PORODICA M PERFORMANCE. INTENZIVNIJE ZADOVOLJSTVO U VOŽNJI.

Prefinjeni dizajn, usavršena pogonska jedinica, maksimalizovana dinamičnost vožnje.

BMW MPerformance

PORODICA M PERFORMANCE. INTENZIVNIJE ZADOVOLJSTVO U VOŽNJI.

Prefinjeni dizajn, usavršena pogonska jedinica, maksimalizovana dinamičnost vožnje.

PORODICA M PERFORMANCE. INTENZIVNIJE ZADOVOLJSTVO U VOŽNJI.Prefinjeni dizajn, usavršena pogonska jedinica, maksimalizovana dinamičnost vožnje.

Kao ekskluzivna ponuda BMW M GmbH, automobili M Performance kombinuju najbolje iz odgovarajućih BMW serija sa dinamičnim genima modela BMW M, te tako stvaraju sopstvenu klasu. Beskompromisne kombinacije sportskog karaktera, svakodnevna upotrebljivost i komfor usavršeni su u svakom automobilu M Performance: od kompaktnog BMW M140i i svestranih modela X do jedinstvenog BMW M760Li xDrive, oni se ističu zahvaljujući svojim nezavisnim tumačenjima intenzivnijeg zadovoljstva u vožnji.

Vrednosti za BMW M140i 5-vrata
Kombinovana potrošnja goriva: 7,8 do 7,1 l/100 km
Kombinovane emisije CO2: 179 do 163 g/km

Vrednosti za BMW M140i 3-vrata
Kombinovana potrošnja goriva: 7,8 do 7,1 l/100 km
Kombinovane emisije CO2: 179 do 163 g/km

Vrednosti za BMW M760Li xDrive
Kombinovana potrošnja goriva: 12,6* l/100 km
Kombinovane emisije CO2: 299* g/km

* Ove vrednosti su samo preliminarne i još nisu potvrđene.

Read more

KLASA ZA SEBE.

M Performance je savršena sinteza čistih atletskih svojstava, apsolutno vrhunskih performansi i jedinstvenog komfora. Rezultat je beskompromisan sportski doživljaj vožnje automobila M Performance, nadahnut modelom BMW M i pun adrenalina. Doživite fascinantan osećaj vozila M Performance na filmu. Kada vas jednom obuzme, nećete više moći da mu umaknete.

Vrednosti za BMW M240i Coupé
Kombinovana potrošnja goriva: 7,8 do 7,1 l/100 km
Kombinovane emisije CO2: 179 do 163 g/km

Vrednosti za BMW M240i kabriolet
Kombinovana potrošnja goriva: 8,3 do 7,4 l/100 km
Kombinovane emisije CO2: 189 do 169 g/km

Vrednosti za BMW X4 M40i
Kombinovana potrošnja goriva: 8,6** l/100 km
Kombinovane emisije CO2: 199** g/km

** Najniža vrednost se postiže uz optimalnu opremu SA 2AM i točkove od lake legure 17" Streamline stil 306.

Read more

DIZAJN AUTOMOBILA M PERFORMANCE.

Automobili M Performance na samom startu imaju paket M Sport kao standardni element. Pored M Sport vešanja, on sadrži i paket M aerodinamike. Paket obuhvata i uvećane otvore za ulazak vazduha u prednjem panelu radi hlađenja motora i difuzorski umetak kontrastne boje. Opet, automobili M Performance nude još više toga. Spolja i iznutra, oni imaju ekskluzivne opcije kojima se jasno razlikuju od svojih odgovarajućih serija modela. Optički i tehnički oni ovladavaju svojom ulogom vozila pogodnih za svakodnevnu upotrebu sa savršenom garancijom za adrenalin, te tako premošćavaju jaz između vrhunskih modela serije i automobila visokih performansi iz BMW M GmbH.

STILSKI I SPORTSKI. EKSKLUZIVNI DETALJI.

Akcenti u dizajnu prednjeg dela.

Prepoznatljivi detalji dizajna M Performance automobila obuhvataju dodatnu primenu karakteristične boje na prednjem panelu.

Prednja ,,bubreg’’ maska u boji.

Posebni elementi prednje,,bubreg’’ maske u boji su veoma upečatljivi. BMW M760Li xDrive koristi specijalnu boju kako bi naglasio prednju,,bubreg’’ masku. BMW M550i xDrive uključuje prednju ,,bubreg’’ masku sa elegantim ramom, dok BMW X4 M40i naglašava lajsne prednje ,,bubreg’’ maske.

Ekskluzivni točkovi od lake legure.

Odabrani automobili M Performance upotpunjuju ekskluzivni stil točkova karakterističnom bojom. Sa svojim impresivnim dimenzijama, specijalno razvijani točkovi M Performance najveći su u svakom od njihovih odgovarajućih opsega.

M logo na bočnom zidu.

M logo u boji Dark Chrome ili Cerium Grey, zavisno od modela, elegantan je način da se naglasi to da je vozilo jedan od automobila M Performance.

Kape spoljnih ogledala u karakterističnoj boji.

Zakrivljene kape ogledala imaju završnu obradu u boji Ferric Grey ili Cerium Grey, zavisno od modela. Njihov aerodinamični dizajn jedva da nudi bilo kakav otpor strujanju vazduha.

Završni elementi izduvnih cevi s obe strane.

Automobili M Performance momentalno su prepoznatljivi zahvaljujući završnim elementima izduvnih cevi s obe strane, koji su dizajnirani posebno za svaki pojedini model. Rezultat je zadnji deo moćnog izgleda.

Oznaka modela pozadi.

Specifična oznaka modela u karakterističnoj boji sa integrisanim “M” pozadi naglašava blisku vezu između automobila M Performance i modela BMW M.

Završni elementi na pragovima vrata sa oznakom modela.

U automobilima M Performance, vozača i suvozača dobrodošlicom dočekuju završni elementi na pragovima vrata sa oznakom modela. Međutim, u modelu BMW M760Li xDrive, ovaj pozdrav se iskazuje na posebno otmen način: oznaku modela zamenjuje ekskluzivno „V12“.

Oznake modela u kabini.

Instrument tabla sa oznakom modela služi kao predjelo za vozačku zabavu koja čeka. U modelu BMW M760Li xDrive koji je prikazan, ekskluzivni prikaz brzinomera proteže se do 330 km/h i dopunjuje ovaj element M Performance.

Vrednosti za BMW M550i xDrive Sedan
Kombinovana potrošnja goriva: 9,2 do 8,9* l/100 km
Kombinovane emisije CO2: 209 do 204* g/km

* Ove vrednosti su samo preliminarne i još nisu potvrđene.

Read more

MOTORI AUTOMOBILA M PERFORMANCE.

Automobili M Performance opremljeni su najmoćnijim motorima iz serije modela. Svaki od njih naglašava jedinstveni kvalitet koji navodi na kupovinu konkretnog modela. Šest cilindara je primenjeno samo u modelima BMW Serije 1 i Serije 2. Osam cilindara i zadivljujuće ubrzanje od 0 do 100 km/h za 4,0 sekunde od modela BMW M550i xDrive čini zaista izuzetnog atletu*. BMW X5 M50d i BMW X6 M50d ubrzavaju posebno dinamično zahvaljujući trofaznom turbopunjenju. Aluminijumski motor u modelu X4 M40i spreman je na startu sa radilicom od kovanog čelika i komponentama motora visokih performansi iz aktuelnih modela BMW M3 i M4. Jedini benzinski V12 motor sa 610 ks rezervisan je – za M760Li xDrive. Impresivne pogonske jedinice sa voznim karakteristikama dodatno pojačanim njihovim emotivnim zvukom od kojeg vas podilaze žmarci.

* Ove vrednosti su provizorne i još nisu potvrđene.

Vrednosti za BMW X5 M50d
Kombinovana potrošnja goriva: 6,6 l/100 km
Kombinovane emisije CO2: 173 g/km

Vrednosti za BMW X6 M50d
Kombinovana potrošnja goriva: 6,6 l/100 km
Kombinovane emisije CO2: 174 g/km

Read more

DINAMIČNOST VOŽNJE AUTOMOBILA M PERFORMANCE.

Jedinstvena dinamičnost vožnje i velika svakodnevna upotrebljivost – automobili M Performance kombinuju ono što zvuči protivrečno, tako da dovode do beskompromisnog doživljaja vožnje. Iscrpni know-how i inovativna snaga BMW M GmbH teku direktno u razvoj kako bi za rezultat imali impresivnu preciznost vožnje. Da bi se podudarile sa karakterom odgovarajućeg vozila, karakteristike dinamičnosti vožnje automobila M Performance Automobiles projektovane su nepokolebljivo sa sportskim svojstvima na umu. Rezultat se može meriti u broju osmeha po svakoj savladanoj krivini.

 • Više vuče: BMW xDrive

  Automobili M Performance su opremljenim inteligentnim BMW xDrive sistemom pogona na sva četiri točka bilo kao opcijom, bilo kao standardnim elementom. On permanentno distribuira sile vožnje na sva četiri točka prema trenutnom koeficijentu trenja. Dinamičnost, vuča i agilnost primetno su poboljšani u svim situacijama vožnje. Da bi odgovorio na specijalne zahteve dinamičnosti vožnje u automobilima M Performance, sistem je projektovan sa većim naglaskom na zadnjim točkovima, te otud i njegov sportski karakter.

 • Sportsko fino podešavanje: šasija

  Da bi se izuzetne performanse motora prevele u impresivnu i autoritativnu dinamičnost vožnje, automobili M Performance imaju specifične postavke vešanja. To obuhvata individualno konfigurisane sisteme opruga i prigušnica kao i specifičnu elastokinetiku za prednju osovinu. U modelima BMW X5 M50d i BMW X6 M50d, adaptivno vešanje sa sistemom Dynamic Damping Control garantuje preciznu kontrolu upravljanja. BMW M760Li xDrive ima sistem vešanja, Executive Drive Pro, posebno prilagođen njegovom više sportskom karakteru: elektromehanička redukcija zanošenja kao standardni element daje limuzini posebno atletska vozna svojstva.

 • Za precizno manevrisanje: upravljanje

  Osećaj upravljanja u automobilima M Performance jedinstven je. Precizne reakcije u svakom manevru i osećaj glatkog savladavanja krivina izaziva apetit za još snažnijim sportskim doživljajem. Servo volan i efekt samocentriranja individualnio su modifikovani za sve modele. U modelu BMW M760Li xDrive, integralno aktivno upravljanje dodatno stupa na scenu kao standardni element radi uvećanja agilnosti i bezbednosti vožnje. Nasuprot tome, BMW X4 M40i je jedan od automobila M Performance sa specifično podešenim varijabilnim sportskim upravljanjem, koje dodatno rafinira preciznost upravljanja kroz optimalizovane odzivne signale sa puta.

 • Čiste performanse: gume i kočnice

  Automobili M Performance opremljeni su najvećim raspoloživim M točkovima. Specifično podešena Performance guma primenjuje se na odabranim modelima. Ekstremno trajna vlakna visokih performansi garantuju maksimalnu moguću stabilnost šare i daju maksimalno prianjanje čak i za vreme dinamičnog skretanja. Njihova izuzetna svojstva pri kočenju dodatno su pojačana kočionim sistemima sa najvećim mogućim diskovima u svakom slučaju. Jedan broj modela M Performance, kao što su BMW M240i ili BMW M550i xDrive, imaju kočnice M Sport kao standardnu opremu kako bi mogli odlučno da se zaustavljaju.

DELOVI BMW M PERFORMANCE.

Iako su stručnjaci u BMW M GmbH primenili sasvim integrisani koncept dizajna usmeren na posebno dinamična vozila, u automobilima M Performance, delovi BMW M Performance dostupni su zasebno za veliki broj BMW i BMW M modela u kategorijama aerodinamike, pogonskog sklopa, kabine i šasije. Od naročito impresivnog zvuka do energetskog kompleta koji povećava performanse, sa svakim zasebnim aksesoarom jasno naglašavate stav o zadovoljstvu u sportskoj vožnji.

Potrošnja goriva i emisije CO2.

 • Više informacija o zvaničnoj potrošnji goriva i zvaničnim specifičnim emisijama CO2 za nove putničke automobile možete naći u „Smernicama za potrošnju goriva i emisije CO2 za nove putničke automobile“ koje su besplatno dostupne na svim prodajnim mestima, kao i od DAT Deutsche Automobil Treuhand GmbH, Hellmuth-Hirth-Str. 1, 73760 Ostfildern, Germany.