DELO SISTEMATIČNOG NAPREDKA.

BMW X5 xDrive40e iPerformance.

BMW iPerformance

DELO SISTEMATIČNOG NAPREDKA.

BMW X5 xDrive40e iPerformance.

DELO SISTEMATIČNOG NAPREDKA.BMW X5 xDrive40e iPerformance.

Najbolje od dva sveta, kombinovano u izuzetno udobnom hibridu sa pogonom na svim točkovima: BMW X5 xDrive40e. Inovacije se sreću sa luksuzom i varijabilnosti BMW X5 modela. Impresivna dinamičnost vožnje, izvanredna efikasnost i mali uticaj na okolinu – jedinstven koncept koji je savršeno skrijen kvalitetima SAV vozila.

KONCEPT VOZILA.

BMW X5 sa potrošnjom goriva kao mali automobil. Optimalno prianjanje i agilnost zahvaljujući BMW xDrive pogona na svim točkovima i dinamičnim karakteristikama vožnje u svim režimima vožnje. Uz pomoć svoje svestranosti i dinamičnosti, BMW X5 xDrive40e ispunjava sva očekivanja. „eDrive“ natpis na C stubovima predstavlja suptilnu optičku razliku u odnosu na običan BMW X5 model. Ono što ih stvarno razdvaja je režim vožnje na čisto električni pogon. Možete preći približno 30 kilometara bez emisije gasova i potrošnje goriva. Baterija visoke voltaže je bezbedno skladištena ispod prtljažnika, koji, sa zapreminom od 1,720 litara, predstavlja idealno rešenje za velike stvari. Ukratko, pionirski i jedinstveni koncept vozila.

INDIVIDUALNE KARAKTERISTIKE VOŽNJE.

Kao hibridno vozilo, BMW X5 xDrive40e ima različite režime vožnje koji omogućavaju vozaču da u velikoj meri utiče na stvarnu potrošnju energije. To zavisi od izabranog režima vožnje i ličnog ponašanja vozača. Kada je baterija potpuno napunjena, možete preći do 31 kilometar bez korišćenja jedne kapi goriva. U AUTO eDrive režimu, optimalna kombinacija električnog motora i motora sa unutrašnjim sagorevanjem omogućava da fokus bude na efikasnosti.

 • Gradska vožnja

  Prilikom vožnje po gradu, BMW X5 xDrive40e u potpunosi koristi snagu električnog pogonskog sistema. Sa potpuno napunjenom baterijom, krate udaljenosti (do 31 km) se mogu preći bez emisije gasova – kroz grad, bez korišćenja kapi goriva.

 • Svakodnevna vožnja

  Tokom svakodnevne vožnje na posao, veza između oba pogonska sistema ovog hibridnog vozila u potpunosti dolazi do izražaja. U AUTO eDrive režimu, inteligentna kombinacija motora sa unutrašnjim sagorevanjem i električnog motora garantuje mnogo manju potrošnju od svih benzinskih i dizel vozila u ovoj klasi. Ukratko: Uživajte u luksuzu BMW X modela sa dodatnim bonusom neverovatno male potrošnje goriva.

 • Duga vožnja

  Iskusite uživanje u efikasnoj vožnji – na velikim udaljenostima. Ovaj hibrid poseduje izvanredne sposobnosti vožnje na dugim relacijama bez kompromisa u pogleda dometa vozila ili funkcionalnosti.

BMW X5 xDrive40e

DINAMIČNOST VOŽNJE, BEZ EMISIJE GASOVA.

Detalji: Iskusite BMW X5 xDrive40e.

DINAMIČNOST VOŽNJE, BEZ EMISIJE GASOVA.

Detalji: Iskusite BMW X5 xDrive40e.

POGONSKI SKLOP.

Velika snaga BMW TwinPower Turbo 4-cilindričnog benzinskog motora i velika efikasnost eDrive električnog motora predstavljaju pokretačnu snagu BMW X5 xDrive40e. Inteligentni BMW xDrive sistem pogona na svim točkovima garantuje optimalno prianjanje. Kombinacija ovih EfficientDynamics tehnologija je proizvela inovativno vozilo koje ima veoma malu potršnju goriva, ali i izvanrednu dinamičnost vožnje i stabilnost pri svim uslovima vožnje.

INTELIGENTNO UPRAVLJANJE ENERGIJOM.

Inteligentni sistem upravljanja energijom predstvlja suštinu BMW eDrive koncepta. Ovaj sistem koordinira interakcijom svih pogonskih komponenata kako bi se postigla najbolja efikasnost sa izvanrednom dinamikom vožnje.
Inteligentni sistem upravljanja energijom optimizuje faktor snage i efikasnost ovog hibridnog vozila tako što bira odgovarajući pogonski sistem. Na primer, dostupni navigacioni podaci se koriste za identifikaciju sektora rute i situacija tokom vožnje koje najbolje odgovaraju električnom motoru ili za punjenje baterije visokog napona.
U situacijama u kojima motor sa unutrašnjim sagorevanjem ima bolji stepen iskorišćenosti, sistem prebacuje u stepen prenosa sa boljim faktorom iskorišćenosti. To znači da motor sa unutrašnjim sagorevanjem proizvodi dodatnu snagu. Ta snaga se koristi za generisanje elektriciteta za punjenje baterije putem električnog motora/generatora, koja se kasnije može iskoristiti za vožnju na električnu energiju ili za pomoć motoru sa unutrašnjim sagorevanjem. Sistem takođe kontroliše električni motor/generator, tako da se kinetička energija pretvara u električnu energiju tokom krstarenja ili kočenja. U kombinaciji sa ECO PRO režimom, inteligentni sistem za upravljanje energijom prilagođava sve sisteme vozila, uključujući sve pomoćne komponente i funkcije udobnosti, u cilju smanjenja potrošnje i postizanja efikasnosti.
eDrive taster omogućava vozaču da izabere između tri eDrive režima: standardni AUTO eDRIVE režima, potpuno električni MAX eDRIVE režim i SAVE BATTERY režim, koji održava napon baterije konstantnim.

 • AUTO eDRIVE režim

  U AUTO eDRIVE režimu, inteligentni BMW EfficientDynamics sistem određuje najefikasniju kombinaciju električnog motora i motora sa unutrašnjim sagorevanjem – u zavisnosti od brzine vozila i napona baterije. Ovaj režim je podeljen u dve faze: Ako je se napon baterije između 12% i 100%, možete voziti brzinom do 70 km/h – bez emisije gasova i potrošnje goriva. Pri većim brzinama ili u zahtevnijim situacijama, benzinski motor se automatski pali. Ako napon baterije padne ispod 12%, BMW X5 xDrive40e se može voziti u potpunosti na električni pogon sa umerenim ubrzanjima i maksimalnom brzinom od 55 km/h.

 • MAX eDRIVE režim

  Maksimalna zabava u vožnji na električnu energiju: u MAX eDRIVE režimu možete uživati u vožnji na električnu energiju pri brzinama do 120 km/h. Pri većim brzinama ili kada je potencijal za ubrzanjem iscrpljen, motor sa unutrašnjim sagorevanjem se automatski pali.

 • SAVE BATTERY režim

  Kada se napon baterije nizak, SAVE BATTERY režim omogućava punjenje baterije putem motora sa unutrašnjim sagorevanjem ili omogućava održavanje napona baterije. Na ovaj način, vozač može uštedeti kapacitet baterije za naknadnu vožnju na električnu energiju.

 • Predvidjajuća selekcija

  Kada je odredište unešeno u navigacioni sistem, prediktivni sistem upravljanja energijom analizira planiranu rutu koristeći konstantne podatke kao što su ograničenja brzine i saobraćajne informacije u realnom vremenu. Na ovaj način sistem efikasnije koristi pogon na električnu energiju i iznad svega, na rutama gde je taj sistem najefikasniji (na primer, gradska vožnja).

PUNJENJE.

Bez obzira da li se radi o redovnoj utičnici vašeg domaćinstva ili BMW iWallbox utičnici iz sveobuhvatne ponude 360° ELECTRIC proizvoda i usluga – punjenje baterije visoke voltaže ne može biti lakše. Bateriju takođe možete dopuniti i na mnogobrojnim ChargeNow javnim stanicama za punjenje baterije.

 • Punjenje kod kuće

  Vozilo lako možete napuniti kod kuće povezivanjem na redovnu utičnicu od 230 volti i biti spremni za pokret sa punom baterijom za manje od četiri sata. Utičnica za punjenje automobila se nalazi iz poklopca na prednjem levom panelu. Sve što vam je potrebno za punjenje baterije je specijalno dizajnirani kabl, koji se bezbedno može odložiti ispod poda prtljažnika. Specijalna gumena traka štiti utičnicu za punjenje od vremenskih uslova. LED prsten oko utičnice za punjenje prikazuje status punjenja.
  Umesto normalne kućne utičnice, BMW iWallbox se takođe može montirati kao stanica za punjenje. Ona nudi veću snagu punjenja, značajno skraćujući vreme punjenja. Ekran na specijalno dizajniranoj instrument tabli informiše vozača o trenutnom naponu baterije. U zavisnosti od raznih faktora, na primer, napona utičnice, uređaja koji aktivno troše električnu energiju u automobilu tokom procesa punjenja i korišćenja Wallbox stanice za punjenje, potrebno je manje od tri sata da bi se potpuno prazna baterija napunila do kraja. Tokom eksternog punjenja, kabina vozila se može unapred ugrejati ili rashladiti bez uticaja na status punjenja baterije visokog napona.

 • Punjenje u pokretu

  Poredi konvencionalnog punjenja uz pomoć utičnice u vašem domu, vozilo je lako može napuniti na javnim stanicama za punjenje. Na ovaj način, nakon kupovine, vozač može nastaviti sa vožnjim sa „punim rezervoarom“ ali bez emisije gasova. Sve što je potrebno za punjenje je kabl, koji se može bezbednost odložiti ispod poda prtljažnika. LED prsten oko utičnice za punjenje prikazuje status punjenja. Opcionalni navigacioni sistem i My BMW Remote aplikacija za hibridna vozila pružaju vozaču detaljne informacije o loakciji i dostupnim stanicama za punjenje.
  Autentifikacija na stanici za punjenje i mesečni račun za troškove energije se postiže ChargeNow kartice iz BMW usluga mobilnosti ChargeNow. Vreme punjenja varira u zavisnosti od raznih faktora, na primer napona struje i broja aktivnih uređajja koji troše električnu energiju unutar automobila.

POVEZIVANJE.

Uvek povezani sa vašim BMW automobilom: Putem pametnog telefona (iOS i Android), nisu vam na raspolaganju samo BMW Remote usluge kao što je zaključavanje na daljinu, već i funkcije specifične za hibridna vozila. Na taj način uvek imate uvid u potrošnju i efikasnost vašeg BMW X5 xDrive40e. BMW usluge za svaku situaciju, koje se mogu koristiti unutar vozila – i izvan.

 • My BMW Remote aplikacija za hibridna vozila

  My BMW Remote aplikacija za hibridna vozila za iOS i Android operativne sisteme priikazuje detaljne informacije u vezi trenutnog statusa vozila, kao što je njegova lokacija, napon baterije i preostali domet vozila.
  Procedura punjenja se može kontrolisati daljinskim putem nedeljnog tajmera, a temperatura unutar vozila se može podesiti daljinskim putem kako bi vozilo bilo spremno za sledeće putovanje. Odredišta, tačke od interesa i lokacije stanica za punjenje se lako mogu poslati iz aplikacije direktno u vozilo.
  My BMW Remote aplikacija za hibridna vozila takođe meri efikasnost svake vožnje i može pružiti savete o tome kako da vozite vaš automobil efikasnije i povećate njegov domet. Efkasnost svake vožnje se takođe može anonimno podeliti sa ostalim vozačima radi poređenja.

 • Klimatizacija vozila

  Uđite u prijatno rashlađen automobil preko leta i topao automobil sa odmagljenim prozorima preko zime – moguće putem stacionarnog grejanja i rashlađivanja u BMW X5 hibridu. Zahvaljujući električnom kompresoru klima uređaja i električnom grejaču bez rezervoara, automatski klima uređaj funkcioniše potpuno nečujno, čak i kada je motor ugašen. Možete zakazati dva različita vremena polaska.
  Pola sata pre planiranog polaska inteligentni kontrolni sistem implementira grejanje, hlađenje ili ventilaciju na željenu temperaturu. Sistemom se rukuje putem iDrive kontrolera unutar automobila, ili putem pametnog telefona uz pomoć BMW Remote aplikacija.
  Pod uslovom da je baterija dovoljno napunjena, stacionarno hlađenje i grejanje funkcioniše bez obzira da li se vozilo trenutno puni ili ne.

UDOBNOST.

Podrazumeva se da inovativan automobil kao što je BMW X5 xDrive40e nudi najbolju udobnost tokom vožnje. Comfort paket adaptivne suspenzije garantuje potpunu dinamičnost vožnje, stabilnost u svakom trenutku i veoma prijatan osećaj tokom vožnje – čak i na dugim putovanjima i čak kada je vozilo veoma opterećeno. Potpuno varijabilni amortizeri i samo regulišuća suspenzija na zadnjoj osovini garantuje odličnu stabilnost, bez obzira na težinu tereta u automobilu.