BMW M

SNAGA POD KONTROLOM.

Bezbednost i udobnost u BMW M5 Sedan.

Za opuštenu, bezbednu vožnju: BMW M5 Sedan nudi zaštitu i udobnost na najvišem nivou. A sa servisima i održavanjem koje nudi BMW Service Inclusive paket, napravili ste prvi korak ka neograničenom uživanju u vožnji.

SEDIŠTA.

BMW M5 Sedišta

SEDIŠTA.

Neophodno za iskustvo brze vožnje na najvišem nivou - savršeno ergonomski oblikovana sedišta u BMW M5 Sedan. Idealno odgovaraju vozaču i doprinose većem uživanju u putovanju.
M sedišta sa svojim bočnim osloncima i električnim podešavanjem širine naslona su ključna komponenta jedinstvenog doživljaja vožnje u BMW M5 Sedan. Pružaju zaštitu od sila bočnog ubrzanja i podržavaju vozača u svakoj krivini. Tapacirung, dostupan u više boja, uključujući crnu, Silverstone i Sakhir Orange, je očaravajuće ekskluzivan i robustan. Funkcija memorije čuva podešavanja za vozača, kao što su visina sedišta, bočni položaj i ugao naslona. Specijalni jastučići za ramena, koji se isključivo koriste za M sedišta, daju još više bočne potpore.
Opciona M multifunkcionalna sedišta nude mogućnost integracije ventilacije i funkcije masaže za aktivno sedište. Ovo značajno smanjuje mogućnost da se vozač brzo umori.

Aktivna i pasivna bezbednost

AKTIVNA I PASIVNA BEZBEDNOST.

Cilj? Obezbediti najveću moguću zaštitu putnika u BMW M5 Sedan i drugih učesnika u saobraćaju. Realizacija? Efektna kombinacija koja se sastoji od inteligentne tehnologije i nove generacije čelika.
Opcioni zaštitni koncept Aktivne zaštite kao deo BMW ConnectedDrive u BMW M5 Sedan koristi naprednu tehnologiju da zaštiti vozača i putnike od povreda u ekstremnim uslovima. Zatezači pojaseva ugrađeni u prednja sedišta aktivno unapređuju funkciju sigurnosnih pojaseva, dok automatski klizni diskovi obezbeđuju optimalno funkcionisanje bočnih vazdušnih jastuka.
BMW M5 Sedan takođe nudi visok nivo pasivne bezbednosti: više legura čelika je inteligentno kombinovano radi stvaranja superiorne zaštite za putnike. Oni takođe apsorbuju i odbijaju energiju udara selektivnom deformacijom - koja dodatno štiti drugu stranu prilikom saobraćajne nezgode. Ukoliko dođe do sudara sa pešakom, automatski sistem podiže haubu kako bi ublažio udarac.

KOMFORNI PRISTUP.

KOMFORNI PRISTUP.

Jednostavno, sigurno i sofisticirano: opcioni sistem Komfornog pristupa omogućava vam da uđete u BMW M5 Sedan i pokrenete je bez vađenja ključa iz džepa.
Kako se približavate vozilu, ključ šalje identifikacioni signal. Vrata se otključavaju čim dodirnete ručku vrata i, za siguran ulazak, osvetljenje na pragovima vrata se automatski pali na 20 sekundi. Vrata prtljažnika su takođe opremljena inovativnom tehnologijom za maksimalnu udobnost: automatski se otvaraju kada ugrađeni senzor detektuje kratak, nameran pokret stopala ispod branika – nepovezanim sa kukom za vuču ili prikolicu. Kada je sve spremno, dodir Start/Stop dugmeta je sve što je potrebno za početak putovanja.
Komforni pristup takođe pojednostavljuje zaključavanje vašeg BMW M5 Sedan-a. Kratko pritisnite spoljnu ručku vrata kada izađete iz vozila, i brave će se automatski zaključati. Veoma praktična funkcija: mehanizam za zaključavanje je onemogućen sve dok se ključ nalazi u kabini. Tako da slučajno zaključavanje ključeva u kolima postaje nemoguće.

BMW SERVICE INCLUSIVE.

BMW Service Inclusive pokriva sve redovne servise i održavanje za određen vremenski period ili kilometražu - i važi svuda u svetu.
BMW Service Inclusive je prvi korak ka neograničenom uživanju u vožnji. To je paket usluga koji pokriva sve važne servise i održavanje. Za određeni period ili kilometražu BMW Service Inclusive obuhvata sve servise koje vaš BMW zahteva - onoliko često koliko je potrebno. Širom sveta.
Tu spadaju: zamena ulja uključujući dopunu (uslov: redovna zamena ulja u ovlašćenom BMW servisu), mikrofiltera, filtera za gorivo, filtera za vazduh, svećica, promena kočione tečnosti, pregled vozila itd.