M automobili

SUPERIORNOST. U NAJBOLJEM OBLIKU.

BMW M

Rođen na trkačkoj stazi. Kod kuće na svakom putu. M automobili.

Najteža test staza na svetu je mesto gde M automobili prvi put prohodaju. Nordeschleife Nirburgring staza je mesto gde se oblikuje duša svakom M automobila. Duša koja je posvećena auto-moto trkama. Taj osećaj je prisutan na svim putevima.

SUPERIORNOST. U NAJBOLJEM OBLIKU.Rođen na trkačkoj stazi. Kod kuće na svakom putu. M automobili.

Najteža test staza na svetu je mesto gde M automobili prvi put prohodaju. Nordeschleife Nirburgring staza je mesto gde se oblikuje duša svakom M automobila. Duša koja je posvećena auto-moto trkama. Taj osećaj je prisutan na svim putevima.

Pročitajte više
Čist užitak u vožnji

M AUTOMOBIL: ČIST UŽITAK U VOŽNJI.

Morate dati sve od sebe da bi pobedili. Nema mesta za bilo šta drugo. Ništa manje ne očekujemo od nas samih. Ovo je slučaj sa jednim od najdinamičnijih sportskih automobila, legenarnom BMW M1, koji su Niki Lauda i Nelson Piquet vozili u Procar seriji. Takođe, kada je u pitanju razvoj i konstrukcija naših jedinstvenih automobila, stvari su ostale iste. Samo savršenstvo najstinijih detalja čini M automobile onim što jesu: punokrvne trkačke mašine. Međutim, M Automobili takođe demonstriiraju superiorne performanse u svakodnevnim životu – bez obzira da li se radi o gradskim ulicama, seoskim putevima ili autoputevima.

Fascinantan dizajn: upečatljivo M
Fascinantan dizajn: upečatljivo M
Fascinantan dizajn: upečatljivo M

FASCINANTAN DIZAJN: UPEČATLJIVO M.

Savršenstvo i lepota idu jedno uz drugo. Estetika nije samo stvar površine, boje, farbe ili materijala – ona se takođe može izraziti putem aerodinamičnog dizajna i ostalih tehničkih kvaliteta. Dizajneri i inženjeri u BMW M znaju forma i funkcija idu zajedno i rade sa cilj stvaranja rešenja koja kobinuju ova dva aspekta u jedno, spektakularno umetničko delo.
Sportski automobil nema nepotrebnih detalja. Ovo se pre svega odnosi na aerodinamiku: čak i spoljašnji retrovizori BMW M automobila služe za usmeravanje vazduha. Ali vazduh ne stvara samo otpor: veliki usisnici na karakterističnom prednjem M Braniku omogućavaju motoru da „diše“ i hlade velike kočione diskove pričvršćene na M aluminijumske felne, dok tok vazduha preko zadnjeg difuzora povećava prianjanje vozila. Bočne mrežice, kao i obavezne M duple izduvne cevi su odmah vidljivi. Zajedno kombinovani, oni predstavljaju zaštitini znak sportiste u vrhunskoj formi.

M snaga: uzbudljiv trenutak

M SNAGA: UZBUDLJIV TRENUTAK.

Šta je specijalno u vezi M motora: oni nisu nadograđene verzije standardnih motora iz serijske proizvodenj, već predstavljaju rezultat individualnog razvoja auto-moto tehnologije za puteve. Njihove inovacije utiru put za ostale BMW motore. Reči „M Power“ predstavljaju ekskluzivan znak kvaliteta – obećavajući jedinstvenu tehnologiju, neverovatne performanse i izvanredan kvalitet.
Maksimalna snaga ostavlja sve nedoumice iza vas. Ravan obrtnog momenta kojoj ostali motori se ne mogu ni približiti. Trenutak odizv motora i snaga prilikom svakog pritiska na pedalu gasa. Iza svega toga, mnoštvo inovativnih tehnoloških poboljšanja: visok obrtni momenat, Twin Scroll dupli turbo pujnači sa poprečno spojenom izduvnom granom, pojedinačni gas ventili, kaljena radilica. Bez obzira na broj cilindara: svi naši motori visokih performansi kombinuju maskimalnu snagu i efikasnost.

REVOLUCIONARNE INOVACIJE: KREATIVNO RAZMIŠLJANJE VODI DO KREATIVNIH DELA.

Zbog toga BMW daje inženjerima puno mesta za smišljanje novih ideja, koristeći pristup koji rezultira neverovatna tehnička poboljšanja. Ne samo za sportske automobile visokih performansi već i za ostale BMW modele. „BMW M“ ima mnoto toga da ponudi osim brzine, već predstavlja pogonsku silu BMW grupacije za inovacijama.
Pogledajte svaki detalj i reinterpretirajte ga od početka do kraja – na ovaj način se inovacije stvaraju u BMW M3 modelu, M transmisija sa duplim kvačilom i Drivelogic sistemom vam omogućava da u potpunosti istražite snagu V8 motora, bez prekida u isporuci snage, ili poprečno spojena izduvna grana koja čini M TwinPower turbo motore iz BMW X5 i X6 modela tako odzivnim. Manje težine, više snage, veća kontrola: izvori užitka u vožnji.

M agilnost: testira granice

M AGILNOST: TESTIRA GRANICE.

Medjuzavisnost između kočenja, ubrzanja ili bočnih sila: potraga za idealnom linijom je potraga za savršenstvom pod veoma ekstremnim okolnostima. M automobil je savršen alat za postizanje ovog cilja. Srž: inteligentna lagana kontrukcija sa niskim centrom gravitacije, čvrstom šasijom, suspenzijom i amortizerima koji se odlično ponašaju na trkačkoj stazi kao i na zavojitim Alpskim putevima. Realizacija: Na primer, krov napravljen od plastike ojačane karbonskim vlaknima (CFRP), bočnim panelima i šasijom napravljenim od aluminijuma i kako bi dodatno poboljšali mehaničku konstrukciju: adaptivna M suspenzija.