraćajna gužva) kako bi se dodatno smanjila potrošnja goriva. Kada vozač pritisne pedalu kvačila (manuelna transmisija) ili skine nogu sa pedale kočnice (Steptronic transmisija), motor se automatski upali u deliću sekunde.

 • Regeneracija kočione energije

  Svaki put kada pritisnete pedalu kočnice generiše se kinetička energija koja do skora nije bila iskorišćena. Regeneracija kočione energije koristi prednosti ovog dugo zanemarenog potencijala. Sistem koristi energiju krstarenja koja se generiše kada vozač pritisne pedalu kočnice ili skine nogu sa pedale gasa i pretvara je u električnu energiju.
  Potom se električna energija koristi za punjenje akumulatora. Inteligentni sistem upravljanja energijom osigurava da alternator više ne mora konstantno da radi, što smanjuje naprezanje generatora. Rezultat: smanjena potrošnja goriva i povećanje performanse – klasično za BMW EfficientDynamics.

 • Indikator optimalne promene stepena prenosa

  Pravovremene promene stepena prenosa mogu u velikoj meri uštedeti gorivo, naročito u urbanom saobraćaju i na dugim putovanjima. Optimalne promene stepena prenosa, manja potrošnja goriva – elektronika motora izračunava najefikasniji stepen prenosa za svaku situaciju u vožnji i obrtaje motora. Simbol strelice se pojavljuje na info ekranu svaki put kada vozilo može funkcionisati efikasnije u nižem ili višem stepenu prenosa. Sistem takođe prepoznaje nagla ubrzanja i odložiće preporuku dok obrtaji motora ne porastu. U manuelnom režimu, vozači sa Steptronic transmisijom takođe primaju relevantne sugestije o promeni stepena prenosa. Komparativni testovi pokazuju da vozila sa indikatorom optimalne promene stepena prenosa koriste oko četiri procenta manje goriva.

AERODINAMIKA.

Zahvaljujući ciljanim aerodinamičnim merama svako BMW vozilo ima male vrednosti aerodinamičnog otpora. To ima pozitivan uticaj na efikasnost i stabilnost u vožnji i smanjuje nivo buke unutar vozila. To je postignuto sofisticiranim rešenjima kao što je kontrola ventilacionih otvora, radno podvozje automobila, vazdušne lopatice na krajevima vazdušne zavese na prednjem braniku.

 • Vazdušna zavesa

  Prednji branik sa integrisanom vazdušnom zavesom je karakteristika koja predstavlja otelotvorenje BMW EfficientDynamics filozofije. Vazdušna zavesa sprovodi vazduh kroz dva vertikalna usisnika i preko lukova prednjih točkova i takav ubrazni tok vazduha stvara vrstu „zavese“ sa spoljašnje strane točkova. Ovakva inovativna tehnologija smanjuje turbulenciju i otpor vazduha što zauzvrat značajno smanjuje potrošnju goriva.

 • Vazdušne lopatice

  Vazdušne lopatice je termin koji se odnosi na produžetke na gornjim stubovima karoserije na bočnim strana automobila. One prekidaju tok vazduha i tako smanjuju turbulenciju iza automobila. Posledica je smanjenje otpora vazduha, potrošnje goriva i emisije CO2 gasova. Vazdušne lopatice takođe daju zadnjem delu automobila dinamičan izgled.

UDOBNOST I AGILNOST VOŽNJE.

Udobnost i agilnost vožnje

UDOBNOST I AGILNOST VOŽNJE.

Agilnost u gradskom saobraćaju ili opuštanje tokom dugih vožnji: BMW Serije 2 Gran Tourer se savršeno prilagođava uslovima na putu i osigurava najveći užitak u vožnji.
Ostanite na pravom putu u svakom trenutku – zahvaljujući elektromehaničkom servo upravljanju, koje isporučuje direktno upravljanje i povećava agilnost i udobnost u vožnji. Savršeno podešen koncept vožnje koji impresionira sa preciznošću, direktnim odzivom i smanjenim fizičkim naprezanjem prilikom parkiranja.
Varijabilno sportsko upravljanje sa Servotronic sistemom osigurava direktan i brz odziv i zahteva manji fizički naport prilikom okretanja volana. Sistem reaguje na ugao volana promenljivim odnosom upravljanja. Ovim putem se poboljšava upravljanje tokom sportskog stila vožnje kao i udobnost tokom parkiranja ili skretanja.