DELEGIRAJTE POUZADNIM POMAGAČIMA.

BMW ConnectedDrive sistemi za pomoć vozaču u BMW X4.

Samopouzdanje se može dodatno naglasiti kada znate da se možete osloniti na vašeg partnera. Definitivno se možete osloniti na sisteme za pomoć vozaču u BMW X4, što garantuje odličnu bezbednost i udobnost. Najbolji primer je BMW Head-up ekran u boji: Projektovanjem svih relevantnih informacija u vidno polje vozača, sistem vam omogućava da se koncentrišete na ono što je stvarno bitno – bezbrižno uživanje u vožnji.

Read more

BMW HEAD-UP EKRAN.

BMW HEAD-UP EKRAN.

BMW Heads-up ekran u boji projektuje sve relevantne informacije vezane za vožnju u vidno polje vozača, što znači da vozač može ostati fokusiran na put. Trenutna brzina, instrukcije navigacionog sistema, ograničenje brzine uključujući zabranu preticanja i telefon i lista pesama su prikazani, zajedno sa upozorenjem od sistema za pomoć vozaču. Simboli koji su projektovani na panel iznad instrument table su prikazani u velikoj rezoluciji i boji. Projektova slika izgleda kao da se nalazi 2.3 m ispred vozila. Na taj način kombinacija optimalnog postavljanja omogućava brzo, jednostavno čitanje informacija sa minimalnim odvlačenjem pažnje sa puta. Jačina osvetljenja projekcije se automatski podešava u skladu sa spoljašnjim uslovima osvetljenja, a takođe se može ručno podesiti u skladu sa vašim potrebama. Osim toga, vozač takođe može izabrati koje informacije želi da prikaže pored trenutne brzine i upozorenja od sistema za pomoć vozaču.

  

SISTEM ZA POMOĆ PRI VOŽNJI.

Funkcija pomoćnika pri vožnji kombinuje sisteme koji koriste kameru, kao što je sistem za upozorenje o napuštanju trake, kontrola približavanja i upozorenje o pešacima sa funkcijom automatskog kočenja.

Bezbednosna oprema pomoćnika u vožnji kombinuje sisteme zasnovane na kameri, kao što je Upozorenje o napuštanje trake, Kontrola približavanja, i Upozorenje o osobama sa funkcijom lakog kočenja. Upozorenje o napuštanju trake detektuje saobraćajne linije i upozorava vožača o slučajnoj promeni trake pri brzinama iznad 70 km/h putem vibracija u volanu. Upozorenje nije aktivirano ako je promena trake namerna, tj., ako je pokazivač pravca uključen.
Kontrola približavanja sa funkcijom automatskog kočenja identifikuje vozilo, upozorenje o pešacima sa funkcijom automatskog kočenja prepoznaje pešake. Ako vozilo ispred vas naglo zakoči, vaše BMW vozilo trenutačno reaguje kada je kontrola približavanja aktivirana. Sistem funkcioniše u koracima i na kraju se kočnice lagano primene ( pri brzinama ispod 60 km/h). Upozorenje o pešacima funkcioniše pri brzinama između 10 i 60 km/h i emituje upozorenje u slučaju neposredne opasnosti. Ako vas sistem upozori i potencijalnom sudaru, kočnice su istovremeno pripremljene radi bržeg reagovanja. U slučaju opasnosti sistem aktivira kočnice. Ova funkcija može biti ograničena mrakom i maglom.

  • Driving Assstant Plus sistem za pomoć vozaču

    Driving Assistant Plus sistem (dostupan samo uz Steptronic transmisiju) ne samo da obuhvata sisteme za pomoć vozaču, sistem upozoravanja prilkom napuštanja trake već i aktivnu kruz kontrolu sa stani/kreni funkcjom. Ova sistem pruža pomoć vozaču prilikom vožnje u kritičnim ili bezbednim situacijama u vožnji. Ovaj sistem je dostupan samo u paketu sa Professional ili Business navigacionim sistemom.
    Sistem za kontrolu približavanja reaguje u fazama. U zavisnosti od toga da li vozilo ispred vas naglo koči ili je detektovan stacionarni objekat, reakcija sistema se kreće od vizuelnog signala do aktivnog kočenja i čak potpunog zaustavljanja vozila. Ukoliko automobil slučajno počne napuštati traku, sistem za upozorenje o napuštanju trake brzo upozorava vozača putem vibracija volana.
    Aktivna kruz kontrola održava brzinu podešenu od strana vozača, kao i udaljenost od vozila ispred vas, pri brzinama od 30 do 210 km/h. Stani/Kreni funkcija dodatno kontroliše usporavanje ili potpuno zaustavljanje vozila i ponovno ubrzavanje sve dok je pedala gasa pritisnuta, na primer u gustom saobraćaju.

PROFESSIONAL NAVIGACIONI SISTEM SA iDRIVE TOUCH KONTROLEROM.

Professional navigacioni sistem poseduje moderan dizajn i veliki izbor usluga: on isporučuje jednostavan i lak za korišćenje navigacioni sistem koji je neprimetno integrisan u BMW automobil, uključujući iDrive operativni koncept i iDrive Touch kontroler.
Sistem se sastoji od „hands-free“ funkcioje sa USB interfejsom i glasovnom kontrolom, radio BMW Professional sa DVD čitačem, kao i memorijom od 20 GB za vaše audio fajlove. Sistem takođe omogućava korišćenje RTTI sistema (Saobraćajne informacije u realnom vremenu). Ugrađeni LCD ekran u boji sa dijagonalom od 10.25 inča sa funkcijom podele ekrana (glavni i pomoćni ekran) je dizajniran za optimalnu čitljivost i preglednost.

Professional navigacioni sistem.

  • iDrive Touch kontroler

    iDrive Touch kontroler sa tasterima za direktan pristup meniju, osam funkcionalnih tastera i kontrola glasom vam omogućava da unesete adresu vašeg odredišta pisanjem po površini osetljivoj na dodir. Zahvaljujući trodimenzionalnom prikazu mape koja koristi satelitske snimke kao pozadinu mape – sa foto realističnim opisima izabrane oblasti – navigacija postaje uzbudljivo iskustvo. Ažuiranje mape je moguće kod ovlašćenog BMW zastupnika u periodu od tri godine bez dodatnih troškova. U okviru BMW ConnectedDrive sistema , u određenim Evropskim zemljama sistem automatski ažurira mape četiri puta godišnje u periodu od tri godine.

INTELIGENTNI SISTEM GLASOVNIH KOMANDI.

Inteligentni sistem glasovne kontrole poseduje mogućnosti procesiranja govora. Sistem razume prirodni način govora, u poređenju sa sistemom koji prepoznajte samo ograničene komande. Sistem ne samo da uključuje veliki izbor individualnih i situacionih varijacija, već takođe razume lingvističke varijante, dijalekte i žargone. Na ovaj način se omogućava mnogo veći izbor mogućnosti prilikom diktiranja poruka ili elektronske pošte. Veoma proširen raspon funkcija je moguć zahvaljujući ConnectedDrive server funkciji prepoznavanja govora, koja formira osnovu inteligentnog sistema za glasovnih komandi. Ova „Cloud“ funkcija omogućava jednostavnu i brzu pretragu interneta koristeći svakodnevni način pričanja. Uz pomoć navigacionog sistem moguće je pretražiti restorane u blizini jednostavnim postavljanjem pitanja. Osim toga, prebacivanje na „Cloud“ omogućava češće cikluse ažuriranja, garantujući da sve buduće inovacije postanu odmah dostupne.

BMW SELECTIVE BEAM SISTEM.

Uz BMW Selective Beam tehnologiju, vožnaj po noći je bezbednija i udobnija.
Sistem omogućava odličnu vidljivost po noći bez zaslepljivanja ostalih vozača. BMW Selecite Beam sistem detektuje ostale korisnike puta i selektivno ih isključuje iz snopa dugih svetala. Domet svetla od 400 m garantuje ranu detekciju rizika i poboljšano direkciono praćenje.

SURROUND VIEW FUNKCIJA.

Surround View sistem obuhvata funkcije bazirane na funkcijama Top View, Side View i Panorama View. Kamere u spoljašnjim retrovizorima i kamere širokog ugla, jedna napred i jedna nazad, omogućavaju panorama pogled od 360° oblasti isped i iza vozila.
Surround View funkcija obuhvata Real View funkciju sa Top View i Side View funkcijom. Top View funkcija prikazuje oblasti pored automobila radi lakšeg manevrisanja. Širokougaona kamera Side View funkcije, koja se nalazi između rebara prednje maske i Rear View kamera omogućava panorama pogled ispred i iza vozila. Sistem za nadgledanje poprečnog saobraćaja pomaže vozaču tako što prvo prikazuje žute linije na bočnim ivicama slike kao i žuti trougao upozorenja kada detektuje vozilo pored vas. Side View funkcija se automatski deaktivira kada automobil prekorači brzinu od 15 km/h. Vozač može izabrati između Rear View kamere, Top View ili Panorama View. Sistem se aktivira kada se automobil ubaci u stepen prenosa za vožnju unazad. Slika se prikazuje na kontrolnom ekranu.