Dinamičnost vožnje i efikasnost BMW X1

SNAGA DA POMERATE GRANICE.

Dinamičnost vožnje i efikasnost BMW X1.

SNAGA DA POMERATE GRANICE.

Dinamičnost vožnje i efikasnost BMW X1.

BMW X1 je u svom elementu svuda, inspirišući svojim preciznim upravljanjem, na putu i van njega. To je moguće uz pomoć savršeno uklopljenih komponenti. Osnova za ovo je stvorena skoro optimalnom raspodelom težine u odnosu 57:43 (napred/nazad) između dve osovine. Opcionalni BMW xDrive pogon na svim točkovima isporučuje snagu BMW X1 tačno točku kome je potrebna – bez obzira na površinu puta. Suspenzija dizajnirana za maksimalnu dinamičnost vam pruža tačne povratne informacije u svakom trenutku. U isto vreme, BMW X1 smanjuje potršnju goriva i emisiju gasova zahvaljujući sveobuhvatnim BMW EfficientDynamics merama. Kao rezultata, imate priliku da iskusite u uživanju u vožnji.

SNAGA DA POMERATE GRANICE.Dinamičnost vožnje i efikasnost BMW X1.

BMW X1 je u svom elementu svuda, inspirišući svojim preciznim upravljanjem, na putu i van njega. To je moguće uz pomoć savršeno uklopljenih komponenti. Osnova za ovo je stvorena skoro optimalnom raspodelom težine u odnosu 57:43 (napred/nazad) između dve osovine. Opcionalni BMW xDrive pogon na svim točkovima isporučuje snagu BMW X1 tačno točku kome je potrebna – bez obzira na površinu puta. Suspenzija dizajnirana za maksimalnu dinamičnost vam pruža tačne povratne informacije u svakom trenutku. U isto vreme, BMW X1 smanjuje potršnju goriva i emisiju gasova zahvaljujući sveobuhvatnim BMW EfficientDynamics merama. Kao rezultata, imate priliku da iskusite u uživanju u vožnji.

Read more

BMW EFFICIENT DYNAMICS TEHNOGIJE.

BMW EFFICIENT DYNAMICS TEHNOGIJE.

Kombinacija ekomomičnih BMW TwinPower Turbo motora, inteligentne lagane konstrukcije i sofistiviranih aerodinamičnih mera formira osnovu za poboljšan užitak u vožnji BMW X1 sa smanjenom potrošnjom goriva. BMW EfficientDynamics tehnologije, kao što je standardni sistem za upravljanje energijom sa automatskom stani/kreni funkcijom i regenerativno kočenje dodatno smanjuju potrošnju goriva. Opcije kao što je 8-stepena Steptronic transmisija vam dodatno pomaže da povećate efiksnoast i dinamičnost u BMW X1.

BMW X1 sDRIVE16d.

BMW X1 sDRIVE16d

BMW X1 sDRIVE16d.

BMW sDrive16d sa novim BMW TwinPower Turbo 3-cilindrični dizel motor nudi sasvim dovoljno snage sa 85 kW (116 KS) i veoma velik stepen efikasnosti. U kombinaciji sa poprečno postavljenim motorim, pogonom na prednjim točkovima predstavlja rešenje koje štedi prostor za vozila koja su kompaktna ali nude sasvim dovoljno prostora za putnike.

BMW xDrive
BMW xDrive
BMW xDrive

BMW xDRIVE.

Inteligentni BMW xDrive pogon na svim točkovima se savršeno prilagođava najizazovnijim stanjima puta, garantujući optimalno prianjanje u svakom trenutku. xDrive i DSC (Dinamična kontrola stabilnost) sistemi garantuju da će BMW automobil ostati stabilan i bezbedan. Kontrolisan putem DSC sistema senzora, xDrive sistem fleksibilno i brzo raspoređuje pogonsku snagu između osovina kako bi se sprečilo podupravljanje i predupravljanje u krivinama, na taj način garantujući izvanrednu stabilnost. Osim toga, sistem garantuje brzo, bezbedno ubrzanje čak i na klizavim i strmim nagibima. U kritičnim situacijama na putu, DSC sistem ne interveniše toliko puno. S toga, BMW xDrive sistem kombinuje sve prednosti pogona na svim točkovima – prianjanje, stabilnost i bezbednost u vožnji – sa klasičnom BMW agilnosti.

STEPTRONIC.

Steptronic transmisija postavlja standarde u pogledu udobnosti, dinamičnosti i efikasnost. Oni su ključni pratioci svih BMW EfficientDynamics mera. Veoma precizno podešeni stepeni prenosa omogućavaju optimalnu isporuku snage pri svim brzinama vozila. Na ovaj način se smanjuje potrošnja goriva, dok vam u isto vreme omogućava dinamičniju i sportsku vožnju.

 • 8-stepena Steptronic transmisija

  8-stepena Steptronic transmisija garantuje glatke promene stepeni prenosa i veću udobnost tokom vožnje, zahvaljujući brzim promenama obrtaja motora i brzim promenama stepena prenosa. Ova transmisija objedinjuje izvanrednu udobnosti sa impresivnom dinamikom i smanjenom potrošnjom goriva.

 • 8-stepena Steptronic Sport transmisija

  Automatska 8-stepena Steptronic Sport transmisija se prilagođava vašem individualnom stilu vožnje. Podešavanje transmisije se kreće od udobnog krstarenja do veoma dinamične vožnje. U SPORT režimu, promene stepena prenosa su podešene radi maksimalnih performansi. Stepeni prenosa se mogu ručno promeniti korišćenjem ručice menjača ili lopatica za promenu stepena prenosa iz Sport kožnog volana.

 • Steptronic menjač sa dvostrukom spojnicom

  7-brzinski Steptronic menjač sa tehnologijom dvostruke spojnice kombinuje najbolju efikasnost sa posebno glatkom promenom stepena prenosa i izuzetnim komforom u vožnji, zahvaljujući odnosima gusto raspoređenih zupčanika i brzih prelaza u brzini motora. Stoga on ujedinjuje vrhunski komfor sa impresivnom dinamičnošću i povećanom efikasnošću goriva.

 • Steptronic Sport menjač sa dvostrukom spojnicom

  Automatski 7-brzinski Steptronic Sport menjač sa dvostrukom spojnicom nudi neverovatno sportske promene stepena prenosa. Pored tautomaskog izbora brzine, dinamične promene stepena prenosa mogu se obavljati i ručno. Indikator optimalnog trenutka za promenu stepena prenosa daje prikladne preporuke i stepeni prenosa se menjaju preko selektorske ručice ili pločica menjača na Sport kožnom volanu. Podešavanje na automatski rad dopušta da se najprikladniji stepen prenosa bira kako bi odgovarao individualnim stilovima vožnje. Njegov opseg pokriva sve od komotnog kostinga doveoma dinamičnog stila vožnje.

  U SPORT modu i sa ručicom menjača u levom S/M položaju, promene stepena prenosa konfigurisane su za najbolje moguće performanse. Brze promene brzine motora između stepena prenosa podstiču moćno ubrzanje. Motor uvek održava opseg visokih brzina pri kojima može da pristupi obilnoj izlaznoj snazi. Funkcija Launch Control reguliše idealnu početnu brzinu motora, dopuštajući maksimalno ubrzanje pri startu iz stajanja. Sedma brzina smanjuje brzinu motora i potrošnju goriva pri velikim brzinama. Naročito efikasni sedmobrzinski Steptronic Sport menjač sa dvostrukom spojnicom radi zajedno sa motorom na tome da pruži izvanrednu efikasnost u potrošnji goriva, davanju snage i komforu promene stepena prenosa.

Iskusite dinamičnost vožnje u BMW X1

UŽIVANJE U VOŽNJI – BEZ OBZIRA GDE SE NALAZITE.

Iskusite dinamičnost vožnje u BMW X1.

UŽIVANJE U VOŽNJI – BEZ OBZIRA GDE SE NALAZITE.

Iskusite dinamičnost vožnje u BMW X1.

ECO PRO REŽIM.

ECO PRO režim pomaže vozačima da smanje potrošnju goriva za 20 procenata, u zavisnosti od njihovog stila vožnje – u skladu sa internom BMW studijom o potrošnji goriva. Dodatna funkcija krstarenja i ECO PRO ruta omogućavaju dodatni potencijal za uštedu goriva.

 • Krstarenje

  Funkcija krstarenja razdvaja pogonski sklop od motora i vozilo se kotrlja bez otpora motora. Automobil „krstari“ kada vozač skine nogu sa pedale gasa pri brzinama između 50 i 160 km/h a ne pritisne pedalu kočnice. U kombinaciji sa aktivnom kruz kontrolom vozilo takođe ponovo ubrzava do željen brzine u ECO PRO režimu.

 • ECO PRO ruta

  ECO PRO ruta pokazuje najefikasniju rutu u skladu sa saobraćajnom situacijom, stilom vožnje i lokalnim uslovima. Putni računar prikazuje procenat goriva koji se može uštedeti korišćenjem rute predložene od strane sistema ECO PRO ruta.

INTELIGENTNO UPRAVLJANJE ENERGIJOM.

Kao i svaki BMW automobil, BMW X1 takođe poseduje BMW EfficientDynamics tehnologije kao što je Automatska Stani/Kreni funkcija, regenrativno kočenje i elektromehaničko servo upravljanje kao deo standardne opreme. Sve tehnologije sarađuju radi inteligentnog upravljanja energijom kako bi se omogućila mobilnost sutrašnjice danas.

 • Automatska Stani/Kreni funkcija

  Automatska Stani/Kreni funkcija gasi motor kada se vozilo privremeno zaustavi (na primer semafori ili saobraćajne gužve) radi dodatnog smanjenja potrošnje goriva. Kada vozač pritisne pedalu kvačila (manuelna transmisija) ili skine nogu sa pedale kočnice (Steptronic transmisija), motor se automatski ponovo upali u deliću sekunde.

 • Regenerativno kočenje

  Sa sistemom regenerativnog kočenja, alternator generiše eletričnu energiju uglavnom kada vozač prikoči ili skine nogu sa pedale gasa. Prethodno neiskorišćena kinetička energija se pretvara u električnu energiju i puni akumulator. S toga, alternator više ne mora stalno raditi, potrošnja goriva pada i potpuna snaga motora je dostupna prilikom ubrzanja.

 • Elektromehaničko servo upravljanje

  Za razliku od hidrauličnih sistema, elektromehaničko servo upravljanje je aktivno samo kada vozač zapravo okreće volan. To znači da se troši manje energije – i s toga manje goriva.

 • Indikator optimalne promene stepena prenosa

  Optimallne, savršene promene stepena prenosa štede gorivo, naročito tokom gradske vožnje i na većim udaljenostima. Optimalne promene stepena prenosa, smanjena potrošnja goriva – elektronski sistem motora identifikuje najefikasniji stepen prenosa na osnovu situacije u vožnji i obrtaja motora. Strelica na info ekranu pokazuje kada je efikasnije promeniti i viši ili niži stepen prenosa. Sistem takođe prepoznaje kada automobil naglo ubrzava i odlaže preporuku dok se obrtaji motora ne podignu. Uporedni testovi su pokazali da vozila sa indikatorom optimalne promene stepena prenosa koristi oko četiri procenta manje goriva.

Potrošnja goriva i emisija CO2 gasova.

Potrošnja goriva i emisija CO2 gasova za BMW X1 modele sa benzinskim i dizel motorima:
Potrošnja goriva u l/100 km (kombinovano): 3.9 do 6.6
Emisija CO2 gasova u g/km (kombinovano): 104 do 152

Potrošnja goriva i emisija CO2 gasova za BMW X1 xDrive25i:
Potrošnja goriva u l/100 km (kombinovano): 6.4 do 6.6
Emisija CO2 gasova u g/km (kombinovano): 149 do 152

Potrošnja goiriva i emisije CO2 za BMW X1 sDrive16d:
Potrošnja goriva u l/100 km (kombinovano): 4,1 do 3,9
Emisije CO2 u g/km (kombinovano): 109 do 104

Dodatne inforamcije o zvaničnoj potrošnji goriva i emisiji CO2 gasova za nove putničke automobile se mogu pronaći u „Uputstvo za potrošnju goriva i emisiju CO2 gasova novih putnički vozila“, koje je besplatno dostupno na svim prodajnim mestima i kod DAT Deutsche Automobil Treuhand GmbH, Hellmuth-Hirt-Str.1, 73760 Ostfildern, Nemačka.

Read more