Faza

ELEKTRIFIKUJUĆI NEKONVENCIONALAN.

BMW 530e plug-in hibrid.

BMW iPerformance
ELEKTRIFIKUJUĆI NEKONVENCIONALAN.BMW 530e plug-in hibrid.

Razmišljajte kreativno. Krećite se u toku sa vremenom. Dva suštinska koncepta održivih vozila. BMW 530e iPerformance implementira oba pristupa i ostaje ispred svog vremena. Oslanja se na elektrifikujuće uživanje u vožnji i zahvaljujući plug-in hibridnom pogonu, gleda u budućnost sa optimizmom.

BMW 530e iPerformance:
Potrošnja goriva u l/100 km (kombinovano): 2,1–1,9
Emisije CO2 u g/km (kombinovano): 49–44
Potrošnja električne energije u kWh/100 km (kombinovano): 14,1–13,1


*Ove vrednosti su privremene vrednosti i još nisu potvrđene.

Read more

KONCEPT VOZILA.

KONCEPT VOZILA.

BMW 530e iPerformance kombinuje električni motor i 4-cilindrični TwinPower Turbo benzinski motor kako bi se stvorio veoma efikasan BMW eDrive plug-in hibridni pogon. On omogućava vožnju samo na električnu energiju, bez emisije izduvnih gasova i dinamičnu vožnju koristeći 4-cilindrični benzinski motor –za duga putovanja.

Read more

POGONSKI SISTEM.

POGONSKI SISTEM.

Važne komponente pogonskog sistema obuhvataju 135 kW (184 ks) 4-cilindrični benzinski motor sa BMW TwinPower Turbo tehnologijom, 70 kW (95 ks) električni motor i litijumsku bateriju visoke voltaže sa kapacitetom od 9.2 kWh. Kada se kreće koristeći samo električnu energiju, vozilo ima domet od oko 45 km i maksimalnu brzinu od 140 km/h.

*Ove vrednosti su privremene i još nisu potvrđene.

Read more

INTELIGENTNO UPRAVLJANJE ENERGIJOM.

INTELIGENTNO UPRAVLJANJE ENERGIJOM.

Inteligentno upravljanje energijom optimizuje faktor efikasnosti hibridnog pogonskog sistema predvidivim odabirom odgovarajućeg pogonskog sistema. Na primer, dostupni navigacioni podaci se koriste kako bi se unapred identifikovali delovi izabrane rute i situacije u vožnji koje najbolje odgovaraju električnom motoru ili za punjenje baterije.

Read more

ISKUSTVO VOŽNJE.

ISKUSTVO VOŽNJE.

BMW 530e iPerformance ima razne režime vožnje, putem kojih vozač može imati veći uticaj na stvarnu potrošnju goriva. Rezultat u praksi uglavnom zavisi od izabranog režima vožnje – tek onda od ličnog stila vožnje.

Read more

DIZAJN.

BMW 530e iPerformance poseduje veoma upečatljiv izgled u poslovvnom odelu: rebra prednje maske u tipičnoj BMW i plavoj boji. Plavi poklopci felni. BMW i logo na prednjoj strani. eDrive logo na Hofmeister pregibu i pragovima vrata.

POVEZIVANJE.

My BMW Remote aplikacija za plug-in hibridna vozila za iOS i Android operativne sisteme pokazuje detaljne informacije o trenutnom statusu BMW 530e iPerformance – kao što je napunjenost baterije i preostali domet vozila. Daljinska kontrola se može koristiti radi zakazivanja punjenja putem nedeljnog tajmera.

JEDNOSTAVNO PUNJENJE.

JEDNOSTAVNO PUNJENJE.

Vozilo se može puniti iz kućne utičnice preko kabla za punjenje koji je isporučen, ili uspot na javnim stanicama za punjenje preko kabla dostupnog u BMW aksesoarima. Navigacioni sistem i aplikacija BMW Remote App daju informacije o lokaciji i dostupnosti pogodnih stanica. Plaćanje se može obavljati preko BMW ChargeNow kartice, na primer.

Read more

Potrošnja goriva, potrošnja snage i CO2 emisija.

  • Vrednosti vezane za potrošnju goriva, emisiju CO2 gasova i potrošnju električne energije zavise od veličine pneumatika. Podaci o potrošnji su određeni u skladu sa ECE ciklusom vožnje.

    Domet vozila zavisi od raznih faktora, naročito: ličnog stila vožnje, izabrane rute, vremenskih uslova, korišćenja grejanja/hlađenja i klimatizacije.

    Dodatne informacije o zvaničnoj potrošnji goriva, emisiji CO2 gasova i potrošnji električne energije novih putničkih automobila se nalaze u sledećem uputstvu „Potrošnja goriva i emisija CO2 gasova za nova putnička vozila“, koje se mogu dobiti kod svih ovlašćenih zastupnika, kod Deutsche Automobil Treuhand GmbH (DAT), Hellmuth-Hirth-Str. 1, 73760 Ostfildern, Nemačka.