BMW M

UVEK UBEDLJIV ARGUMENT: VUČNA SILA.

M TwinPower Turbo V8 - benzinski motor u BMW M5 Sedan.

Korišćenjem snage dva turbo punjača, BMW M TwinPower Turbo V8 benzinski motor neumorno pokreće BMW M5 Sedan ka napred. Uz svu spontanost, snagu i preciznost koja se može očekivati od motora ove veličine i renomea, ove impresivne performanse su uvek praćene prepoznatljivim zvukom.

M TwinPower Turbo V8 benzinski motor

M TWINPOWER TURBO V8 BENZINSKI MOTOR.

Brojke govore same za sebe: 680 Nm, 560 KS (412 kW), od 0 do 100 km/h za 4,3 sekunde (sa Competition paketom: 575 KS (423 kW), od 0 do 100 km/h za 4,2 sekunde). Visokoturažni M TwinPower Turbo V8 motor BMW M5 Sedan ostavlja utisak sa svojim performansama i ubrzanjem.
Izuzetna snaga motora potiče od linearne krive snage povezane sa ogromnim potiskom dvostrukog turbo punjača. Poboljšani interkuleri i patentirani TwinScroll koncept punjenja obezbeđuju spontane reakcije motora. Obrtni moment od 680 Nm je dostupan pri izuzetno širokom rasponu obrtaja od 1.500 do 5.750 1/min. Kao rezultat toga, M TwinPower Turbo V8 benzinski motor reaguje na svaki dodir pedale gasa sa naletom napred. Zahvaljujući Valvetronic-u i sistemu ubrizgavanja visoke preciznosti, motor takođe postavlja standarde za performanse i potrošnju goriva. Ovo rezultira prosečnom potrošnjom od samo 9,9 litara u kombinaciji sa BMW EfficientDynamics merama kao što su Automatska Start/Stop funkcija i Regeneracija kočione energije.
A ako vam to još nije dovoljno: u kombinaciji sa Competition paketom, snaga M TwinPower Turbo V8 benzinskog motora raste na impresivnih 575 KS (423 kW), zahvaljujući povećanom dodatnom pritisku u gornjem opsegu obrtaja - i sve to uz stalnu potrošnju goriva. Ovde je maksimalni obrtni moment od 680 Nm dostupan u rasponu od 1.500 do 6.000 1/min. Brojke koje se jednostavno moraju doživeti.
M TwinPower Turbo V8 benzinski motor ispunjava EU6 standard emisije izduvnih gasova.

  • M TwinPower Turbo