MOTOR+

BMW M

3,0-litarski M TwinPower Turbo redni šestocilindarski benzinski motor.

Srce BMW-a M3 Limuzina je M TwinPower Turbo redni šestocilindrični benzinski motor. Sa svojom ogromnom snagom i neponovljivim zvukom. Interakcija između optimalno podešene tehnologije moto-sporta dopušta potisak od 317 kW (431 KS), koji se s dodatnim M Competition paketom može povećati na 331 kW (450 KS).

Pročitajte više
MOTOR+3,0-litarski M TwinPower Turbo redni šestocilindarski benzinski motor.

OD 0 DO 100 U 4.1 SEKUNDE.

3.0 l M TwinPower Turbo redni šestocilindarski benzinski motor spaja najbolje od dva sveta: visoke nivoe obrtaja sposobne do 7.600 obrtaja u minuti, i superiornu snagu koja kulminira u najvećem obrtnom momentu od 550 Nm. Bi-turbo direktno ubrizgavanje i tipično M fino podešavanje osiguravaju da motor reaguje direktno na čak i najmanji dodir papučice gasa, uz snažan potisak i samouverenu vučnu snagu. Brojne inovacije poput konstrukcije bez košuljice ili upaljača, kovanog kojenastog vratila izgrađenog na inteligentnom laganom konceptu gradnje, poboljšnoj dinamiici i ubrzanju, smanjenoj potrošnji i omogućenoj optimalnoj raspodeli osovinskog opterećenja od gotovo 50:50. Nagrada: neprikosnovena okretnost koju impresivno naglašava nesumnjivi zvuk M motora.

Potrošnja goriva i emisije CO2.

 • BMW M3 Limuzina:
  Potrošnja goriva u l/100 km (kombinovano): 9,1 (8,3)
  Emisije CO2 u g/km (kombinovano): 209 (194)

  Vrednosti u zagradama odnose se na vozilo sa sedmobrzinskim M menjačem sa dvostrukom spojnicom i Drivelogic sistemom.

  Podaci o potrošnji utvrđuju se u skladu sa ECE ciklusom vožnje i zavise od odabranih točkova i guma. Prikazani modeli obuhvataju i dodatnu opremu.

  Više informacija o zvaničnoj potrošnji goriva i zvaničnim specifičnim emisijama CO2 za nove putničke automobile možete naći u „Smernicama za potrošnju goriva i emisije CO2 za nova putnička vozila“, koje su dostupne besplatno na svim prodajnim mestima, od DAT Deutsche Automobil Treuhand GmbH, Hellmuth-Hirth-Str. 1, 73760 Ostfildern, Germany, i na adresi http://www.dat.de/en/offers/publications/guideline-for-fuel-consumption.html.

  Vrednosti se ne odnose na pojedinačno vozilo i ne čine deo ponude; svrha im je isključivo da posluže kao osnov za poređenje različitih tipova vozila. Emisije CO2 do kojih dolazi tokom proizvodnje i snabdevanja gorivom ili drugim izvorima energije ne uzimaju se u obzir kada se utvrđuju emisije CO2 u skladu sa Direktivom 1999/94/EC.

  * Univerzalni dok za bežično punjenje smartfona dostupan je samo za kompatibilne smartfone.