BMW X3 M AUTOMOBILI.

Četiri moćna modela BMW X3 za tu sportsku razliku.

BMW X3 M COMPETITION.

Maksimalna dinamika i ekskluzivnost vožnje.
 • M TwinPower Turbo 6-cilindarski motor visokih performansi
 • M xDrive sa Aktivnim M diferencijalom i 8-brzinskim M Steptronic menjačem sa Drivelogic sistemom
 • Exclusive elementi dizajna i oprema
 • 375 kW/510 ks, 600 Nm, 0–100 km/h za 4,1 s
BMW X3 M Competition u boji Donington Grey metaliziranoj, eksterijer.

BMW X3 M.

Dinamičnost vožnje na najvišem nivou.
 • M TwinPower Turbo 6-cilindarski benzinski motor visokih performansi
 • M xDrive a Aktivnim M diferencijalom
 • 8-brzinski M Steptronic menjač sa Drivelogic sistemom
 • 353 kW/480 ks, 600 Nm, 0–100 km/h za 4,2 s
BMW X3 M u boji Alpine White, eksterijer.

BMW X3 M40i.

Izuzetno balansirane performanse i podobnost za svakodnevnu upotrebu.
 • M TwinPower Turbo 6-cilindarski benzinski motor
 • BMW xDrive
 • 8-brzinski Steptronic menjač
 • 260 kW/354 ks, 500 Nm, 0–100 km/h za 4,8 s
BMW X3 M40i u boji Black Sapphire metaliziranoj, eksterijer.

BMW X3 M40d.

Snaga i efikasnost bez žrtvovanja.
 • M TwinPower Turbo 6-cilindarski dizel motor
 • BMW xDrive
 • 8-brzinski Steptronic menjač
 • 240 kW/326 ks, 680 Nm, 0–100 km/h za 4.9 s
BMW X3 M40d u boji Phytonic Blue metaliziranoj, eksterijer.
 • BMW X3 M COMPETITION.
 • BMW X3 M.
 • BMW X3 M40i.
 • BMW X3 M40d.

BMW X3 M COMPETITION I BMW X3 M.

Elementi performansi

Dva modela, jedinstvene performanse: sve komponente pogonskog sklopa i šasije naglašavaju korene BMW M u trkačkom sportu. Upotpunjene pravim X karakterom, one obezbeđuju tipnično M zadovoljstvo u vožnji po svakom terenu.
BMW X3 M Competition u boji Donington Grey metaliziranoj, eksterijer, pogled spreda iz ptičje perspektive.
BMW X3 M Competition i BMW X3 M, M TwinPower Turbo 6-cilindarski benzinski motor visokih performansi.

M TwinPower Turbo redni 6-cilindarski benzinski motor visokih performansi.

M TwinPower Turbo redni 6-cilindarski benzinski motor daje superiornu isporuku snage i svilenoglatki rad zajedno sa sportskim zvukom motora. Sa sistemima Double-VANOS, Valvetronic, High-Precision Injection i dva turbopunjača, on generiše 353 kW (480 ks) – u modelu Competition čak i 375 kW (510 ks).
BMW X3 M Competition i BMW X3 M, motor, M Carbon precizni podupirač.

M Carbon precizni podupirač.

M Carbon precizni podupirač pojačava rigidnost prednjeg dela i doprinosi većoj preciznosti upravljanja i tačnosti. Komponenta polimera ojačana karbonskim vlaknom vrhunskog kvaliteta ekstremno je laka i stvara pravu trkačku atmosferu kada se podigne hauba. Na ovaj način, sportski potencijal je ovde takođe oosebno dobro izražen.
BMW X3 M Competition u boji Donington Grey metaliziranoj, eksterijer, tročetvrtinski pogled spreda, M specifično ogibljenje.

M specifično ogibljenje.

M specifičnio ogibljenje naglašava veliki dinamični potencijal vozila. Pored tri moda vožnje COMFORT, SPORT i SPORT+, vozač možew takođe da bira između tri različite postavke za sistem Dynamic Stability Control (DSC) kako bi se nivo stabilizujuće podrške podesio tako da odgovara omiljenom stilu vožnje.
BMW X3 M Competition i BMW X3 M, enterijer, Kontrolni ekran, M xDrive.

M xDrive.

BMW M xDrive i Active M diferencijal garantuje maksimalnu vuču i dinamiku vožnje kako u sportskoj upotrebi tako i u svakodnevnom životu. Zahvaljujući M specifičnoj tehnologiji, vozilo može uvek da bude direktno usmeravano i bezbedno kontrolisano na svakoj površini čak i kada snažno ubrzava iz oštrih krivina.
BMW X3 M Competition i BMW X3 M, enterijer, M ručica menjača, 8-brzinski M Steptronic menjač.

8-brzinski M Steptronic menjač.

8-brzinski M Steptronic menjač sa Drivelogic sistemom nudi brojne opcije promene stepena prenosa: od ekstremno dinamičnih do posebno komfornih, i glatkih zbog uštede u gorivu. Vozač može da ručno menja brzine koristeći ručicu menjača ili pločice na volanu, ili da ubaci vozilo u automatski mod i prepusti sav rad menjaču.
BMW X3 M Competition i BMW X3 M, enterijer, kabina, M kožnni volan, M Servotronic.

M Servotronic.

U svakoj voznoj situaciji, M Servotronic isporučuje odgovarajući snagu upravljanja, prilagođavanjem u skladu sa trenutnom brzinom vožnje. Pored toga, daje direktno i precizno upravljanje pri svim brzinama. Sistem je M specifično podešen i nudi tri različite postavke koje se mogu birati pritiskom na dugme.
BMW X3 M Competition u boji Donington Grey metaliziranoj, eksterijer, M aluminijumski točkovi sa M Compound kočnicama.

M Compound kočnice.

Zahvaljujući upotrebi različitih materijala, M Compound kočnica postiže ne samo izuzetno usporavanje, već i visoku stabilnost i dugi upotrebni vek, kao i smanjenje težine koje ima pozitivni učinak po agilnost, dinamičnost i ubrzanje. Kočione čeljusti u plavoj metaliziranoj boji sa M oznakom obeležavaju M specifični kočioni sistem visokih performansi. Zahvaljujući specifičnom dizajnu, privremeni zvuci mogu povremeno da se čuju posle dugog, niskog ili ekstremno visokog opterećenja, koji ubrzo ponovo nestaju. Da bi se izbegla buka funkcionisanja, valja povremeno snažnije nagaziti na kočnicu. Sa vlagom na kočionim diskovima, kočioni sistem se može koristiti nasuvo kako bi se izbegla buka. Funkcionalna buka nema nikakvog uticaja na performanse, operativnu bezbednost i stabilnost kočnice.
BMW X3 M Competition u boji Donington Grey metaliziranoj, eksterijer,pogled otpozadi sa M Sport izduvnim sistemom.

M sport izduvni sistem.

The M Sport izduvni sistem daje dinamičan zvuk koji se može modifikovati preko integrisanog mehanizma izduvnog ventila. SPORT i SPORT+ programi, koji se mogu odabrati preko tastera za dinamiku vožnje, naglašeni su još intenzivnijim zvukom motora, dok program orijentisan na komfor kao prioritet ima diskretniju motornu akustiku.

BMW X3 M COMPETITION.

Elementi dizajna

Mišićave proporcije i savršeno koordinisani elementi M dizajna u crnoj boji visokog sjaja daju modelu BMW X3 M Competition auru visokih performansi. Unutra, sportski karakter je kombinovan sa ekskluzivnim detaljima kako bi stvorio jedinstveni sveukupni doživljaj.
BMW X3 M Competition u boji Donington Grey metaliziranoj, eksterijer, tročetvrtinski pogled spreda.
BMW X3 M Competition u boji Donington Grey metaliziranoj, eksterijer, spreda sa M rešetkom u crnoj boji visokog sjaja.

prednja M "kidney grill" maska.

Upadljiva M prednja rešetka u crnoj boji visokog sjaja sa oznakom modela dominira dinamičnim dizajnom M stila na prednjoj strani. Crne dvostruke letvice visokog sjaja vizuelno se nadovezuju na Double-spoke stil aluminijumskih točkova. M prednja rešetka iznosi smeo stav o sportskim ambicijama vozila i ukazuje na ogromnu snagu koja samo čeka da bude oslobođena.
BMW X3 M Competition u boji Donington Grey metaliziranoj, eksterijer, pozadina sa ispisom „X3 M Competition“.

Oznaka „X3 M Competition“.

Crna oznaka „X3 M Competition“ pozadi ukazuje na potencijal vozila za visoku dinamiku vožnje.
BMW X3 M Competition u boji Donington Grey metaliziranoj, eksterijer, M prorezi u crnoj boji visokog sjaja sa oznakom modela.

M prorezi.

Karakteristični M prorez sa oznakom linije modela, koji dodaje trodimenzionalni atletski izgled, naglašava impresivni potencijal vozila i daje izluđujući nagoveštaj izuzetnog doživljaja vožnje koji vas očekuje. On je primer za dinamičnu kombinaciju tehničke perfekcije i dizajna koji oduzima dah, sinonim za M vozila još od prvog dana.
BMW X3 M Competition u boji Donington Grey metaliziranoj, eksterijer, M spoljna ogledala u crnoj boji visokog sjaja sa oznakom modela.

M spoljna ogledala.

Aerodinamički optimalizovana M spoljna ogledala značajan su deo sportskog i dinamičnog M dizajna. Pričvršćana za karoseriju upadljivim dizajnom dvostrukog mosta, ona naglašavaju divnu estetiku vozila i prenose utisak preciznog inženjeringa sve do poslednjeg detalja. Dodatni LED migavci savršeno su uklopljeni u dugi, uski žljeb.
BMW X3 M Competition in Donington Grey metallic, exterior, M specific roof spoiler.

M specifični krovni spojler.

M specifični krovni spojler sa svojim istaknutim oblikom obezbeđuje više potisne sile odozgo na zadnjoj osovini prvi većim brzinama. Istovremeno, pruža tročetvrtinski pogled otpozadi sa karakterističnim sportskim karakterom i obećava veoma dinamične doživljaje u vožnji.
BMW X3 M Competition, enterijer, M Sport sedišta u ‘Merino’ koži sa Alcantarom.

M Sport sedišta.

Multi-podesiva M Sport sedišta sa karakterom trkačkog sedišta i delimično integrisanim naslonom za glavu pružaju odličnu pobočnu potporu vozaču i suvozaču. Pored toga, širina naslona za leđa može se individualno podešavati. Njihov specijalni dizajn sa osvetljenim M logom naglašava atletske sposobnosti vozila. (M sigurnosni pojasevi treba da budu dostupni od 8/2019.)
BMW X3 M Competition, enterijer, ‘Carbon Fibre’ unutrašnje ukrasne lajsne.

Unutrašnje ukrasne lajsne ‘Carbon Fibre’.

Unutrašnje ukrasne lajsne ‘Carbon Fibre’ na tabli s instrumentima, vratima i centralnoj konzoli sa detaljem završnog elementa lajsne u boji Pearl Chrome.
BMW X3 M Competition, enterijer, kabina, M kožni volan, multifunkcionalni.

M kožni volan.

M kožni volan uključujući multifunkcionalne tastere, M oznaku, hromirane detalje i integrisani vazdušni jastuk sa strane vozača ima Double-spoke dizajn. Rub volana je u crnoj koži sa štepovima u kontrastnoj boji i konturama za palčeve, tako da sjajno leži u ruci. Vozač može takođe da koristi M Drive tastere kako bi birao željene postavke dok vozi.
BMW X3 M Competition, enterijer, M ručica menjača.

M ručica menjača.

Prekidač za izbor tri Drivelogic postavke za promenu stepena prenosa nalazi se kraj M logoa na gornjoj strani M ručice menjača. Dugme P za parkiranje nalazi se odmah ispod njih. U manuelnom „S“ modu, vozač može da menja stepen prenosa manuelno koristeći ručicu na tipičan M način; u „D“ modu, do promene dolazi automatski.
BMW X3 M Competition, enterijer, kabina, M specifična tabla s instrumentima.

M specifična instrument tabla.

M specifična tabla s instrumentima sadrži četiri ekrana – brzinomer, brojač obrtaja sa svetlima za promenu stepena prenosa, merač goriva i temperaturu ulja – kao i indikator statusa status za M Driving dynamics sisteme – upravljanje, ogibljenje, motor, Drivelogic i M xDrive. Info ekran može se individualno podesiti i pokazuje spoljnu temperaturu i funkcije kompjutera u vozilu, na primer.
BMW X3 M Competition, enterijer, kabina, crveno Start/Stop dugme.

Start/Stop dugme.

Crveno Start/Stop dugme se nalazi na centralnoj konzoli i koristi se za pokretanje motora bez ključa, pošto vozilo bude otključano. Može se upotrebiti i da se motor isključi. Ključ vozila se prepoznaje automatski bez potrebe da se ubacuje.
BMW X3 M Competition, enterijer, završni element praga vrata sa Competition oznakom.

Završni element praga vrata sa Competition oznakom.

Vozača i suvozača dobrodošlicom dočekuje kraj završnih elemenata pragova vrata oznaka „X3 M Competition“ čim uđu. Oznaka na crnim umecima u pragovima vrata napred levo i desno zrači kvalitetom i ekskluzivnošću.
BMW X3 M Competition, enterijer, M sigurnosni pojasevi.

M sigurnosni pojasevi.

M sigurnosni pojasevi * sa zatezačem remena i graničnikom za silu pojasa imaju fino utkani akcent u tipičnim M bojama i naglašavaju veoma visoki kvalitet i sportski ambijent u enterijeru. (* Očekuje se da budu dostupni 8/2019)
BMW X3 M u boji Alpine White, eksterijer, tročetvrtinski pogled sa strane.
BMW X3 M u boji Alpine White, eksterijer, spreda, M prednja rešetka sa hromiranim detaljima i oznakom modela.
BMW X3 M u boji Alpine White, eksterijer, 20-inčni M aluminijumski točkovi u boji Orbit Grey.
BMW X3 M u boji Alpine White, eksterijer, M prorez sa hromiranim detaljima i oznakom modela.
BMW X3 M u boji Alpine White, eksterijer, kape ogledala u boji karoserije.
BMW X3 M u boji Alpine White, eksterijer, otpozadi sa oznakom modela.
BMW X3 M u boji Alpine White, eksterijer, pozadina sa izduvnim cevima u hromu.
BMW X3 M, enterijer, sportska sedišta u crnoj ‘Vernasca’ koži.
BMW X3 M, enterijer, kabina, M kožni volan sa M specifičnim kontrastnim štepovima.

BMW X3 M.

Sportski izraz za duh avanture: BMW X3 M. Moćne proporcije i izražajni elementi M dizajna samopouzdano ukazuju na DNA ovog X modela koja potiče iz trkačkog sporta. Blistavi 20-inčni M aluminijumski točkovi u boji Orbit Grey daju vozilu superiornu bazu. Hromirani detalji na okviru rešetke i prorezima kao i izduvne cevi u hromu naglašavaju ekskluzivni sportski karakter. Atletski izraz se nastavlja u enterijeru. Sportska sedišta za vozača i suvozača od crne kože 'Vernasca' nude savršenu udobnost sedenja – u svakodnevnoj upotrebi kao i za dinamičnu vožnju na trkačkoj stazi. Ekskluzivni enterijer zaokružen je detaljima visokog kvaliteta kao što je BMW Individual krovna obloga antracit ili M kožni volan sa M specifičnim kontrastnim štepovima.

BMW X3 M40i I BMW X3 M40d.

Dizajn i dinamičnost vožnje.

Moćan dizajn, sportska vozna dinamičnost. Sa ekskluzivnim elementima unutra i napolju kao i sa tehnološkim paketom orijentisanim prema performansama, BMW X3 M40i i BMW X3 M40d pokazuju svoju sportsku DNK.
BMW X3 M40i i BMW X3 M40d u boji Black Sapphire metaliziranoj, u vožnji, eksterijer, pogled sa strane ispred planinskog pejzaža sa svetlosnim prugama.
BMW X3 M40i i BMW X3 M40d u boji Black Sapphire metaliziranoj, eksterijer, tročetvrtinski pogled spreda.

Ekskluzivni dizajn.

Ekskluzivni elementi dizajna naglašavaju dinamični potencijal modela BMW X3 M40i i BMW X3 M40d kako unutra, tako i napolju. To obuhvata elemente kao što su već usisinici za vazduh, okvir rešetke, letvice rešetke i kape ogledala u boji Cerium Grey, zajedno sa sportskim sedištima, M kožnim volanom sa pločicama za promenu brzina i ekskluzivnom M40i oznakom na instrumentima, završnim elementima pragova vrata i pozadinom.
BMW X3 M40i i BMW X3 M40d, enterijer, kabina sa M kožnim volanom.

M kožni volan.

M kožni volan sa multifunkcionalnim tasterima i integrisanim vazdušnim jastukom na strani vozača izrađen je u trokrakom dizajnu. Sa rubom volana u crnoj koži 'Walknappa' sa crnim štepovima i konturama za palčeve, on pruža direktan, atletski doživljaj upravljanja.
BMW X3 M40i i BMW X3 M40d, enterijer, sportska sedišta za vozača i suvozača

Sportka sedišta za vozača i suvozača.

Individualno podesiva Sport sedišta za vozača i suvozača sadrže brojne opcije za manuelno podešavanje, uključujući širinu naslona za leđa, položaj napred-nazad i ugao naslona za leđa i sedišta. Zahvaljujući višem sedištu i jastučićima naslona za leđa, kao i dobro definisanim bočnim jastučićima, ona pružaju odličnu ergonomiju i visoki stepen pobočne potpore.
BMW X3 M40i i BMW X3 M40d u boji Black Sapphire metaliziranoj, eksterijer, spreda sa paketom M Aerodynamics.

Paket M Aerodynamics.

Paket M Aerodynamics naglašava atletičnost vozila i modifikuje njegov protok vazduha. Paket sadrži prednji panel sa većim usisnicima za vazduh, specijalne bočne obrube i zadnji panel sa difuzorskim umetkom. Izduvne cevi su hromirane.
BMW X3 M40i u boji Black Sapphire metaliziranoj, u vožnji, eksterijer, tročetvrtinski pogled otpozadi ispred urbane pozadine sa svetlosnim prugama.

Dinamičnost i agilnost vožnje.

BMW X3 M40i i BMW X3 M40d nude izuzetnu preciznost i agilnost. Dinamične pobočne i podužne karakteristike su pojačane, a intenzivno zadovoljstvo u vožnji osigurano je zahvaljujući iscrpnoj novoj kalibraciji ogibljenja, M Performance-specifičnoj kalibraciji Varijabilnog sportskog upravljanja, standardnoj M Sport kočnici i BMW xDrive sistemu pogona na sva četiri točka sa naglaskom na zadnjim točkovima.
BMW X3 M40i i BMW X3 M40d u boji Black Sapphire metaliziranoj, u vožnji, eksterijer,pogled sa strane sa rotirajućim aluminijumskim točkom.

Adaptivno M ogibljenje.

Adaptivno M ogibljenje može se elektronski podesiti u svakom trenutku kako bi odgovaralo putu i uslovima vožnje. Vozač može takođe da podesi karakteristike ogibljenja preko sistema Driving Experience Control kako bi omogućio željeni stil vožnje – od komfornog do ekstremno atletskog sa vidno agilnim upravljanjem.
BMW X3 M40i i BMW X3 M40d u boji Black Sapphire metaliziranoj, eksterijet, aluminijumski točak sa M Sport kočnicom.

M Sport brake.

M Sport kočnica ima četvoroklipne fiksne čeljusti napred i dvoklipne pokretne čeljusti pozadi u tamnoplavoj boji sa M oznakom i opremljena je velikim kočionim diskom kako bi obezbedila izuzetne kočione performanse.
BMW X3 M40i i BMW X3 M40d u boji Black Sapphire metaliziranoj, eksterijer, pozadina sa M Sport izduvnim sistemom.

M Sport izduvni sistem.

M Sport izduvni sistem isporučuje dinamičan zvuk, koji određuje mod vožnje i modifikuje se preko integrisanog mehanizma izduvnog ventila. Programi SPORT i SPORT+, koji se mogu odabrati preko sistema Driving Experience Control, naglašeni su još intenzivnijim zvukom motora, dok program orijentisan na komfor za priroritet ima diskretniju motornu akustiku.
BMW X3 M40i i BMW X3 M40d, enterijer, ručica menjača, 8-brzinski Steptronic Sport menjač.

Steptronic Sport menjač.

8-brzinski Steptronic Sport menjač nudi neverovatno sportske promene stepena prenosa. Bilo automatski ili manuelno korišćenjem pločica na volanu ili ručice menjača - za udobnu ili neverovatno dinamičnu vožnju. U modu SPORT i sa ručicom menjača u levom S/M položaju, promene stepena prenosa konfigurisane su za maksimalne performanse.
BMW X3 M40i i BMW X3 M40d, enterijer, kabina, M kožni volan, Varijabilno sportsko upravljanje.

Varijabilno sportsko upravljanje.

Varijabilno sportsko upravljanje sa sistemom Servotronic dovodi do direktnog i agilnog odgovora na upravljanje i obezbeđuje manje fizičkog truda za okretanje volana. Ono reaguje na ugao volana sa promenljivim odnosima upravljanja. To poboljšava držanje u dinamičnijoj vožnji i umanjuje trud potreban za upravljanje pri parkiranju i okretanju.

M TWINPOWER TURBO BENZINSKI MOTOR.

BMW X3 M40i, M TwinPower Turbo redni 6-cilindarski benzinski motor.

Zajedno sa 8-brzinskim Steptronic Sport menjačem, M TwinPower Turbo redni 6-cilindarski benzinski motor u modelu BMW X3 M40i nudi impresivnu dinamiku zahvaljujući neodoljivim performansama. Opremljen TwinScroll turbopunjačem, Valvetronic potpuno varijabilnom kontrolom ventila i High-Precision ubrizgavanjem, on generiše 260 kW (354 ks) i isporučuje maksimalni obrtni moment od 500 Nm.

M TWINPOWER TURBO DIZEL MOTOR.

BMW X3 M40d, M TwinPower Turbo 6-cilindarski dizel motor.

M TwinPower Turbo 6-cilindarski dizel motor modela BMW X3 M40d impresionira svojim visokim performansama i efikasnošću. Opremljen dvama TwinScroll turbopunjača sa varijabilnom geometrijom turbine i „CommonRail“ direktnim ubrizgavanjem, težinski optimalizovani motor razcija 240 kW (326 ks) i impresivni obrtni moment od 680 Nm. To garantuje odličnu propulziju i visoku dinamičnost vožnje.

BMW X3 M AUTOMOBILI.

Pomoć za vozača.

Fokusiranje na ono što je važno. Sa inovativnim sistemima za pomoć vozaču i zgodnim elementima u konektovanoj kabini, BMW X3 M automobili su najsavremeniji mogući – za modernu mobilnost najvećeg kalibra.
BMW X3 M automobili, Kontrolni ekran, Parking Assistant Plus.

Parking Assistant Plus.

Paket opreme Parking Assistant Plus olakšava parkiranje i manevrisanje. Sadrži Surround View uključujući Top View, Remote 3D View, PDC kao i bočnu pomoć za parkiranje, Active PDC funkciju hitrog kočenja i Parking Assistanta sa lineranim navođenjem koje obezbeđuje potpuno automatsko parkiranje kako paralelno, tako i popreko u odnosuna put.
BMW X3 M Competition i BMW X3 M, BMW Head-Up Display sa M specifičnim pogledom.

BMW Head-Up Display.

BMW Head-Up Display u punom koloru projektuje informacije relevantne za putovanje direktno u vozačev vidokrug, te mu tako omogućava da se potpuno koncentriše na vožnju. Informacije poput trenutne brzine i, zavisno od opreme, navigacionih uputstava, informacije o ograničenju brzine uključujući indikator zabrane preticanjha, prikazaned su zajedno sa telefonskim i zabavnim listama. BMW Head-Up Display vozila BMW X3 M i BMW X3 M Competition takođe ima i M specifičan prikaz (Molimo pogledati sliku).
BMW X3 M automobili, Kontrolni ekran, Navigacioni sistem Professional.

Navigacioni sistem Professional.

Navigacioni sistem Professional uklj. 10,25" LCD kolor ekran i Radio BMW Professional sa DVD drajvom dolazi sa više od 20 GB memorije npr. za audio datoteke. Njime se upravlja intuitivno preko iDrive Touch kontrolera i sedam funkcionalnih obeleživača ili alternativno preko Touch Display ekrana.

TEHNIČKI PODACI.

Odaberite model

Težina

Neopterećena težina EU u kg 2045
Max.dozvoljena težina u kg 2500
Dozvoljeno opterećenje u kg 530
Dozvoljeno opterećenje osovine napred/nazad u kg 1.185/1.425
Min. kapacitet prtljažnika (sedišta podignuta ili krov spušten) u l 550
Max. kapacitet prtljažnika (sedišta spuštena ili krov podignut) u l 1600
Vučena masa (bez kočenja) u kg 750
Vučena masa 8% (sa kočenjem) u kg 2400
Vučena masa 12% (sa kočenjem) in kg 2400

Motor

Cilindri/ventili 6/4
Zapremina u ccm 2993
Hod/promer u mm 90,0/84,0
Snaga motora u kW (KS) pri 1/min 375 (510)/6.250
Obrtni moment (Nm) pri 1/min 600/2.600-5.950
Odnos kompresije : 1 9.3

Performanse

Najveća brzina u km/h 250 (285)
Ubrzanje 0–100 km/h u s 4.1

Potrošnja goriva

Gradska u l/100 km 13,5-12,8
Vangradska u l/100 km 9,1-8,8
Kombinovana u l/100 km 10.5
Kombinovane emisije CO2 u g/km 239
Zapremina rezervoara, približno u l 65

Točkovi

Dimenzije prednjih guma 255/40 ZR21
Dimenzije zadnjih guma 265/40 ZR21
Dimenzije i materijal prednjih točkova 9,5 J x 21 inča, EH2 aluminijumski
Dimenzije i materijal zadnjih točkova 10 J x 21 inča, EH2 aluminijumski

Potrošnja goriva i emisije CO2.

 • BMW X3 M:
  Potrošnja goriva u l/100 km (kombinovano): 10,5
  Emisije CO2 u g/km (kombinovano): 239

  BMW X3 M Competition:
  Potrošnja goriva u l/100 km (kombinovano): 10,5
  Emisije CO2u g/km (kombinovano): 239

  BMW X3 M40i:
  Potrošnja goriva u l/100 km (kombinovano): 9,1
  Emisije CO2 u g/km (kombinovano): 207–206

  BMW X3 M40d:
  Potrošnja goriva u l/100 km (kombinovano): 6,5–6,4
  Emisije CO2 u g/km (kombinovano): 172–169

  nformacije o potrošnji goriva, emisijama CO2 i potrošnji energije utvrđene su u skladu sa propisanom procedurom merenja VO (EU) 715/2007 u verziji primenjivoj u vreme tipskog odobrenja. Vrednosti se odnose na vozilo sa osnovnom konfiguracijom u Nemačkoj a prikazani raspon uzima u obzir opcionalnu opremu i različitu veličinu točkova i guma dostupnih za odabrani model.

  Više informacija o zvaničnoj potrošnji goriva i zvaničnim specifičnim emisijama CO2 za nove putničke automobile možete naći u „Smernicama za potrošnju goriva i emisije CO2 za nova putnička vozila“ koje su dostupne besplatno na svim prodajnim mestima i od DAT Deutsche Automobil Treuhand GmbH, Hellmuth-Hirth-Str. 1, 73760 Ostfildern, Nemačka, te na adresi https://www.dat.de/co2

  Vrednosti su već zasnovane na novim WLTP propisima i prevedene natrag u NEDC-ekvivalentne vrednosti kako bi se osiguralo poređenje između vozila. Za poreze u vezi sa vozilima i ostale dažbine zasnovane (makar između ostalog) na emisijama CO2, vrednosti CO2 mogu se razlikovati od onih koje su ovde navedene.