BMW 330e iPerformance Sedan

SISTEMATSKI NAPREDAK.

BMW 330e Plug-in HIbrid.

BMW iPerformance

SISTEMATSKI NAPREDAK.

BMW 330e Plug-in HIbrid.

Kombinacija električnog motora i BMW TwinPower Turbo motora sa unutrašnjim sagorevanjem koristi najbolje iz dva sveta u neverovatno dinamičnom i udobnom sedanu: BMW 330e. BMW Serija 3 predstavlja kombinaciju veličanstvenog, inovativnog, sportskog i elegantnog. Impresivna dinamika vožnje kombinovana sa najboljom efikasnosti i malim uticajem na okolinu zahvaljujući vožnji bez emisije gasova – jedinstven koncept koji je savršeno skrojen za BMW Serije 3 Sedan.

SISTEMATSKI NAPREDAK.BMW 330e Plug-in HIbrid.

Kombinacija električnog motora i BMW TwinPower Turbo motora sa unutrašnjim sagorevanjem koristi najbolje iz dva sveta u neverovatno dinamičnom i udobnom sedanu: BMW 330e. BMW Serija 3 predstavlja kombinaciju veličanstvenog, inovativnog, sportskog i elegantnog. Impresivna dinamika vožnje kombinovana sa najboljom efikasnosti i malim uticajem na okolinu zahvaljujući vožnji bez emisije gasova – jedinstven koncept koji je savršeno skrojen za BMW Serije 3 Sedan.

Read more

KONCEPT VOZILA.

BMW Serije 3 sa potrošnjom goriva koja odgovara malom automobilu. Zahvaljujući BMW eDrive tehnologiji iz BMW EfficientDynamics ponude, domet od 40 kilometara je moguć u potpuno električnom režimu – bez emisije gasova i potršnje goriva. Baterija visoke voltaže se nalazi ispod prtljažnika – koji sa zapreminom od približno 370 litara ispunjava svanodnevne potrebe, bez nepovoljnog uticaja na udobnost, funkcionalnost ili osećaj prostranosti. „eDrive“ natpis na C stubovima ukazuje na inovativnu pogonsku tehnologiju vozila. Osim toga, hibrid takođe nudi optimalno prianjanje i agilnost zahvaljujući sportski podešenoj suspenziji i garantuje izvanrednu dinamičnost u svim režimima vožnje. Kao rezultata BMW 330e Sedan prevazulazi sva očekivanja u pogledu dinamike vožnje. Koncept za budućnost bez premca.

BMW iPerformance.

INDIVIDUALNE KARAKTERISTIKE VOŽNJE.

Kao hibrid, BMW 330e Sedan ima razne režime vožnje koji omogućavaju vozaču da značajnu utiče na stvarnu potrošnju energije. To zavisi od izabranog režima vožnje i ličnog stila vozača. Kada je baterija potpuno napunjena možete preći do 40 kilometara bez korišćenja kapi goriva. U AUTO eDrive režimu, optimalna kombinacija električnog motora i motora sa unutrašnjim sagorevanjem omogućava fokusiranje na maksimalnu efikasnost.

 • Urbana vožnja

  Prilikom vožnje po gradu BMW 330e Sedan u potpunosti koristi snagu električnog pogonskog sklopa. Sa potpuno napunjenom baterijom kratke udaljenosti (do 40 km) se mogu preći bez emisije gasova – gradska vožnja bez kapi goriva.

 • Svakodnevna vožnja

  Tokom putovanja do posla kombinacija oba pogonska sistema ovog hibrida dolazi do izražaja. U AUTO eDrive režimu inteligentna kombinacija motora sa unutrašnjim sagorevanjem i električnim motorom garantuje značajno manju potrošnju od ostalih vozila sa benzinskim i dizel motorom ove klase. Ukratko: Uživajte u luksuzu BMW Serije 3 Sedana uz neverovatno malu potrošnju goriva.

 • Vožnja na veće udaljenosti

  Iskusite efikasnost vožnje – na dugim relacijama. Ovaj hibrid poseduje neverovatne karakteristike vožnje na dugim relacijama bez kompromisa u pogledu dometa ili funkcionalnosti vozila.

POGONSKI SKLOP.

Snažni BMW TwinPower Turbo 4-cilindrični benzinski motor i veoma efikasni eDrive električni motor pokreću BMW 330e Sedan. Kombinacija ovih EfficientDynamics tehnologija je proizvela inovativno vozilo koje nema samo malu potrošnju goriva, već odličnu dinamiku vožnje i stabilnost u svim situacijama.

Inteligentno upravljanje energijom

INTELIGENTNO UPRAVLJANJE ENERGIJOM.

Inteligentno upravljanje energijom je samo jedan od stubova BMW eDrive koncepta. Ovaj sistem upravlja interakcijom svih pogonskih komponenti kako bi kombinovao najbolju moguću efikasnost i dinamičnost vožnje. Inteligentno upravljanje energijom optimizuje snagu i efikasnost hibridnog pogona sa prediktivnim biranjem odgovarajućeg pogona. Na primer, dostupni navigacioni podaci se koriste radi identifikacije delova puta i situacija na putu koje najbolje odgovaraju električnom motoru ili za punjenje baterije
U situacijama u kojima motor sa unutrašnjim sagorevanjem ima manji faktor snage-efikasnosti, sistem se prebacuje u rang za veće opterećenje radi postizanja boljeg faktora snaga-efikasnost. To znači da motor sa unutrašnjim sagorevanjem proizvodi dodatnu snagu. Ta snaga se koristi za stvaranje električne energije za punjenje baterije uz pomoć električnog motora/generatora, koja se kasnije može iskoristiti za vožnju na struju ili zajedno u kombinaciji sa motorom sa unutrašnjim sagorevanjem. Sistem takođe kontroliše električni motor/generator, tako da se ta kinetička energija transformiše u električnu energiju tokom krstarenja ili prilikom kočenja. U kombinaciji sa ECO PRO režimom, inteligentno upravljanje energijom prilagođava sve sisteme vozila, uključujući sve pomoćne komponente i karkateristike udobnosti, kako bi se trošilo što manje goriva.
eDrive taster vam omogućava da izaberete između eDrive režima: standardni AUTO eDRIVE režim, električni MAX eDrive i SAVE BATTERY režimi, koji održavaju konstantan nivo napunjenosti baterije.

 • AUTO eDRIVE režim

  U AUTO eDRIVE režimu inteligentni BMW EfficientDynamics sistem određuje najefikasniju kombinaciju električnog motora i motora sa unutrašnjim sagorevanjem – u zavnosti od brzine vozila napunjenosti baterije. Ovaj režim je podeljen u dve faze: ako je baterija vozila napunjenosti između 12% i 100% možete uživati u vožnji na električni pogon pri brzinama do 80 km/h. Pri većim brzinama ili pri zahtevnijim uslovima, benzinski motor se automatski pali. Ako napunjenost baterije padne ispod 12%, BMW 330e Sedan može biti vožen u električnom režimu sa umerenim ubrzanjima i brzinama do 20 km/h i sa laganim ubrzanjima i pri kontantnoj brzini od 55 km/h.

 • MAX eDrive režim

  Maksimalno uživanje u vožnji na električnu energiju: u MAX eDRIVE režimu možete uživati u vožnji na električnu energiju pri brzinama do 120 km/h. Pri većim brzinama ili kada je potrebno veće ubrzanje motor sa unutrašnjim sagorevanjem se automatski pali.

 • SAVE BATTERY režim

  Kada je napunjenost baterije mala, SAVE BATTERY režim omogućava punjenje baterije uz pomoć motora sa unutrašnjim sagorevanjem ili omogućava održavanje određenog nivoa napunjenosti. Na taj način vozač može uštedeti kapacitet baterije radi naknadne vožnje na električnu energiju.

 • Prediktivna selekcija

  Kada unesete vašu destinaciju u navigacioni sistem, prediktivno upravljanje energijom analizira vašu rutu koristeći podatke kao što su ograničenja brzine i saobraćajne informacije u realnom vremenu. Na taj način sistem efikasno koristi električnu energiju, na rutama na kojima najviše odgovara takav režim vožnje (na primer, gradska vožnja).

PUNJENJE.

Bez obzira da li se radi o redovnoj utičnici vašeg domaćinstva ili BMW iWallbox utičnici iz sveobuhvatne ponude 360° ELECTRIC proizvoda i usluga – punjenje baterije visoke voltaže ne može biti lakše. Bateriju takođe možete dopuniti i na mnogobrojnim ChargeNow javnim stanicama za punjenje baterije.

 • Punjenje kod kuće

  Vozilo lako možete napuniti kod kuće povezivanjem na redovnu utičnicu putem isporučenog standradnog kabla za punjenje i biti spremni za pokret sa punom baterijom za približno dva do četiri sata. Punjenje je još brže i lakše kada se radi putem zasebno dostupne BMW iWallbox stanice: ova stanica za punjenje koja se ugradi u zid vašeg doma koristi veći kapacitet punjenja i smanjuje vreme punjenja, čineći idealno dizajniran dodatak za BMW vozila.

 • Promena u pokretu

  Pored punjenja vozila kod kuće, zahvaljujući razvoju ChrageNow stanica za punjenje, moguće je napuniti vaše BMW električno vozilo i hibridne automobile dok ste na putu. Činjenica da su javne stanice za punjenje formirale veliku mrežu u velikoj meri olakšava svakodnevnicu vozača ovakvih automobila.
  Sve ChargeNow stanice za punjenje se lako mogu locirati putem navigacionog sistema uz pomoć BMW ConnectedDrive sistema, BMW Remote aplikacije ili ChargeNow internet stranice. Utičnica za punjenje na automobilu se nalazi ispod poklopca na zadnjem levom panelu, gde LED prsten oko utičnice pruža informacije o trenutnom statusu baterije.
  Zahvaljujući razvoju ChargeNow kartice i aplikacije za plaćanje, vozači ne moraju koristiti gotovinu prilikom plaćanja na stanicama za punjenje. Pregled svih procedura za punjenje je moguć putem korisničkog portala na chargenow.com. ChargeNow takođe garantuje da korisnici imaju pristup sveobuhvatnom pregledu svih dodatnih troškova. Korisnici imaju uvid u konsolidovani račun na kraju meseca i omogućeno plaćanje kreditnom karticom.

POVEZIVANJE.

Uvek povezani sa vašim BMW automobilom: Putem pametnog telefona (iOS i Android), nisu vam na raspolaganju samo BMW Remote usluge kao što je zaključavanje na daljinu, već i funkcije specifične za hibridna vozila. Na taj način uvek imate uvid u potrošnju i efikasnost vašeg BMW 33e Sedan. BMW usluge za svaku situaciju, koje se mogu koristiti unutar vozila – i izvan.

 • My BMW Remote aplikacija

  My BMW Remote aplikacija za hibridne automobile prikazuje detaljne informacije u vezi statusa vašeg BMW vozila na Android ili iOS mobilnom telefonu – lokacija vozila, napunjenost baterije i preostali domet vozila.
  Procedura punjenja se može kontrolisati daljinski putem tajmera, a temperatura vozila se može daljinski podesiti kako bi unapred pripremili vaše vozilo pre sledećeg putovanja. Odrediša, tačke od interesa i lokacija stanica za punjenje se lako mogu poslati iz aplikacije u vozilo.
  My BMW Remote aplikacija za hibridna vozila meri efikasnost svakog putovanja i daje vam korisne savete, kao što je efikasan način vožnje radi povećanja dometa vozila.

 • Klimatizacija vozila

  Uđite u prijatno rashlađen automobil preko leta i topao automobil sa odmagljenim prozorima preko zime – moguće putem stacionarnog grejanja i rashlađivanja u BMW 330e hibridu. Zahvaljujući električnom kompresoru klima uređaja i električnom grejaču bez rezervoara, automatski klima uređaj funkcioniše potpuno nečujno, čak i kada je motor ugašen. Možete zakazati dva različita vremena polaska.
  Pola sata pre planiranog polaska inteligentni kontrolni sistem implementira grejanje, hlađenje ili ventilaciju na željenu temperaturu. Sistemom se rukuje putem iDrive kontrolera unutar automobila, ili putem pametnog telefona uz pomoć BMW Remote aplikacija.
  Pod uslovom da je baterija dovoljno napunjena, stacionarno hlađenje i grejanje funkcioniše bez obzira da li se vozilo trenutno puni ili ne.

UDOBNOST.

Podrazumeva se da inovativan automobil kao što je BMW 330e Sedan nudi najbolju udobnost tokom vožnje. Baterija visokog napona je smeštena na kompaktan način tako da i dalje imate na raspolaganju približno 370 litara prtljažnog prostora za vaše svakodnevne potrebe. Suspenzija iz sklopa standardne opreme garantuje dinamičnost vožnje, stabilnost u svakom trenutku i udobnost – čak i na dugim putovanjima i kada je vozilo pod velikim opterećenjem.