Dizajn BMW X5

SNAŽAN I IZRAŽAJAN.

Dizajn BMW X5.

SNAŽAN I IZRAŽAJAN.

Dizajn BMW X5.

Jaki karakteri se lako prepozanju. Od prvog trenutka kada ga pogledate, BMW X5 zarobljava vašu pažnju – i zadržava je. Kada sednete u njega, imate priliku da uživate u svakom kilometru u vrhunskoj kabini. Podignut položaj sedenja, na primer, vam omogućava optimalnu pregledost puta ispred – i kvalitetnih materijala unutar kabine automobila.

SNAŽAN I IZRAŽAJAN.Dizajn BMW X5.

Jaki karakteri se lako prepozanju. Od prvog trenutka kada ga pogledate, BMW X5 zarobljava vašu pažnju – i zadržava je. Kada sednete u njega, imate priliku da uživate u svakom kilometru u vrhunskoj kabini. Podignut položaj sedenja, na primer, vam omogućava optimalnu pregledost puta ispred – i kvalitetnih materijala unutar kabine automobila.

DIZAJN SPOLJAŠNJOSTI.

Sa dinamičnim izgledom, treća generacija BMW X5 modela je odmah prepoznatljiva kao BMW X model. Međutim, takođe poseduje nekoliko novih dizajn detalja koji dodatno naglšavaju veličanstveno prisustvo i izraženu svestranost vozila.
  Jedan od bitnijih elemenata optimizovanog dizajna je fokus na aerodinamičnost. Zahvaljujući upečatljivim elementima na prednjem, zadnjem i bočnim delovima, forma i funkcija su idealo kombinovani: veliki usisnici vazduha, vazdušna zavesa na prednjem braniku i novi bočni usisnici vazduha iza blatobrana prednjih točkova naglašavaju sportski karakter BMW X5 – i po prvi put, pomažu u smanjenju potrošnje goriva i emisije CO2 gasova.
Aerodinamičan oblik se nastavlja na zadnjem delu. Vazdušni krilca na D stubovima ne samo da čine da automobil izglea širi već i poboljšavaju tok vazduha.
Na prednjem delu, ravan, širok dizajn BMW prednje maske daje BMW X5 modelu impozantan sportski izgled. Prednja maska i svetla su „kombinovani“ jedni sa drugim, stvarajući utisak objedinjene jedinice i naglašavaju veliko rastojanje između točkova. U isto vreme, kratka udaljenost između A stuba i prednje osovine prebacuje vizuelni fokus automobila napred, naglšavajući pogon na svim točkovima.

DIZAJN.

Savršena kombinacija dinamičnosti, izvanrednih sportskih karakteristika i ekskluzivne elengacije: to je dizajn BMW X5.

DIZAJN.

Savršena kombinacija dinamičnosti, izvanrednih sportskih karakteristika i ekskluzivne elengacije: to je dizajn BMW X5.

DIZAJN UNUTRAŠNJOSTI.

Kvalitetna koža, fine površine, atmosfersko osvetljenje i maksimalna udobnost: Uronite u unutrašnjost BMW X5 i iskusite ekskluzivnost.

  • Elegantna atmosfera

    Dok karoserija BMW X5 zrači impozantnim prisustvom, unutrašnjost je dominirana upečatljivom elegancijom. Horizontalne konture i konstrastne površine naglašavaju osećaj prostora. Kvalitetni materijali i površine unutar automobila, kombinovani sa velikim izborom presvlaka i boja, kao i atmosferskog osvetljenja, stvaraju besprekoran osećaj uživanja.

  • Jednostavan dizajn kabine

    Jednostavnost takođe igra veliku ulogu unutar BMW X5. Izdugnut položaj sedenja, tipičan za BMW X modele, garantuje najbolju moguću preglednost na put isped vas. Svi operativni elementi, uključujući novi iDrive Touch kontroler sa opcionalnim Professional navigacionim sistemom i novim slobodno stojećim kontrolnim ekranom, su okrenuti ka vozaču. Unutrašnji retrovizor sa automatskom funkcijom protiv zaslepljovanja su standarda oprema i povećavaju udobnost i bezbednost.

AMBIJENT.

Čim sednete u BMW X5, jedna stvar je očigledna: Pravo savršenstvo je očigledno u svim detaljima. Prostrana, luksuzna unutrašnjost je okrakterisana specijalno izabranim, savršeno skrojenim materijalima najvišeg kvaliteta.
Fina koža kombinovana sa elegantnim dekorom – koji zajedno sa mogućnostima individualnog osvetljenja uz pomoć opcionalnog paketa rasvete, stvara veoma ekskluzivnu atmosferu.
Elektronski podesiva udobna sedišta za vozača i suvozača garantuju opuštenu, relaksirajuću vožnju, su samo jedna od dostupnih opcija. Kvalitetni slobodno stojeći kontrolni ekran i opcionalni Bang & Olufsen surround audio sistem sa odličnom akustikom svako putovanje u BMW X5 pretvara u užitak za sva čula.

DIZAJN SVETLA.

Paket rasvete uključuje razne LED izvore radi veće udobnosti unutar i izvan automobila.
Ambijentalno svetlo se sastoji od impresivne „Dobrodošli“ konfiguracije i devet unapred definisanih dizajna svetlosti kako bi se unutrašnjost ispunila prijatnim i relaksirajućim indirektnim i direktnim svetlom, time stvarajući atmosferu lože. Osvetljenje se sastoji od LED sijalica sa tri boje (bela, narandžasta i plava). Izvori svetlosti su postavljeni na mestima kao što je pregrada za odlaganje stvari u centralnoj konzoli, svim pregradama u vratima i ukrasnim elementima oko vrata. Ostala LED svetla se mogu pronaći u pomoćnim ogledalima, na prednjim i zadnjim mestima za noge i postavi krova, naslonima prednjih sedišta i ukrasnim lajsnama.
Funkcije takođe uključuju LED osvetljenje oblasti oko vozila locirano u rčukama vrata kao i izvore svetla na u kućištima spoljašnjih retrovzora i prtljažniku.

ADAPTIVNA PREDNJA SVETLA.

Boja svetla iz adaptivnih LED prednjih svetala je slična dnevnoj svetlosti, a pradnje svetla automatski podešavaju distribuciju svetla u zavisnosti od brzine vozila i ugla prednjih točkova.
Adaptivna prednja svetla se sastoje od pozicionih svetala, LED svetlosnih prstenova, kratkih svetala, BMW Selective Beam tehnologije (duga svetla protiv zaslepljivanja ostalih korisnika puta), LED svetla za maglu, svetla za skretanje, pokazivače pravca, svetla za vožnju po danu i adaptivna prednja svetla sa varijabilnom kontrolom svetla. Sve ove funkcije su napravljene koristeći LED tehnologiju.
Distribucija svetla se automatski prilagođava brzini vozila i uglu prednjih točkova. Veoma jako svetlo je sličnom dnevnoj svetlosti i otpimalno i ravnomerno osvetljava put, što povećava vidljivost i čini vožnju manje napornom. Četiri LED svetlosna prstena čini prednji kraj vozila upečatljivim, čak i tokom dana.