Dinamičnost vožnje i efikasnost BMW X5

MAKSIMIZIRA POGODNOSTI.

Dinamičnost vožnje i efikasnost BMW X5.

MAKSIMIZIRA POGODNOSTI.

Dinamičnost vožnje i efikasnost BMW X5.

MAKSIMIZIRA POGODNOSTI.Dinamičnost vožnje i efikasnost BMW X5.

Dinamičnost BMW X5 garantuje zabavnu vožnju – tokom svakog manevra i pri svim brzinama. U oštrim krivinama, sistemi za pomoć vozaču garantuju odlično prianjanje. U isto vreme, BMW X5 impresionira izvanrednom efikasnošću, zahvaljujući sofisticiranoj aerodinamičnosti, ekonomičnim motorima i brojim BMW EfficientDynamics merama – naročito u slučaju sa BMW X5 xDrive40e sa eDrive tehnologijom.

BMW EFFICIENT DYNAMICS TEHNOLOGIJE.

Bez obzira da li su cilj maksimalne performanse ili minimalna potrošnja goriva – za BMW fokus je uvek na isporuci suštinskog BMW užitak u vožnji. BMW EfficientDynamics je strategija razvijena od strane BMW sa cilje smanjenja potrošnje goriva i emisije CO2 gasova dok istovremeno povećava dinamičnost i užitak u vožnji. Predstavlja sveobuhvatni paket tehnologija koje obuhvataju pogonski sistem, upravljanje energijom i koncept vozila u svakom BMW automobilu.
Inteligentni pogonski sistem sa BMW TwinPower Turbo motorom je odgovoran za poboljšane performanse vozila uz istu potrošnju goriva.
Optimizovana aerodinamičnost doprinosi dodatnom povećanu efikasnost, kao BMW EfficientLightweight tehnolgija, koja istovremeno smanjuje težinu i povećava čvrstinu vozila korišćenjem pravih materijala na pravim mestima. Ovo je demonstracija impresivnih inovacija od strane BMW, jednog proizvođača automobila koji se oslanja na ultra lagana i veoma čvrsta kartonska vlakna (CFRP) kao ključni materijal. To je sveobuhvatni skup tehnologija, uključujući inteligentni sistem za upravljanje energijom i opcionalni ECO PRO režim, koji omogućava stil vožnje koji štedi gorivo.

 • EU6 emisija izduvnih gasova

  Moderne tehnologije iz BMW X5 motora već ispunjavaju EU6 norme o izduvnim gasovima.
  BMW motori su uvek bili ispred njihovog vremena i predstavljaju srž BMW-a od 1917 godine. Motori u BMW X5 su veoma upečatljiv dokaz ove tvrdnje. Sa izvanrednim performasama, spontanim reagovanjem i veoma mirnim radom, oni ispunjavaju najviše standarde u pogledu udobnosti vožnje.
  Još jedan razlog da se radujete budućnost punoj prosperiteta je BMW BluePerformance tehnologija, koja je deo standardne opreme u svim modelima. Zahvaljujući ovoj tehnologiji, moguće je dodatno optimizovati emisiju gasova dizel motora. Pored filtera dizel čestica i katalitičkog konvertera, takođe postoji NOx katalizator koji dodatno smanjuje azotne okside koji se mogu pronaći u izduvnim gasovima. Takođe se koristi dodatno metod redukcije azotnog oksida: SCR katalitički konverter (SCR= Selektivna Katalitička Redukcija) sa AdBlue ubrizgavanje. Hemijska reakcija izazvana ubrizgavanjem AdBlue urea rastvoa u velikoj meri smanjuje emisiju azotnih oksida. Na ovaj način možete biti sigurni da vozite jedno od najčistijih dizel vozila na svetu sa smanjenom emisijom izduvnih gasova koja ispunjava EU6 normu.

DINAMIČNOST VOŽNJE.

Na vrhuncu snage: otkrijte nepobedivu dinamičnost vožnje BMW X5.

DINAMIČNOST VOŽNJE.

Na vrhuncu snage: otkrijte nepobedivu dinamičnost vožnje BMW X5.

8-STEPENA STEPTRONIC TRANSMISIJA.

8-stepena Steptronic transmisija postavlja nove granice u pogledu dinamičnih performansi i efikasnost i predstavlja ključni element BMW EfficientDynamics strategije.
Veoma fino podešena gradacija stepena prenosa omogućava optimalnu isporuku snage – od malih do visokih brzina. Na ovaj način se smanjuje potrošnja goriva, dok u isto vreme imate priliku da uživate u sportskim i dinamičnim performansama.
Naročito pri velikim brzinama, dodatni stepeni prenosa smanjuju obrtaje motora i zajedno sa tim potrošnju goriva i buku motora. Konverter kvačilo takođe igra ulogu – čak i ako prebacite u manuelni režim promene stepena prenosa. U kombinaciji sa brzim promenama obrtaja motora i precizno podešenom transmisijom, ono omogućava veliku udobnost prilikom promene stepena prenosa i u velikoj meri smanjuju buku.

BMW X5 M50d.

BMW X5 M50d u potpunosti iskorišćava znanje BMW M inženjera, sa specijalnim, fino podešenim pogonskim sklopom, suspenzijom i upravljačkim sistemom. Konačan rezultat je automobil koji nudi uzbudljivu kombinaciju čiste dinamičnosti, udobnosti i funkcionalnosti.

 • Motor

  M Performance TwinPower Turbo redni, 6-cilindrični dizel motor kombinuje common rail direktno ubrizgavanje i jedinstveni turbo punjač u tri faze sa varijabilnom geometrijom turbine. Veoma spontano reagovanje, visok obrtni momenat i visoki obrtaji karakterišu ovaj izvanredni motor.
  Ovakve karakteristike motora omogućavaju spontanu dinamičnost, sa 740 Nm obrtnog momenta, 280 kW (381 KS) snage i ubrzanje od 0 do 100 km/h za samo 5.3 sekunde. Impresivne preformanse su postignute sa prosečnom potrošnjom od 6.6 l/100 km i emisijom CO2 gasova od 173 g/km i proizvode odličan odnos dinamičnosti i efikasnost, još jednom naglšavajući inovativnu snagu BMW automobila.

 • Suspenzija

  Adaptivna M suspenzija garantuje da tipična BMW X agilnost dobija sportski kvalitet. Dinamična kontrola oslanjanja i vazdušna suspenzija na zadnjoj osovini su dizajnirani za veoma sportsku vožnju, koristeći precizno kontrolisano upravljanje.
  Dynamic paket aktivnog oslanjanja daje BMW X5 M50d modelu maksimalnu agilnost, preciznosti i dinamičnost. Dinamična kontrola performansi i Dynamic Drive sistem razvijeni specijalno za ovaj model garantuju neutralnije upravljanje i smanjuju naginjanje karoserije u oštrim krivinama.

100% SPORTSKI.

Dodatna oprema kao što je aktivno upravljanje i adaptivna suspenzija pomažu u povećanju sportskih karakteristika i udobnosti vašeg BMW X5. Aktivno upravljanje omogućava precizniju vožnju i veću agilnost. Kada se odlučite za jedan od paketa opreme adaptivne suspenzije, dobijate veću udobnost u vožnji i poboljšanu dinamičnost.

 • Aktivno upravljanje

  Nova dimenzija udobnosti prilikom upravljanja – aktivno upravljanje nudi preciznost, agilnost i udobnost u svakoj situaciji na putu.
  Pri malim brzinama, kao što je gradska vožnja, prilikom parkiranja ili vožnja po zavojitim putevima, aktivno upravljanje povećava ugao upravljanje. Možete savladati oštre krivine sa manjim okretanjem volana i bez skiranja ruku sa volana – to u velikoj meri povećava agilnost vašeg BMW automobila i parkiranje postaje mnogo lakše.
  Kako bi se poboljšalo upravljanje pri visokim brzinama, aktivno upravljanje omogućava direktnije upravljanje pri brzinama od 120 do 140 km/h (u zavisnosti od modela i podešavanja). Na taj način se smanjuje neophodno okretanje volana. Pogodnosti za vas: možete preciznije okretati točkove – što vam pruža veću stabilnosti i udobnost. U kritičnim situacijama, na primer prilikom preticanja ili pti kočenju na neravnim površinama, aktivno upravljanje interveniše, na primer, ublažavanjem udara od neravne površine – brže nego što i najiskusniji vozač može da uradi.
  S obzirom da je aktivni sistem zapravo pomoćni sistem i ne prekida direktnu vezu vozača i točkova, BMW automobil i dalje ostaje pod vašom kontrolom čak iako se sistem pokvari. Ako se greška na sistemu otkrije, aktivni sistem upravljanje je odmah zaključan putem bezbednosnog kola. To znači da uvek imate kontrolu nad situacijom.

 • Paketi adaptivne suspenzije

  Vožnja BMW X5 je veličantstvena kao i njegov izgled – naročito sa opcionalnim paketima adaptivne suspenzije. Bez obzira da li se radi u sportskom ili udobnom paketu, onu garantuju najbolje moguće prianjanje u svim situacijama.

 • Comfort paket opreme

  Maksimalna udobnost u vožnji dok se u isto vreme zadržava tipična BMW dinamičnost u vožnji: Comfort paket adaptivne suspenzije vam omogućava da individualno podesite suspenziju. Vazdušno oslanjanje zadnje osovine garantuje visok nivo udobnosti tokom vožnje ebz obzira na opterećenost automobila.
  Ako želite dinamičnije podešenu suspenziju, sistem za kontrolu iskustva u vožnji vam nudi dodatne opcije kao što su Sport ili Sport+ režimi.

 • Dynamic paket opreme

  Dynamic paket adaptivne suspenzije vam dopušta da dodatno optimizujete dinamični potencijal vašeg automobila. Dinamična kontrola performansi, kao sastavi deo sistema, i Dynamics Drive sistem garantuju veoma sportsku vožnju, koja se prvenstveno reflektuje u veoma neutralnom upravljanju i minimalnom bočnom načinjanju karoserije u krivinama – sve ovo dok u isto vreme zadržava visok nivo udobnosti tokom vožnje.

 • Professional paket opreme

  Najbolje iz oba sveta je dostupno putem Professional paketa aktivne suspenzije, koja kombinuje funkcije Comfort i Dynamic paketa aktivne suspenzije, radi maksimalne udobnosti i izvanredne dinamičnost.

 • Adaptivna M suspenzija

  Povećanja dinamičnost vožnje: Adaptivna M suspenzija izvlači maksimum iz automobila. Sistem uključuje Dinamičnu kontrolu oslanjanja i vazdušno oslanjanje zadnje osovine, sa sistemom dizajniranim za veoma sportsku vožnju. Adaptivna M suspenzija je dostupna samo kao deo M Sport paketa opreme.

BMW xDRIVE.

Inteligentni BMW xDrive pogon na svim točkovima se savršeno prilagođava najizazovnijim stanjima puta, garantujući optimalno prianjanje u svakom trenutku. xDrive i DSC (Dinamična kontrola stabilnost) sistemi garantuju da će BMW automobil ostati stabilan i bezbedan. Kontrolisan putem DSC sistema senzora, xDrive sistem fleksibilno i brzo raspoređuje pogonsku snagu između osovina kako bi se sprečilo podupravljanje i predupravljanje u krivinama, na taj način garantujući izvanrednu stabilnost. Osim toga, sistem garantuje brzo, bezbedno ubrzanje čak i na klizavim i strmim nagibima. U kritičnim situacijama na putu, DSC sistem ne interveniše toliko puno. S toga, BMW xDrive sistem kombinuje sve prednosti pogona na svim točkovima – prianjanje, stabilnost i bezbednost u vožnji – sa klasičnom BMW agilnosti.

AERODINAMIČNOST.

Dizajn čitavog vozila je urađen u skladu sa BMW EfficientDynamics filozofijom. Optimizovan, aerodinamičan prednji brnaik i podvozje poseduju inovativna poboljšanja koja smanjuju otpor vazduha i potrošnju goriva.

 • Vazdušna zavesa i bočni usisnik vazduha

  Prednji branik je upečatljiv element dizajna koji predstavlja otelotvorenje BMW EfficientDynamics filozofije. Integrisana vazdušna zavesa kanališe vazduh kroz dva vertikalna usisnika vazduha i preko lukova prednjih točkova. Ubrzani tok vazduha stvara neku vrstu „zavese“ sa spoljašnje strane točkova. Osim toga, automobil je opremljen bočnim usisnicima vazduha, koji kanališu tok vazduha na prednjim točkovima. Ova inovativne tehnologije smanjuju turbulenciju i otpor vazduha, što rezultira smanjenom potrošnjom goriva.

 • Kontrola ventilacionih otvora

  Sistem automatske kontrole ventilacionih otvora koristi senzor kako bi stalo pratila potrebe motora za hlađenjem i otvara ili zatvara ventilacione otvore hladnjaka. Na ovaj način se optimizuje aerodinamičnost i kraćuje vreme potrebno za postizanje optimalne radne temperature motora i smanjuje potrošnju goriva.

 • Zadnji spojler i Air Blades sistem

  Zadnji spojler na ivici krova i Air Blades sistem spojen na ivicama zajedno formiraju veoma efikasnu, takozvanu „prateći ivicu“. Precizno oblikovan tok vazduha na zadnjem delu automobila smanjuje štetno komešanje vazduha i negativan pritisak koji usporava vozilo na minimum.

ECO PRO REŽIM.

ECO PRO režim pomaže vozačima da smanje potrošnju goriva za 20 procenata, u zavisnosti njihovog stila vožnje – u skladu sa internim BMW studijom o potrošnji goriva. Funkcija „krstarenja“, sistem za predviđanje rute i ECO PRO ruta omogućavaju dodatnu uštedu od pet procenata.
Sa uključenom funkcijom „krstarenja“, motor je ugašen i odvojen od pogonskog sklopa, tako da se automobil kotrlja bez potrošnje goriva.
Na osnovu podataka iz navigacionog sistema, sistem za predviđanje rute prepoznaje krivine, naseljene oblasti, ograničenja brzine i isključenja sa autoputa i na taj način daje vozaču savete kada bi trebao prestati da ubrzava.
ECO PRO ruta pokazuje najefikasniju rutu na osnovu situaciju saobraćaju, stila vožnje i uslova na putu. Putni računar prikazuje procenat goriva koji se može uštedeti ako vozite rutom izabranom putem sistema ECO PRO ruta.