PERFORMANSE+

BMW M

Vozna dinamika BMW-a M3 Limuzina.

Uverljiv na trkačkoj stazi. Impresivan na putu. A posebno s opcionim M Competition paketom. To uključuje snagu motora od 450 KS i brojne inovacije izvedene iz moto-sporta koje dodatno naglašavaju sportski karakter vozila. Posebno podešeno prilagodljivo M vešanje, aktivan M diferencijal, M Servotronic ili M dvostruka spojka sa sedam brzina redefinišu granice - i obeležavaju vozača BMW-a M3 Limuzina kao ekstremnog sportistu.

BMW M3 Limuzina:
Potrošnja goriva u l/100 km (kombinovano): 9,1 (8,3)
Emisije CO2 u g/km (kombinovano): 209 (194)

Vrednosti u zagradama odnose se na vozilo sa sedmobrzinskim M menjačem sa dvostrukom spojnicom i Drivelogic sistemom.

Podaci o potrošnji utvrđuju se u skladu sa ECE ciklusom vožnje i zavise od veličine odabranih točkova i guma. Prikazani modeli obuhvataju i opcionalnu opremu.

Pročitajte više
PERFORMANSE+Vozna dinamika BMW-a M3 Limuzina.

DOBRODOŠLI DO KRAJNJIH GRANICA.

Takođe možete reći da je BMW M3 Limuzina pravi vrhunski sportski auto van trkačke staze. Uvek pruža izuzetno precizno i okretno rukovanje – pre svega u zahtevnim situacijama vožnje. Ovde moćni M motor donosi silom snagu na asfalt, ali uvek u precizno izmerenim dozama koristeći ručni menjač M sa šest stepena prenosa ili – bez prekida – preko menjača s dvostrukom spojkom sa sedam brzina.

M COMPETITION PAKET.

Zahvaljujući povećanoj izlaznoj snazi motora i specijalno podešenom Adaptivnom M vešanju, paket M Competition nudi primetan porast dinamičnosti vožnje. M sportski izduvni sistem sa crnim, hromiranim dvostrukim izduvnim cevima stvara moćan, pun zvuk motora. Paket obuhvata i M laka sportska sedišta i ekskluzivne 20" M aluminijumske točkove sa mešanim gumama.

 • Novine vozne dinamike u M Competition paketu

  Izlazna snaga M TwinPower Turbo šestocilindričnog benzinskog motora je povećana na 331 kW (450 KS). M sportski izduvni sistem generiše osobito snažan, karakterističan zvuk motora koji je predodređen da stvara uzbuđenje. M lagana sportska sedišta su opremljena naslonima podesive širine s vertikalnim otvorima. Sigurnosni pojasevi spreda imaju lepo ukrašene M trake. Posebno podešeno prilagodljivo M vešanje osigurava optimalan kontakt s putem, povećanu vuču i agilnije upravljanje

 • Novine spoljašnjosti u M Competition paketu

  Spolja, M Competition paket ostavlja jak utisak sa ekskluzivnim, izraženim i sjajnim 20" M točkovima sa zvezdastim kracima stila 666 M i s različitim gumama. Atletski karakter naglašen je BMW Individual Shadow Line visokim sjajem s proširenim svojstvima, koja kreću u crnoj boji visokog sjaja na prednjoj masci preko škrga do oznaka modela, i završavaju na crnim hromiranim izduvnim cevima.

BMW M3 LIMUZINA VERZIJE PRENOSA.

Opcije za M 6-brzinski manualni prenos i 7-brzinska M dvostruka spojka u BMW-u M3 Limuzina omogućava vam da odaberete kako da ubrzate vaš puls od 0 do 180. Oboje jamče maksimalno uživanje u vožnji.

 • M 6 ručni menjač

  Uz smanjenje od 12 kg težine u poređenju s tradicionalnim modelima i svoj kompaktni oblik, M 6-brzinski ručni menjač u BMW-u M3 Limuzina primer je inteligentne lagane konstrukcije. Unutar prenosa, novo oblaganje trenja karbonskih vlakana u prstenovima pruža više udobne promene brzina, a suvi sistem podmazivanja osigurava efikasnije snabdevanje uljem.

 • Prenos sa M dvostrukom spojkom od 7 brzina

  Menjanja brzina bez prekida u vučnoj sili, bez upotrebe kvačila i bez usporavanja: M dvostruka spojka od 7 brzina sa sistemom Drivelogic to omogućava. Stepeni prenosa mogu se menjati automatski ili ručno pomoću ručica menjača na upravljaču ili ručice menjača. Launch Control osigurava maksimalno ubrzanje iz stojećeg položaja.

AKTIVNI M DIFERENCIJAL.

Aktivni M diferencijal optimizuje vuču i stabilnost vozila pri promeni vozne trake ili ubrzavanju iz krivine, prilikom ulaska u krivine pri velikim brzinama ili na različitim putevima. Vuča je optimizovana uz pomoć elektronski upravljanog uređaja koji smanjuje razliku u brzini obrtaja između zadnjih točkova.

PRILAGODLJIVO M VEŠANJE.

Elektronski regulisani amortizeri, prilagodljivo M vešanje automatski osigurava da je vozilo savršeno podešeno tako da odgovara uslovima vožnje. Postavke vešanja mogu se menjati za visoku udobnost i sportsku dinamiku putem načina vožnje COMFORT, SPORT i SPORT+ na kontroli iskustva vožnje.

365 DANA OSEĆAJA MOTO-SPORTA.

Prenos inovativnih tehnologija moto-sporta za proizvodnju standardnih sportskih automobila je temeljna sposobnost BMW M GmbH. To je razlog zašto BMW M3 Limuzina postiže savršenu ravnotežu između adrenalinom nabijene performanse i svakodnevne korisnosti.

 • Launch Control

  Launch Control omogućava maksimalno ubrzanje iz stojećeg starta. Prilagođava motor svojoj idealnoj početnoj brzini, a M prenos dvostruke spojke stalno postavlja prenosne tačke, tako da kada se kreće naviše, sledeći optimalan broj obrtaja motora je na raspolaganju.

 • M Driver paket

  M Driver paket povećava maksimalnu brzinu na 280 km/h. M Driver paket može se naručiti prilikom kupovine novog vozila ili se može dodati kasnije. Svi ostali tehnički podaci ostaju nepromenjeni jednom kad se instaliraju. To takođe uključuje bon za BMW M intenzivni trening kao deo BMW Driving Experience.

 • M Drive

  M Drive omogućava individualnu konfiguraciju DSC režima, pojavu Head-Up prikaza i ličnog profila vozača - od prijatnog krstarenja sve do sportski responzivne postavke - podešavanjem motora, amortizera i karakteristika upravljanja, kao i prenosa. Aktivacija je jednostavna, dodirivanjem jednog od dva M dugmeta integrisana u višemamenski upravljač.

 • M Servotronic

  M Servotronic prilagođava servo volan trenutnoj brzini i obezbeđuje direktnu i preciznu reakciju na upravljanje čak i pri velikim brzinama. Takođe obezbeđuje vrhunski komfor minimalizovanjem fizičkog napora potrebnog za upravljanje pri parkiranju, manevrisanju ili navigaciji u uskim uličicama ili na vijugavim putevima.

 • M dinamičan način

  M dinamički režim, pod-funkcija dinamičke kontrole stabilnosti (DSC), omogućava određeni stepenj proklizavanja točkova, čime se značajno poboljšava vozna dinamika. Dok DSC radi protiv podupravljanja i preupravljanja, M dinamički način omogućuje punu eksploataciju maksimalnog podužnog i pobočnog dinamičkog potencijala automobila. Međutim, pristup potpori koju DSC osigurava je zadržan.

MOĆNE KOČNICE.

Ključni deo zvanrednog iskustva vožnje u BMW-u M3 Limuzina: kočioni sistem. Uz njegovi preciznost i efikasnost, M kompozitne kočnice i opcione M karbonsko keramičke kočnice su vrhunska dostignuća u smislu dinamike i performansi.

 • M kompozitne kočnice

  Zahvaljujući korišćenju različitih materijala, M kompozitne kočnice postižu izvanredne vrednosti usporavanja i izuzetno su stabilne i vrlo izdržljive. One takođe teže manje, što ima pozitivan uticaj na agilnost, dinamiku i ubrzanje. Blue metalik klešta kočnica sa M logotipom su zaštitni znak tih specifičnih M kočnica visokih performansi.

 • M karbonsko keramičke kočnice

  M karbonsko keramičke kočnice donose više kočione snage. One ne podležu koroziji, vrlo su otporne na trošenje, tolerišu više topline i doprinose nižoj težini vozila, što ima pozitivan uticaj na agilnost, dinamiku i ubrzanje. Mat pozlaćena klešta kočnica s M logotipom čine ovu posebnu tehničku opremu vidljivom sa spoljne strane automobila.

  Zavisno od uslova i korišćenja, specifična svojstva upotrijebljenih materijala mogu dovesti do operativnih zvukova naročito u vlažnim uslovima neposredno pre nego što se vozilo zaustavi. Uticaj vlage i soli na putu može izazvati akcije kočenja koje su jednake konvencionalnom sistemu kočenja. To se može, u kratkom vremenu, doživjeti kao smanjenje kočenja, a može biti uravnoteženo većim pritiskom na papučicu kada je potrebno.

Potrošnja goriva i emisija CO2.

 • Brojke u zagradama odnose se na vozila sa sedmobrzinskim M menjačem i dvostrukom spojkom uz opciju Drivelogic.

  Rezultati EU ciklusa ispitivanja i potrošnja goriva zavise od odabranog formata guma. Ilustrovani modeli uključuju dodatnu opremu.

  Dodatne informacije o zvaničnoj potrošnji goriva i zvaničnim specifičnim emisijama CO2 novih putničkih automobila mogu se naći u "Vodiču za potrošnju goriva, emisije CO2 i potrošnju električne energije novih automobila“), koji je dostupan bez naknade na svim prodajnim mestima, od Deutsche Automobil Treuhand GmbH (DAT), Hellmuth-Hirth-Str. 1, 73760 Ostfildern-Scharnhausen te preko linka http://www.dat.de/en/offers/publications/guideline-for-fuel-consumption.html.

  Podaci se ne odnose na pojedino vozilo te nisu deo ponude; oni su namenjeni samo kao osnova za upoređivanje različitih tipova vozila. Emisije CO2 koje nastaju tokom proizvodnje i isporuke goriva ili drugih izvora energije zanemaruju se prilikom određivanja emisija CO2 u skladu uz Direktivom 199/94/EK.