PORODICA M PERFORMANCE. INTENZIVNIJE ZADOVOLJSTVO U VOŽNJI.

Rafinirani dizajn, izvanredna pogonska jedinica, fascinantna dinamičnost vožnje.

BMW MPerformance

Kao ekskluzivna ponuda BMW M GmbH, automobili M Performance kombinuju najbolje iz odgovarajućih BMW serija sa dinamičnim genima modela BMW M, te tako stvaraju sopstvenu klasu. Beskompromisne kombinacije sportskog karaktera, svakodnevna upotrebljivost i komfor usavršeni su u svakom automobilu M Performance: od kompaktnog BMW M140i i svestranih modela X do jedinstvenog BMW M760Li xDrive, oni se ističu zahvaljujući svojim nezavisnim tumačenjima intenzivnijeg zadovoljstva u vožnji.

Pročitajte više
PORODICA M PERFORMANCE. INTENZIVNIJE ZADOVOLJSTVO U VOŽNJI.Rafinirani dizajn, izvanredna pogonska jedinica, fascinantna dinamičnost vožnje.

Vrednosti za model BMW M140i 5-vrata
Kombinovana potrošnja goriva: 7,8 do 7,1 l/100 km
Kombinovane emisije CO2: 179 do 163 g/km


Vrednosti za BMW M140i 3-vrata
Kombinovana potrošnja goriva: 7,8 do 7,1 l/100 km
Kombinovane emisije CO2: 179 do 163 g/km
 

Pročitajte više

KLASA ZA SEBE.

M Performance je savršena sinteza čistih atletskih svojstava, apsolutno vrhunskih performansi i jedinstvenog komfora. Rezultat je beskompromisan sportski doživljaj vožnje automobila M Performance, nadahnut modelom BMW M i pun adrenalina. Doživite fascinantan osećaj vozila M Performance na filmu. Kada vas jednom obuzme, nećete više moći da mu umaknete.

Pročitajte više

Vrednosti za BMW M240i Coupé
Kombinovana potrošnja goriva: 7,8 do 7,1 l/100 km
Kombinovane emisije CO2: 179 do 163 g/km

Vrednosti za BMW M760Li xDrive
Kombinovana potrošnja goriva: 12,8 l/100 km
Kombinovane emisije CO2: 294 g/km

Vrednosti za BMW X4 M40i
Kombinovana potrošnja goriva: 8,6** l/100 km
Kombinovane emisije CO2: 199** g/km

** Najniže vrednosti postižu se opcionalnom opremom SA 2AM 17" aluminijumskim točkovima u stilu Streamline 306.

Pročitajte više

DIZAJN AUTOMOBILA M PERFORMANCE.

Automobili M Performance na samom startu imaju paket M Sport kao standardni element. Pored M Sport vešanja, on sadrži i paket M aerodinamike. Paket obuhvata i uvećane otvore za ulazak vazduha u prednjem panelu radi hlađenja motora i difuzorski umetak kontrastne boje. Opet, automobili M Performance nude još više toga. Spolja i iznutra, oni imaju ekskluzivne opcije kojima se jasno razlikuju od svojih odgovarajućih serija modela. Optički i tehnički oni ovladavaju svojom ulogom vozila pogodnih za svakodnevnu upotrebu sa savršenom garancijom za adrenalin, te tako premošćavaju jaz između vrhunskih modela serije i automobila visokih performansi iz BMW M GmbH.

STILSKI I SPORTSKI. EKSKLUZIVNI DETALJI.

Akcenti u dizajnu prednjeg dela.

Prepoznatljivi detalji dizajna M Performance automobila obuhvataju dodatnu primenu karakteristične boje na prednjem panelu.
Pročitajte više

Prednja ,,bubreg’’ maska u boji.

Posebni elementi prednje,,bubreg’’ maske u boji su veoma upečatljivi. BMW M760Li xDrive koristi specijalnu boju kako bi naglasio prednju,,bubreg’’ masku. BMW M550i xDrive uključuje prednju ,,bubreg’’ masku sa elegantim ramom, dok BMW X4 M40i naglašava lajsne prednje ,,bubreg’’ maske.
Pročitajte više

Ekskluzivni točkovi od lake legure.

Odabrani automobili M Performance upotpunjuju ekskluzivni stil točkova karakterističnom bojom. Sa svojim impresivnim dimenzijama, specijalno razvijani točkovi M Performance najveći su u svakom od njihovih odgovarajućih opsega.
Pročitajte više

M logo na bočnom zidu.

M logo u boji Dark Chrome ili Cerium Grey, zavisno od modela, elegantan je način da se naglasi to da je vozilo jedan od automobila M Performance.
Pročitajte više

Kape spoljnih ogledala u karakterističnoj boji.

Zakrivljene kape ogledala imaju završnu obradu u boji Ferric Grey ili Cerium Grey, zavisno od modela. Njihov aerodinamični dizajn jedva da nudi bilo kakav otpor strujanju vazduha.
Pročitajte više

Završni elementi izduvnih cevi s obe strane.

Automobili M Performance momentalno su prepoznatljivi zahvaljujući završnim elementima izduvnih cevi s obe strane, koji su dizajnirani posebno za svaki pojedini model. Rezultat je zadnji deo moćnog izgleda.
Pročitajte više

Oznaka modela pozadi.

Specifična oznaka modela u karakterističnoj boji sa integrisanim “M” pozadi naglašava blisku vezu između automobila M Performance i modela BMW M.
Pročitajte više

Završni elementi na pragovima vrata sa oznakom modela.

U M Performance automobilima, vozača i suvozača dočekuju završni elementi pragov vrata koji nose oznaku modela. U modelu BMW M760Li xDrive, ovaj pozdrav se dobija na posebno elegantan način: ekskluzivno „V12“ zamenjuje oznaku modela.

Pročitajte više

Oznake modela u kabini.

Instrument tabla sa oznakom modela služi kao predjelo za vozačku zabavu koja čeka. U modelu BMW M760Li xDrive koji je prikazan, ekskluzivni prikaz brzinomera proteže se do 330 km/h i dopunjuje ovaj element M Performance.
Pročitajte više

Vrednosti za BMW M550i xDrive Sedan
Kombinovana potrošnja goriva: 9,1 do 8,9 l/100 km
Kombinovane emisije CO2: 209 do 204 g/km
 

Vrednosti za BMW X5 M50d
Kombinovana potrošnja goriva: 6,6 l/100 km
Kombinovane emisije CO2: 173 g/km


Vrednosti za BMW X6 M50d
Kombinovana potrošnja goriva: 6,6 l/100 km
Kombinovane emisije CO2: 174 g/km

Pročitajte više

MOTORI AUTOMOBILA M PERFORMANCE.

M Performance automobili su opremljeni moćnim motorima, koji su među najefikasnijim u svakoj seriji modela. Svaki od njih naglašava jedinstveni kvalitet pojedinog modela. Jedinstveni redni šestocilindarski motor koristi se u serijama BMW 1 i 2. Osam cilindara i impresivno ubrzanje od 0 do 100 km/h za 4,0 sekundi čine BMW M550i xDrive zaista izuzetnim atletom. Kao da to nije dovoljno: sa 4 turbopunjača prvi put od početka proizvodnje, BMW M550d xDrive sa M Performance TwinPower Turbo rednim 6-cilindarskim dizel motorom nmudi ekstremno sportsko ubrzanje. Bezgraničnu dinamičnost vožnje garantuje i BMW X3 M40i, sa svojim M Performance TwinPower Turbo rednim 6-cilindarskim benzinskim motorom poslednje generacije koji daje 265 kW (360 ks) sa maksimalnim obrtnim momentom od 500 Nm. Aluminijumski motor u modelu BMW X4 M40i opremljen je radilicom od kovanog čelika i komponentama motora visokih performansi iz aktuelnih modela BMW M3 i M4. Jedini V12 benzinski motor sa 610 ks rezervisan je – za BMW M760Li xDrive. Impresivne pogonske jedinice sa karakteristikama vožnje dodatno intenziviranim zahvasljujući emotivnom zvuku od kojeg se ježite.

Vrednosti za BMW X3 M40i
Kombinovana potrošnja goriva: 8,4 do 8,3 l/100 km
Kombinovane emisije CO2: 193 do 188 g/km

Vrednosti za BMW M550d xDrive Sedan
Kombinovana potrošnja goriva: 6,1 do 5,9 l/100 km
Kombinovane emisije CO2: 159 do 154 g/km

* Ove vrednosti su samo preliminarne i još nisu potvrđene.

Pročitajte više

DINAMIČNOST VOŽNJE AUTOMOBILA M PERFORMANCE.

Jedinstvena dinamičnost vožnje i velika svakodnevna upotrebljivost – automobili M Performance kombinuju ono što zvuči protivrečno, tako da dovode do beskompromisnog doživljaja vožnje. Iscrpni know-how i inovativna snaga BMW M GmbH teku direktno u razvoj kako bi za rezultat imali impresivnu preciznost vožnje. Da bi se podudarile sa karakterom odgovarajućeg vozila, karakteristike dinamičnosti vožnje automobila M Performance Automobiles projektovane su nepokolebljivo sa sportskim svojstvima na umu. Rezultat se može meriti u broju osmeha po svakoj savladanoj krivini.

  • Više vuče: BMW xDrive
  • Sportsko fino podešavanje: šasija
  • Za precizno manevrisanje: upravljanje
  • Čiste performanse: gume i kočnice

DELOVI BMW M PERFORMANCE.

Iako su stručnjaci u BMW M GmbH primenili sasvim integrisani koncept dizajna usmeren na posebno dinamična vozila, u automobilima M Performance, delovi BMW M Performance dostupni su zasebno za veliki broj BMW i BMW M modela u kategorijama aerodinamike, pogonskog sklopa, kabine i šasije. Od naročito impresivnog zvuka do energetskog kompleta koji povećava performanse, sa svakim zasebnim aksesoarom jasno naglašavate stav o zadovoljstvu u sportskoj vožnji.

Potrošnja goriva i emisije CO2.

  • Više informacija o zvaničnoj potrošnji goriva i zvaničnim specifičnim emisijama CO2 za nove putničke automobile možete naći u „Smernicama za potrošnju goriva i emisije CO2 za nove putničke automobile“ koje su besplatno dostupne na svim prodajnim mestima, kao i od DAT Deutsche Automobil Treuhand GmbH, Hellmuth-Hirth-Str. 1, 73760 Ostfildern, Germany.