Dinamičnost vožnje i efikasnost BMW X5

MAKSIMIZIRA POGODNOSTI.

Dinamičnost vožnje i efikasnost BMW X5.

MAKSIMIZIRA POGODNOSTI.

Dinamičnost vožnje i efikasnost BMW X5.

MAKSIMIZIRA POGODNOSTI.Dinamičnost vožnje i efikasnost BMW X5.

Dinamičnost modela BMW X5 garantovaće zabavnu vožnju na svakom putovanju – za vreme svakog manevra i pri svim brzinama. U uskim krivinama, sistemi za asistenciju vozaču obezbeđuju odlično držanje za put, bilo to u planinama ili pri velikim brzinama. Istovremeno, BMW X5 zadivljuje izuzetnom efikasnošću, zahvaljujući sofisticiranoj aerodinamičnosti, ekonomičnim motorima i brojnim BMW EfficientDynamics merama – posebno u modelu BMW X5 xDrive40e iPerformance sa tehnologijom eDrive.

Slike modela BMW X5 xDrive40e iPerformance prikazuju nov BMW iPerformance dizajn koji bi trebalo da postane dostupan u drugoj polovini 2016.

 

Kontrolni ekrani prikazuju nov dizajn korisničkog interfejsa koji bi trebalo da postane dostupan u oktobru 2016.

BMW EFFICIENT DYNAMICS TEHNOLOGIJE.

Bez obzira na to da li cilj predstavljaju maksimalne performanse ili minimalna potrošnja goriva – za BMW, fokus je uvek na isporuci suštinskog zadovoljstva u vožnji BMW vozila. BMW EfficientDynamics je strategija koju je BMW razvio kako bi minimalizovao potrošnju goriva i emisije CO2 dok istovremeno pojačava dinamičnost i zadovoljstvo u vožnji.

 

Iscrpan tehnološki paket koji obuhvata motor, upravljanje energijom i koncept vozila – i dolazi sa svakim BMW vozilom. Inteligentna kombinacija pogona BMW TwinPower Turbo motora sa elektromotorom odgovorna je za poboljšane performanse vozila uz potrošnju iste količine goriva. Optimalizovana aerodinamičnost doprinosi daljoj pojačanoj efikasnosti, kao i BMW EfficientLightweight, koja istovremeno smanjuje težinu i povećava krutost vozila korišćenjem odgovarajućih materijala za odgovarajuće delove. Još jednom, BMW impresivno dokazuje svoju moć inovacije. To je iscrpni skup tehnologija, uključujući inteligentan sistem upravljanja energijom i opcionalni ECO PRO režim, koji podržava vožnju uz optimalizovanje potrošnje goriva.

 • EU6 emisija izduvnih gasova

  Moderne tehnologije iz BMW X5 motora već ispunjavaju EU6 norme o izduvnim gasovima.
  BMW motori su uvek bili ispred njihovog vremena i predstavljaju srž BMW-a od 1917 godine. Motori u BMW X5 su veoma upečatljiv dokaz ove tvrdnje. Sa izvanrednim performasama, spontanim reagovanjem i veoma mirnim radom, oni ispunjavaju najviše standarde u pogledu udobnosti vožnje.
  Još jedan razlog da se radujete budućnost punoj prosperiteta je BMW BluePerformance tehnologija, koja je deo standardne opreme u svim modelima. Zahvaljujući ovoj tehnologiji, moguće je dodatno optimizovati emisiju gasova dizel motora. Pored filtera dizel čestica i katalitičkog konvertera, takođe postoji NOx katalizator koji dodatno smanjuje azotne okside koji se mogu pronaći u izduvnim gasovima. Takođe se koristi dodatno metod redukcije azotnog oksida: SCR katalitički konverter (SCR= Selektivna Katalitička Redukcija) sa AdBlue ubrizgavanje. Hemijska reakcija izazvana ubrizgavanjem AdBlue urea rastvoa u velikoj meri smanjuje emisiju azotnih oksida. Na ovaj način možete biti sigurni da vozite jedno od najčistijih dizel vozila na svetu sa smanjenom emisijom izduvnih gasova koja ispunjava EU6 normu.

DINAMIČNOST VOŽNJE.

Na vrhuncu snage: otkrijte nepobedivu dinamičnost vožnje BMW X5.

DINAMIČNOST VOŽNJE.

Na vrhuncu snage: otkrijte nepobedivu dinamičnost vožnje BMW X5.

8-STEPENA STEPTRONIC TRANSMISIJA.

8-stepena Steptronic transmisija postavlja nove granice u pogledu dinamičnih performansi i efikasnost i predstavlja ključni element BMW EfficientDynamics strategije.
Veoma fino podešena gradacija stepena prenosa omogućava optimalnu isporuku snage – od malih do visokih brzina. Na ovaj način se smanjuje potrošnja goriva, dok u isto vreme imate priliku da uživate u sportskim i dinamičnim performansama.
Naročito pri velikim brzinama, dodatni stepeni prenosa smanjuju obrtaje motora i zajedno sa tim potrošnju goriva i buku motora. Konverter kvačilo takođe igra ulogu – čak i ako prebacite u manuelni režim promene stepena prenosa. U kombinaciji sa brzim promenama obrtaja motora i precizno podešenom transmisijom, ono omogućava veliku udobnost prilikom promene stepena prenosa i u velikoj meri smanjuju buku.

100% SPORTSKI.

Dodatna oprema kao što je aktivno upravljanje i adaptivna suspenzija pomažu u povećanju sportskih karakteristika i udobnosti vašeg BMW X5. Aktivno upravljanje omogućava precizniju vožnju i veću agilnost. Kada se odlučite za jedan od paketa opreme adaptivne suspenzije, dobijate veću udobnost u vožnji i poboljšanu dinamičnost.

 • Aktivno upravljanje

  Nova dimenzija udobnosti prilikom upravljanja – aktivno upravljanje nudi preciznost, agilnost i udobnost u svakoj situaciji na putu.
  Pri malim brzinama, kao što je gradska vožnja, prilikom parkiranja ili vožnja po zavojitim putevima, aktivno upravljanje povećava ugao upravljanje. Možete savladati oštre krivine sa manjim okretanjem volana i bez skiranja ruku sa volana – to u velikoj meri povećava agilnost vašeg BMW automobila i parkiranje postaje mnogo lakše.
  Kako bi se poboljšalo upravljanje pri visokim brzinama, aktivno upravljanje omogućava direktnije upravljanje pri brzinama od 120 do 140 km/h (u zavisnosti od modela i podešavanja). Na taj način se smanjuje neophodno okretanje volana. Pogodnosti za vas: možete preciznije okretati točkove – što vam pruža veću stabilnosti i udobnost. U kritičnim situacijama, na primer prilikom preticanja ili pti kočenju na neravnim površinama, aktivno upravljanje interveniše, na primer, ublažavanjem udara od neravne površine – brže nego što i najiskusniji vozač može da uradi.
  S obzirom da je aktivni sistem zapravo pomoćni sistem i ne prekida direktnu vezu vozača i točkova, BMW automobil i dalje ostaje pod vašom kontrolom čak iako se sistem pokvari. Ako se greška na sistemu otkrije, aktivni sistem upravljanje je odmah zaključan putem bezbednosnog kola. To znači da uvek imate kontrolu nad situacijom.

 • Paketi adaptivne suspenzije

  Vožnja BMW X5 je veličantstvena kao i njegov izgled – naročito sa opcionalnim paketima adaptivne suspenzije. Bez obzira da li se radi u sportskom ili udobnom paketu, onu garantuju najbolje moguće prianjanje u svim situacijama.

 • Comfort paket opreme

  Maksimalna udobnost u vožnji dok se u isto vreme zadržava tipična BMW dinamičnost u vožnji: Comfort paket adaptivne suspenzije vam omogućava da individualno podesite suspenziju. Vazdušno oslanjanje zadnje osovine garantuje visok nivo udobnosti tokom vožnje ebz obzira na opterećenost automobila.
  Ako želite dinamičnije podešenu suspenziju, sistem za kontrolu iskustva u vožnji vam nudi dodatne opcije kao što su Sport ili Sport+ režimi.

 • Dynamic paket opreme

  Dynamic paket adaptivne suspenzije vam dopušta da dodatno optimizujete dinamični potencijal vašeg automobila. Dinamična kontrola performansi, kao sastavi deo sistema, i Dynamics Drive sistem garantuju veoma sportsku vožnju, koja se prvenstveno reflektuje u veoma neutralnom upravljanju i minimalnom bočnom načinjanju karoserije u krivinama – sve ovo dok u isto vreme zadržava visok nivo udobnosti tokom vožnje.

 • Professional paket opreme

  Najbolje iz oba sveta je dostupno putem Professional paketa aktivne suspenzije, koja kombinuje funkcije Comfort i Dynamic paketa aktivne suspenzije, radi maksimalne udobnosti i izvanredne dinamičnost.

 • Adaptivna M suspenzija

  Povećanja dinamičnost vožnje: Adaptivna M suspenzija izvlači maksimum iz automobila. Sistem uključuje Dinamičnu kontrolu oslanjanja i vazdušno oslanjanje zadnje osovine, sa sistemom dizajniranim za veoma sportsku vožnju. Adaptivna M suspenzija je dostupna samo kao deo M Sport paketa opreme.

BMW xDRIVE.

Inteligentni BMW xDrive pogon na svim točkovima se savršeno prilagođava najizazovnijim stanjima puta, garantujući optimalno prianjanje u svakom trenutku. xDrive i DSC (Dinamična kontrola stabilnost) sistemi garantuju da će BMW automobil ostati stabilan i bezbedan. Kontrolisan putem DSC sistema senzora, xDrive sistem fleksibilno i brzo raspoređuje pogonsku snagu između osovina kako bi se sprečilo podupravljanje i predupravljanje u krivinama, na taj način garantujući izvanrednu stabilnost. Osim toga, sistem garantuje brzo, bezbedno ubrzanje čak i na klizavim i strmim nagibima. U kritičnim situacijama na putu, DSC sistem ne interveniše toliko puno. S toga, BMW xDrive sistem kombinuje sve prednosti pogona na svim točkovima – prianjanje, stabilnost i bezbednost u vožnji – sa klasičnom BMW agilnosti.

AERODINAMIČNOST.

Dizajn čitavog vozila je urađen u skladu sa BMW EfficientDynamics filozofijom. Optimizovan, aerodinamičan prednji brnaik i podvozje poseduju inovativna poboljšanja koja smanjuju otpor vazduha i potrošnju goriva.

 • Vazdušna zavesa i bočni usisnik vazduha

  Prednji branik je upečatljiv element dizajna koji predstavlja otelotvorenje BMW EfficientDynamics filozofije. Integrisana vazdušna zavesa kanališe vazduh kroz dva vertikalna usisnika vazduha i preko lukova prednjih točkova. Ubrzani tok vazduha stvara neku vrstu „zavese“ sa spoljašnje strane točkova. Osim toga, automobil je opremljen bočnim usisnicima vazduha, koji kanališu tok vazduha na prednjim točkovima. Ova inovativne tehnologije smanjuju turbulenciju i otpor vazduha, što rezultira smanjenom potrošnjom goriva.

 • Kontrola ventilacionih otvora

  Sistem automatske kontrole ventilacionih otvora koristi senzor kako bi stalo pratila potrebe motora za hlađenjem i otvara ili zatvara ventilacione otvore hladnjaka. Na ovaj način se optimizuje aerodinamičnost i kraćuje vreme potrebno za postizanje optimalne radne temperature motora i smanjuje potrošnju goriva.

 • Zadnji spojler i Air Blades sistem

  Zadnji spojler na ivici krova i Air Blades sistem spojen na ivicama zajedno formiraju veoma efikasnu, takozvanu „prateći ivicu“. Precizno oblikovan tok vazduha na zadnjem delu automobila smanjuje štetno komešanje vazduha i negativan pritisak koji usporava vozilo na minimum.

ECO PRO REŽIM.

ECO PRO režim pomaže vozačima da smanje potrošnju goriva za do 20 procenataa, zavisno od njihovog stila vožnje – u skladu sa internom studijom kompanije BMW o potrošnji goriva. Dodatne funkcije poput kretanja po inerciji, asistenta za trasu pred vozačem i ECO PRO trasa mogu da smanje potrošnju za dodatnih pet procenata.

 

Funkcija kretanja po inerciji odvaja pogonski sklop od motora i vozilo se kreće bez dodatnog priliva energije. Vozilo se kreće po inerciji kada vozač ukloni stopalo sa papučice za gas između 50 i 160 km/h i ne pritiska kočnice. Na osnovu podataka iz navigacionog sistema, asistent za trasu pred vozačem prepoznaje krivine, naselja, ograničenja brzine i izlaze sa autoputa, i vozača unapred savetuje kada da prestane sa ubrzanjem. ECO PRO trasa pokazuje najefikasniju trasu na osnovu situacije u saobraćaju, stila vožnje i uslova na putu. Kompjuter u vozilu prikazuje procenat goriva koji se može uštedeti vožnjom po trasi odabranoj funkcijom ECO PRO trasa.