BMW M

NEVIDLJIVI KOPILOTI.

BMW ConnectedDrive sistema za pomoć vozaču u BMW M2 Coupe.

U M automobilu, fokus je na jednoj stvari: čistom uživanju u vožnji. Sve ostalo se može delegirati. Inteligentni sistem kao što je pomoć vozaču i upozorenje o napuštanju trake identifikuju moguće rizike. Sa Professional navigacionim sistemom, možete sa lakoćom pronaći put kada niste na trkačkoj stazi. Sa savršenim osvetljenjem, BMW Selective Beam pruža dodatnu bezbednost. kamera za vožnju unazad olakšava parkiranje i manevrisanje.

Read more

PROFESSIONAL NAVIGACIONI SISTEM.

Professional navigacioni sistem poseduje moderan dizajn i superioran izbor usluge: On isporučuje jednostavan i lak za koršćenje navigacioni sistem koji je savršeno integrisan u BMW, uključujući iDrive operativni koncept sa iDrive Touch kontolerom i Touch Display sistemom. Sistem se sastoji od glasovne kontrole, Professional BMW radio uređaja sa DVD čitačem kao i 20 GB memorijskog prostora za audio fajlove. Sve to omogućava korišćenje RTTI sistema (Saobraćajne informacije u realnom vremenu). Ugrađeni LCD ekran u boji od 10.25“ sa funkcijom podele ekrana (glavni i pomoćni prozori) je dizajniran radi optimalne čitljivosti i pregleda.

  • iDrive Touch kontroler

    iDrive Touch kontroler sa tasterima za direktan pristup meniju, osam funkcioanlnih memorisanih oznaka i glasovna kontrola čine rukovanje intuitivnim tako što vam omogućavaju da unesete adresu vašeg odrediišta pismenim putem na površini osetljivoj na dodir. Zahvaljujući trodimenzionalnom prikazu mape koji koristi satellitske snimke kao pozadinu mape – fotorealističan opis izabranog prikaza mape – navigacija postaje uzbudljivo vizuelno iskustvo.

  • Ažuriranje mapa

    Ažuriranje mapa je moguće kod BMW zastupnika tokom tri godine, bez dodatne nadoknade. Unutar okvira BMW ConnectedDrive sistema, u izabranim Evropskim zemljama sistem automatski ažurira mape tri puta godišnje, u trajanju od tru godine.

POMOĆNIK U VOŽNJI.

Paket opreme za pomoć u vožnji kombinuje sisteme sa kameroma, kao što su upozorenje o napuštanju trake i kontrola približavanja i upozrenje o pešacima sa laganom funkcijom gradskog kočenja.

Read more
Upozorenje o napuštanju trake

Upozorenje o napuštanju trake.

Sistem upozorenja i napuštanju trake detektuje trake i upozorava vozača o slučajnoj promeni trake pri brzinama iznad 70 km/h putem vibracija na volanu. Neće doći do upozorenja ako je promena trake namerna, zapravo ako je pokazivač pravca aktiviran.
Read more
Sistem za kontrolu približavanja

Sistem za kontrolu približavanja.

Kontrola približavanja sa funkcijom automatskog kočenja identifikuje vozilo, upozorenje o pešacima sa funkcijom automatskog kočenja prepoznaje pešake. Ako vozilo ispred vas naglo zakoči, vaše BMW vozilo odmah reaguje kada je kontrola približavanja aktivirana. Sistem funkcioniše u koracima. Simbol upozorenja se prvo prikaže, potom simbol počinje da trepti i čuje se audio upozorenje, na kraju kočnice se lagano aktiviraju (pri brzinama ispod 60 km/h).
Read more
Upozorenje o pešacima

Upozorenje o pešacima.

Upozorenje o pešacima funkcioniše pri brzinama između 10 i 60 km/h i emituje upozorenje u slučaju neposredne opasnosti. Ako vas sistem upozori i potencijalnom sudaru, kočnice su istovremeno pripremljene radi bržeg reagovanja. U slučaju opasnosti sistem aktivira kočnice. Funkcionalnost može biti ograničena mrakom i maglom.
Read more

KAMERA ZA VOŽNJU UNAZAD.

Kamera za vožnju unazad

KAMERA ZA VOŽNJU UNAZAD.

Kamera za vožnju unazad omogućava vozaču da vidi oblast iza vozila priliikom manevrisanja i parkiranja, uz pomoć kontrolnog ekrana. Kamera za vožnju unazad povećava vidljivost prilikom vožnje unazad pri brzinama ispod 15 km/h, na primer prilikom parkiranja.

Linije navođenja i obojene prepreke koje se pojavljuju na kontrolnom ekranu pokazuju vozaču da li je izabrano parking mesto dovoljno veliko za vaš automobil – što olakšava parkiranje. Kada je volan potpuno okrenut, sistem prikazuje crvene linije skretanja i zelene linije navođenja koje se prilagođavaju okretanju volana.

Kamera za vožnju unazad se automatski deaktivira nakon deset metara ili pri brzinama preko 15 km/h.

BMW SELECTIVE BEAM SISTEM.

BMW Selective beam sistem

BMW SELECTIVE BEAM SISTEM.

Uz pomoć BMW Selective Beam sistema vožnja po noći je udobnije i bezbednija. Sistem omogućava odličnu vidljivost bez zaslepljivanja ostalih vozača. BMW Selective Beam sistem detektuje ostale korisnike puta i selektivno ih isključuje iz distribucije dugih svetala.