Inovativna funkcionalnost u BMW Seriji 7

INOVACIJE. ISPRED NJIHOVOG VREMENA.

Inovativna funkcionalnost u BMW Seriji 7.

INOVACIJE. ISPRED NJIHOVOG VREMENA.

Inovativna funkcionalnost u BMW Seriji 7.

Potraga za inovacijama je pokretačka sila koja pogoni BMW inženjere. Funkcije kao što su BMW Gesture Control, BMW Laserlight ili Remote Control Parking, postavljaju standardne budučnost u BMW Serije 7. Osim toga, BMW Touch Commans, tablet za kontrolisanje ključnih funkcija je integrisan u BMW vozilo po prvi put.

INOVACIJE. ISPRED NJIHOVOG VREMENA.Inovativna funkcionalnost u BMW Seriji 7.

Potraga za inovacijama je pokretačka sila koja pogoni BMW inženjere. Funkcije kao što su BMW Gesture Control, BMW Laserlight ili Remote Control Parking, postavljaju standardne budučnost u BMW Serije 7. Osim toga, BMW Touch Commans, tablet za kontrolisanje ključnih funkcija je integrisan u BMW vozilo po prvi put.

Read more

BMW LASERLIGHT TEHNOLOGIJA.

U režimu laserskih dugih svetala, BMW Laserlight tehnologija osvetljava domet do 600 metara – skoro dva puta dalje od konvencionalnih svetala. Korišćenjem nove tehnolgije prednjih svetala, BMW Laserlight tehnologija poboljšava bezbednost tako što povećava vidljivost tokom noćne vožnje. Oprema uključuje LED kratka svetla i LED duga svetla sa laserskim modulom. BMW Laserlight tehnolgija ekstremne jačine svetlosti ima intenzitet viši od konvencionalnih izvora svetlosti. Prednja svetla sa BMW Laserlight funkcijom poseduju plavu svetlost, kao i „BMW Laserlight“ natpis, što ih izdvaja od konvencionalnih svetala. BMW Laserlight sistem takođe obuhvata LED parking svetla, LED svetla za vožnju po danu, LED pokazivače pravca, LED svetla za skretanje, adaptivna prednja svetla i BMW Selective Beam tehnologiju (protiv zaslepljivanja ostalih korisnika puta).

BMW TOUCH COMMAND SISTEM.

BMW Touch Comment sistem predstavlja table sa ekranom od 7“ koji je integrisan u centralni naslon za ruke na zadnjem sedištu. Povezan je sa sistemima automobila i nudi razne opcije za rukovanje i podešavanje vozila.
Korišćenjem tableta, zadnja sedišta i suvozačevo mesto se mogu podesiti. Rad klima uređaja, ventilacija i grejanje zadnjih sedišta se može podesiti, kao i unutrašnje osvetljenje sa ambijentalnim svetlom, suncobran na staklenom krovu i bočnim prozorima. Funkcije zabave se takođe mogu kontrolisati. Prenosivi BMW Touch Command tablet se lako može napuniti putem Snap-In adaptera.

BMW GESTURE CONTROL SISTEM.

Sa BMW Kontrolom gestovima, odabrane funkcije mogu se obavljati definisanim pokretima ruke. Jednostavni gestovi poput „prevlačenja“ ili „pokazivanja“ identifikuju se u prostoru za prepoznavanje iznad centralne konzole i pokreću funkcije kao što su prihvatanje ili odbijanje dolaznog telefonskog poziva, prelazak na navigaciju ili njeno otkazivanje kao i početak i završetak snimanja glasa. Jačina zvuka može se podesiti kružnim pokretima kažiprsta. Kontrola gestovima dopunjuje postojeće kontrolne sisteme kao što je iDrive Touch kontroler.


Aktivne dostupne gestikulacije su prikazane na kontrolnom ekranu, kako bi pomogle vozaču ili suvozaču da ih koriste. Osim toga, sistem pruža audio i video odgovor na gestikulacije.

Dobrostanje i udobnost.

Nova era udobnosti tokom vožnje u BMW Serije 7.

  • Professional navigacioni sistem sa Touch Display sistemom

    Professional navigacioni sistem poseduje moderan dizajn i superioran izbor usluge: On isporučuje jednostavan i lak za koršćenje navigacioni sistem koji je savršeno integrisan u BMW, uključujući iDrive operativni koncept sa iDrive Touch kontolerom i Touch Display sistemom. Sistem se sastoji od glasovne kontrole, Professional BMW radio uređaja sa DVD čitačem kao i 20 GB memorijskog prostora za audio fajlove. Sve to omogućava korišćenje RTTI sistema (Saobraćajne informacije u realnom vremenu). Ugrađeni LCD ekran u boji od 10.25“ sa funkcijom podele ekrana (glavni i pomoćni prozori) je dizajniran radi optimalne čitljivosti i pregleda.
    Rukovanje omogućava neprimetnu promenu ulaza signala putem iDrive Touch kontrolera, čija površina osetljiva na dodir omogućava unos destinacija u navigacioni sistem pismenim putem, putem ekrana osetljivog na dodir, putem Gesture Control sistema ili glasovne kontrole, kao i putem sedam tastera sa memorisanom funkcijom.
    Sistem automatski ažurira mape četiri puta godišnje, u trajanju od tri godine u izabranim Evropskim zemljama, u sklopu dela BMW ConnectedDrive sistema.

SISTEM ZA DALJINSKU KONTROLU PARKIRANJA.

Sistem za daljinsku kontrolu parkiranja omogućava vozaču da izađe iz vozila pre parkiranja putem daljinske kontrole tako što ga pomera napred u ili pomera unazad iz, uskih parking mesta ili garaža. Vozač aktivira funkciju daljinske kontrole parkiranja izvan vozila putem BMW ključa sa ekranom.
Čitava procedura parkiranja se prati od strane PDC sistema (pomoć pri parkiranju) i Surround View senzora. Kako bi koristili funkciju parkiranja daljinskom kontrolom, vozilo mora biti ispravljeno i centrirano, okrenuto ka parking mestu ili garaži. Tokom procedure parkiranja vozač može potpuno zaustaviti vozilo, ako je potrebno.
Kada je vozilo parkirano, motor možete ugasiti putem ključa. Kada je vreme da nastavite sa vožnjom, motor se takođe može upaliti putem ključa. Tokom izlaska iz parking mesta putem daljinske kontrole, vozilo se automatski kreće u pravoj liniji.

BMW KLJUČ SA EKRANOM.

BMW ključ sa ekranom prikazuje razne informacije u vezi statusa vozila i omogućava kontrolu izabranih funkcija putem integrisanog ekrana osetljivog na dodir.
Može se prikazati vreme, zajedno sa preostalim gorivom i trenutnim dometom, obaveštenjima o uslugama, kao trenutni status sistem centralne brave, prozora i staklenog krova. Osim toga, sledeća oprema se može koristiti putem BMW ključa sa ekranom: Parkiranje putem daljinske kontrole i sistem pomoćnog grejanja.
BMW ključ sa ekranom se može napuniti bežično, ili putem USB kabla.

TELEFONSKI SISTEM SA BEŽIČNIM PUNJENJEM.

Telefonija sa bežičnim punjenjem obuhvata dok za bežično punjenje i integrisani sistem upozorenja za slučaj zaboravljanja telefona. Pored toga, dostupna su dva potpuno funkcionalna USB porta, svaki sa do dva ampera struje punjenja namenjene brzom punjenju mobilnih uređaja. Tehnički kapacitet za WiFi hotspot omogućava primenu hotspot plana sa naknadom za pružaoca usluge.


Krovna antena garantuje dobar prijem mobilnog signala. Drugi mikrofon sa dodatnom kontrolom jačine zvuka garantuje optimalnu jasnoću prilikom korišćenja hands-free funkcije, čak i na suvozačevom mestu.


Dva mobilna telefona i mobilni audio plejer se mogu istovremeno povezati putem Bluetooth povezivanja. Telefonski sistem uključuje Bluetooth Office funkciju sa pristupom kalendaru, SMS i email funkcije za kompatibilne pametne telefone. Osim toga, bežični NFC interfejs omogućava mobilnim telefonima da se povežu sa vozilom brzo i jednostavno.

ADAPTIVE REŽIM.

Adaptive režim

ADAPTIVE REŽIM.

Adaptivni mod je inteligentna i interaktivna funkcija na prekidaču za izbor modova. Adaptivni mod utiče na dinamičnu kontrolu prigušnice, upravljanje i Steptronic menjač, i neprestano prilagođava postavke tako da odgovaraju trenutnoj situaciji u vožnji. U Adaptivnom modu sistem uzima u obzir brojne indikatore kao što su „kickdown“, pomeranje volana i tempomat, zajedno sa vozačevim individualnim stilom vožnje. Dalje, sistem se oslanja i na interakciju sa navigacijom u stvarnom vremenu tako da ubaci menjač u odgovarajući stepen prenosa u pripremi za krivine. Pored Adaptivnog moda, vozač može da odabere i SPORT, COMFORT ili ECO PRO modove.

Potrošnja goriva i emisija CO2 gasova.

Potrošnja goriva i emisije CO2 za modele BMW Serije 7 sa benzinskim ili dizel motorom:
Potrošnja goriva u l/100 km (kombinovano): 12,6* do 4,4
Emisije CO2 u g/km (kombinovano): 299 do 116

 

Potrošnja goriva, emisije CO2 za modele BMW Serije 7 iPerformance:
Potrošnja goriva u l/100km (kombinovano): 2.1 do 2.3
Emisija CO2 gasova u g/km (kombinovano) 49 do 53
Potrošnja energije u kWh/100 km (kombinovano): 12.5 do 13

 

Potrošnja goriva i emisija CO2 gasova za BMW 750Li xDrive:
Potrošnja goriva u l/100km (kombinovano): 8.3 do 8.5
Emisija CO2 gasova g/km (kombinovano): 192 do 197

 

Vrednosti vezane za potrošnju, emisiju CO2 gasova i potrošnju energije zavise od tipa i veličine izabranih točkova.

 

Dodatne inforamcije o zvaničnoj potrošnji goriva i emisiji CO2 gasova za nove putničke automobile se mogu pronaći u „Uputstvo za potrošnju goriva i emisiju CO2 gasova novih putnički vozila“, koje je besplatno dostupno na svim prodajnim mestima i kod DAT Deutsche Automobil Treuhand GmbH, Hellmuth-Hirt-Str.1, 73760 Ostfildern, Nemačka.

Read more