DELO SISTEMATIČNOG NAPREDKA.

BMW X5 xDrive40e iPerformance.

BMW iPerformance

DELO SISTEMATIČNOG NAPREDKA.

BMW X5 xDrive40e iPerformance.

DELO SISTEMATIČNOG NAPREDKA.BMW X5 xDrive40e iPerformance.

Najbolje iz oba sveta, kombinovano u izuzetno komforan plug-in hybrid sa pogonom na sva četiri točka: model BMW X5 xDrive40e iPerformance. Inovacija u susretu sa luksuzom i varijabilnošću modela BMW X5. Impresivna dinamičnost vožnje, izuzetna efikasnost i vrhunska ekološka podobnost – jedinstveni koncept savršeno skrojen za kvalitete Sportski Aktivnog Vozila.

 

Slike modela BMW X5 xDrive40e iPerformance prikazuju novi BMW iPerformance dizajn koji bi trebalo da bude dostupan u drugoj polovini 2016.

 

Kontrolni ekrani prikazuju nov dizajn korisničkog interfejsa koji bi trebalo da bude dostupan u okrobru 2016.

KONCEPT VOZILA.

Model BMW X5 sa potrošnjom malog automobila. Optimalna vuča i agilnost zahvaljujući sistemu pogona na sva četiri točka BMW xDrive i dinamičnim voznim karakteristikama u svim režimima vožnje. Svojom svestranošću i dinamičnošću, model BMW X5 xDrive40e iPerformance ispunjava sva očekivanja. Spolja, model iPerformance razlikuje se od modela sa konvencionalnim pogonom po eDrive amblemu na C-stubovima s obe strane, na primer, kao i po i amblemu na prednjim bočnim panelima. Plave letvice prednje rešetke i plava središta točkova takođe su prepoznatljivi znaci inovativne pogoinske tehnologije vozila. Ali ono se zaista izdvaja po svom čisto električnom režimu. Može da pređe približno 30 kilometara lokalno bez emisija i sa nultom potrošnjom goriva. Visokonaponska baterija je smeštena ispod poda prtljažnika, koji je, sa velikodušnom zapreminom od 1.720 litara, idealan za prevoz glomaznih predmeta. Ukratko, pionirski koncept vozila bez premca.

INDIVIDUALNE KARAKTERISTIKE VOŽNJE.

Kao hibridno vozilo, BMW X5 xDrive40e iPerformance ima različite režime vožnje koji omogućavaju vozaču da u velikoj meri utiče na stvarnu potrošnju energije. To zavisi od izabranog režima vožnje i ličnog ponašanja vozača. Kada je baterija potpuno napunjena, možete preći do 31 kilometar bez korišćenja jedne kapi goriva. U AUTO eDrive režimu, optimalna kombinacija električnog motora i motora sa unutrašnjim sagorevanjem omogućava da fokus bude na efikasnosti.

 • Gradska vožnja

  Za vreme vožnje u gradu, model BMW X5 xDrive40e iPerformance u potpunosti koristi snagu električnog pogonskog sistema. Sa sasvim punom baterijom, kratke udaljenosti (do 31 km) mogu se prevaliti bez lokalnih emisija – kroz grad, bez potrošnje makar jedne kapi benzina.

 • Svakodnevna vožnja

  Tokom svakodnevne vožnje na posao, veza između oba pogonska sistema ovog hibridnog vozila u potpunosti dolazi do izražaja. U AUTO eDrive režimu, inteligentna kombinacija motora sa unutrašnjim sagorevanjem i električnog motora garantuje mnogo manju potrošnju od svih benzinskih i dizel vozila u ovoj klasi. Ukratko: Uživajte u luksuzu BMW X modela sa dodatnim bonusom neverovatno male potrošnje goriva.

 • Duga vožnja

  Iskusite uživanje u efikasnoj vožnji – na velikim udaljenostima. Ovaj hibrid poseduje izvanredne sposobnosti vožnje na dugim relacijama bez kompromisa u pogleda dometa vozila ili funkcionalnosti.

BMW X5 xDrive40e

DINAMIČNOST VOŽNJE, BEZ EMISIJE GASOVA.

Multimedijalni prikaz: Doživite BMW X5 xDrive40e iPerformance.

DINAMIČNOST VOŽNJE, BEZ EMISIJE GASOVA.

Multimedijalni prikaz: Doživite BMW X5 xDrive40e iPerformance.

POGONSKI SKLOP.

Snažni BMW TwinPower Turbo 4-cilindarski benzinski motor i visokoefikasni eDrive elektromotor pogonske su snage modela BMW X5 xDrive40e iPerformance. Inteligentni BMW xDrive sistem pogona na sva četiri točka garantuje optimalnu vuču. Kombinacija ovih EfficientDynamics tehnologija proizvela je inovativno vozilo koje ne nudi samo malu potrošnju goriva, već i sjajnu voznu dinamičnost i stabilnost u svim uslovima vožnje.

INTELIGENTNO UPRAVLJANJE ENERGIJOM.

Inteligentno upravljanje energijom jedan je od glavnih stubova koncepta BMW iPerformance. Ovaj sistem koordinira interakciju svih komponenti pogona kako bi kombinovao najbolju moguću efilasnost sa sjajnom dinamičnošću vožnje.

 

Inteligentno upravljanje energijom optimalizuje faktor energetske efikasnosti pogona hibrida tako što prediktivno bira odgovarajući pogon. Na primer, dostupni navigacioni podaci koriste se za prepoznavanje unapred odseka trase i voznih situacija koje najbolje odgovaraju elektromotoru, ili punjenju visokonaponske baterije.

 

U situacijama u kojima bi motor s unutrašnjim sagorevanjem imao nizak faktor energetske efikasnosti, sistem prelazi na viši raspon opterećenja sa boljim faktorom energetske efikasnosti. To znači da motor s unutrašnjim sagorevanjem proizvodi dodatnu energiju. Ta energija se koristi za nastanak elektriciteta za bateriju preko elektromotora/generatora, kako bi on kasnije mogao da se koristi za električnu vožnju ili efikasnu podršku motoru s unutrašnjim sagorevanjem. Tako se takođe kontroliše elektromotor/generator pa se kinetička energija transformiše u električnu za vreme kretanja po inerciji ili kočenja. U kombinaciji sa režimom ECO PRO, inteligentno upravljanje energijom podešava sve sisteme vozila, uključujući sve pomoćne komponente i funkcije komfora, tako da budu svesni potrošnje goriva i veoma efikasni.

 

Dugme eDrive dopušta vozaču da bira između tri eDrive režima: standardnog režima AUTO eDRIVE, čisto električnog režima MAX eDRIVE i režima SAVE BATTERY, koji održava napunjenost baterije na stalnom nivou.

 • AUTO eDRIVE režim

  U režimu AUTO eDRIVE, inteligentni sistem BMW EfficientDynamics određuje najefikasniju kombinaciju elektromotora i motora s unutrašnjim sagorevanjem – zavisno od brzine vožnje i statusa punjenja baterije. Ovaj režim je podeljen u dve faze: Ako je status punjenja baterije između 12% i 100%, možete voziti brzinom do 70 km/h – bez lokalnih emisija i bez korišćenja goriva. Pri većim brzinama ili sa zahtevnijim potrebama, benzinski motor se automatski uključuje. Ako status punjenja baterije spadne ispod 12%, BMW X5 xDrive40e iPerformance može da se vozi u čisto električnom režimu i sa umerenim ubrzanjem brzinama do 55 km/h.

 • MAX eDRIVE režim

  Maksimalna zabava u vožnji na električnu energiju: u MAX eDRIVE režimu možete uživati u vožnji na električnu energiju pri brzinama do 120 km/h. Pri većim brzinama ili kada je potencijal za ubrzanjem iscrpljen, motor sa unutrašnjim sagorevanjem se automatski pali.

 • SAVE BATTERY režim

  Kada se napon baterije nizak, SAVE BATTERY režim omogućava punjenje baterije putem motora sa unutrašnjim sagorevanjem ili omogućava održavanje napona baterije. Na ovaj način, vozač može uštedeti kapacitet baterije za naknadnu vožnju na električnu energiju.

 • Predvidjajuća selekcija

  Kada je odredište unešeno u navigacioni sistem, prediktivni sistem upravljanja energijom analizira planiranu rutu koristeći konstantne podatke kao što su ograničenja brzine i saobraćajne informacije u realnom vremenu. Na ovaj način sistem efikasnije koristi pogon na električnu energiju i iznad svega, na rutama gde je taj sistem najefikasniji (na primer, gradska vožnja).

PUNJENJE.

Bez obzira da li se radi o redovnoj utičnici vašeg domaćinstva ili BMW iWallbox utičnici iz sveobuhvatne ponude 360° ELECTRIC proizvoda i usluga – punjenje baterije visoke voltaže ne može biti lakše. Bateriju takođe možete dopuniti i na mnogobrojnim ChargeNow javnim stanicama za punjenje baterije.

 • Punjenje kod kuće

  Vozilo se može lako puniti kod kuće iz obične kućne utičnice od 230 volti i biće puno za manje od 4 sata. Ulaz za punjenje na automobilu nalazi se iza klapne na prednjem levom panelu. Za punjenje je potreban samo priloženi kabl, koji se bezbedno i kompaktno može skladištiti ispod poda prtljažnika. Specijalna zaptivka štiti ulaz za punjenje i priključak od uticaja elemenata. Zidni punjač, stanica za punjenje postavljena na zid posebno razvijena za elektromobilnost, može se koristiti umesto obične utičnice za struju. Ova jedinica nudi povećanu snagu punjenja i znatno ubrzava postupak. Ekran sa instrumentima obaveštava vozača o trenutnom nivou punjenja visokonaponske baterije.

  Zavisno od različitih faktora, na primer snage punjenja na izvoru energije, uređaja koji aktivno troše elektricitet u automobilu tokom procesa punjenja i upotrebe zidnog punjača, potrebno je između 3–4 sata da se prazna visokonaponska baterija potpuno iznova napuni. Za vreme spoljnog punjenja, kabina se može prethodno zagrevati ili rashlađivati bez uticaja na status punjenja visokonaponske baterije. Pošto veliki udeo u vožnji ima čista upotreba elektriciteta, troškovi putovanja mogu biti znatno umanjeni.

 • Punjenje u pokretu

  Poredi konvencionalnog punjenja uz pomoć utičnice u vašem domu, vozilo je lako može napuniti na javnim stanicama za punjenje. Na ovaj način, nakon kupovine, vozač može nastaviti sa vožnjim sa „punim rezervoarom“ ali bez emisije gasova. Sve što je potrebno za punjenje je kabl, koji se može bezbednost odložiti ispod poda prtljažnika. LED prsten oko utičnice za punjenje prikazuje status punjenja. Opcionalni navigacioni sistem i My BMW Remote aplikacija za hibridna vozila pružaju vozaču detaljne informacije o loakciji i dostupnim stanicama za punjenje.
  Autentifikacija na stanici za punjenje i mesečni račun za troškove energije se postiže ChargeNow kartice iz BMW usluga mobilnosti ChargeNow. Vreme punjenja varira u zavisnosti od raznih faktora, na primer napona struje i broja aktivnih uređajja koji troše električnu energiju unutar automobila.

POVEZIVANJE.

Uvek povezani sa svojim BMW vozilom: Preko pametnog telefona (iOS ili Androida), nisu dostupne samo daljinske usluge poput daljinskog zaključavanja, već isto tako i funkcije specifične za hibride. Ovo obezbeđuje da uvek imate pregled potrošnje i vrednosti edikasnosti vašeg modela BMW X5 xDrive40e iPerformance. BMW usluge za svaku situaciju, koje se sada mogu koristiti unutar vozila – i izvan njega.

 • My BMW Remote aplikacija za hibridna vozila

  My BMW Remote aplikacija za hibridna vozila za iOS i Android operativne sisteme priikazuje detaljne informacije u vezi trenutnog statusa vozila, kao što je njegova lokacija, napon baterije i preostali domet vozila.
  Procedura punjenja se može kontrolisati daljinskim putem nedeljnog tajmera, a temperatura unutar vozila se može podesiti daljinskim putem kako bi vozilo bilo spremno za sledeće putovanje. Odredišta, tačke od interesa i lokacije stanica za punjenje se lako mogu poslati iz aplikacije direktno u vozilo.
  My BMW Remote aplikacija za hibridna vozila takođe meri efikasnost svake vožnje i može pružiti savete o tome kako da vozite vaš automobil efikasnije i povećate njegov domet. Efkasnost svake vožnje se takođe može anonimno podeliti sa ostalim vozačima radi poređenja.

 • Klimatizacija vozila

  Uđite u prijatno rashlađen automobil preko leta i topao automobil sa odmagljenim prozorima preko zime – moguće putem stacionarnog grejanja i rashlađivanja u BMW X5 hibridu. Zahvaljujući električnom kompresoru klima uređaja i električnom grejaču bez rezervoara, automatski klima uređaj funkcioniše potpuno nečujno, čak i kada je motor ugašen. Možete zakazati dva različita vremena polaska.
  Pola sata pre planiranog polaska inteligentni kontrolni sistem implementira grejanje, hlađenje ili ventilaciju na željenu temperaturu. Sistemom se rukuje putem iDrive kontrolera unutar automobila, ili putem pametnog telefona uz pomoć BMW Remote aplikacija.
  Pod uslovom da je baterija dovoljno napunjena, stacionarno hlađenje i grejanje funkcioniše bez obzira da li se vozilo trenutno puni ili ne.

UDOBNOST.

Gotovo se podrazumeva da inovativni automobil poput modela BMW X5 xDrive40e iPerformance nudi potpuni komfor. Standardni Komforni paket sa podesivim vešanjem obezbeđuje potpunu dinamičnost vožnje, stabilnost u svakom trenutku i prijatan osećaj vožnje – čak i na dugim putovanjima i čak i kada vozilo prevozi veliki teret. U potpunosti varijabilni amortizeri i samopodesivo vešanje na zadnjoj osovini garantuju odličnu stabilnost, bez obzira na težinu opterećenja u vozilu.