Dobrostanje i udobnost u BMW Seriji 7

RELAKSACIJA NA NAJVIŠEM NIVOU.

Dobrostanje i udobnost u BMW Seriji 7.

RELAKSACIJA NA NAJVIŠEM NIVOU.

Dobrostanje i udobnost u BMW Seriji 7.

BMW Serije 7 proširuje tipično BMW uživanje u vožnji kako bi obihvatilo osećaj užitka kada vas neko vozi. Putnici koji sede na luksuznim zadnjim sedištima uživaju u prostranosti. Sa aktivnom tehnologijom šasije koju Executive Drive Pro opcija nudi iskustvo u vižnji i neograničenu udobnost i dinamičnost u svakoj situaciji, funkcije ambijentalnog osvetljenja i inovativnu udobnost i funkcije zabave koji garantuju izvanredan nivo uživanja u opuštenoj vožnji.  

RELAKSACIJA NA NAJVIŠEM NIVOU.Dobrostanje i udobnost u BMW Seriji 7.

BMW Serije 7 proširuje tipično BMW uživanje u vožnji kako bi obihvatilo osećaj užitka kada vas neko vozi. Putnici koji sede na luksuznim zadnjim sedištima uživaju u prostranosti. Sa aktivnom tehnologijom šasije koju Executive Drive Pro opcija nudi iskustvo u vižnji i neograničenu udobnost i dinamičnost u svakoj situaciji, funkcije ambijentalnog osvetljenja i inovativnu udobnost i funkcije zabave koji garantuju izvanredan nivo uživanja u opuštenoj vožnji.  

Read more

BOWERS & WILKINS DIAMOND SURROUND AUDIO SISTEM.

Bowers & Wilkins Diamond surround audio sistem nudi izvanredan kvalitet zvuka. Pažljivo postavljeni zvučnici garantuju da će vozač i putnici uvek uživati u najboljem mogućem zvuku, bez obzira gde sede. Šesnaest zvučnika sa ukupnom snagom od 1,400 vati proizvodi izvanredan kvalitet zvuka.
Inovativni materijali zvučnika stvaraju savršen balans između kvaliteta zvuka i težine vozila. Bowers & Wilkins Diamond surround audio sistem visokotonci su napravljeni od sintetičkih dijamanata. Ovaj izrazito lagan i veoma otporan materijal je idealan za proizvodnju visoko frekventnih materijala. Sistem takođe koristi NautilusTM tehnologiju, koja deflektuje nepoželjno prodiranje zvuka iz zadnje kupole, omogućavajući stvaranje trodimenzionalnog zvuka, kao i dva srednjetonca sa Kevlar® tehnologijom i dva centrala niskotonca sa Rohacell® tehnologijom.
Ukrasni detalji od nerđajućeg čelika poseduju ekskluzivan Fibonacci dizajn. Kada je sistem upaljen, zvučnici su slabo osvetljeni, što vizuelno naglašava izvanredan kvalitet zvuka.

EXECUTIVE LOUNGE.

Teško da postoji efektivnije mesto za opuštanje tokom vožnje nego Executive Lounge BMW Serije 7. On nudi putniku na zadnjem sedišut iza suvozačevog mesta maksimalnu udobnost putem velikog izbora opcija za podešavanje, opcionalne funkcije masaže sa kombinovanim Vitaliy Programom i naslonom za noge radi veoma udobnog položaja za opuštanje. Osim toga, suvozačevo mesto se može pomeriti skroz napred a naslon za leđa preklopljen radi više prostora za noge. Preklapajući sto i oprema Rear-seat entertainment Experience savršeno upotpunjuje zadnje sedište BMW Serije 7.

 • Executive Lounge Seating oprema

  Executive Lounge Seating oprema pruža putniku iza suvozačevog mesta visok stepen udobnosti zahvaljujući maksimalnom prostoru za noge. Sedište i naslon za leđa se mogu pojedinačno podesiti kako bi se stvorio udoban položaj za opuštanje. Električno podesiv naslon za noge u naslon suvozačevog sedišta dodatno povećava udobnost. Radi još više prostora na zadnjem sedištu vozila, suvozačevo mesto se može pomeriti do 90 mm napred i naslon za glavu sklopiti, kako bi se omogućio neometan pogled ka napred.

 • Executive Lounge zadnja konzola

  Executive Lounge zadnja konzola nudi mnoštvo funkcija radi postizanja najveće udobnosti na zadnjem sedištu vozila. putem BMW Touch Command sistema, table sa dijagonalom ekrana od 7“ takođe omogućava lako upravljanje funkcijama zabave i udobnosti.
  Na zadnjem sedištu, iza suvozačevog mesta, zajedno sa preklapajućim stolom koji se može uspraviti i proširiti horizontalno, Executive Lounge zadnja konzola nudi dva integrisana držača za čaše, pregradu za odlaganje stvari i još jednu pregradu ispod naslona za ruke.
  Osim toga, Executive Lounge zadnja konzola uključuje i Snap-In adapter za punjeje za BMW Touch Commant tablet i ekskluzivne patosnice. Executive Lounge zadnja konzola ostavlja dostupna četiri dostupna sedišta unutar vozila.

 • Vitality program

  Putujte na opušten načina i stignite na vaše odredište odmorni i puni energije. U kombinaciji sa masažnim zadnjim sedištima i opremom Rear-seat entertainment Experience, BMW Vitality program nudi putnicima na zadnjem sedištu velik izbor funkcija koje povećavaju njihovo blagostanje.
  Osam različitih programa vežbanja je dostupno kako bi se mobilisali mišići leđa i ramena. Interaktivni trening tela je prikazan na zadnjem monitoru, dok senzri integrisani u zadnja sedišta daju povratne informacije kako bi osigurali da se vežbe pravilno izvršavaju.

 • Funkcija masaže za putnike na zadnjim sedištima

  Putnici na zadnjim sedištima mogu izabrati između osam različitih funkcija masaže u naslonu za leđa i površini za sedenje, kako bi stimulisali ili opustili mišiće ciljane oblasti, smanjujući pritisak na kičmene pršljenove. Svi programi masaže se mogu podesiti na jedan od tri nivoa intenziteta.
  Osam programa je podeljeno u kategorije mobilizacije, relaksacije i vitalizacije. Funkcija mobilizacije ne samo da masira određene delove tela kao što je karlica ili gornji deo leđa, već čitavo telo. Kičmeni stub se takođe opušta uz pomoć određenih aktivnih vežbi. Leđa, ramena i lumbalni deo se nežno masiraju putem funkcije za relaksaciju. Funkcija vitalizacije vodi ka primetnoj relaksaciji i razbuđivanju tela, što je veoma korisno na dugim putovanjima. Montir sistema za zabavu na zadnjem sedištu prikazuje animirani trening program (Vitality program) sinhronizovan sa masažerima. Čitav izbor programa i funkcija je kontrolisan putem BMW Touch Command tableta za sistem zabave na zadnjem sedištu.

DIZAJN AMBIJENTALNOG SVETLA.

Svetlo stvara svetove – u prirodi, umetnosti, u dizajnu i u slučaju BMW Serije 7. Razni izvori direktne i indirektne svetlosti daju unutrašnjosti BMW Serije 7 karakter moderne lože. Koncept osvetljena je usavršen panorama staklenim krovom Sky Lounge kada prirodno svetlo kombinovano sa nijansama boje ambijentalnog svetla stvara nezaboravnu atmosferu.

 • Panorama stakleni krov Sky Lounge

  Panorama stakleni krov Sky Lounge daje putnicima jasan pogled na nebo tokom dana i noći, dok istovremeno stvara luksuzan, otvoren osećaj prostora. Unutrašnjost prepravljena svetlošću ostavlja odličan utisak luksuza. Električni suncobrani za prednji i zadnji deo se odvojeno podešavaju kako bi stvorili prijatnu senku od direktne sunčeve svetlosti.
  Po mraku atmosfera se stvara putem ambijentalnog svetla napravljenog sa više od 15,000 svetlećih elemenata.
  Stakleni krov omogućava dodatne opcije za ventilaciju unutrašnjost putem funkcije klizanja i podizanja na prednjem delu. Integrisani, automatski deflektor vetra štiti putnike od promaje, čak i tokom vožnje sa otvorenim krovom.

 • Ambijentalno svetlo

  Kada je mračno napolju, ambijentalo svetlo stvara opuštenu, ugodnu atmosferu unutar automobila. Welcome Light Carpet sistem, deo paketa opreme ambijentalno osvetljenje, osvetljava oblast oko prednjih vrata automobila, prilikom ulaska i izlaska.
  Zajedno sa svetlom dobrodošlice u beloj boji, oprema uključuje šest boja svetla varirajuće jačine: Bela, Plava, Narandžasta, Bronzana, Lila i Zelena.
  Oprema takođe uključuje: svetlo u mestima za noge, pretincu za rukavice, centralnom naslonu za ruke na zadnjem sedištu i pregradi za odlaganje stvari, na naslonima prednjih sedišta; prednja i zadnja svetla za čitanje; osvetljenje prtljažnika; osvetljenje u ukrasnim detaljima, spoljašnjim retrovizorima i pregradi za kartice; osvetljenje mesta za noge kao i izlazna svetla na svim vratima.

AMBIENT AIR PAKET OPREME.

Pritiskom na dugme, Ambient Air paket oprme ispuni unutrašnjost automobila suptilnim, prijatnim mirisom. Osam mirisa, pripadajući u četiri teme, su dostupni, svi specijalno razvijeni za ovaj automobil. Dva se mogu korisiti naizmenično unutar vozila. intenzitet mirisa se može podesiti na tri nivoa. Ova funkcija se može aktivirati putem iDrive kontrolera ili iDrive menija, ili direktno putem tastera na klima uređaju. Funkacija je prikazana na kontrolnim ekranu.
Dok se miris oslobađa, vazduh iz spoljašnjosti se filtrira i prečišćava. Kvalitet vazduha je takođe značajno poboljšan putem jonizacije kiseonika.
Osam mirisa je podeljeno u četiri kategorije: „Blue Suite“ sa mirisom sveže vode, „Green Suite“ sa mirisom svežih biljaka, „Golden Suite“ sa toplim, bogatim mirisima i „Authentic Suite“ sa prirodnim mirisima. Svi mirisi traju približno šest meseci uz prosečno korišćenje i mogu se poručiti u sklopu orginalne BMW dodatne opreme.

EXPERIENCE PAKET ZABAVE NA ZADNJEM SEDIŠTU.

Experience paket zabave na zadnjem sedištu garantuje odličnu zabavu za putnike na zadnjim sedištima.
Ovim paketom opreme se upravlja putem BMW Touch Command tableta. Sistem obuhvata dva ekrana u boji sa dijagonalom od 10“ montiranim na zadnjoj strani naslona za glavu prednjih sedišta. Sistam takođe obuhvata Blu-ray plejer, HDMI konekciju za mobilne uređaje, kao i ostale načine konekcije za MP3 plejere, igračke konzole, itd. Tri kompleta slušalica može biti povezano putem integrisanom bežičnog interfejsa..
U kombinaciji sa zadnjim masažnim sedištima, Vitality Program se takođe može koristiti uz Experiene paket opreme na zadnjem sedištu.

Executive Drive Pro

EXECUTIVE DRIVE PRO.

Excutive Drive Pro Suspension sistem za kontrolu suspenzije omogućava izvanrednu udobnost tokom vožnje, kao i izvanredne dinamične karakteristike vožnje. Iako 2-osovinsko vazdušno oslanjanje sa varijabilnim amortizerima već značajno povećava udobnost, dodatak Executive Drive Pro sistema sa elektro-mehaničkom stabilizacijom smanjuje naginjanje karoserije u krivinama i na neravnom putu. Sistem je baziran na aktivnim stabilizatorima na prednjoj i zadnjoj osovini i stalno regulište suspenziju tokom vožnje. Udobnost u vožnji i dinamičnost dostižu najviši nivo zahvaljujući integraciji dodatnih informacija iz navigacionog sistema, analizi stila vožnje i podataka o putu ispred snimljenih kamerom.
 

Potrošnja goriva i emisija CO2 gasova.

Potrošnja goriva i emisije CO2 za modele BMW Serije 7 sa benzinskim ili dizel motorom:
Potrošnja goriva u l/100 km (kombinovano): 12,6* do 4,4
Emisije CO2 u g/km (kombinovano): 299 do 116


Potrošnja goriva i emisije CO2 za modele BMW Serije 7 iPerformance:
Potrošnja goriva u l/100 km (kombinovano): 2,5 do 2,0
Emisije CO2 u g/km (kombinovano): 56 do 45
Potrošnja energije u kWh/100 km (kombinovano): 13,9 do 12,5


Potrošnja goriva i emisija CO2 gasova za BMW 750Li xDrive:
Potrošnja goriva u l/100km (kombinovano): 8.3 do 8.5
Emisija CO2 gasova g/km (kombinovano): 192 do 197


Vrednosti vezane za potrošnju, emisiju CO2 gasova i potrošnju energije zavise od tipa i veličine izabranih točkova.


Dodatne inforamcije o zvaničnoj potrošnji goriva i emisiji CO2 gasova za nove putničke automobile se mogu pronaći u „Uputstvo za potrošnju goriva i emisiju CO2 gasova novih putnički vozila“, koje je besplatno dostupno na svim prodajnim mestima i kod DAT Deutsche Automobil Treuhand GmbH, Hellmuth-Hirt-Str.1, 73760 Ostfildern, Nemačka.

Read more