SPREMAN NA SVE.

Dinamičnost vožnje BMW X3.

Kao punokrvno SAV vozilo, BMW X3 impresionira svojom fleksibilnošću. Osovna šasija se pokazala kao agilna u gradu i u oštrim krivinama, udobna i bezbedna na najzahtevnijim putevima ali ipak veoma stabilna i pouzdana pri velikim brzinama. BMW xDrive, inteligentni pogonski sistem na svim točkovima, garantuje najbolje moguće prianjanje pri svim vremenskim uslovima. Sa funkcijama kao što je dinamična kontrola oslanjanja, možete dodatno prilagoditi šasiju BMW X3 vašim potrebama.

DINAMIČNA KONTROLA OSLANJANJA.

Dinamična kontrola oslanjanja omogućava idealno podešavanje karakteristika oslanjanja u skladu sa situacijom na putu, poboljšavajući udobnosti i dinamičnost vožnje. Pored standardnog Comfort podešavanja, koje ublažava neravnine i ostale neprijatne pokrete šasije, takođe postoje i dodatna dva programa: Sport i Sport+ režimi. U tim režimima, oslanjanje je čvršće i omogućava sportski stil vožnje.

BMW xDrive

BMW xDRIVE.

Inteligentni BMW xDrive pogon na svim točkovima se savršeno prilagođava najizazovnijim stanjima puta, garantujući optimalno prianjanje u svakom trenutku. xDrive i DSC (Dinamična kontrola stabilnost) sistemi garantuju da će BMW automobil ostati stabilan i bezbedan. Kontrolisan putem DSC sistema senzora, xDrive sistem fleksibilno i brzo raspoređuje pogonsku snagu između osovina kako bi se sprečilo podupravljanje i predupravljanje u krivinama, na taj način garantujući izvanrednu stabilnost. Osim toga, sistem garantuje brzo, bezbedno ubrzanje čak i na klizavim i strmim nagibima. U kritičnim situacijama na putu, DSC sistem ne interveniše toliko puno. S toga, BMW xDrive sistem kombinuje sve prednosti pogona na svim točkovima – prianjanje, stabilnost i bezbednost u vožnji – sa klasičnom BMW agilnosti.

  • xDrive status

    Jasna poruka čak i u otežanim situacijama: Uz pomoć xDrive Status sistema, vozač uvek vidi globalnu sliku. Vozač može pristupiti podacima relevantnim za vožnju van asfaltiranih puteva, putem instrument table i centralnog kontrolnog ekrana. Pored lako čitljivog kompasa (samo u kombinaciji sa Professional navigacionim sistemom), sistem takođe pokazuje ugao nagiba vozila, izražen u stepenima i vizuelno putem trodimenzonalnog prikaza.

KONTROLA PERFORMANSI.

Kontrola performansi raspoređuje snagu motor i kočenje na individualne točkove prilikom skretanja. Spoljašnji točkovi moraju preći veću udaljenost od unutrašnjih točkova prilikom skretanja, BMW sistem za kontrolu performansi interveniše putem kontrole snage motore i kontrolisanog kočenja: Spoljašnji točak dobija više snage dok unutrašnji dobija manje, maksimizirajući prianjanje svakog točka. To znači da vozilo praktično samostalno skreće, povećavajući na taj način bezbednost i udobnost.

VARIJABILNO SPORTSKI UPRAVLJANJE.

VARIJABILNO SPORTSKI UPRAVLJANJE.

Varijabilno sportsko upravljanje sa Servotronic sistemom omogućava direktan i dinamičan stil vožnje sa manje fizičkog naprezanja prilikom okretanja volana. Sistem reaguje na ugao volana nezavisno od trenutne brzine automobila. Na ovaj način se smanjuje okretanje volana potrebno prilikom skretanja pod oštrim uglovima. Time se značajno povećava agilnosti i poboljšava upravljanja u oštrim krivinama, na uskim putevima ili prilikom nagle promene pravca. Sistem takođe povećava udobnost prilikom parkiranja, skretanja i manevrisanja. Prilikom malih uglova skretanja, sistem pruža odličnu stabilnost i veoma velik stepen preciznosti.

KONTROLA ISKUSTVA U VOŽNJI.

KONTROLA ISKUSTVA U VOŽNJI.

Comfort režim, ECO PRO režim i Sport režim.

accelerator pedal and transmission, as well as the heating/air conditioning settings.
Sistem za kontrolu iskustva u vožnji dopušta vozaču da bira između Comfort režima, radi standardnih podešavanja motor i transmisije, ECO PRO režim koji povećava efikasnost, i Sport režim koji omogućava dinamičniju vožnju. Veoma efikasan ECO PRO režim podešava karakteristike rada motora i transmisije, kao i sistema za grejanje i hlađenje kabine.

Efikasnost sa ECO PRO režimom.

ECO PRO režim smanjuje potrošnju goriva za 20 procenata. Funkcija „krstarenja“ (dostupna samo u kombinaciji sa Steptronic transmisijom), sistem za predviđanje rute, ECO PRO ruta (dostupno samo sa Professional navigacionim sistemom) omogućavaju dodatne uštede goriva. Sistem za predviđanje rute koristi navigacioni sistem radi pristupa informacijama o uslovima na lokalnim putevima i daje vam savete. Ako se iza sledeće krivine menja ograničenje brzine, sistem savetuje vozača da uspori pre skretanja.

ECO PRO ruta.

Sistem ECO PRO ruta takođe pomaže prilikom efikasne potrošnje goriva. Sistem predlaže rutu koja je optimizovana za malu potrošnju goriva i uzima u obzir obim saobraćaja, stil vožnje i loklane uslove. Funkcija „krstarenja“ omogućava vozilu da krstari putem pri brzinama manjim od 160 km/h kada vozač skine nogu sa pedale gasa, bez kočenja. U Sport režimu, automobil reaguje direktinje, omogućavajući sportski režim vožnje.