POČINJEMO OD NEVEROVATNOG.

Potpuno novi BMW M5 sa M xDrive pogonom.

LOVAC. ČAK I ZA ONE KOJI SE LOVOM NE BAVE.

Model BMW M5 Prva edicija inspirisan kolekcijom BMW Individual.

POČINJEMO OD NEVEROVATNOG.

Potpuno novi BMW M5 sa M xDrive pogonom.

LOVAC. ČAK I ZA ONE KOJI SE LOVOM NE BAVE.

Model BMW M5 Prva edicija inspirisan kolekcijom BMW Individual.

Uzbudljivo i elegantno oblikovan. Moćniji nego ikad. BMW M5 nove generacije je izraz vrhunske inženjerske umešnosti i inovativne inteligencije u vožnji. Za dosad neslućene dimenzije dinamičnosti vožnje dovedene do krajnjih granica. Pun najsavremenijih tehnologija koje svakodnevnu poslovnu rutinu čine bezbednijom i komfornijom. Inovativni sistem pogona na sva četiri točka M xDrive moćnog potpuno novog modela BMW M5 sa 600 ks (441 kW) motorom vozača pretvara u samouverenog pilota sportske limuzine visokih performansi i neverovatne snage, preciznosti i agilnosti – čisto M zadovoljstvo u vožnji na novom nivou.

BMW M5 sa M xDrive pogonom:
Potrošnja goriva u l/100 km (kombinovano): 10,5
Emisije CO2 u g/km (kombinovano): 241


Podaci o potrošnji utvrđuju se na osnovu ECE ciklusa vožnje, zavisno od odabrane veličine točkova i guma. Ilustrovani modeli obuhvataju i opcionalnu opremu.

Pročitajte više

POČINJEMO OD NEMOGUĆEG.

5 VRHUNSKIH PERFORMANSI.

  • 01 Izlazna snaga 441 kW (600 ks)
  • 02 Maksimalni obrtni moment 750 Nm
  • 03 Od 0 do 100 km/h za 3,4 s
  • 04 Najveća brzina 305 km/h sa M Driver’s paketom
  • 05 Izuzetna dinamičnost vožnje zahvaljujući pogonu M xDrive

PRVOKLASNA KABINA UMESTO BIZNIS KLASE.

Dizajn potpuno novog modela BMW M5 sa M xDrive pogonom.

„Potpuno novi model BMW M5 sa M xDrive vozi kao automobil sa pogonom na zadnjim točkovima – uz poboljšanu vuču.“
Frank van Mel, BMW M GmbH, predsednik upravnog odbora.

MAJSTORIJA OD KOJE ZASTAJE DAH.

Kako da prevedete strahovitu snagu potpuno novog modela BMW M5 direktno i precizno u maksimalnu dinamičnost vožnje? Sa inovativnim tehnologijama, inspirisani auto-trkama.

Pročitajte više

Promene stepena prenosa visoke preciznosti.

8-stepeni M Steptronic menjač sa Drivelogic sistemom ima ekstremno kratka vremena promene stepena prenosa i brojne opcije promena: od veoma atletske i dinamične do komforne i efikasne što se tiče potrošnje goriva. Stepeni prenosa se mogu menjati i manuelno pomoću ručice menjača, ili preko pločica za menjanje stepena prenosa na volanu.
Pročitajte više

Maksimalno usporavanje.

M Carbon keramička kočnica direktnije ispoljava snagu kočenja. Nije korozivna, veoma je otporna na abraziju, trpi više toplote i doprinosi manjoj težini vozila, što ima pozitivan uticaj na agilnost, dinamičnost i ubrzanje. Kočiona klešta mat zlatne boje sa M oznakom čine ovu specijalnu tehničku opremu vidljivom i izvan automobila.

Zavisno od uslova i primene, svojstva specifična za primenjene materijale mogu dovesti do radnih zvukova posebno u vlažnim uslovima neposredno pre zaustavljanja vozila. Uticaj vlage i drumske soli može dovesti do toga da kočenje bude ekvivalentno kao i sa konvencionalnim kočionim sistemom. Ovo se može nakratko iskusiti kao smanjenje kacije kočenja i to se može izbalansirati većim pritiskom na papučicu kada je to neophodno.
Pročitajte više

Savršeno upravljanje.

U svakoj situaciji vožnje, M Servotronic isporučuje odgovarajuću snagu upravljanja, prilagođavanjem u skladu sa trenutnom brzinom vožnje. Pored toga, on daje osećaj direktnog i preciznog upravljanja pri svim brzinama. Sistem je specifično kalibrisan za M liniju i nudi tri različite postavke koje se mogu odabrati pritiskom na dugme.
Pročitajte više

Optimalna distribucija snage.

Active M Differential optimalizuje vuču i stabilnost vožnje pri promeni kolovozne trake ili ubrzavanja iz krivine, kada se krivine savladavaju velikim brzinama ili na različitim drumskim površinama. Vuča je optimalizovana uz pomoć elektronskog uređaja koji smanjuje razliku u brzini okretanja među zadnjim točkovima.
Pročitajte više

SMANJENA TEŽINA. OPTIMALAN ZVUK.

Izduvni sistem M Sport.

Izduvni sistem M Sport daje dinamičan zvuk koji se može modifikovati preko mehanizma integrisanog izduvnog ventila. Programi SPORT i SPORT+, koji se mogu odabrati preko dugmeta za dinamičnost vožnje, naglašeni su još snažnijim zvukom motora, dok program orijentisan prema komforu kao prioritet ima diskretniju akustičnost motora. Pored toga, nivo buke može se smanjiti preko novog dugmeta za kontrolu zvuka.

KONEKTIVNOST I ASISTENCIJA VOZAČU.

BMW M5 postavlja nove standarde u pogledu konektivnosti i asistencije vozaču. Bez obzira na to da li želite da organizujete posetu, učitate imejl ili postavite novi lični rekord na trkalištu. Inovativni operativni koncept, multifunkcionalna tabla s instrumentima i Head-Up Display impresioniraju vrhunski intuitivnom kontrolom, digitalnim uslugama i potpuno novom M specifičnom grafikom. Omogućuje vam da sagledate sve informacije relevantne za vožnju u deliću sekunde: od prikaza stepena prenosa, navigacije i brzine preko moda pogona na sva četiri točka do prikaza vaše lično odabrane postavke. Brojni inteligentni sistemi asistencije uz vas su kao kopilot kad god vi to poželite.

BMW M5 PRVA EDICIJA INSPIRISAN KOLEKCIJOM BMW INDIVIDUAL.

BMW M5 PRVA EDICIJA INSPIRISAN KOLEKCIJOM BMW INDIVIDUAL.

Potrošnja goriva i emisije CO2.

  • Vrednosti potrošnje goriva i emisija CO2 zavise od odabrane veličine točkova i guma. Podaci o potrošnji utvrđuju se u skladu sa ECE ciklusom vožnje.

    Više informacija o zvaničnoj potrošnji goriva i zvaničnim specifičnim emisijama CO2 za nove putničke automobile možete naći u 'Smernicama za potrošnju goriva i emisije CO2 za nova putnička vozila', dostupnim besplatno na svim prodajnim mestima, od DAT Deutsche Automobil Treuhand GmbH, Hellmuth-Hirth-Str. 1, 73760 Ostfildern, Germany, i na adresi http://www.dat.de/en/offers/publications/guideline-for-fuel-consumption.html.