BMW eDrive.

INTELIGENTAN. DINAMIČAN. ELEKTRIČAN.

BMW eDrive.

BMW iPerformance

INTELIGENTAN. DINAMIČAN. ELEKTRIČAN.

BMW eDrive.

Koncept električnog pogona BMW eDrive omogućava maksimalno uživanje u vožnji - i to čini gotovo bešumno i bez emisija. Tri komponente čine jezgro BMW eDrive tehnologije: elektromotor, litijum-jonska baterija visokih performansi i inteligentno upravljanje energijom.

INTELIGENTAN. DINAMIČAN. ELEKTRIČAN.BMW eDrive.

Koncept električnog pogona BMW eDrive omogućava maksimalno uživanje u vožnji - i to čini gotovo bešumno i bez emisija. Tri komponente čine jezgro BMW eDrive tehnologije: elektromotor, litijum-jonska baterija visokih performansi i inteligentno upravljanje energijom.

PROGRESIVNA MOBILNOST ZAHVALJUJUĆI BMW eDRIVE.

Koncept pogona BMW eDrive može se pohvaliti impresivnom dinamikom. Sa svojom kombinacijom elektromotora, litijum-jonske baterije visokih performansi i inteligentnog upravljanja energijom, omogućava agilno iskustvo vožnje i neverovatno ubrzanje. A kada radi na isključivo električni pogon uopšte nema emisija.

 • Elektromotor

  Elektromotor je inovativno dostignuće BMW grupe i predstavlja sastavni deo svih BMW modela na električni pogon. Sa potpuno napunjenom baterijom, omogućava BMW-u X5 sa eDrive-om maksimalni domet od oko 30 kilometara vožnje u isključivo električnom režimu. To znači da je moguće preći većinu svakodnevnih distanci bez emisija. U zavisnosti od potreba, elektromotor se može koristi za postizanje kratkih naleta ubrzanja – na primer prilikom preticanja.

 • Litijum-jonska baterija visokih performansi

  Sva vozila koja koriste BMW eDrive tehnologiju snabdevaju se energijom iz naprednog uređaja za skladištenje električne energije. Litijum-jonske baterije visokih performansi su kombinovane sa sistemom za hlađenje koji stalno drži bateriju na optimalnoj radnoj temperaturi, čime se povećavaju performanse i radni vek. Punjenje je moguće gde god je dostupna električna energija. Može da posluži i obična utičnica od 230 volti.

 • Inteligentno upravljanje energijom

  Najbolja moguća efikasnost i performanse koje su uvek dostupne - osnovni zadatak inteligentnog upravljanja energijom je da garantuje i jedno i drugo. Dodatno kontroliše ostale funkcije iz BMW EfficientDynamics koje su specijalno usklađene sa pogonskim sklopovima sa sinhronim elektromotorom.

  Inteligentno upravljanje energijom optimizuje efektivnost električnog pogonskog sklopa i baterije visokih performansi pomoću prediktivne operativne strategije. Navigacioni podaci se koriste da unapred izračunaju optimalno vreme za početak vožnje na električni pogon ili punjenje baterije, u zavisnosti od najpogodnije rute i situacije u vožnji. Time se štedi do deset odsto energije - što omogućava vozaču da pređe veću distancu koristeći isključivo električni pogon.

  Regeneracija kočione enerigije osigurava da se kinetička energija oslobođena prilikom kočenja ili usporavanja čuva u litijum-jonskoj bateriji, gde je na raspolaganju u svakom trenutku kako bi povećala ukupne performanse.

  Sa ECO PRO režimom, dovoljno je da pritisnete dugme kako bi svi sistemi vozila bili podešeni za efikasan rad i inteligentno korišćenje energetskih rezervi. Da bi ovo bilo postignuto, inteligentno upravljanje energijom smanjuje funkcije udobnosti u skladu sa potrebama vozača. Pored toga, vozač dobija savete za efikasniju vožnju preko kontrolnog displeja, kako bi se povećao maksimalni domet.

BMW X5 sa eDrive tehnologijom

BMW X5 SA eDRIVE TEHNOLOGIJOM.

BMW X5 SA eDRIVE TEHNOLOGIJOM.

BMW X5 sa eDrive tehnologijom.
BMW X5 40e* je prvo Sports Activity Vehicle (SAV) vozilo iz BMW-a koje kombinuje inteligentni BMW xDrive pogon na sva četiri točka sa inovativnim BMW plug-in hibridnim sistemom. U ovoj kombinaciji, vozilo ne simbolizuje samo sportski karakter i luksuzni enterijer, već i efikasnost i očuvanje životne sredine.
* Dostupno od jeseni 2015

Kombinovana potrošnja goriva u l/100 km: 3,4-3,3
Kombinovana emisija CO2 u g/km: 78-77
Kombinovana potrošnja električne energije u kWh/100 km: 15,4-15,3

BMW i – VIZIJA POSTAJE STVARNOST.

BMW i8. Sportski automobil budućnosti.

BMW i8 je spreman da unese revoluciju u svojoj klasi. Kao prvi sportski automobil sa potrošnjom i emisijom kompakta. Kombinovana potrošnja goriva u l/100 km: 2,1 Kombinovana emisija CO2 u g/km: 49 Kombinovana potrošnja električne energije u kWh/100 km: 11,9

BMW i3. Električan i uzbudljiv.

BMW i3 redefiniše održivu mobilnost: Sa potpuno električnim pogonom, ne samo da se može pohvaliti manjkom emisija, već i posebno agilnim i prijatnim iskustvom vožnje. Kombinovana emisija CO2 u g/km: 0 Kombinovana potrošnja električne energije u kWh/100 km: 12,9

PUNJENJE.

Od jednostavnog punjenja kod kuće, preko stanica za punjenje ChargeNow mreže pa sve do Assistance Services - BMW koncept punjenja čini vožnju na električni pogon jednostavnim iskustvom i apsolutnim uživanjem u svakodnevnom životu.

 • Punjenje kod kuće

  Električna vozila imaju mnoge prednosti u odnosu na konvencionalne modele - jedna od njih je "pun rezervoar" svakog jutra. To je zato što se mogu lako i jednostavno napuniti kod kuće sa pratećim standardnim kablom za punjenje. Proces je još brži i lakši sa BMW i “Wallbox”: Ova stanica za punjenje koja se instalira na zidu povećava izlaznu snagu punjenja, čime se smanjuje vreme punjenja, i idealno se slaže sa dizajnom BMW vozila.

 • Punjenje u pokretu sa ChargeNow

  ChargeNow nudi pristup javnim stanicama za punjenje BMW i Partnera. Da bi omogućio lako i optimalno korišćenje različitih ponuda i tehnologija, BMW i je uključio veliki broj provajdera u ChargeNow mrežu. ChargeNow kartica omogućava pristup i korišćenje. Na kraju meseca dobijate izveštaj sa jasnim pregledom svih punjenja korišćenjem ChargeNow kartice. Osim toga, BMW i ConnectedDrive usluge za navigaciju prikazuju sve dostupne stanice za punjenje.

 • Status punjenja

  Pomoću aplikacija "BMW i Remote" i "My BMW Remote for plug-in-hybrids", možete jednostavno pratiti proces punjenja u realnom vremenu preko vašeg pametnog telefona. Pored toga, električni domet i status punjenja baterije vašeg BMW-a mogu se takođe videti u svakom trenutku preko Remote aplikacije. Daljinska kontrola se može koristiti za zakazivanje punjenja preko nedeljnog tajmera i za aktiviranje kontrole klime prilikom priprema za putovanje.

BMW ACTIVE HYBRID.

Primenom tehnologija iz BMW EfficientDynamics, BMW je u više navrata postavio nove standarde u pogledu dinamike i efikasnosti. BMW ActiveHybrid modeli su izvanredni primeri kako inteligentno upravljanje energijom garantuje savršenu interakciju motora sa unutrašnjim sagorevanjem i elektromotora. Motore podržava litijum-jonska baterija visokih performansi. Interakciju između komponenti koordiniše inteligentni hibridni sistem. Rezultat je maksimalna efikasnost na najvišem nivou dinamike.

Potrošnja goriva i emisija CO2.

Podaci o potrošnji goriva i emisiji CO2 zavise od dimenzija izabranih felni i pneumatika.

Brojevi se odnose na osnovni model sa prenosom koji je deo osnovne opreme.
Dodatne informacije o zvaničnoj potrošnji goriva i emisiji CO2 za nove automobile možete potražiti u smernicama za potrošnju goriva i emisiju CO2 za nove automobile, koje su dostupne besplatno na svim prodajnim mestima i kod DAT Deutsche Automobil Treuhand GmbH, Hellmuth-Hirth-Str. 1, 73760 Ostfildern, Nemačka.