BMW eDrive.

VIŠE ENERGIJE. MANJE GORIVA.

BMW eDrive.

BMW iPerformance

Koncept električnog pogona BMW eDrive nudi maksimum zadovoljstva u vožnji – i to gotovo bešumno i bez emisija. Tri komponente formiraju jezgro pogona BMW eDrive: elektromotor, litijum-jonska baterija visokih performansi i inteligentno upravljanje energijom.

VIŠE ENERGIJE. MANJE GORIVA.BMW eDrive.

Koncept električnog pogona BMW eDrive nudi maksimum zadovoljstva u vožnji – i to gotovo bešumno i bez emisija. Tri komponente formiraju jezgro pogona BMW eDrive: elektromotor, litijum-jonska baterija visokih performansi i inteligentno upravljanje energijom.

Pročitajte više

PROGRESIVNA MOBILNOST ZAHVALJUJUĆI BMW eDRIVE.

Koncept pogona BMW eDrive može se pohvaliti impresivnom dinamikom. Sa svojom kombinacijom elektromotora, litijum-jonske baterije visokih performansi i inteligentnog upravljanja energijom, omogućava agilno iskustvo vožnje i neverovatno ubrzanje. A kada radi na isključivo električni pogon uopšte nema emisija.

 • Elektromotor

  Elektromotor je inovativni razvoj BMW Grupe i sastavni činilac svih BMW modela na električni pogon. Sa potpuno napunjenom baterijom, on daje modelu BMW Serije 7 iPerformance, na primer, maksimalni domet od 48 kilometara u čisto električnom režimu vožnje. To znači da će biti moguće pokrivati većinu svakodnevnih udaljenosti bez lokalnih emisija. Zavisno od potreba, elektromotor se može koristiti i za postizanje naročito moćnih kratkih naleta ubrzanja – kao prilikom preticanja.

 • Litijum-jonska baterija visokih performansi

  Sva vozila koja koriste BMW eDrive tehnologiju snabdevaju se energijom iz naprednog uređaja za skladištenje električne energije. Litijum-jonske baterije visokih performansi su kombinovane sa sistemom za hlađenje koji stalno drži bateriju na optimalnoj radnoj temperaturi, čime se povećavaju performanse i radni vek. Punjenje je moguće gde god je dostupna električna energija. Može da posluži i obična utičnica od 230 volti.

 • Inteligentno upravljanje energijom

  Najbolja moguća efikasnost i performanse koje su uvek dostupne - osnovni zadatak inteligentnog upravljanja energijom je da garantuje i jedno i drugo. Dodatno kontroliše ostale funkcije iz BMW EfficientDynamics koje su specijalno usklađene sa pogonskim sklopovima sa sinhronim elektromotorom.

  Inteligentno upravljanje energijom optimizuje efektivnost električnog pogonskog sklopa i baterije visokih performansi pomoću prediktivne operativne strategije. Navigacioni podaci se koriste da unapred izračunaju optimalno vreme za početak vožnje na električni pogon ili punjenje baterije, u zavisnosti od najpogodnije rute i situacije u vožnji. Time se štedi do deset odsto energije - što omogućava vozaču da pređe veću distancu koristeći isključivo električni pogon.

  Regeneracija kočione enerigije osigurava da se kinetička energija oslobođena prilikom kočenja ili usporavanja čuva u litijum-jonskoj bateriji, gde je na raspolaganju u svakom trenutku kako bi povećala ukupne performanse.

  Sa ECO PRO režimom, dovoljno je da pritisnete dugme kako bi svi sistemi vozila bili podešeni za efikasan rad i inteligentno korišćenje energetskih rezervi. Da bi ovo bilo postignuto, inteligentno upravljanje energijom smanjuje funkcije udobnosti u skladu sa potrebama vozača. Pored toga, vozač dobija savete za efikasniju vožnju preko kontrolnog displeja, kako bi se povećao maksimalni domet.

SVI MODELI SA BMW eDRIVE TEHNOLOGIJOM

BMWi MODELI

BMW i8

BMW i8.

BMW i8 je spreman da donese revoluciju svojoj klasi vozila. Kao prvi automobil sa vrednostima potrošnje i emisija kompaktnog vozila.
Kombinovana potrošnja goriva u l/100 km: 2,1
Kombinovane emisije CO2 u g/km: 49
Kombinovana potrošnja električne energije u kWh/100 km: 11,9
Pročitajte više
BMW i3

BMW i3.

Model BMW i3 redefiniše održivu mobilnost: sa svojim potpuno električnim pogonom, ne samo što nadahnjuje nedostatkom emisija, već i posebno agilnim i prijatnim doživljajem vožnje.
Kombinovane emisije CO2 u g/km: 0
Kombinovana potrošnja elektriciteta u kWh/100 km: 12,9
Pročitajte više

BMW iPERFORMANCE MODELI

BMW 225xe iPerformance Active Tourer.

Kombinacija pogona BMW eDrive i BMW TwinPower Turbo trocilindarskog benzinskog motora proizvodi 165 kW (224 ks) snage sa kombinovanim emisijama CO2 u rasponu od 49 do 46 g/km i potrošnjom goriva od 2,1 do 2,0 l/100 km.
Pročitajte više

BMW 330e iPerformance Sedan.

Moćni 135 kW (184 ks) BMW TwinPower četvorocilindarski benzinski motor radi zajedno sa jakim elektromotorom koji daje 65 kW (88 ks). Kombinovane emisije CO2 kreću se između 49 i 44 g/km, dok je potrošnja goriva u rasponu između 2,1 i 1,9 l/100 km.
Pročitajte više

BMW 530e iPerformance Sedan

Osnovne komponente pogona obuhvataju 135 kW (184 ks) 4-cilindarski benzinski motor sa BMW TwinPower Turbo tehnologijom, 70 kW (95 ks) elektromotor i visokonaponsku litijum-jonsku bateriju kapaciteta 9,2 kWh. U čisto električnoj vožnji, vozilo ima domet od oko 45 km i električnu najveću brzinu od 140 km/h.

* Ove vrednosti su provizorne i još nisu potvrđene.
Pročitajte više

Modeli BMW Serije 7 iPerformance.

Modele BMW iPerformance 740e, 740Le i 740Le xDrive pokreće moćni 240 ks BMW TwinPower Turbo četvorocilindarski benzinski motor u kombinaciji sa veoma efikasnim eDrive elektromotorom.
Pročitajte više

BMW X5 xDrive40e iPerformance.

BMW X5 xDrive40e iPerformance izgleda ambiciozno i pionirski u svakom pogledu. Uprkos snazi od 180 kW (245 ks), kombinovane emisije CO2 iznose samo od 78 do 77 g/km. Potrošnja goriva je samo 3,4 do 3,3 l/100 km.
Pročitajte više

PUNJENJE.

Od jednostavnog punjenja kod kuće ili u mreži javnih punjača, koncept BMW punjenja, sve više stvara dobar doživljaj i apsolutno zadovoljstvo u vožnji.

 • Punjenje kod kuće

  Električna vozila imaju mnoge prednosti u odnosu na konvencionalne modele - jedna od njih je "pun rezervoar" svakog jutra. To je zato što se mogu lako i jednostavno napuniti kod kuće sa pratećim standardnim kablom za punjenje. Proces je još brži i lakši sa BMW i “Wallbox”: Ova stanica za punjenje koja se instalira na zidu povećava izlaznu snagu punjenja, čime se smanjuje vreme punjenja, i idealno se slaže sa dizajnom BMW vozila.

Potrošnja goriva i emisija CO2.

Podaci o potrošnji goriva i emisiji CO2 zavise od dimenzija izabranih felni i pneumatika.

Brojevi se odnose na osnovni model sa prenosom koji je deo osnovne opreme.
Dodatne informacije o zvaničnoj potrošnji goriva i emisiji CO2 za nove automobile možete potražiti u smernicama za potrošnju goriva i emisiju CO2 za nove automobile, koje su dostupne besplatno na svim prodajnim mestima i kod DAT Deutsche Automobil Treuhand GmbH, Hellmuth-Hirth-Str. 1, 73760 Ostfildern, Nemačka.

Pročitajte više

Potrošnja goriva i emisije CO2.

 • Vrednosti za model BMW 225xe iPerformance Active Tourer:
  Potrošnja goriva u l/100 km (kombinovano): 2,1 do 2,0
  Emisije CO2 u g/km (kombinovano): 49 do 46
  Potrošnja elektriciteta u kWh/100 km (kombinovano): 11,9 do 11,0

  Vrednosti za model BMW 330e iPerformance Sedan:
  Potrošnja goriva u l/100 km (kombinovano): 2,1 do 1,9
  Emisije CO2 u g/km (kombinovano): 49 do 44
  Potrošnja elektriciteta u kWh/100 km (kombinovano): 11,9 do 11,0

  Vrednosti za model BMW 530e iPerformance Sedan:
  Potrošnja goriva u l/100 km (kombinovano): 2,0*
  Emisije CO2 u g/km (kombinovano): 46*

  * Ove vrednosti su provizorne i još nisu potvrđene.

  Vrednosti za model BMW 740e iPerformance:
  Potrošnja goriva u l/100 km (kombinovano): 2,2 do 2,0
  Emisije CO2 u g/km (kombinovano): 50 do 45
  Potrošnja elektriciteta u kWh/100 km (kombinovano): 13,1 do 12,5

  Vrednosti za model BMW 740Le iPerformance:
  Potrošnja goriva u l/100 km (kombinovano): 2,2 do 2,0
  Emisije CO2 u g/km (kombinovano): 51 do 45
  Potrošnja elektriciteta u kWh/100 km (kombinovano): 13,3 do 12,6

  Vrednosti za model BMW 740Le xDrive iPerformance:
  Potrošnja goriva u l/100 km (kombinovano): 2,5 do 2,1
  Emisije CO2 u g/km (kombinovano): 56 do 49
  Potrošnja elektriciteta u kWh/100 km (kombinovano): 13,9 do 13,2

  Vrednosti za model BMW X5 xDrive40e iPerformance:
  Potrošnja goriva u l/100 km (kombinovano): 3,4 do 3,3
  Emisije CO2 u g/km (kombinovano): 78 do 77
  Potrošnja elektriciteta u kWh/100 km (kombinovano): 15,4 do 15,3

  Vrednosti potrošnje goriva i emisija CO2 zavise od odabrane veličine točkova i guma.

  Vrednosti se odnose na osnovni model sa transmisijom kao u okviru osnovne opreme.

  Više informacija o zvaničnoj potrošnji goriva i zvaničnim specifičnim emisijama CO2 za nove automobile možete naći u smernicama za potrošnju goriva i emisije CO2 za nove automobile koje su dostupne besplatno na svim prodajnim mestima i od DAT Deutsche Automobil Treuhand GmbH, Hellmuth-Hirth-Str. 1, 73760 Ostfildern, Germany.