BMW M5 Competition F90 LCI Facelift 2020 BMW Individual Imola Red bočni prikaz

THE M5

BMW M

BMW M5 SA M xDRIVE POGONOM: MODELI I OPREMA

THE M5BMW M5 SA M xDRIVE POGONOM: MODELI I OPREMA

BMW M5 Competition, BMW M5 i BMW M550i xDrive Sedan – modeli, oprema, detalji i inovativne tehnologije.

BMW M5 su impresivne sportske limuzine visokih perfmormansi modernog i snažnog dizajna. Ovde pronađite činjenice o pojedinačnim modelima zajedno sa detaljima o opremi i M specifičnim dizajnerskim odlikama. Otkrićete kako snažan M motor deluje zajedno sa tehnologijama inspirisanima trkama kako bi postigao vrhunsku dinamiku u vožnji. Paleta inovativnih sistema za pomoć vozaču i digitalnih usluga pokazuje jednako napredni nivo razvijenosti, a u potpunosti je fokusiran na udobnost i sigurnost.

Pročitajte više

BMW M5, M5 COMPETITION I M550i U POREĐENJU.

Sportske činjenice na prvi pogled: pogon, vešanje i performanse.

BMW M5 Competition.

Maksimalna dinamika u vožnji i ekskluzivni M specifični dizajnerski detalji enterijera i eksterijera.
 • BMW M TwinPower Turbo 8-cilindrični benzinski motor visokih performansi sa 625 KS
 • M xDrive s aktivnim M diferencijalom i 8-stepenim M Steptronic menjačem Drivelogic
 • Ekskluzivne M specifične dizajnerski detalji i oprema
 • 460 kW (625 KS), 750 Nm, 0–100 km/h za 3,3 s
BMW M5 Competition F90 LCI Facelift 2020 BMW Individual Imola Red tročetvrtinski prednji prikaz

BMW M5.

M tipična dinamika u vožnji i sportska udobnost na najvišem nivou.
 • BMW M TwinPower Turbo 8-cilindrični benzinski motor visokih performansi sa 600 KS
 • M xDrive s aktivnim M diferencijalom
 • 8-stepeni M Steptronic menjač Drivelogic
 • 441 kW (600 KS), 750 Nm, 0–100 km/h za 3,4 s
BMW M5 F90 LCI Facelift 2020 Brands Hatch Grey metalik tročetvrtinski prednji prikaz

BMW M550i xDrive Sedan.

Savršena kombinacija sportskih osobina, udobnosti i prikladnosti za svakodnevnu vožnju.
 • BMW M TwinPower Turbo 8-cilindrični benzinski motor s 530 KS
 • 8-stepeni Steptronic sportski mjenjač
 • BMW xDrive
 • 390 kW (530 KS), 750 Nm, 0–100 km/h za 3,8 s
BMW M550i xDrive Limuzina G30 LCI Facelift 2020 BMW Individual Verde Ermes metalik tročetvrtinski prednji prikaz
 • BMW M5 Competition.
 • BMW M5.
 • BMW M550i xDrive Sedan.

BMW M5 COMPETITION I BMW M5: KARAKTERISTIKE PERFORMANSI.

Pregled tehnologija pogonskog sklopa i šasije BMW-a M5 Competition i BMW-a M5 inspirisanih motorsportom.

Izvanredne performanse i dinamičnost BMW-a M5 Competition i BMW-a M5 zasnivaju se na skupu visokorazvijenih tehnologija pogonskog sklopa i vešanja izvedenih iz motorsporta. Bilo da putujete na poslovni sastanak, na vikend-putovanje krivudavim planinskim putevima ili jurite svoje najbolje vreme na trkačkoj stazi, izuzetna preciznost i okretnost uvek definišu tipično M iskustvo u vožnji.

BMW M5 Competition F90 LCI Facelift 2020 BMW Individual Imola Red prednji prikaz u vožnji
BMW M TwinPower Turbo 8-cilindrični benzinski motor BMW M5 Competition F90 Facelift 2020

BMW M TwinPower Turbo 8-cilindrični benzinski motor.

Sa 460 kW (625 KS) i 750 Nm obrtnog momenta, BMW M TwinPower Turbo 8-cilindrični benzinski motor ubrzava od 0 do 100 km/h za 3,3 sekunde. Zahvaljujući dva TwinScroll turbopunjača, ubrizgavanju visoke preciznosti i Valvetronic ventilima, 4,4-litarski motor isporučuje snagu čak i na niskim obretajima, ima direktan odziv i veliku snagu.
BMW M5 Competition s M xDrive F90 LCI Facelift 2020 tročetvrtinski prednji prikaz u vožnji

M xDrive.

M xDrive sa aktivnim M diferencijalom garantuje maksimalnu snagu i dinamiku u vožnji za svakodnevnu vožnju, jednako kao i za vožnju na stazi. M specifična tehnologija kombinuje standardni pogon na zadnjim točovima sa kontrolom pogona na svim točkovima. Možete odabrati između varijanti vožnje 4WD, 4WD Sport i – u DSC-off načinu vožnje – 2WD.
BMW M5 Competition s 8-stupanjskim M Steptronic mjenjačem s Drivelogicom F90 LCI Facelift 2020 unutrašnjost

8-stepeni M Steptronic menjač sa Drivelogic-om.

8-stepeni M Steptronic menjač sa Drivelogic-om odlikuje se izuzetno brzim promenana stepena prenosa i brojnim opcijama: od vrlo sportskog i dinamičnog do udobnog i efikasnog. Stepeni prenosa mogu se izmjenjivati i ručno pomoću ručice menjača ili pomoću papučica na volanu.
BMW M5 Competition s M MODE F90 LCI Facelift 2020 unutrašnjost

M MODE taster.

Pomoću M MODE tastera na centralnoj konzoli podešavate kontrolu intenziteta sistema za pomoć vozaču. Način ROAD nudi ćitav niz funkcija elektronskih pomagala. U SPORT modu, sistemi samo upozoravaju ali ne intervenišu. U načinu TRACK možete u potpunosti isključiti sisteme za pomoć, npr. na trkačkoj stazi. U zavisnosti od odabranog načina, prikazaće se i relevantne informacije o vožnji.
Mjenjač BMW M5 Competition s M Setup F90 LCI Facelift 2020 unutrašnjost

M Setup.

M Setup vam nudi mogućnost konfigurisanja različitih parametara dinamike u vožnji kao što su motor, karakteristike prenosa i upravljanja, postavke prigušivača, kontrola intenziteta dinamičke kontrole stabilnosti (DSC) ili raspodela snage M xDrive sistema pogona na svim točkovima prema vašim željama.
M kožni upravljač BMW M5 Competition s M Servotronicom F90 LCI Facelift 2020 kokpit

M Servotronic.

U svakoj voznoj situaciji, M Servotronic isporučuje pravu snagu upravljanja, prilagođavajući se trenutnoj brzini vožnje. Nadalje, pruža direktan i precizan osećaj upravljanja pri bilo kojoj brzini. Sistam je posebno kalibriran za M liniju i nudi dve različite postavke koje se mogu odabrati pritiskom na taster.
BMW M5 Competition s M Carbon keramičkom kočnicom F90 LCI Facelift 2020 krupni plan kotač

M Carbon keramička kočnica.

M Carbon keramička kočnica još izravnije koči. Ne korodira, vrlo je otporna na habanje, otpornija je na toplinu i doprinosi manjoj masi vozila, što ima pozitivan utjecaj na okretnost, dinamičnost i ubrzanje. Kočione čeljusti u zlatnoj mat boji s M oznakom čine ovu posebnu opremu upečatljivom. Zahvaljujući specifičnim osobinama materijala, tijekom kočenja može doći do povećane radne buke, npr. u slučaju duljeg, manjeg opterećenja ili u vlažnim uvjetima neposredno prije zaustavljanja vozila. Ova buka povezana s dizajnom može se izbjeći kočenjem uz sustav koji održava kočnice suhima - u slučaju vlažnih uvjeta, ili jačim pritiskom na papučicu kočnice - u slučaju duljeg, a malog opterećenja. Vlaga i sol utječu na učinkovitost kočnica na način da one koče poput uobičajenog kočnog sustava. Ova smanjena snaga kočenja može se nadoknaditi snažnijim pritiskom papučice kočnice. Funkcionalna buka nema utjecaja na performanse, operativnu sigurnost i stabilnost kočnice.
BMW M5 Competition s M Sport ispušnim sustavom F90 LCI Facelift 2020 krupni plan straga

M Sport izduvni sistem.

M Sport izduvni sistem proizvodi dinamičan zvuk koji se može prilagoditi pomoću integrisane tehnologije iizduvnih ventila. Programi vožnje SPORT i SPORT+ koji se mogu odabrati putem tastera za dinamiku vožnje, naglašeni su još snažnijim zvukom motora, dok program orijentisan na udobnost proizvodi diskretniji zvuk motora.

BMW M5 COMPETITION: DIZAJNERSKI DETALJI.

M specifični dizajnerski elementi eksterijera i enterijera BMW-a M5 Competition.

Dinamičan duž cele linije: upečatljivi detalji na obnovljenom dizajnu BMW-a M5 Competition odnose se na njegove motorsport gene. Počevši od prednjeg dela sa novom M "kidney grill" maskom, redizajniranim prednjim svetlima i donjim delom branika sa novim dizajnerskim jezikom, M specifični detalji u boji visokog sjaja "piano black" naglašavaju karakter visokih performansi – od M otvora, preko M retrovizora, do M spojlera. Zadnja svetla u novom dizajnu i obnovljeni donji deo zadnjeg branika sa dve dvostruke izduvne cevi u crnoj hromiranoj izvedbi snažno zaokružuju utisak. U unutrašnjosti, M specifični detalji kao što su M multifunkcionalna sedišta, M specifična instrument tabla ili M kožni volan sa crvenim tasterima za izmenu stepena prenosa naglašavaju sportski karakter kokpita usmerenog prema vozaču.

BMW M5 Competition F90 LCI Facelift 2020 BMW Individual Imola Red bočni prikaz
M rešetka bubrega u crnoj boji visokog sjaja BMW M5 Competition F90 LCI Facelift 2020 BMW Individual Imola Red prednji prikaz

M rešetka bubrega.

M rešetka bubrega s jednodelnim okvirom u crnoj boji visokog sjaja daje modelu M5 Competition upečatljiv izgled. Tipične M trodimenzionalne dvostruke letvice takođe su dizajnirane u crnoj boji visokog sjaja i ukrašene su crnim M5 Competition natpisom.
M bočne škrge u crnoj boji visokog sjaja BMW M5 Competition F90 LCI Facelift 2020 BMW Individual Imola Red krupni plan

M bočne škrge.

Karakteristične M bočne škrge u crnoj boji visokog sjaja s M5 Competition oznakom modela naglašavaju dinamičnu kombinaciju tehničkog savršenstva i dizajna koji oduzima dah, a koji je sinonim za M vozila od prvog dana.
M vanjski retrovizori u crnoj boji visokog sjaja BMW M5 Competition F90 LCI Facelift 2020 BMW Individual Imola Red krupni plan

M specifični spoljni retrovizori.

M specifični spoljni retrovizori u crnoj boji visokog sjaja daju modelu M5 Competition poseban sportski karakter.
M stražnji spojler u crnoj boji visokog sjaja BMW M5 Competition F90 LCI Facelift 2020 BMW Individual Imola Red krupni plan

M zadnji spojler.

M zadnji spojler u crnoj boji visokog sjaja ističe atletsku siluetu vozila i značajno smanjuje neželjeno podizanje. Stvarajući aerodinamički potisak, daje vozilu dodatnu vuču na zadnjoj osovini pri visokim brzinama pa tako i veću direkcionu stabilnost.
M specifične dvostruke ispušne cijevi BMW M5 Competition F90 LCI Facelift 2020 BMW Individual Imola Red krupni plan

M specifične duple izduvne cevi.

Duple izduvne cevi M Sport izduvnog sistema u crnom hromiranom izdanju predstavljaju vizuelni i tonski dokaz sportskih performansi vozila.
M donji dio stražnjeg odbojnika u crnoj boji visokog sjaja BMW M5 Competition F90 LCI Facelift 2020 BMW Individual Imola Red stražnji prikaz

Donji deo zadnjeg branika u crnoj boji visokog sjaja.

Donji deo zadnjeg branika u crnoj boji visokog sjaja modela M5 Competition dodatno ističe sportski karakter i daje vozilu prepoznatljiv identitet.
M multifunkcionalna sjedala BMW M5 Competition F90 LCI Facelift unutrašnjost

M multifunkcionalna sedišta.

M multifunkcionalna sedišta za vozača i suvozača u ekskluzivnom dizajnu i osvetljenim M5 logotipom odražavaju sportski izgled vozila. Nisko položena sedišta i visoki bočni podupirači naglašavaju izgled školjke i garantuju besprekoran bočni oslonac. Brojne mogućnosti podešavanja obezbeđuju visok nivo udobnosti.
M kožni upravljač BMW M5 Competition F90 LCI Facelift 2020 kokpit

M kožni upravljač.

Dvokraki dizajn M kožnog upravljača uključuje multifunkcijske tastere, M logo, hromirane detalje, M1 i M2 tastere i integrisani vazdušni jastuk za vozača. Obruč upravljača u crnoj kožni s kontrastnim štepovima u boji i naslonima za palac, zaslužan je za dobar osećaj u prstima.
Start/Stop tipka u crvenoj boji BMW M5 Competition F90 LCI Facelift 2020 kokpit

Start/Stop taster u crvenoj boji.

Crveni Start/Stop taster omogućava pokretanje motora bez upotrebe ključa nakon otključavanja vozila. Motor se pomoću tastera i zaustavlja. Ključ vozila se automatski prepoznaje, bez potrebe za umetanjem u kontakt.
M ručica mjenjača BMW M5 Competition F90 LCI Facelift 2020 unutrašnjost

M ručica menjača.

Taster za odabir jednog od tri Drivelogic podešavanja nalazi se pored M logotipa na gornjoj strani M ručice menjača. Taster “P” za sigurno parkiranje nalazi se odmah ispod njih. U manuelnom „S” režimu rada, vozač može ručno menjati brzine pomoću ručice na tipični M način; dok se u “D” načinu rada promena prenosa vrši automatski.
M specifična kombinacija instrumenata BMW M5 Competition F90 LCI Facelift 2020 kokpit

M specifična instrument tabla.

M specifična instrument tabla prikazuje dodatne informacije posebno za sportsku vožnju. Ako ste odabrali TRACK režim za vožnju na trkačkoj stazi, na instrument tabli možete videti pritisak u turbini, gumama i temperaturu, kao i G-sile bočnog i uzdužnog ubrzanja.
Ulazni pragovi s M5 Competition oznakom BMW M5 Competition F90 LCI Facelift 2020

Pragovi vrata sa “M5 Competition” oznakom.

Čim otvorite vrata, osvetljeni pragovi sa “M5 Competition” oznakom pojačavaju uzbuđenje zbog predstojećeg iskustva u vožnji.
BMW M5 F90 LCI Facelift 2020 Brands Hatch Grey metalik tročetvrtinski prednji prikaz
BMW M5 F90 LCI Facelift 2020 Brands Hatch Grey metalik tročetvrtinski bočni prikaz
BMW M5 F90 LCI Facelift 2020 Brands Hatch Grey metalik tročetvrtinski stražnji prikaz
Novi dizajn prednjih svjetala BMW M5 F90 LCI Facelift 2020 Brands Hatch Grey metalik prednji prikaz
BMW M5 F90 LCI Facelift 2020 unutrašnjost
Ulazni pragovi s M5 oznakom BMW M5 F90 LCI Facelift 2020 unutrašnjost

ODLIKE DIZAJNA BMW M5.

Prepoznatljiv sportski duh u kombinaciji s modernom elegancijom. Spolja BMW M5 kombinuje čiste linije i moćne proporcije kako bi se stvorila dinamična šira slika. Hromirani dizajnerski elementi poput maske novodizajnirane M bubrežaste rešetke, bočne M škrge ili M5 oznaka i krajevi izduvnih cevi, prestavljaju moćne optičke detalje. Snažnu podršku daju opciono dostupni dvobojni 20” M naplaci od lakih legura i M Compound kočnice sa kleštima u crvenoj ili crnoj boji visokog sjaja. Sportska i moderna pojava ogleda se i u unutrašnjosti gde vozača i putnike očekuje prostrani premium ambijent, impresivno najavljen osvetljenim ulaznim pragovima s M5 natpisom. Istovremeno, kokpit usmeren prema vozaču, s M specifičnim detaljima kao što su M kožni upravljač, ergonomično oblikovana M sportska sedišta ili M specifična instrument tabla upućuju na sportski karakter BMW-a M5. Veliki 12,3” kontrolni ekran visoke rezolucije, uz obloge enterijera u Aluminum karbonskoj teksturi zaokružuju moderan karakter enterijera.

BMW Individual BMW M5 Limuzina F90 LCI Facelift 2020 Tanzanite Blue metalik tročetvrtinski prednji prikaz
BMW Individual BMW M5 Limuzina F90 Facelift 2020 Aventurine Red metalik tročetvrtinski prednji prikaz
BMW Individual BMW M5 Limuzina F90 LCI Facelift 2020 Alivte Grey metalik tročetvrtinski prednji prikaz
BMW Individual BMW M5 Limuzina F90 LCI Facelift 2020 Frozen Bluestone metalik tročetvrtinski prednji prikaz
BMW Individual BMW M5 Limuzina F90 LCI Facelift 2020 BMW Individual koža unutarnje uređenje ‘Merino’ Smoke White/Black unutrašnjost
BMW Individual BMW M5 Limuzina F90 LCI Facelift 2020 BMW Individual koža unutarnje uređenje ‘Merino’ Tartufo/Black unutrašnjost
BMW Individual BMW M5 Limuzina F90 LCI Facelift 2020 BMW Individual unutarnje obloge Piano crna unutrašnjost
BMW Individual BMW M5 Limzina F90 LCI Facelift BMW Individual ukrasne letvice fino drvo Sen Light Brown unutrašnjost
BMW Individual BMW M5 Limuzina F90 LCI Facelift 2020 BMW Individual ukrasne letvice fino drvo Plum Brown visoki sjaj s detaljima Pearl Chrome
BMW Individual BMW M5 Limuzina F90 LCI Facelift 2020 BMW Individual krovna obloga Antracit unutrašnjost
BMW Individual BMW M5 Limuzina F90 LCI Facelift 2020 BMW Individual krovna obloga Antracit s osvjetljenjem u unutrašnjosti

BMW INDIVIDUAL ZA BMW M5.

BMW M5 je sportska limuzina impresivne kombinacije vrhunskih performansi, elegancije i modernog. U interakciji s ekskluzivnim opcijama BMW Individual opreme dodatno je naglašen jedinstveni karakter vozila. Odaberite između velikog broja sjajnih BMW Individual boja poput metalik boje prikazane ovde: “Aventurin Red”, “Alvit Grey”, “Frozen Bluestone” i “Tanzanite Blue”. U kabini, M sportska sedišta od najfinije ‘Merino’ kože definišu sportski i luksuzni ambijent. Među BMW Individual opcijama presvlaka u kabini su ‘Merino’ Smoke White/Black i ‘Merino’ Tartufo/Black. Visokokvalitetne BMW Individual obloge enterijera poput ovde prikazanih u varijantama Piano Black, Plum Brown visokog sjaja ili od finog drveta Sen Light Brown, u kombinaciji s BMW Individual krovnom oblogom Alcantara u Antracitu zaokružuju fascinantni utisak u unutrašnjosti BMW-a M5.

VOZNA DINAMIKA I DIZAJN BMW LIMUZINE M550i xDRIVE.

Dizajnerske opcije, tehnologije pogonskog sklopa i šasije BMW limuzine M550i xDrive na prvi pogled.

BMW M550i xDrive nudi inspirativnu kombinaciju impulsivnog sportskog karaktera i udobne svakodnevne praktičnosti. Odabrani delovi pogona i vozne dinamike kao što su opcioni adaptivni M sistem vešanja zajedno sa 530 KS (390 kW) snažni BMW M TwinPower Turbo V8 motor garantuju visok nivo dinamičnosti u vožnji dok istovremeno brinu o optimalnoj stablinost tokom vožnje. Spolja, ekskluzivni dizajnerski elementi daju naglasak bogatog karaktera, dok oprema, poput M aerodinamičkog paketa, M sportske kočnice s crvenim kočionim kleštima ili sedišta za vozača i suvozača ističu sportski karakter vozila.

BMW M550i xDrive Limuzina G30 LCI Facelift 2020 BMW Individual Verde Ermes metalik tročetvrtinski stražnji prikaz u vožnji
BMW M TwinPower Turbo 8-cilindrični benzinski motor BMW M550i xDrive Limuzina G30 LCI Facelift 2020

BMW M TwinPower Turbo 8-cilindrični benzinski motor.

BMW M TwinPower Turbo 8-cilindrični benzinski motor kombinuje dva turbopunjača s Valvetronic poptuno varijabilnim upravljanjem ventila i direktnim ubrizgavanjem High-Precision Injection. Njegova najveća snaga je 390 kW (530 KS) s maksimalnim okretnim momentom od 750 Nm. Oba turbopunjača su smeštena između cilindara.
BMW M550i xDrive Limuzina s adaptivnim M ovjesom G30 LCI Facelift 2020 BMW Individual Verde Ermes metalik tročetvrtinski prednji prikaz u vožnji

Adaptivni M sistem oslanjanja Professional.

Adaptivni M sistem oslanjanja Professional kombinuje tehnologiju adaptivnog M oslanjanja, stabilizaciju prilikom prevrtanja i integralno aktivno upravljanje. Rezultat: maksimalna stabilnost i dinamičnost u vožnji.
BMW M550i xDrive Limuzina s M aerodinamičnim paketom G30 LCI Facelift 2020 BMW Individual Verde Ermes metalik krupni plan sprijeda

M aerodinamični paket.

M aerodinamički paket ističe sportski karakter vozila i modifikuje protok vazduha. Paket sadrži donji deo prednjeg branika s većim otvorima za vazduh, posebne bočne otvore i donji deo zadnjeg branika s umetkom difuzora. Hromirane izduvne cevi nalaze se sa obe strane.
BMW M550i xDrive Limuzina s M sportskom kočnicom G30 LCI Facelift 2020 krupni plan kotač

M sportska kočnica.

M sportska kočnica s višeklipnim kočionim kleštima tamno plave boje s M oznakom osigurava izuzetne performanse kočenja. Prilagođena vrlo dinamičnom potencijalu vozila, omogućuje naglašeni sportski stil vožnje i odlično kočenje na mokrim podlogama.
BMW M550i xDrive Limuzina s M sportskim diferencijalom G30 LCI Facelift 2020 BMW Individual Verde Ermes metalik krupni plan stražnji kotač

M sportski diferencijal.

M sportski diferencijal optimizuje prianjanje i stabilnost u vožnji prilikom promene saobraćajne trake ili ubrzanja na izlasku iz krivine, kod brze vožnje u krivini ili na različitim vrstama površina. Prianjanje je optimizovano pomoću elektronskog sistema upravljana koji smanjuje razliku u broju rotacija zadnjih točkova.
BMW M550i xDrive Limuzina s BMW Laserlight G30 LCI Facelift 2020 BMW Individual Verde Ermes metalik krupni plan sprijeda

BMW Laserska svetla.

U laserskom načinu rada dugih svetala, BMW Laserlight laserska svetla osvetljavaju do 650 m, gotovo dvostruko više od uobičajenih svetala. Bolja vidljivost u mraku značajno povećava bezbednost. Plavi akcenti i natpis “BMW Laser” na prednjim svetlima takođe naglašavaju tehnološke standarde i sportski karakter vozila.
BMW M550i xDrive Limuzina s trapezoidnom ispušnom cijevi G30 LCI Facelift 2020 BMW Individual Verde Ermes metalik krupni plan straga

Trapezoidna izduvna cev.

Vidljiva trapezoidna crna hromirana izduvna cev, sa leve i desne strane.
BMW M550i xDrive Limuzina BMW Individual visoki sjaj Shadow Line G30 LCI Facelift 2020 BMW Individual Verde Ermes metalik krupni plan sprijeda

BMW Individual visoki sjaj Shadow Line.

BMW Individual visoki sjaj Shadow Line s proširenim sadržajem uključuje detalje u crnoj boji: okvir rešetke bubrega i letvice rešetke u crnoj boji visokog sjaja i crni hromirani krajevi izduvih cevi.
BMW M550i xDrive Limuzina s sportskim sjedalima za vozača i suvozača G30 LCI Facelift 2020 unutrašnjost

Sportska sedišta za vozača i suvozača.

Dinamična i udobna: individualno podesiva sportska sedišta za vozača i suvozača imaju brojne mogućnosti elektro podešavanja, uključujući ugao naslona, širinu naslona i visinu sedišta. Zajedno s podesivim osloncem za bedra, visoka sedišta i podupirači naslona nude izvrsnu ergonomiju i bolji bočni oslonac tokom brze vožnje u krivinama.

BMW LIMUZINA SERIJE 5 M AUTOMOBILI: OPCIJE POVEZIVANJA I POMOĆI VOZAČU.

Inovativne tehnologije i sistemi za pomoć vozaču za maksimalnu udobnost i sigurnost.

Bez obzira je li vam potreban inteligentni pomoćnik za čitanje e-mailova tokom putovanja ili želite da kontrolišete zabavne i poslovne funkcije vašeg vozila dodirom na velikom ekranu, BMW serije 5 M Automobili nudi vam opsežan set inovativnih funkcija i sistema za pomć kako bi vaše putovanje bilo još sigurnije i udobnije. Sledeće vam omogućava da istražite odabrane funkcije opreme iz domena zabave, poslovanja, pomoći vozaču i povezanosti.

BMW M5 Competition F90 LCI Facelift 2020 BMW Individual Imola Red krupni plan oznaka modela straga
BMW serije 5 Limuzina M Automobili s BMW Live Cockpit Professional BMW M5 F90 LCI Facelift 2020 unutrašnjost

BMW Live Cockpit Professional.

BMW Live Cockpit Professional s funkcijom navigacije donosi dva visokokvalitetna ekrana: 12,3” kontrolni ekran visoke rezolucije kojim se može upravljati na dodir i potpuno digitalni 12,3” ekran s instrumentima.
BMW serije 5 Limuzina M Automobili s integracijom pametnog telefona BMW M5 F90 LCI Facelift 2020 unutrašnjost

Integracija smart telefona.

Zašto biti bez funkcija vašeg smart telefona u vašem BMW-u kad možete nastaviti da radite sve kao i obično? S integracijom smart telefona, vaše vozilo podržava Apple CarPlay i Android Auto pomoću bežične veze između vašeg smart telefona i vozila. To vam omogućava da jednostavno koristite poznate funkcije i različite aplikacije u vozilu.
BMW serije 5 Limuzina M Automobili s Bowers & Wilkins Diamond Surround Sound sustavom BMW M5 F90 LCI Facelift 2020 unutrašnjost

Bowers & Wilkins Diamond Surround Sound sistem.

Bowers & Wilkins Diamond Surround Sound sistem s dva dijamantska visokotonca nudi izvanredan studijski kvalitetu zvuka za svakog putnika u vozilu. 16 pažljivo postavljenih zvučnika donosi očaravajuće zvučno iskustvo. Zvučnici su osvetljeni i vizuelno naglašavaju izvanredni kvalitet zvuka sistema.
BMW serije 5 Limuzina M Automobili s Reversing Assistant BMW M5 F90 LCI Facelift 2020 unutrašnjost

Rikverc asistent.

Opcija rikverc asistenta (Reversing Assistant) pamti poslednjih 50 m pređenog puta pri kreanju unapred do brzine do 35 km/h, tako da vam po potrebi može pomoći za vožnju unazad. Ne morate upravljati i možete se usredsrediti na nadgledanje okoline vozila.
BMW serije 5 Limuzina M Automobili s Driving Assistant Professional BMW M5 F90 LCI Facelift 2020 unutrašnjost

Driving Assistant Professional.

Driving Assistant Professional nudi optimalnu udobnost i bezbednost u kritičnim ili monotonim situacijama u saobraćaju. Uz sadržaj sistema Driving Assistant, uključuje i sisteme pomoći Steering and Lane Control Assistant s proširenim funkcijama, Lane Change i Emergency Stop Assistant te Lane Keeping Assistant s aktivnom zaštitom od bočnog sudara.

​ Potrošnja goriva i emisija CO2.

 • BMW M5 Competition:
  Potrošnja goriva u l/100 km (kombinirana): 10.6–10.5
  Emisija CO2 u g/km (kombinirana): 242–239

  BMW M5:
  Potrošnja goriva u l/100 km (kombinirana): 10.6–10.5
  Emisija CO2 u g/km (kombinirana): 242–239

  BMW M550i xDrive Limuzina:
  Potrošnja goriva u l/100 km (kombinirana): 10.0–9.7
  Emisija CO2 u g/km (kombinirana): 229–221

  Podaci o potrošnji goriva, emisiji CO2 i potrošnji energije utvrđeni su u skladu s propisanim postupkom mjerenja VO (EU) 715/2007 u verziji koja je bila primjenjiva u trenutku homologacije tipa. Podaci se odnose na vozilo s osnovnom konfiguracijom u Njemačkoj, a prikazani raspon uključuje dodatnu opremu i različite veličine kotača i guma na odabranom modelu.

  Daljnje informacije o službenoj potrošnji goriva i službenim specifičnim emisijama CO2 za nova osobna vozila mogu se naći u 'Smjernicama o potrošnji goriva i putničkih vozila za nove putničke automobile', koje su besplatno dostupne na svim prodajnim mjestima i od DAT Deutsche Automobil Treuhand GmbH, Hellmuth-Hirth-Str. 1, 73760 Ostfildern, Njemačka i na https://www.dat.de/co2

  Vrijednosti se već temelje na novoj WLTP regulativi i prevode se natrag u vrijednosti ekvivalentne NEDC kako bi se osigurala usporedba između vozila. Za poreze u vezi s vozilima ili druge dažbine koje se zasnivaju (barem između ostalog) na emisiji CO2, vrijednosti CO2 mogu se razlikovati od ovdje navedenih vrijednosti.