Dinamičnost vožnje BMW X4

ZAROBLJAVA VAŠ POGLED. OSLOBAĐA SNAGU.

Dinamičnost vožnje BMW X4.

ZAROBLJAVA VAŠ POGLED. OSLOBAĐA SNAGU.

Dinamičnost vožnje BMW X4.

Lagani pritisak pedale gasa i BMW X4 ulazi u sopstveni svet. 8-stepena Steptronic Sport transmisija u potpunosti koristi potencijal motora: BMW X4 xDrive35d ubrzava od 0 do 100 km/h za samo 5.2 sekundi. Inteligentni sistem pogona na četiri točka BMW xDrive prenosi snagu na asfalt bez gubitka prianjanja. Ostale standardne funkcije uključuju varijabilno sportsko upravljanje i Performance Control sistem.

ZAROBLJAVA VAŠ POGLED. OSLOBAĐA SNAGU.Dinamičnost vožnje BMW X4.

Lagani pritisak pedale gasa i BMW X4 ulazi u sopstveni svet. 8-stepena Steptronic Sport transmisija u potpunosti koristi potencijal motora: BMW X4 xDrive35d ubrzava od 0 do 100 km/h za samo 5.2 sekundi. Inteligentni sistem pogona na četiri točka BMW xDrive prenosi snagu na asfalt bez gubitka prianjanja. Ostale standardne funkcije uključuju varijabilno sportsko upravljanje i Performance Control sistem.

Read more

BMW X4 M40i.

Sa BMW X4 M40i modelom, BMW M GmbH još jednom demonstrira godine iskustva u proizvodnji ekskluzivnih sportskih automobila. Ovaj automobil impresionira izvanrednom kombinacijom dinamičnosti, udobnosti i praktičnost.

 • M Performance TwinPower Turbo 6-cilindrični benzinski motor

  M Performance TwinPower Turbo redni 6-cilindrični benzinski motor kombinuje impresivne performanse sa pogonom koji se održava čak i pri visokim obrtajima motora, na taj način postavljajući nove standarde u ovom segmentu vozila. Motor sa radilicom od kaljenog čelika omogućava postizanje visokih obrtaja koji su tipični za BMW M automobile: Između 1,350 i 5,250 obr/min imate na raspolaganju maksimalni obrtni momenat od 465 Nm. Motor sa zapreminom od 3.0 litre postže maksimalnu snagu od 265 kW (360 KS) između 5,800 i 6,00 obr/min. BMW X4 M40i postiže brzinu od 100 km/h iz tačke mirovanja za samo 4.9 sekundi. Ove impresivne performanse su postignute uz kombinovanu potrošnju goriva od 8.6 litara na 100 km i emisiju gasova od 199 g/km, demonstrirajući odličan balans dinamičnost i efikasnost – još jednom naglašavajući izvanredno iskustvo BMW inženjera.

  Specifičan izduvni sistem je optimizovan za pružanje harizmatičnog, individuano regulisanog zvuka i idealnog povratnog pritiska. Izduvni sistem poseduje inteligntni sistem kontrole ventila i veoma je prepoznatljiv zahvaljujući ukrasnom vrhu izduvnog sistema u Black Chrome boji sa obe strane.

 • Tipična M Performance dinamičnost vožnje

  Zahvaljujući brojnim adaptacijama, BMW X4 M40i impresionira dinamičnom vožnjom koju samo M Performance automobili mogu da ponude. Potpuno podešavanje suspenzije podiže bočne i uzdužne dinamične karakteristike na potpuno novi nivo, na taj način ispunjavajući zahteve čak i najzahtevnijih vozača. Mnogi sistemi su prilagođeni za postizanje tipične M Performance dinamike vožnje, uključujući BMW xDrive pogon sa većim prenosom snage na zadnje točkove kao i elektronski kontrolisano oslanjanje i varijabilno sportsko upravljanje.

  8-stepena Steptronic transmisija koja je deo standardne opreme sa lopaticama za promenu stepena prenosa na volanu omogućava udobne i veoma sportske promene stepena prenosa kao i spontani prebačaj u niži stepen prenosa. Pogonski sklop je povezan sportski i direktno, koji zajedno sa sistemom za kontrolu lansiranja omogućava veoma brzo startovanje. Velike disk kočnice na prenjdoj osovini i optimizovane kočione pločice na svim točkovima garantuju bezbednost zaustavljanje, čak i pri najdinamičnijim situacijama u vožnji.

 • Spoljašnjost

  M geni pristuni u dizajnu BMW X4 M40i omogućavaju vozilu da vam stavi do znanja dinamičnost čim ga pogledate. Sportski izgled je okarakterisan sa nekoliko ekskluzivnih detalja. To se postiiže uz pomoć komponenti M Sport paketa, uključujući specifični adaptiacije prednjeg i zadnjeg branika.

  Čak i kada se posmatra sa udaljenosti. BMW X4 M40i se izdvaja iz gomile, ekskluzivan izgled aluminijumskih felni od 20“ ga čini prepoznatljvim. Dostupne u veličini 8.5J x 20 (prednje) i 10J x 20 (zadnje), ove felne su opremljene pneumaticima visokih performansi. Specijalni elementi dizajna u Ferric Grey boji u usisnicima vazduha u prednjem braniku i rebrima prednje maske naglašavaju pojavu vozila. Upečatljivi spoljašnji retrovizori, koji su takođe dostupni u Ferric Grey boji su veoma atraktivnog izgleda. Dupli vrhovi izduvnog sistema u Black Chrome boji dodatno naglašvaju dinamičnost snažnog zadnjeg kraja vozila.

 • Unutrašnjost

  Unutar BMW X4 M40i, brojne funkcije vam pomažu da stvorite sportski ambijent. Vrhunski materijali i M specifičan dizajn dodatno povećavaju uživanje u vožnji. Ukrasni detalji, koji su dostupni u aluminijumu i nekoliko ostalih materijala, naglašavaju sportsko-tehnički izgled. Jedan primer je elektronska oznaka modela ispod merača obrtaja motora. M kožni volan je savršeno oblikovan i omogućava veliku preciznost prilikom kontrole vozila. Prilikom skretanja, savršena ergonomija sportskih sedišta za vozača i suvozača pruža bočnu stabilnosti i izvanrednu udobnost.

VARIJABILNO SPORTSKI UPRAVLJANJE.

Varijabilno sportsko upravljanje sa Servotronic sistemom omogućava direktan i dinamičan stil vožnje sa manje fizičkog naprezanja prilikom okretanja volana. Sistem reaguje na ugao volana nezavisno od trenutne brzine automobila. Na ovaj način se smanjuje okretanje volana potrebno prilikom skretanja pod oštrim uglovima. Time se značajno povećava agilnosti i poboljšava upravljanja u oštrim krivinama, na uskim putevima ili prilikom nagle promene pravca. Sistem takođe povećava udobnost prilikom parkiranja, skretanja i manevrisanja. Prilikom malih uglova skretanja, sistem pruža odličnu stabilnost i veoma velik stepen preciznosti.

BMW X4

DINAMIČNOST VOŽNJE.

DINAMIČNOST VOŽNJE.

Sa specijalno konstruisanom šasijom, motorima visokih performansi i mnoštvom vrhunske standardne opreme, BMW X4 nudi impresivnu agilnost.

Read more

KONTROLA PERFORMANSI.

Kontrola performansi raspoređuje snagu motor i kočenje na individualne točkove prilikom skretanja. Spoljašnji točkovi moraju preći veću udaljenost od unutrašnjih točkova prilikom skretanja, BMW sistem za kontrolu performansi interveniše putem kontrole snage motore i kontrolisanog kočenja: Spoljašnji točak dobija više snage dok unutrašnji dobija manje, maksimizirajući prianjanje svakog točka. To znači da vozilo praktično samostalno skreće, povećavajući na taj način bezbednost i udobnost.

8-STEPENA STEPTRONIC SPORT TRANSMISIJA SA LOPATICAMA ZA PROMENU STEPENA PRENOSA.

8-stepena Steptronic Sport transmisija se prilagođava individualnim stilovima vožnje. Savršena je za sve od udobnog krstarenja do veoma dinamične vožnje.
Pored automatske selekcije stepena prenosa, takođe je moguće manuelno menjati stepen prenosa u svakom trenutku. Možete promeniti stepen prenosa uz pomoć skraćene selektor ručice menjača ili lopatica menjača iza volana.
U Sport režimu, promene stepena prenosa su konfigurisane radi maksimalnih performansi. Zahvaljujući fino podešenim odnosima stepeni prenosa i osmom stepenu prenosa, motor je uvek na nivou na kom može najbolje iskoristiti svoju snagu i efikasnost. Maksimalno ubrzanje se postiže putem kontrole lansiranja: Ova funkcija automatski menja stepen prenosa kako bi se motor uvek nalazi na optimalnim obrtajima motora.
Tokom putovanja velikim brzinama, dodatni osmi stepen prenosa smanjuje obrtaje motora, na taj način smanjujući potrošnju goriva i buku motora. Ovde novo, veoma efikasno, konverter kvačilo stupa na scenu. 8-stepena Steptronic Sport transmisija nudi najbolju udobnosti tokom promene stepena prenosa i najbolju moguću efikasnost.

ŠASIJA.

Šasija je specijalno podešena za BMW X4 i impresionira odličnim ponašanjem tokom vožnje, savršenim upravljanjem i vrhunskom agilnosti – i u isto vreme, garantuje udobnost u svakom trenutku. Sa sistemom dinamične kontrole oslanjanja sa Comfort, Sport i Sport+ režimima, karakteristike vožnje se mogu prilagoditi vašem stilu vožnje. Veliko rastojanje između točkova i zadnja osovina BMW X4 modela omogućava brz prolazak kroz krivine sa minimalnim naginjanjem.

 • Dinamična kontrola oslanjanja

  Dinamična kontrola oslanjanja omogućava idealno podešavanje karakteristika oslanjanja u skladu sa situacijom na putu, poboljšavajući udobnosti i dinamičnost vožnje. Pored standardnog Comfort podešavanja, koje ublažava neravnine i ostale neprijatne pokrete šasije, takođe postoje i dodatna dva programa: Sport i Sport+ režimi. U tim režimima, oslanjanje je čvršće i omogućava sportski stil vožnje.

BMW xDrive

BMW xDRIVE.

Inteligentni BMW xDrive pogon na svim točkovima se savršeno prilagođava najizazovnijim stanjima puta, garantujući optimalno prianjanje u svakom trenutku. Sa xDrive i DSC (Dinamična kontrola stabilnost) sistemima vozilo je uvek stabilno. Reakcija u deliću sekunde omogućava xDrive sistemu da fleksibilno rasporedi snagu između dve osovine. Na ovaj način, xDrive sistem kombinuje prednosti pogona na svim točkovima – prianjanje, stabilnosti i bezbednost – sa klasičnom BMW agilnosti.

 • xDrive status

  Jasna poruka čak i u otežanim situacijama: Uz pomoć xDrive Status sistema, vozač uvek vidi globalnu sliku. Vozač može pristupiti podacima relevantnim za vožnju van asfaltiranih puteva, putem instrument table i centralnog kontrolnog ekrana. Pored lako čitljivog kompasa (samo u kombinaciji sa Professional navigacionim sistemom), sistem takođe pokazuje ugao nagiba vozila, izražen u stepenima i vizuelno putem trodimenzonalnog prikaza.

KONTROLA ISKUSTVA U VOŽNJI.

Sistem za kontrolu iskustva u vožnji dopušta vozaču da bira između Comfort režima, radi standardnih podešavanja motor i transmisije, ECO PRO režim koji povećava efikasnost, i Sport režim koji omogućava dinamičniju vožnju. Veoma efikasan ECO PRO režim podešava karakteristike rada motora i transmisije, kao i sistema za grejanje i hlađenje kabine.
ECO PRO režim smanjuje potrošnju goriva za 20 procenata. Funkcija „krstarenja“ (dostupna samo u kombinaciji sa Steptronic transmisijom), sistem za predviđanje rute, ECO PRO ruta (dostupno samo sa Professional navigacionim sistemom) omogućavaju dodatne uštede goriva. Sistem za predviđanje rute koristi navigacioni sistem radi pristupa informacijama o uslovima na lokalnim putevima i daje vam savete. Ako se iza sledeće krivine menja ograničenje brzine, sistem savetuje vozača da uspori pre skretanja.
Sistem ECO PRO ruta takođe pomaže prilikom efikasne potrošnje goriva. Sistem predlaže rutu koja je optimizovana za malu potrošnju goriva i uzima u obzir obim saobraćaja, stil vožnje i loklane uslove. Funkcija „krstarenja“ omogućava vozilu da krstari putem pri brzinama manjim od 160 km/h kada vozač skine nogu sa pedale gasa, bez kočenja. U Sport režimu, automobil reaguje direktinje, omogućavajući sportski režim vožnje.

 • Sport režim

  Pređite na novi nivo: Kada je Sport režim aktiviran, motor i suspenzija BMW vozila reaguju direktnije, radi dinamičnije vožnje.
  Sport režim je aktiviran putem prekidača za kontrolu iskustva vožnje na centralnoj konzoli. Na ovaj način se aktivira unapred definisana konfiguracija motora i suspenzije, koja je, u zavisnosti od opreme modela, mnogo dinamičnija od strandardnog podešavanja. Na primer, motor postaje odzivniji. Za modele sa Steptronic transmisijom, tačke promene stepena prenosa su mnogo dinamičnije. U Sport režimu, snaga motora (kW) i obrtni momenat (Nm) su takođe pokazani na centralnom ekranu. Ova funkcija je dostupna samo u kombinaciji sa Professional navigacionim sistemom. U paketu sa adaptivnom suspenzijom, oslanjanje postaje agilnije. Ako je BMW automobil opremljen sa varijabilnim sportskim upravljanjem, servo pomoć je smanjena, omogućavajući direktniji kontakt između vozača i asfalta.