Dizajn BMW Serije 7

ESTETIKA. ZA VIZIONARE.

Dizajn BMW Serije 7.

ESTETIKA. ZA VIZIONARE.

Dizajn BMW Serije 7.

„Novi BMW Serije 7 predstavlja našu viziju modernog luksuza. Mi smatramo tehničke inovacije i kvalitet svih detalja kao nezamenljive kao emotivan oblik jezika i atmosfere dobrostanja unutrašnjosti. Tokom procesa dizajniranja, mi se bavimo idejom „Tehnološke poezije“ – osećaja savršene interakcije između napredne tehnologije i njenog pretakanja u dizajn.“


Karim Nabibi, Direktor Design BMW Automobiles

ESTETIKA. ZA VIZIONARE.Dizajn BMW Serije 7.

„Novi BMW Serije 7 predstavlja našu viziju modernog luksuza. Mi smatramo tehničke inovacije i kvalitet svih detalja kao nezamenljive kao emotivan oblik jezika i atmosfere dobrostanja unutrašnjosti. Tokom procesa dizajniranja, mi se bavimo idejom „Tehnološke poezije“ – osećaja savršene interakcije između napredne tehnologije i njenog pretakanja u dizajn.“


Karim Nabibi, Direktor Design BMW Automobiles

Read more

DIZAJN SPOLJAŠNJOSTI.

Dinamičke proporcije, precizne linije i oblikovane površine. BMW Serije 7 ispoljava tipičan BMW dizajn u najelegantnije obliku. Bez obzira da li se radi o prednjem kraju sportkog izgleda, proširenom pogledu sa strane i snažnom zadnjem kraju, BMW Serije 7 zrači svojim prirodnim i autoritativnim prisustvom iz svakog ugla.

 • Prednji kraj pun samopouzdanja

  Na prednjem kraju, širok ram i velika i uspravna BMW maska su očigledni, dajući BMW Serije 7 dinamičan, sportski karakter. Usisnici vazduha, optički podeljeni na tri dela, se prostriu čitavom širinom prednjeg branika, daju vozilu autoratitivan i naglašen izgled. Opremljene LED tehnologijom kao delom standardne opreme, unutrašnje cevi opcionalnih adaptivnih LED prednjih svetala su povezane sa prednjom maskom putem horizontalne lajsne.
  Tehnologija osvetljenja koja, bukvalno, osvetljava put ispred vas je BMW Laserlight, koja je prepoznatljiva po horizontalnim linijama plave boje, preko centra cevi svetala.

 • Elegantan bočni pogled

  Posmatran sa strane, blago spuštajuća linija krova prati veoma elegantnu siluetu. Periferni hromirani okviri bočnih prozora se neprimetno stapaju sa Hofmeister pregibom. Dubli pregibi sa integrisanim ručkama vrata se prostiru sa prednjih do zadnjih svetala u dve precizne linije. One stvaraju usku oblasti koja izgleda kao kontrastna traka svetlosti koja je posledica igre svetlosti i senke na bočnim površinama, naglašavajući dužinu i visinu BMW Serije 7. Izbalansiran izgled i optički nizak centar gravitacije ovog sedana su naglašeni hromiranim lajsnama koje se prostiru od bočnih usisnika vazduha preko čitave bočne strane vozila.

 • Snažan zadnji kraj

  Horizontalno poravnati svi zadnji elementi naglašavaju širinu i autoritet BMW Serije 7. horizontalna hromirana lajsna se prostire preko čitave širine vozila, stvarajući optičku vezu između zadnjih svetala. Po prvi put, „L“ oblik svetlosnih traka je takođe prenešen na zaštitno staklo, što daje zadnjim svetlima upečatljiviji izgled. Ukrasni vrhovi izduvnog sistema su napravljeni u hroma. U kombinaciji sa širokim rastojanjem između točkova i oblikovanim lukovima točkova, oni spuštaju optički centar gravitacije, dajući BMW Serije 7 jedinstveno prisustvo kada se posmatra od nazad.

PREDNJA MASKA SA AKTIVNIM USMERAVANJEM VAZDUHA.

Jedinstven detalj dizajna prednjeg kraja BMW Serije 7 je prednjam maska sa aktivnim usmeravanjem vazduha. Usisnici vazduha sa njihovim rebrima od hroma su vidljivi i aktivno regulišu tok vazduha. Ako se potreba za hlađenjem motora poveća, usisnici vazduha se otvaraju. U zatvorenom stanju oni poboljšavaju aerodinamiku i garantuju upečatljivo prisustvo zbog vertikalnih rebara od hroma.

DIZAJN UNUTRAŠNJOSTI.

Bez obzira na kom sedištu BMW Serije 7 sedište, iskusićete modernu i futurističku atmosferu luksuzne udobnosti. Savršena kombinacija materijala, svetla, oblika, boja i inovativnih tehnologija prati ljude koji žele da promene stvari – sa zadnjeg ili vozačevog sedišta.

Dobrostanje i udobnost.

Nova era udobnosti u vožnji u BMW Serije 7.

 • Za putnike na zadnjem sedištu

  Na zadnjem sedištu sve je podređeno putovanju u luksuznom ambijentu. Putnici uživaju u prostranoj udobnosti i mnoštvu ekskluzivnih opcija za zabavu. Prenosivi Touch Command table pruža potpunu kontrolu za funkcije udobnosti i zabave.
  Sa specijalnom opremom „Executive Lounge“ putnici na zadnjem sedištu iz suvozačevog mesta uživaju u putovanju u veoma opuštenom položaju. Tablet integrisan u centralni naslon je pokriven crnom Nappa kožom i poseduje kvalitetna osećaj i izgled. Osim toga, panorama stakleni krov Sky Lounge kod produžene verzije stvara otvoren prostor ispunjen svetlošću i ako je potrebno može se osvetliti željenom bojom ambijentalnog osvetljenja. Ovo je idealna atmosfera u kojoj možete uživati u izvanrednom kvalitetu Bowers & Wilkins Diamnond surround sound audio sistem sa ukupnom snagom od 1,400 vati.

 • Za vozača i suvozača

  Instrument tabla okrenuta ka vožaču BMW Serije 7 predstavlja scenu tehnoloških inovancija. BMW je prvi proizvođač koji nudi Gesture Control sistem kako bi bitne komande mogle biti izdate pokretima ruke. Sličan je i sistem napredne kontrole glasom, iDrive Touch kontroler i kao alternativa, Touch Display, koji u saradnji sa Professional navigacionim sistemom se može koristiti direktno putem LCD ekrana u boji sa dijagonalom od 10.25“.
  U zavisnosti od izabranog režima vožnje, ekrani na instrument tabli iza kožnog volana su povezani sa različitim grafičkim simbolima. Multifunkcionalni tasteri su trodimenzionalno oblikovani kako bi pružili prijatan osećaj tokom korišćenja i uokvireni su hromiranom površinom. Elegantna arhitektura sa horizontalnim površinama privlači poglede i zarobljava pažjnu sa vizuelnim detaljima naglašenim ambijentalnim osvetljenjem.

PREFINJENOST.

BMW Serije 7 predstavlja preciznost i kvalitet završne obrade na najvećem mogućem nivou. Dokaz toga je Floating Design Mirror: Spoljašnji retrovizori izgledaju kao da organiski izrastaju iz bočnih prozora. Modernog i elegantnog efekta, oni takođe poboljšavaju aerodinamičnost. Ostali primeri detalja prefinjenosti uključuju prednju masku sa aktivnim usmeravanjem vazduha sa hromiranim vertikalnim rebrima, preciznom i snažnom izgledu felni i savršenom inkorporiranom Hofmeister pregiba.

Unutar vozila, kvalitetni materijali kao što je hrom sa ukrasnim lajsnama unutrašnjost od Poplar Grain Grey finog drveta i sedišta presvučena ekskluzivnom 'Nappa' kožom u Ivory White boji stvaraju harmoničnu atmosferu. Instrument tabla ukrašena besprekidnim šavovima takođe predstavlja visok nivo završen obrade. Drveni ukrasni detalji i elektroplatirana traka su individualno spojeni tokom procesa proizvodnje kako bi se postigao utisak celokupnosti.

Kolekcija BMW Individual sa ekskluzivnom shemom boja i materijala nudi dodatne raznovrsne opcije za dizajniranje modela BMW Serije 7. One obuhvataju boju presvlaka u BMW Individual čistoj koži „Merino“ u boji Mediterranean Brown Tartufo sa ručno izrađenim detaljima kao što su prepleteni štepovi, ručno izrađeni obrubi i šavovi u kontrastnoj boji.

BMW SERIJE 7 – LUKSUZNA VOŽNJA. KPM ZA BMW, SKULPTURA OD PORCELANA.

Večita elegancija, dinamične proporcije i savršena estetika: dizajn vozila BMW serije 7 postavlja standarde. On sjedinjuje snagu i autoritet i svakom svojom konturom iskazuje vrhunsku ekskluzivnost i pravi luksuz.
 

Ovaj emotivni jezik dizajna nadahnuo je BMW i KPM Königliche Porzellan-Manufaktur Berlin da učestvuju u ekskluzivnom projektu saradnje: KPM za BMW porcelansku skulpturu. Besprekorno ručno izrađena skulptura stvara jedinstvenu vezu između ekskluzivne elegancije vozila BMW serije 7 i savršene izrade tradicionalne berlinske manufakture porcelana. Umetnički svedena na suštinska svojstva dizajna, ona kombinuje čuvenu siluetu vozila sa monolitnom porcelanskom pločom. Ova potonja je pomno glazirana i ima površinsku teksturu koja podseća na model BMW serije 7 korišćen u komunikaciji. Vozilo u razmeri 1:18 proizvedeno je od belog „biskvit“ porcelana, koji podseća na paroski mermer zahvaljujući smanjenom odbijanju svetlosti.


Porcelanska skulptura KPM za BMW izrađena je u ograničenoj seriji od 500 primeraka u celom svetu. Svaki od njih je brižljivo obeležen brojem i, na zahtev, može se dalje personalizovati kaligrafskim slovima u platini. Jedinstveni predmet za svakoga ko ceni ono što je posebno i voli ono što je izuzetno.


Počevši od 15. jula 2016. godine, možete naručiti skulpturu dimenzija 30 x 17 cm od vašeg BMW Partnera.


Od 1. septembra 2016. godine, skulptura će biti dostupna i u prodajnim galerijama KPM i kod odabranih specijalističkih maloprodajnih partnera KPM-a.

KPM za BMW, skulptura od porcelana.

Saznajte više o ekskluzivnom projektu saradnje.

SPECIJALNO IZDANJE „MONTBLANC FOR BMW“.

Izabrani materijali, prelep dizajn i izvanredne funkcije – moderni luksuz ima mnogo naličja. Specijalno izdanje „Montblanc for BMW“ slavi strast za kvalitetom, koju dele mnogi brendovi. Da bi to obeležili, Montblanc je razvio kolekciju izabranih dodataka ekskluzivno za BMW Seriju 7.


Delovi od kože i pribor za pisanje su savršeni saputnici – za svakodnevnu upotrebu ili za duga, luksuzna putovanja. Sve stvari zrače prefinjenim stilom BMW Serije 7 kao i „Monblanc for BMW“ potpisom. Od proleća 2016 pa na dalje, ekskluzivna serija će biti dostupna širom sveta kao deo BMW Lifestyle Collection kod izabranih BMW zastupnika i u Montblanc buticima.

Potrošnja goriva i emisija CO2 gasova.

Potrošnja goriva i emisije CO2 za modele BMW Serije 7 sa benzinskim ili dizel motorom:
Potrošnja goriva u l/100 km (kombinovano): 12,6* do 4,4
Emisije CO2 u g/km (kombinovano): 299 do 116

 

Potrošnja goriva, emisije CO2 za modele BMW Serije 7 iPerformance:
Potrošnja goriva u l/100km (kombinovano): 2.1 do 2.3
Emisija CO2 gasova u g/km (kombinovano) 49 do 53
Potrošnja energije u kWh/100 km (kombinovano): 12.5 do 13

 

Potrošnja goriva i emisija CO2 gasova za BMW 750Li xDrive:
Potrošnja goriva u l/100km (kombinovano): 8.3 do 8.5
Emisija CO2 gasova g/km (kombinovano): 192 do 197

 

Vrednosti vezane za potrošnju, emisiju CO2 gasova i potrošnju energije zavise od tipa i veličine izabranih točkova.

 

Dodatne inforamcije o zvaničnoj potrošnji goriva i emisiji CO2 gasova za nove putničke automobile se mogu pronaći u „Uputstvo za potrošnju goriva i emisiju CO2 gasova novih putnički vozila“, koje je besplatno dostupno na svim prodajnim mestima i kod DAT Deutsche Automobil Treuhand GmbH, Hellmuth-Hirt-Str.1, 73760 Ostfildern, Nemačka.

Read more