FUNKCIJE VOZILA ZA JAVNE SLUŽBE.

Ljudi se oslanjaju na njihovo iskustvo i naše inovacije.

BMW postavlja tehnološke standardne u oblasti vozila javnih službi već 50 godina. Jedno skoriji primer ukljućuje uvođenje BMW ConnectedDrive sistema što je revolucionalizovalo ono što je moguće sa integrisanim internet uslugama. Na primer, sada je moguće pronaći adrese na internetu (sa Google Maps) i prebaciti ih direktno u navigacioni sistem. Vitalne sekunde koje se uštede na ovaj način mogu predstavljati razliku između uspešne i neuspešne misije.

Istorija BMW vozila za javne službe datira od 1955 godine, kada je legendardni BMW 501 i BMW 502 ušao u službu Minhenske policije. Ova vozila postavljaju nove standarde operativne praktičnost – V8 verzije su proizvodile 95 konjskih snaga i imale maksimalnu brzinu od 160 km/h, što su veoma impresivne vrednosti za to vreme. Od tada, BMW konstantno sarađuje sa javnim službama širom sveta kako bi pomerio granice tehnički mogućeg.

Pročitajte više

iDRIVE SISTEM.

iDrive kontrolni sistem olakšava vozačima da upravljaju svim standardnim i signalnim funkcijama njihovih BMW vozila za javne službe. Na taj način vozači mogu ostati potpuno fokusirani na put. Ergonomičan položaj iDrive kontrolera na centralnoj konzoli znači da se lako može koristiti jednom rukom. U BMW vozilima za javne službe, specijalni tasteri za funkcije kao što je krovna rotacija se mogu izabrati iz start menija*. Smanjivanje broja dodatnih komponenti na ovaj način smanjuje troškove i povećava bezbednost putnika.
*Funkcionalnost je dostupna samo sa Hella RTK-7 krovnom rotacijom.

SIGNALIZACIONA OPREMA.

Korisnici mogu navesti bilo koju verziju Hella RTK-7 krovne rotacije na bilo kom BMW vozilu za javne službe (podložno kompatibilnosti sa ostalom navedenom opremom). RTK-7 je aerodinamičniji od prethonog modela i sadrži LED tehnologiju jakog intenziteta i male potrošnje. Na svim BMW Touring/X modelima, RTK-7 se može prikačiti direktno na krovne nosače. Opcionalni uređaj za signaliziranje je baziran na LED matrici, i može se programirati da prikaže bilo koju poruku, po potrebi.

DINAMIČNOST VOŽNJE.

Svaki BMW automobil je napravljen da isporuči beskompromisnu dinamiku vožnje, kombinovanu sa maksimalnom efikasnosti. Svi naši razvojni napori se fokusiraju na ovaj cilj, i skoro svaka tehnička kompoente svakog automobila pomaže u ispunjenju tog cilja. Ne samo da ovo stvara jedinstveno iskustvo vožnje, već takođe predstavlja bitno sredstvo u pogledu bezbednosti, što je od velike pomoć javnim službama. Osećaj da imate potpunu kontrolu je ključ nepogrešivom BMW iskustvu u vožnju.

 • Pogon na zadnjim točkovima

  Performanse i preciznosti: kvaliteti koje javne službe zatevaju kako bi uspele su takođe kvaliteti koji definišu BMW. Pogon na zadnjim točkovima je ključni element. Ne samo da to pomaže u postizanju savršene distribucije težine u odnosu 50:50, i takođe omogućava da upravljanje nije pod uticajem pogonskog sklopa.

 • Integrisano aktivno upravljanje

  Radi agilnijeg upravljanja i povećane bezbednosti, opcionalno integrisano aktivno upravljanje podešava čvrstinu volana i ugao upravljanja u zavisnosti od brzine vozila. Na ovaj način se održava odlično prianjanje kroz najzahtevnije krivine.

 • xDrive

  Inteligentni sistem za pogon na svim točkovima iz BMW-a može savladati najizazovnije uslove puta. Kada god xDrive sistem detektuje podupravljanje ili predupravljanje, on podešava raspodelu snage motora između prednje i zadnje osovine i deliću sekunde kako bi se omogućilo najbolje moguće prianjanje. xDrive sistem je deo dodatne opreme za BMW Seriju 3, BMW Seriju 5 BMW X1; i deo standardne opreme za BMW X3 i BMW X5.

 • Dinamična kontrola stabilnosti (DSC)

  Sofisticirani senzori stalno nadgledaju nivo prianjanja točkova i intervenišu ako je potrebno putem sistema za kontrolu rada motora ili sistema kočenja, u cilju maksimalnog prianjanja na put. Na ovaj način, DSC sistem omogućava vozačima da zadrže potpunu kontrolu nad njhovim vozilom, čak i u nepovoljnim uslovima na putu.

DODATNA OPREMA.

Velik izbor opcionalne opreme je dostupan kako bi se ispunile sve vaše potrebe. Od sistema signalizacije (zadnji pokazivači pravca ugrađeni u vrata prtljažnika, fabrički nalepljenje policijske oznake ili prednji signalizacioni uređaj ugrađen u vizir), opreme za bezbednost i pouzdanost (pregrada prtljažnika mrežom i ugrađen sekundarni akumulator) i komunikacije (TETRA antena) do rukovanja i ergonomije (ugrađeni pretinac za oružje koji se može zaključati i dodatni retrovizor) – BMW nudi kvalitetne dodatke koji su testiirani u skladu sa najstrožijim standardima.

VOZILA ZA TAJNE ZADATKE.

Kada su u pitanju tajni zadaci i sigurnosna pratnja, neobeležena BMW vozila za javne službe i oklopljena vozila konstantno postavljaju nove standarde. Specijalni zahtevi koji su postavljeni pred ova vozila su uzeti u obzir prilikom dizajna i razvoja standardnih modela, što znači da su neophodne modifikacije lakše napravljene i efektivnije integrisane. Na primer, korišćenje iDrive sistema za kontrolu radio i GPS sistema ne samo da poboljšava neupadljivost, već smanjuje instalacione troškove (i cenu deinstalacije pre preprodaje). Sa izborom koji obuhvata BMW X5 Security, BMW X5 Security Plus i BMW Serija 7 High Security, BMW nudi rešenje za sve vrste situacija u kojima je visok stepen mobilne zaštite potreban.