BMW M2 Coupe

ORIGIN M.

BMW M

BMW M2 Coupe.

ORIGIN M.

BMW M2 Coupe.

ORIGIN M.BMW M2 Coupe.
BMW M

Maksimalna snaga u kW (KS) pri 1/min

272 (370)/6,500

Maksimalni obrtni momenat u Nm pri 1/min

465/1,400–5,560

Ubrzanje 0-100 km/h u sekundama

4.5 (4.3 sa opcionalnom 7-stepenom M DCT transmisijom sa Drivelogic sistemom)

Maksimalna brzina u km/h

250 (270 sa M Driver paketom opreme)

Dizajn i ideja iza prvi BMW M2 Coupe model potiče iz istorije BMW GmbH. Vozilo kombinuje vrhunske sportske karakteristike i klasični pogon na zadnjim točkovima za preciznošću i agilnosti modernih M automobila. Karakteristični prednji i zadnji branici optimizuju tok vazduha i aerodinamiku. Sportski podešena suspenzija i snažan M TwinPower Turbo redni 6-cilindrični benzinski motor garantuje neverovatne performanse.

DINAMIČNOST VOŽNJE I EFIKASNOST.

Manuelna 6-stepena transmisija ili M transmisija sa duplim kvačilom i Drivelogic sistemom, Aktivni M diferencijal ili spontano ubrzanje sa 500 Nm pri velikom rasponu obrtaja motora – upečatljive karakteristike punokrvnog sportiske u skladu sa klasičnom BMW M GmbH tradicijom.

Read more
Trkačke karakteristike

Trkačke karakteristike.

Osećaj vožnje BMW M2 Coupe je baziran na veoma razvijenoj tehnologiji koja je testirana pod najektremnijim mogućim uslovima. Rezultat je autentično iskustvo u vožnji koje nude samo M automobili: sa skoro savršenom raspodelom težine od 50:50 između prednje i zadnje osovine, izvanrednom šasijom i opremom sa trkačkim sposobnostima.
Read more
7-stepena M DCT transmisija sa Drivelogic sistemom

7-stepena M DCT transmisija sa Drivelogic sistemom.

Promenite stepen prenosa bez gubitka snage, koristeći kvačilo ili usporavanjem: 7-stepena M transmisija sa duplim kvačilom i Drivelogic. Stepeni prenosa se mogu menjati automatski ili manuelno koristeći lopatice iza volana, ili ručicom menjača. Kontrola lansiranja garantuje maksimalno ubrzanje iz tačke mirovanja.
Read more
Aktivni M diferencijal

Aktivni M diferencijal.

Aktivni M diferencijal optimizuje prianjanje i stabilnost prilikom promene trake ili ubrzavanja iz krivine ili tokom brzog prolaska kroz krivinu ili na putevima sa neravnom površinom. Prianjanje je optimizovano putem elektronski kontrolisanog uređaja koji smanjuje razliku u okretanju točkova na zadnjoj osovini.
Read more
M kočnice

M kočnice.

Zahvaljujući korišćenju raznih materijala, M kočnice postižu izvanredno usporavanje i veoma su stabilne i dugotrajne. One su takođe laganije, što ima pozitivan uticaj na agilnost, dinamičnost i ubrzanje. Blue metalik kočione čeljusti sa M logom su zaštitni znak ovih M kočnica visokih performansi.
Read more

M POWER WORLD.

M Power World je mesto za sve koje objedinjuje fascinacija najjačim slovom na svetu.

DIZAJN.

Dizajn BMW M2 Coupe predstavlja otelotvorenje čiste snage i dinamičnosti. Linija sportskog kupea, mišićav oblik i kabina sa autentičnim trkačkim detaljima naglašava sportski stav vozila.

Potrošnja goriva i emisija CO2 gasova za BMW M2 Coupe:

Potrošnja goriva u l/100km (kombinovano): 7.9 do 8.5
Emisija CO2 gasova u g/km (kombinovano): 185 do 199

Dodatne inforamcije o zvaničnoj potrošnji goriva i emisiji CO2 gasova za nove putničke automobile se mogu pronaći u „Uputstvo za potrošnju goriva i emisiju CO2 gasova novih putnički vozila“, koje je besplatno dostupno na svim prodajnim mestima i kod DAT Deutsche Automobil Treuhand GmbH, Hellmuth-Hirt-Str.1, 73760 Ostfildern, Nemačka.

Read more