BMW M235i xDrive Gran Coupé F44 2020 Black Sapphire metalik boja tročetvrtinski prednji prikaz
Potrošnja goriva u l/100 km (kombinovano)7.8–7.1 l/100 km
Motor i vrsta gorivaBenzinDizel

THE 2

BMW M

BMW M235i xDRIVE GRAN COUPÉ

Potrošnja goriva u l/100 km (kombinovano)7.8–7.1 l/100 km
Motor i vrsta gorivaBenzinDizel
THE 2BMW M235i xDRIVE GRAN COUPÉ

Ekstrovertni atleticizam modela BMW M235i xDrive Gran Coupé dominira iz svake perspektive zahvaljujući mišićavoj liniji ramena, blago zakošenoj liniji krova i moćnom zadnjem delu. Savršeno podešene komponente za dinamičnu vožnju i ekstremno moćan motor pomažu ovom vrhunskom atleti da postavi nove repere u svom segmentu. U unutrašnjosti dominiraju ekskluzivni M naglasci i najsavremenije tehnologije kao što je sistem glasovne kontrole BMW Intelligent Personal Assistant. Za nove ciljeve – i bez granica.

Pročitajte više

ELEMENTI DIZAJNA SPOLJAŠNJOSTI I UNUTRAŠNJOSTI MODELA BMW M235i xDRIVE GRAN COUPÉ.

Unutra sportski, spolja atletski: BMW M235i xDrive Gran Coupé pokazuje svoju beskompromisnu dinamičnost u svakom detalju. Posebno zahvaljujući M paketu aerodinamičnosti kao i ekskluzivnim M elementima u boji Cerium siva. Prepoznatljivi elementi kao BMW prednja rešetka s mrežastim dizajnom, ukrasne lajsne slobodne forme na izduvnom sistemu ili M zadnji spojler dopunjuju mišićavi oblik i konture sportskog kupea, dok elementi kao što su M Sport sedišta ili M papučice krase ambijent enterijera kako biste dobili maksimalne performanse.
BMW prednja rešetka s mrežastim dizajnom BMW M235i xDrive Gran Coupé F44 Black Sapphire metalik boja bliži prikaz

BMW prednja rešetka mrežastog dizajna.

BMW prednja rešetka mrežastog dizajna u potpunosti dovršena u Cerium sivoj boji ima detaljno dizajnirane rešetke iznutra. Ova mrežasta struktura, inspirisana trkama, obezbeđuje dubinu i vrednost prednjoj strani i daje visokokvalitetan i dinamičan naglasak detaljima.
M Aerodinamics paket BMW M235i xDrive Gran Coupé F44 Black Sapphire metalik prednji prikaz

M Aerodinamics paket.

M Aerodinamics paket sa M specifičnim donjim delom branika, zadnjim donjim delom branika i bočnim otvorima pruža utisak čiste dinamike, naglašavajući atletski karakter vozila. Ukrasni elementi su obojeni u boji karoserije i imaju umetke u Dark Shadow boji. Na modelu BMW M235i, umeci su završeni u crnoj boji visokog sjaja.
M zadnji spojler BMW M235i xDrive Gran Coupé F44 Black Sapphire metalik zadnji prikaz

M zadnji spojler.

M zadnji spojler ističe atletsku siluetu vozila i smanjuje neželjeno aerodinamično podizanje. Stvarajući potisnu silu na zadnjoj osovini, pruža vozilu veću stabilnost u vožnji.
M zadnji spojler BMW M235i xDrive Gran Coupé F44 Black Sapphire metalik zadnji prikaz

M specifični izduvni sistem.

Sa minimalnim kotra-pritiskom, M specifični obostrani izduvni sistem podržava moćno razvijanje snage motora. Njegov prepoznatljiv zvuk može da se kontroliše preko integrisanih mehanizama izduvnih ventila i naglašava sportsku privlačnost vozila. Ukrasne lajsne slobodne forme na izduvnim cevima u boji Cerium siva predstavljaju vrhunske vizuelne detalje.
M sportska sedišta BMW M235i xDrive Gran Coupé F44 unutrašnjost

M sportska sedišta.

M sportska sedišta s integrisanim naslonima za glavu, dubokom površinom za sedenje i visokim bočnim naslonima i naslonima za leđa obezbeđuju vozaću i suvozaću poboljšano prianjanje u sedištu, čak i prilikom brzog ulaska u krivine. Pored toga, sedišta se mogu prilagoditi vašim individualnim dimenzijama tela zahvaljujući integrisanom podešavanju širine naslona.
M sigurnosni pojasevi BMW M235i xDrive Gran Coupé F44 unutrašnjost

M sigurnosni pojasevi.

M sigurnosni pojasevi s zatezačem pojasa i ograničenjem sile pojasa se odlikuju izuzetnim šavovima u klasičnim M bojama i naglašavaju visoki kvalitet i sportski ambijent enterijera.
M kožni upravljač BMW M235i xDrive Gran Coupé F44 kabina

M kožni upravljač.

M kožni upravljač, s multifunkcijskim tasterima, M oznaka i integrisani vazdušni jastuk za vozača, predstavljeno u trokrakom dizajnu. Obruč upravljača presvučen crnom „Walknappa“ kožom sa crnim šavovima i konturama za palac osigurava direktno, sportsko iskustvo upravljanja.
Unutrašnji ukrasni elementi „Illuminated Brooklyn“ 0BMW M235i xDrive Gran Coupé F44 unutrašnjost

Unutrašnji ukrasni elementi „Illuminated Brooklyn“.

Unutrašnje ukrasne lajsne „Illuminated Brooklyn'“ s „Trougao“ naglaskom na komandnoj tabli i ukrasnim elementima vrata obezbeđuju unutrašnjosti progresivan ambijent koji pruža osećaj velike vrednosti. Svetlucave šare koje diskretno osvetljavaju ukrasne elemente stvaraju privlačnu i ugodnu atmosferu u vozilu.

VOZNA DINAMIKA MODELA BMW M235i xDRIVE GRAN COUPÉ.

Sa M Sport upravljanjem, 8-brzinskim Steptronic menjačem i M Sport oslanjanem, BMW M 235i xDrive Gran Coupé pretiče sva ostala vozila u svom segmentu. U kombinaciji sa moćnim i ekstremno efikasnim TwinPower Turbo 4-cilindarskim benzinskim motorom, on se izdvaja iz mase sa lakoćom i pruža izuzetnu samouverenost na svakom putu.
M Sport oslanjanje BMW M235i xDrive Gran Coupé F44

M Sport oslanjanje.

M Sport oslanjanje spušta vozilo za otprilike deset milimetara. Takođe ima kraće opruge oslanjanja i čvršće podešavanje amortizera, kao i tvrde stabilizatore. U kombinaciji rezultiraju još izravnijim dizajnom oslanjanja, što omogućuje izrazito sportski stil vožnje.
M Sport kočnice BMW M235i xDrive Gran Coupé F44 Black Sapphire metalik

M Sport kočnice.

M Sport kočnice opremljene su sa po četiri klipne fiksirane čeljusti/klešta napred i po jedna klipna klešta pozadi, u plavoj metalik boji sa M oznakom uz velike kočione diskove izvanrednih kočionih performansi.
M TwinPower Turbo 4-cilindrični benzinski motor BMW M235i xDrive Gran Coupé F44

BMW M235i xDrive.

Vrhunsko sportsko vozilo koje pruža čisti užitak tokom vožnje: M TwinPower Turbo 4-cilindrični benzinski motor u modelu BMW M235i posebno je moćan jer je opremljen novim klipovima, većim turbopunjačem, optimizovanim usmeravanjem usisnog vazduha, paketom hlađenja visokih performansi i izduvnim sistemom s ventilom.
M Sportsko upravljanje BMW M235i xDrive Gran Coupé F44 kabina

M Sportsko upravljanje.

M sportsko upravljanje Servotronic obezbeđuje direktan i agilan odziv volana i smanjuje napor koji vozač treba da uloži prilikom upravljanja. Vaše vozilo se može preciznije usmeravati, te obezbeđuje izrazito sportske karakteristike, naročito na putevima s puno krivina.
M Performance paket BMW M235i xDrive Gran Coupé F44 Black Sapphire metalik boja tročetvrtinski bočni prikaz

M PERFORMANCE PAKET.

M Performance paket dodatno pojačava sportski potencijal vozila i obezbeđuje maksimalne performanse ubrzanja. Pored toga, smanjenje težine značajno povećava dinamiku vožnje. Prepoznatljivi elementi dizajna u crnoj boji i 18-inčni M laki kovani točkovi takođe čine M Performance paket vidljivim spolja.

SISTEMI ASISTENCIJE I FUNKCIJE KOMFORA U MODELU BMW M235i xDRIVE GRAN COUPÉ.

BMW M235i xDrive Gran Coupé ima tehnički progresivan izgled do najsitnijih detalja. Inovativni sistemi podrške vozaču, kao što je pomoć pri vožnji unazad, pružaju podršku tokom vašeg putovanja
Sigurnosni paket Driving Assistant BMW M235i xDrive Gran Coupé F44 unutrašnjost

Driving Assistant.

Sigurnosni paket Driving Assistant uključuje sisteme za upozorenje na prednji sudar s kamerom i funkcijom kočenja, pomoć pri ograničenju brzine, uključujući Informacije o ograničenju brzine s indikatorom zabrane preticanja sa pregledom i upozorenjem o napuštanju trake. Dodatno, oprema zasnovana na radaru uključuje zadnje upozorenje na ukrštanje saobraćaja, upozorenje na promenu trake i upozorenje na sudar otpozadi.
Parking Assistant BMW M235i xDrive Gran Coupé F44 unutrašnjost

Parking Assistant.

Parking Assistant olakšava parkiranje vozila. Kamera za vožnju unazad pruža jasniji pregled iza vozila. Active Park Distance Control obezbeđuje povećanu zaštitu od oštećenja prouzrokovanih parkiranjem. Parking Assistant automatski parkira vozilo, paralelno ili vertikalno u odnosu na ulicu, te se sam isparkirava iz paralelnih parking mesta. Pomoćnik za vožnju unazad vas podržava pri vožnji unazad, npr. u ulicama sa uskim trakama.
Aktivni tempomat sa funkcijom Stop&Go BMW M235i xDrive Gran Coupé F44

Aktivni tempomat.

Aktivni tempomat sa Stop&Go (kreni-stani) funkcijom održava brzinu u opsegu od 30 - 160 km/h na prethodnoj definisanoj udaljenosti od vozila ispred vas, uključujući zaustavljanje i ponovno kretanje kada se zaglavite u gustom saobraćaju. Asistent za ograničenje brzine omogućava preuzimanje ograničenja preko tempomata. Upozorenje na čeoni sudar sa intervencijom kočenja reaguje na stacionarna vozila, pešake ili bicikliste.
BMW Live Cockpit Professional BMW M235i Gran Coupé F44 unutrašnjost

BMW Live Cockpit Professional.

BMW Live Cockpit Professional sa funkcijom navigacije sačinjen je od dva veoma kvalitetna displeja visoke rezolucije, pri čemu je 10,25“ Kontrolni displej osetljiv na dodir, sa dijagonalom od 10,25“ potpuno digitalizovan. BMW Operativni sistem 7 može da se podesi preko iDrive Touch kontrolera.
Integracija pametnog telefona BMW M235i xDrive Gran Coupé F44

Integracija pametnog telefona.

Zašto ne koristiti funkcije pametnog telefona u svom BMW-u i nastaviti sa uobičajenim aktivnostima? Funkcija integracije smart telefona u vašem vozilu podržava Apple CarPlay i Android Auto preko bežične veze vašeg smart telefona i vozila. Na taj način omogućuje se korišćenje poznatih funkcija i različitih aplikacija u vozilu.

TEHNIČKI PODACI ZA BMW M235i xDRIVE GRAN KUPE.

BMW M235i xDrive.

Snaga motora u kW (KS) pri 1/min:

225 (306)/5,000-6,250

Ubrzanje od 0–100 km/h u s:

4.9

Prosečna potrošnja goriva u l/100 km:

7.8-7.1

Emisija CO2 u g/km (kombinovana):

177-162

BMW M235i xDrive Gran Coupé G42 Black Sapphire metalik boja tročetvrtinski zadnji prikaz vozila u pokretu

BMW USLUGE.

USLUGE I PODRŠKA ZA BMW M235i xDRIVE GRAN KUPE.

Zaposleni u BMW-u savetuje kupca

ŽELITE DIREKTNE KONSULTACIJE?

Ako imate bilo kakvih pitanja, zahtevate dodatne informacije ili želite posebne ponude za BMW M235i xDrive Gran Coupé, kontaktirajte BMW partnera u vašoj blizini. Naši kompetentni BMW savetnici će vam sa zadovoljstvom dati savet, telefonski ili direktno u salonu.

POTROŠNJA GORIVA I EMISIJE CO2.

BMW M235i xDrive Gran kupe:
Potrošnja goriva u l/100 km (kombinovano): 7,8-7,1
Emisija CO2 u g/km (kombinovano): 177-162

 

Službeni podaci o potrošnji goriva, emisijama CO2, potrošnji električne energije i dometu sa električnom energijom utvrđeni su u skladu s propisanim postupkom merenja i u skladu su s Izmenama i dopunama Uredbe (EU) 715/2007. WLTP specifikacije uzimaju u obzir bilo koju dodatnu opremu u slučaju dometa. Za vozila koja su nedavno odobrena od 01.01.2021. godine, službene specifikacije postoje samo prema WLTP-u. Dodatne informacije o NEDC i WLTP mernim metodama mogu se naći na www.bmw.de/wltp

 

* Samo dostupno uz opcioni M Performance paket.

Pročitajte više

POTROŠNJA GORIVA I EMISIJE CO2.

BMW M235i xDRIVE
Potrošnja goriva u l/100 km (kombinovano): 7,6-7,4
Emisija CO2 u g/km (kombinovano): 173-169

 

Informacije o potrošnji goriva, emisijama CO2 i potrošnji energije utvrđene su u skladu sa propisanom procedurom merenja evropske Uredbe (EZ) 715/2007 u verziji primenjivoj u vreme tipskog odobrenja. Vrednosti se odnose na vozilo sa osnovnom konfiguracijom u Nemačkoj a prikazani raspon uzima u obzir opcionalnu opremu i različite veličine točkova i guma dostupnih za odabrani model.

 

Specifikacije efikasnosti CO2 određene su u skladu sa Direktivom 1999/94/EC i Evropskom uredbom u njenoj važećoj verziji. Prikazane vrednosti se zasnivaju na potrošnji goriva, vrednostima CO2 i potrošnji energije prema NEDC ciklusu za klasifikaciju.

 

Dodatne informacije o zvaničnoj potrošnji goriva i specifičnoj emisiji CO2 novih putničkih automobila možete naći u „priručnika o potrošnji goriva, emisiji CO2 i potrošnji energije novih putničkih automobila“, koji je dostupan na svim prodajnim mestima i na https://www.dat.de/angebote/verlagsprodukte/leitfaden-kraftstoffverbrauch.html.

Pročitajte više

POTROŠNJA GORIVA I EMISIJE CO2.

 • BMW M235i xDRIVE
  Potrošnja goriva u l/100 km (kombinovano): 7.8-7.1
  Emisija CO2 u g/km (kombinovano): 177-162

  Informacije o potrošnji goriva, emisijama CO2 i potrošnji energije utvrđene su u skladu sa propisanom procedurom merenja evropske Uredbe (EZ) 715/2007 u verziji primenjivoj u vreme tipskog odobrenja. Vrednosti se odnose na vozilo sa osnovnom konfiguracijom u Nemačkoj a prikazani raspon uzima u obzir opcionalnu opremu i različite veličine točkova i guma dostupnih za odabrani model.

  Specifikacije efikasnosti CO2 određene su u skladu sa Direktivom 1999/94/EC i Evropskom uredbom u njenoj važećoj verziji. Prikazane vrednosti se zasnivaju na potrošnji goriva, vrednostima CO2 i potrošnji energije prema NEDC ciklusu za klasifikaciju.

  Dodatne informacije o zvaničnoj potrošnji goriva i specifičnoj emisiji CO2 novih putničkih automobila možete naći u „priručnika o potrošnji goriva, emisiji CO2 i potrošnji energije novih putničkih automobila“, koji je dostupan na svim prodajnim mestima i na https://www.dat.de/angebote/verlagsprodukte/leitfaden-kraftstoffverbrauch.html.