DELEGIRAJTE POUZADNIM POMAGAČIMA.

BMW ConnectedDrive sistemi za pomoć vozaču u BMW X3.

Bez obzira na vaše planove, BMW X3 vam ih olakšava. Uz pomoć inovativnih tehnologija koje vam pomažu na razne načine tokom vožnje, BMW X2 vam garantuje najviši nivo udobnosti i bezbednosti. Na taj način možete uživati u najvažnijim stvarima u životu: čistom užiitku u vožnji. 

SISTEM ZA POMOĆ PRI VOŽNJI.

Funkcija pomoćnika pri vožnji kombinuje sisteme koji koriste kameru, kao što je sistem za upozorenje o napuštanju trake, kontrola približavanja i upozorenje o pešacima sa funkcijom automatskog kočenja.

Bezbednosna oprema pomoćnika u vožnji kombinuje sisteme zasnovane na kameri, kao što je Upozorenje o napuštanje trake, Kontrola približavanja, i Upozorenje o osobama sa funkcijom lakog kočenja. Upozorenje o napuštanju trake detektuje saobraćajne linije i upozorava vožača o slučajnoj promeni trake pri brzinama iznad 70 km/h putem vibracija u volanu. Upozorenje nije aktivirano ako je promena trake namerna, tj., ako je pokazivač pravca uključen.
Kontrola približavanja sa funkcijom automatskog kočenja identifikuje vozilo, upozorenje o pešacima sa funkcijom automatskog kočenja prepoznaje pešake. Ako vozilo ispred vas naglo zakoči, vaše BMW vozilo trenutačno reaguje kada je kontrola približavanja aktivirana. Sistem funkcioniše u koracima i na kraju se kočnice lagano primene ( pri brzinama ispod 60 km/h). Upozorenje o pešacima funkcioniše pri brzinama između 10 i 60 km/h i emituje upozorenje u slučaju neposredne opasnosti. Ako vas sistem upozori i potencijalnom sudaru, kočnice su istovremeno pripremljene radi bržeg reagovanja. U slučaju opasnosti sistem aktivira kočnice. Ova funkcija može biti ograničena mrakom i maglom.

 • Driving Assistant Plus sistem

  Driving Assistant Plus sistem (dostupno samo sa Steptronic transmisijom) ne samo da obuhvata sisteme za pomoć vozaču, sistem upozoravanja prilkom napuštanja trake i sistem za kontrolu približavanja sa funkcijom laganog kočenja, već i aktivnu kruz kontrolu sa stani/kreni funkcijom. Ovaj sistem pruža pomoć tokom vožnje na autoputevima i u svim situacijama na putu.
  Sistem za upozorenje i kontrolu pristupa reaguje u fazama. U zavisnosti od toga da li vozilo ispred vas naglo zakoči ili se detektuje stacionarni objekat, reakcije sistema se kreću od vizuelnog signala do aktivnog kočenja i potpunog zaustavljana vozila. Ukoliko vozilo slučajno promeni traku, sistem upozorenja o promeni trake izdaje upozorenje putem vibracija volana.
  Aktivna kruz kontrola održava izabranu brzinu između 30 km/h i 210 km/h ili je automatski podešava kako bi se održalo zadato rastojanje od vozila ispred vas. Stani/Kreni funkcija kontroliše brzinu i ako je potrebno potpuno zaustavlja vozilo, ponovo ubrzavaju pritiskom na pedalu gasa.

PROFESSIONAL NAVIGACIONI SISTEM.

Professional navigacioni sistem poseduje moderan dizajn i veliki izbor usluga: on isporučuje jednostavan i lak za korišćenje navigacioni sistem koji je neprimetno integrisan u BMW automobil, uključujući iDrive operativni koncept i iDrive Touch kontroler.
Sistem se sastoji od „hands-free“ funkcioje sa USB interfejsom i glasovnom kontrolom, radio BMW Professional sa DVD čitačem, kao i memorijom od 20 GB za vaše audio fajlove. Sistem takođe omogućava korišćenje RTTI sistema (Saobraćajne informacije u realnom vremenu). Ugrađeni LCD ekran u boji sa dijagonalom od 8.8 inča sa funkcijom podele ekrana (glavni i pomoćni ekran) je dizajniran za optimalnu čitljivost i preglednost.

 • iDrive Touch kontroler

  iDrive Touch kontroler sa tasterima za direktan pristup meniju, osam funkcionalnih tastera i kontrola glasom vam omogućava da unesete adresu vašeg odredišta pisanjem po površini osetljivoj na dodir. Zahvaljujući trodimenzionalnom prikazu mape koja koristi satelitske snimke kao pozadinu mape – sa foto realističnim opisima izabrane oblasti – navigacija postaje uzbudljivo iskustvo. Ažuiranje mape je moguće kod ovlašćenog BMW zastupnika u periodu od tri godine bez dodatnih troškova. U okviru BMW ConnectedDrive sistema , u određenim Evropskim zemljama sistem automatski ažurira mape četiri puta godišnje u periodu od tri godine.

INTELIGENTNI SISTEM GLASOVNIH KOMANDI.

Inteligentni sistem glasovne kontrole poseduje mogućnosti procesiranja govora. Sistem razume prirodni način govora, u poređenju sa sistemom koji prepoznajte samo ograničene komande. Sistem ne samo da uključuje veliki izbor individualnih i situacionih varijacija, već takođe razume lingvističke varijante, dijalekte i žargone. Na ovaj način se omogućava mnogo veći izbor mogućnosti prilikom diktiranja poruka ili elektronske pošte. Veoma proširen raspon funkcija je moguć zahvaljujući ConnectedDrive server funkciji prepoznavanja govora, koja formira osnovu inteligentnog sistema za glasovnih komandi. Ova „Cloud“ funkcija omogućava jednostavnu i brzu pretragu interneta koristeći svakodnevni način pričanja. Uz pomoć navigacionog sistem moguće je pretražiti restorane u blizini jednostavnim postavljanjem pitanja. Osim toga, prebacivanje na „Cloud“ omogućava češće cikluse ažuriranja, garantujući da sve buduće inovacije postanu odmah dostupne.

SISTEMI SA KAMEROM.

Zahvaljujući opcionalnim sistemima sa kamerom, svako parkiranje postaje užitak. Surround View i Rear View kamere vam omogućavaju da vidite oblast oko vozila. pored toga, PDC sistem na prednjem i zadnjem kraju pruža audio i video signale kako bi vam olakšao parkiranje.

 • Rear View sistem

  Sa kamerom za vožnju unazad imate uvid u oblast iza vozila putem kontrolnog ekrana tokom manevrisanja i parkiranja. Kamera za vožnju unazad povećava vidljivost prilikom vožnje unazad pri brzinama ispod 20 km/h, na primer prilikom parkiranja. Interaktivne linije navođenja pokazuju da li je izabrano parking mesto dovoljno veliko za vaš automobil i pomažu vam tokom parkiranja tako što prikazuje oblasti obeležene bojom na kontrolnom ekranu. U saradnji sa kukom za vuču prikolice, kamera za vožnju unazad ima praktičnu funkciju zumiranja koja olakšava kačenje prikolice.
   

 • Surround View funkcija

  Surround View sistem obuhvata funkcije bazirane na funkcijama Top View, Side View i Panorama View. Kamere u spoljašnjim retrovizorima i kamere širokog ugla, jedna napred i jedna nazad, omogućavaju panorama pogled od 360° oblasti isped i iza vozila.
  Surround View funkcija obuhvata Real View funkciju sa Top View i Side View funkcijom. Top View funkcija prikazuje oblasti pored automobila radi lakšeg manevrisanja. Širokougaona kamera Side View funkcije, koja se nalazi između rebara prednje maske i Rear View kamera omogućava panorama pogled ispred i iza vozila. Sistem za nadgledanje poprečnog saobraćaja pomaže vozaču tako što prvo prikazuje žute linije na bočnim ivicama slike kao i žuti trougao upozorenja kada detektuje vozilo pored vas. Side View funkcija se automatski deaktivira kada automobil prekorači brzinu od 15 km/h.
  Vozač može izabrati između Rear View kamere, Top View ili Panorama View. Sistem se aktivira kada se automobil ubaci u stepen prenosa za vožnju unazad. Slika se prikazuje na kontrolnom ekranu.

SISTEM ZA POMOĆ PRI PARKIRANJU.

Pomoćnik pri parkiranju olakšava paralelno parkiranje. Bez obzira da li je aktiviran ili nije, sistem meri potencijalna parking mesta-čak i mala parking mesta-dok prolazite pored malom brzinom (35 km/h) na maksimalnoj udaljenosti od 1.5m od reda parkiranih automobila.
Kada je pronađen dovljno veliko mesto, vozač jednostavno upali pokazivače pravca i pomoćnik pri parkiranju preuzme upravljanje vozilom, dok vozač upravlja pedalama gasa i kočnice i menjačem. Sistem takođe pruža instrukcijena kontrolnom ekranu i zvučne signale. Na taj način vozač može biti opušten i uživati u povećanoj bezbednosti prilikom parkiranja.

BMW SELECTIVE BEAM SISTEM.

BMW Selective Beam sistem čini vožnju po noći bezbednijom i udobnijom. Sistem garantuje odličnu vidljivost po mraku, bez zaslepljivanja ostalih vozača.
Sistem detektuje ostale korisnike puta i selektivno ih isključuje iz snopa dugih svetala. Domet svetla od 400 m garantuje ranu detekciju rizika i poboljšano direkciono praćenje.