BMW M235i xDrive Gran Coupé boja Black Sapphire metalizirana F44 tročetvrtinski pogled sa strane

THE 2

BMW M

BMW M235i xDRIVE GRAN COUPÉ DETALJNO: MODELI I OPREMA

Prvo vozilo BMW M235i xDrive Gran Coupé nije tu da bi proširilo segment već da bi ga predvodilo. Pribavite sve informacije o izuzetnoj dinamičnosti vožnje, moćnom M TwinPower Turbo 4-cilindarskom benzinskom motoru i provokativnom dizajnu sa ekskluzivnim M elementima koji se nastavljaju duž eksterijera i u kabinu orijentisanu prema vozaču.

Pročitajte više
THE 2BMW M235i xDRIVE GRAN COUPÉ DETALJNO: MODELI I OPREMA

DIZAJN.

Elementi eksterijera i enterijera modela BMW M235i xDrive Gran Coupé.

Unutra sportski, spolja atletski: BMW M235i xDrive Gran Coupé pokazuje svoju beskompromisnu dinamičnost u svakom detalju. Posebno zahvaljujući M paketu aerodinamičnosti kao i ekskluzivnim M elementima u boji Cerium Grey. Osobeni elementi kao BMW prednja rešetka u mrežnom dizajnu, ukrasne lajsne slobodne forme na izduvnom sistemu ili M zadnji spojler dopunjuju mišićavi oblik i konture sportskog kupea, dok elementi kao što su M Sport sedišta ili M papučice krase ambijent enterijera za maksimalne performanse.

BMW M235i xDrive Gran Coupé boja Black Sapphire metalizirana F44 tročetvrtinski pogled otpozadi
BMW prednja rešetka u mrežnom dizajnu BMW M235i xDrive Gran Coupé boja Black Sapphire metalizirana F44 izbliza

BMW prednja rešetka u mrežnom dizajnu

BMW prednja rešetka u mrežnom dizajnu potpuno je finišitana u boji Cerium Grey i unutra ima pažljivo izrađenu rešetku. Ovakva struktura rešetke, inspirisana trkama, daje dubinu i vrednost prednjem delu i donosi visoki kvalitet i dinamični akcent u detaljima.
M specifični izduvni sistem BMW M235i xDrive Gran Coupé boja Black Sapphire metalizirana F44 pogled otpozadi

M specifični izduvni sistem.

Sa minimalnim kontra-pritiskom, M specifični izduvni sistem na obe strane podržava moćno razvijanje snage motora. Njegov osobeni zvuk može se kontrolisati preko integrisanih mehanizama izduvnih ventila i naglašava sportsku privlačnost vozila. Ukrasne lajsne slobodne forme na izduvnim cevima u boji Cerium Grey predstavljaju vrhunske vizuelne detalje.
M paket aerodinamike BMW M235i xDrive Gran Coupé boja Black Sapphire metalizirana F44 front

M paket aerodinamike.

M paket aerodinamike sa M specifičnim prednjim panelom, zadnjim panelom i lajsnom bočnog obruba prenosi čistu dinamičnost, naglašavajući atletski karakter vozila. Delovi lajsni obojeni su u boju karoserije i sadrže umetke u boji Dark Shadow. Na modelu BMW M235i, umeci su finiširani u crnoj boji visokog sjaja.
M zadnji spojler BMW M235i xDrive Gran Coupé boja Black Sapphire metalizirani F44 pogled otpozadi

M zadnji spojler.

M zadnji spojler naglašava atletsku siluetu vozila i smanjuje neželjeno aerodinamično odizanje. Proizvodnjom sile pritiska nadole, on pruža vozilu veću stabilnost vožnje.
M sportska sedišta BMW M235i xDrive Gran Coupé F44 enterijer

M sportska sedišta.

M sportska sedišta sa integrisanim naslonima za glavu, dubokom površinom za sedenje i visokom stranom i jastučićima naslona nude vozaču i suvozaču poboljšanu potporu, čak i pri brzom skretanju. Pored toga, sedište se može podesiti prema individualnoj veličini vašeg tela zahvaljujući integrisanom naslonu sa podešavanjem.
M kožni volan BMW M235i xDrive Gran Coupé F44 kabina

M kožni volan.

M kožni volan sa multifunkcionalnim tasterima, M amblem i integrisani vazdušni jastuk sa strane vozača ima trokraki dizajn. Sa rubom u koži „Walknappa“ Black sa crnim štepovima i konturama oslonaca za palčeve, on pruža direktan, atletski doživljaj upravljanja.
Patosnice u veluru BMW M235i xDrive Gran Coupé F44 enterijer

Patosnice u veluru

Prednje i zadnje patosnice u veluru za prednji i zadnji prostor za noge uklapaju se savršeno i odbijaju prljavštinu, a otporne su na vodu. Boja im je u skladu sa presvlakama dok ih istovremeno štiti i olakšava čišćenje i stvara izgled visokog kvaliteta.
Unutrašnje ukrasne lajsne „Illuminated Brooklyn“ BMW M235i xDrive Gran Coupé F44 enterijer

Unutrašnje ukrasne lajsne „Illuminated Brooklyn“.

Unutrašnje ukrasne lajsne „Illuminated Brooklyn“ sa „Triangle“ akcentom na instrument tabli daju enterijeru progresivni ambijent sa visokim osećajem vrednosti. Treperava šara diskretnog osvetljenja lajsni otpozadi stvara istovremenoatraktivnu i prijatnu atmosferu u vozilu.
M sigurnosni pojasevi BMW M235i xDrive Gran Coupé F44 enterijer

M sigurnosni pojasevi.

M sigurnosni pojasevi sa zatezačem pojasa i graničnikom za silu vezivanja mogu da se pohvale ekskluzivnim štepovima u klasičnim M bojama i naglašavaju visoki kvalitet i sportski ambijent u enterijeru.
M Performance paket BMW M235i xDrive Gran Coupé boja Black Sapphire metalizirana F44 tročetvrtinski pogled sa strane

M PERFORMANCE PAKET.

M Performance paket dodatno podstiče sportski potencijal vozila i obezbeđuje maksimalne performanse ubrzanja. Pored toga, smanjenje težine primetno uvećava dinamičnost vožnje. Osobeni elementi dizajna u crnoj boji i 18" M laki kovani točkovi takođe čine M Performance paket vidljivim spolja.

BMW M235i xDrive.

M TwinPower Turbo 4-cilindarski benzinski motor BMW M235i xDrive Gran Coupé F44

M TwinPower Turbo benzinski motor modela BMW M235i xDrive Gran Coupé sa xxx konjskih snaga.

Vrhunski atleta prenosi čisto uživanje u vožnji: M TwinPower Turbo 4-cilindarski benzinski motor modela BMW M235i posebno je moćan zato što je opremljen novim klipovima, većim turbopunjačem, optimalizovanim usmerenjem usisa vazduha, paketom hlađenja visokih performansi i M izduvni sistem sa ventilima.

DINAMIČNOST VOŽNJE.

Tehnologije pogonskog sklopa i šasije modela BMW M235i xDrive Gran Coupé.

Apsolutno vrhunske performanse: Sa M Sports upravljanjem, 8-brzinskim Steptronic menjačem i M Sport ogibljenjem, BMW M 235i xDrive Gran Coupé pretiče sve u svom segmentu. Zahvaljujući sistemu Performance Control i elementima kao što je inteligentni BMW xDrive pogona na sva četiri točka, dinamičnost i pobočno ubrzanje postaju opipljiv doživljaj u svim rasponima brzine. U kombinaciji sa moćnim i ekstremno efikasnim BMW TwinPower Turbo 4-cilindarskim benzinskim motorom, on se izdvaja iz mase sa lakoćom i pruža izuzetnu samouverenost na svakom putu.

M Sports upravljanje BMW M235i xDrive Gran Coupé F44 kabina

M Sports upravljanje.

M Sports upravljanje sa Servotronic menjačem stvara direktnu i agilnu reakciju upravljanja i smanjuje napro pri okretanju volana. Vaše vozilo se može preciznije usmeravati, nudeći veoma atletske karakteristike upravljanja, naročito na krivudavim putevima.
8-brzinski Steptronic Sport menjač BMW M235i xDrive Gran Coupé F44

Steptronic Sport menjač.

8-brzinski Steptronic Sport menjač nudi neverovatno sportske promene brzine. Bio automatski ili manuelan uz korišćenje pločica za promenu stepena prenosa ili ručice menjača – za komforno krstarenje ili neveropvatno dinamičnu vožnju. U SPORT modu i sa ručicom menjača u levom S/M položaju, promena stepena prenosa konfigurisana je za maksimalne performanse.
Inteligentni sistem pogona na sva četiri točka xDrive BMW M235i xDrive Gran Coupé F44 izbliza otpozadi

xDrive.

Inteligentni BMW xDrive sistem pogona na sva četiri točka glatko i varijabilno distribuira pogonsku snagu na prednje i zadnje točkove za maksimalnu vuču, dinamičnost vožnje i bezbednostg u svakoj voznoj situaciji. Za još bolju agilnost, elektronski kontrolisanu distgribuciju snage na primer kontra-balans za preupravljanje ili podupravljanje u krivinama.
M Sport ogibljenje BMW M235i xDrive Gran Coupé F44

M Sport ogibljenje

M Sport ogibljenje spušta vozilo za oko deset milimetara. Ono takođe obuhvata kraće opruge ogibljenja i tgešnje podešene amortizere, kao i tvrđe stabilizatore. Kombinovani zajedno, za rezultat imaju još direktniji dizajn ogibljenja, koji omogućava upadljivo sportski stil vožnje.
BMW M235i xDrive Gran Coupé sa adaptivnim ogibljenjem

Adaptivno ogibljenje.

Adaptivno ogibljenje čini mogućim podešavanje karakteristika amortizera tako da to odgovara voznoj situaciji i kombinuje komfor i dinamičnost vožnje sa najboljom mogućom bezbednošću. Preko sistema Driving Experience Control, možede odrabrati standardni COMFORT mod ili SPORT mod.
M Sport kočnica BMW M235i xDrive Gran Coupé boja Black Sapphire metalizirana F44

M Sport kočnica.

M Sport kočnica sa višeklipnim kočionim čeljustima u tamnoplavoj boji i sa oznakom M daje izuzetno dobre performanse kočenja. Adaptirana za veoma visok dinamički potencijal vozila, dopušta i izuzetni atletski stil vožnje i odlično kočenje na vlažnim površinama.
BMW M235i xDrive Gran Coupé sa kontrolom performansi u boji Black Sapphire metaliziranoj F44 tročetvrtinski pogled spreda

Kontrola performansi.

Kontrola performansi interveniše kroz kontrolisano koćenje pogonskih točkova prema unutrašnjosti krivine. To distribuira više pogonske snage spoljnim točkovima. Usmerava ugaoni momenat točkova u krivinu kako bi pojačala agilnost i stabilnost pravca.

SISTEMI ASISTENCIJE I FUNKCIJE KOMFORA.

Inovativni sistemi asistencije vozaču i tehnološki elementi u modelu BMW M235i xDrive Gran Coupé.

BMW M235i xDrive Gran Coupé sa sistemom BMW ConnectedDrive i BMW Ličnim kopilotom F44 enterijer
Parking asistent BMW M235i xDrive Gran Coupé F44 enterijer

Parking asistent.

Parking Asistent olakšava parkiranje vozila. Retrovizor kamera daje jasniji pogled iza vozila. Aktivna kontrola udaljenosti pri parkiranju nudi povećanu zaštitu od oštećenja izazvanih parkiranjem. Parking Asistent parkira vozilo automatski, paralelno ili poprečno na ulici, i napušta paralelna parking mesta. Asistent za vožnju unazad pruža vam podršku kad vozite u rikverc, npr. u uskim uličicama.
Aktivni tempomat sa kreni-stani funkcijom BMW M235i xDrive Gran Coupé F44

Aktivni tempomat.

Aktivni tempomat sa kreni-stani funkcijom održava brzinu u opsegu od 30 do 160 km/h na prethodno definisanoj udaljenosti od vozila ispred vas, uključujući zaustavljanje i ponovno kretanje u kreni-stani saobraćaju. Asistent za ograničenje brzine omogućava preuzimanje ograničenja u tempomatu. Upozorenje na čeoni sudar sa intervencijom kočenja reaguje na stacionarna vozila, pešake ili bicikliste.
Ručni asistent za ograničenje brzine BMW M235i xDrive Gran Coupé F44

Ručni asistent za ograničenje brzine.

Ručni asistent za ograničenje brzine omogućava preuzimanje detektovanog ograničenja brzine kao brzinu za podešavanje funkcije limitera i aktivnog tempomata ili tempomata sa funkcijom kočenja. On vas lišava pritiska na autoputevima i drumovima, na primer, eliminisanjem potrebe da konstantno proveravate i poredite svoju brzinu sa postavljenim ograničenjima.
Paket obezbeđenja Driving Assistant BMW M235i xDrive Gran Coupé F44 enterijer

Driving Assistant.

Paket obezbeđenja Driving Assistant obuhvata na kamerama zasnovane sisteme upozorenja na čeoni sudar sa funkcijom kočenja, Asistenta za ograničenje brzine sa indikatorom zabrane preticanja i upozorenjem na napuštanje kolovozne trake. Pored toga, na radaru zasnovana oprema obuhvata upozorenje na ukrštanje saobraćaja pozadi, upozorenje na promenu kolovozne trake i upozorenje na sudar pozadi.

Potrošnja goriva i emisije CO2.

 • BMW M235i xDrive Gran Coupé:
  Potrošnja goriva u l/100 km (kombinovana): 7,1–6,7
  Emisije CO2 u g/km (kombinovane): 162–153

  Informacije o potrošnji goriva, emisijama CO2 i potrošnji energije mogu se utvrditi u skladu sa propisanom procedurom merenja VO (EU) 715/2007 u verziji primenjivoj u vreme tipskog odobrenja. Vrednosti se odnose na vozilo sa osnovnom konfiguracijom u Nemačkoj, a prikazamo raspon uzima u obzir i opcionalnu opremu i različite veličine točkova i guma dostupnih za odabrani model.

  Više informacija o zvaničnoj potrošnji goriva i zvaničnim specifičnim emisijama CO2 za nove putničke automobile možete naći u „Smernicama za potrošnju goriva i emisije CO2 za nove putničke automobile“, koje su dostupne besplatno na svim prodajnim mestima i kod DAT Deutsche Automobil Treuhand GmbH, Hellmuth-Hirth-Str. 1, 73760 Ostfildern, Germany te na adresi https://www.dat.de/co2

  Vrednosti su već zasnovane na novim WLTP propisima i prevedene natrag u NEDC-ekvivalentne vrednosti kako bi se obezbedilo poređenje među vozilima. Što se tiče poreza u vezi sa vozilima ili drugim nametima zasnovanim (makar između ostalog) na emisijama CO2, vrednosti CO2 mogu dase razlikuju od ovde navedenih.