UŽIVAJTE U SVAKOM PUTOVANJU.

Dinamičnost vožnje BMW Serije 5 Touring.

Sva BMW vozila dele jednu osobinu: neuporedivu dinamičnost. Ova karakteristika je naročito primetna u BMW Serije 5 Touring – svaki pređeni metar je prilika da iskusite pravi užitak u vožnji.

BMW M550d xDRIVE.

BMW M550d xDrive koristi dogogodišnje iskustvo BMW M inženjera, uz pomoć specijalnog, fino podešenog pogonskog sklopa, suspenzije i upravljačkog sistema. Krajnji rezultat je automobil koji nudi uzbudljivu kombinaciju dinamičnosti, udobnosti i svakodnevne korisnosti. Upečatljivi detalji naglašavaju sportski karakter i izdvaja vozilo, unutra i spolja, od ostalih BMW Serije 5 Touring mondela – uključujući M modele.

 • Spoljašnjost

  M geni BMW 550d xDrive stvaraju atmosferu dinamične superiornosti na prvi pogled. Sportski dizajn se izdvaja zahvaljujući naglašenim i ekskluzivnim detaljima. Čak i kada se posmatra sa strane, BMW M550d xDrive se izdvaja od ostalih. Specijalno razvijeni stil opcionlanih aluminijumskih felni od 20 inča izdvaja ovaj automobil od ostalih. Specifični usisnici vazduha na prednjem braniku se samo da dobro izgledaju već omogućava bolje hlađenje motora i kočnica. Upečatljivi spoljašnji retrovizori u Ferric Grey metalik boji su više nego dorasli zadatku koji se očekuje od njih. Izvanredne karakteristike snažnog zadnjeg kraja uključuju oznaki „M550d“ i jedinstvene ukrasne vrhoce izvudnog sistema od hroma, što dodatno naglašava dinamično prisustvo.

 • Unutrašnjost

  M geni stvaraju jedinstvenu atmosferu unutar BMW Serije 5 Sedan: simbioza između sportskog duha i elegancije stvara ekskluzivnu unutrašnjost BMW M 550d xDrive.
  Čim otvorite vrata natpis „M550d“ na ukrasnim pragovima vam zapadne za oko. Ova karakteristika naglašava ekskluzivnosti BMW M gmbH, koja se reflektuje u kvalitetnim materijalima unutrašnjosti – i putem čistog uživanja vozača. M kožni volan pruža odličan osećaj tokom vožnje, omogućavajući BMW M55d xDrive sa bude pod preciznom kontrolom u svakom trenutku. Integrisane lopatice menjača omogućavaju bržu, udobniju promenu stepena prenosa i još veći užitak tokom vožnje. Radi adrenalinske vožnje kroz krivine, prilagođena ergonomija M sportskih sedišta garantuje stabilnost, dok mekanatkanina-Acantara presvlake nude eleganciju i udobnost. Sportski detalji takođe obuhvataju M logoe na instrument tabli i ručuci menjača. Elegancija je očigledna u Aluminium Hexagon ukrasnim delovima, upotpunjenim ekskluzivnošću BMW Individual tapacirunga krova u Antracite verziji.

Šasija

ŠASIJA.

Možete osetiti užitak u sportskoj vožnji koji šasija BMW Serije 5 Gran Turismo prenosi sa puta direktno na volan, dok vam u isto vreme garantuje bezbednosti i najveću moguću udobnost. Osim toga, šasija u potpunosti ispunjava razne zahteve: udobnost, dinamičnost i bezbednost, zahvaljujući raspodeli težine u odnosu 50:50 između osovina i savršene usklađenosti komponenti.
Integrisana aluminijumska osovina izoluje vibracije puta od motora i omogućava bolji prenos snage i udobnost. Ova karakteristika se može dodatno poboljšati opcionalnim integrisanim aktivnim upravljanjem. Prednja osovina garantuje da će točkovi dobro prianjati na ptu. Aluminijumska struktura smanjuje težinu dok u isto vreme omogućava veću čvrstoću, a u slučaju sudara apsorbuje sile udarca i pruža maksimalnu zaštitu putnika. Sportski manevri se mogu izvršiti glatko i svakoj situaciji tokom vožnje bez nepotrebnog cimanja putnika.

 • Samonivelišuća suspenzija kao deo standardne opreme

  Samonivelišuća suspenzija, deo standardne opreme u BMW Serije 5 Touring, poravnava razliku u visini između prednje i zadnje osovine koristeći vazdušnu suspenziju. Senzori na zadnjim točkovima mere udaljenost između karoserije i puta. U zavisnosti od opterećenja i situacije u vožnji, podešava se zapremina vazduha u amortizerima tako da se uvek postiže optimalno rastojanje. Na ovaj način se promoviše agilnost i bezbednost, čak i kada je vozilo opterećeno.

 • Dinamička kontrola oslanjanja i Adaptive Drive sistem

  Neravni putevi, rupe, kaldrma ili savršen asfalt - sa dinamičnom kontrolom oslanjanja sada imate šasiju za svaki put i svaki stil vožnje. Pored Comfort režima, kao standardnog podešavanja, amortizeri se mogu podesiti u Comfort+ režima (nije dostupno za BMW M550d xDrive mode) radi dodatne udobnosti i minimalnog truckanja na neravnim površinama.
  Opcionalna Adaptive Drive funkcija kombinuje dinamičnu kontrolu oslanjaja sa aktivnom stabilizacijom naginjanja Dynamic Drive sistema. Senzori u vašem BMW automobilu stalno prate brzinu vozila, položaj volana i sile koje deluju na šasiju. Uz pomoć tih podataka sistem precizno podešava stabilizatore i amortizere, precizno i brzo menjajući njihovo podešavanje. Na taj način se pruža preciznije upravlanje volanom, kraće zaustavna udaljenost i povećana udobnost u vožnji.

BMW xDRIVE.

BMW xDrive

BMW xDRIVE.

Inteligentni BMW xDrive sistem pogona na svim točkovima se savršeno prilagođava čak i najizazovnijim putevima, garantujući otpimalno prianjanje u svakom trenutku. xDrive i dinamička kontrola stabilnosti (DSC) garantuju da će vaš BMW automobil uvek ostati stabilan i bezbedan. Kontrolisan putem DSC sistema senzora, xDrive fleksibilno i brzo raspoređuje snagu između osovina kako bi sprečio podupravljanje ili predupravljanje u krivinama, time garantujući izvanrednu direkcionu stabilnost. Osim toga, sistem garantuje brzo i bezbedno ubrzanje čak i po klizavim površinama i nagibima. Po kritičnim uslovima puta, DSC sistem ne mora toliko često intervenisati. S toga, BMW xDrive sistem kombinuje sve prednosti pogona na svim točkovima – prianjanje, direkcionu stabilnost i bezbednost u vožnji - sa klasičnom BMW agilnosti.

INTEGRISANO AKTIVNO UPRAVLJANJE.

Integrisano aktivno upravljanje

INTEGRISANO AKTIVNO UPRAVLJANJE.

Poboljšane sposobnosti manevrisanja i upravljivosti.

Integrisano aktivno upravljanje za automobile sa pogonom na zadnjim točkovima kombinuje pasivno upravljive zadnje točkove sa varijabilnim odnosom upravljanja na prednjoj osovini. Pri brzinama od približno 60 km/h zadnji točkovi se okreću u suprotnom pravcu od prednjih točkova. Na ovaj način se subjektivno smanjuje rastojanje između osovina, poboljšavajući manevrisanje i agilnost. Pri brzinama od približno 60 km/h zadnji točkovi se okreću u istom pravcu kao i prednji točkovi. Na ovaj način se rastojanje između osovina subjektivno produžava, povećavajući stabilnost i udobnost – naročito prilikom nagle i brze promene trake.

Kontrola iskustva u vožnji

KONTROLA ISKUSTVA U VOŽNJI.

Kontrola iskustva u vožnji vam omogućava da birate: uz pomoć tastera na centralnoj konzoli možete aktivirati željeni režim rada. Promena iz Comfort režima, sa standardnim podešavanjem motora i transmisije, ECO PRO režim koji povećava efikasnost ili Sport režim koji omogućava dinamičniju vožnju. Ispod obrtomera možete videti trenutno izabrani režim.

 • ECO PRO režim

  Ekonomičan ECO PRO režim inteligentno prilagođava karakteristike ubrzanja i transmisije, kao i grejanje i rad klima uređaja. ECO PRO saveti vam pomažu da optimizujete vašu vožnji a bonus domet vam pokazuje koliko ste kilometara dobili zahvaljujući optimizovanoj potrošnji goriva putem ECO PRO režima.
  ECO PRO režim pomaže vozačima da smanje potrošnju goriva za 20 procenata, u zavisnosti od individualnog stila vožnje. Funkcije krstarenja, proaktivni sistem za pomoć vozaču i ECO PRO ruta omogućava dodatnih pet procenata uštede. Ove funkcije su dostupne samo uz Steptronic transmisiju i Professional navigacioni sistem. Potencijal za uštedu je izračunat putem internih studija potrošnje goriva.

 • Sistem za predviđanje rute

  Proaktivni sistem za pomoć vozaču funkcioniše zajedno sa poslednjom generacijom Professional navigacionog sistema kako bi predvidio lokalne uslove i pružio vam savete mnogo ranije pre nego što sami postanete svesni situacije. Ako se iza naredne krivine nalazi grad ili ograničenje brzine, sistem vam preporučuje da usporite pre krivine kako bi brzinu prilagodili najefikasnije moguće.

 • ECO PRO ruta i funkcija krstarenja

  ECO PRO ruta takođe omogućava ekonomičnu potrošnju goriva. Nudi rutu optimizovanu radi efikasnosti, na osnovu obima saobraćaja, individualnog stila vožnje i lokalnih uslova. Možete proceniti naznačeni potencijal za uštedu i potom odlučiti da li želite da poslušate preporuku.
  Uz pomoć funkcije krstarenja (samo uz Steptronic transmisiju), automobil krstari putem pri brzinama do 160 km/h čim vozač skine nogu sa pedale gasa a ne pritisne pedalu kočnice i dok proaktivni sistem za pomoć vozaču ne prilagodi brzinu radi uštede goriva.

 • Sport režim

  U Sport režimu automobil reaguje direktnije i omogućava sportski stil vožnje. Unapred definisano podešavanje pruža mnogo dinamičnije podešavanje motora i suspenzije u poređenju sa standardnim podešavanjem. Na primer, motor mnogo brže reaguje na pedalu gasa. Za modele sa 8-stepenom Steptronic Sport transmisijom vreme promene stepena prenosa je mnogo kraće. U saradanji sa Adaptivnom suspenzijom, ponašanje suspenzije je mnogo agilnije u Sport režimu. Međutim, Servotrnic i varijabilno sportsko upravljanje smanjuju servo podršku.

 • Prediktivni pogonski sklop

  Zahvaljujući BMW EfficientDynamics, sada je moguće aktivno poboljšati performanse vozila sa novim prediktivnim pogonskim sklopom putem kontrole iskustva u vožnji. U „Sport“ režimu sistem za upravljanje transmisijom koristi podatke iz navigacionog sistema kako bi isporučio dinamičniji i spontaniji odziv motora, na osnovu karakteristika rute. Kao što samo ime sugeriše, „Comfort“ režim nudi režim promene stepeni prenosa orijentisan ka udobnosti, sa manje promena stepeni prenosa.

8-Stepena steptronic transmisija

8-STEPENA STEPTRONIC TRANSMISIJA.

8-stepena Steptronic transmisija čini promenu stepena prenosa udobnijim, zahvaljajući brzim promenama obrtaja motora i kraćim vremeni promene stepena prenosa. Ova transmisija objedinjuje izvanrednu udobnost sa osetno boljom dinamičnosti i manjom potrošnjom goriva. Stepeni prenosa se takođe mogu ručno menjati putem selektor ručice menjača.