BMW Serija 1 F40 Misano plave metalik boje, prednji prikaz vozila u pokretu
Motor i vrsta gorivaBenzinDizel

THE 1

BMW SERIJE 1

Motor i vrsta gorivaBenzinDizel
THE 1BMW SERIJE 1

BMW Serije 1 stiže da privuče sve zadivljene poglede. Njegov izvanredan dizajn i progresivni dizajnerski jezik ga izdvaja iz mase već na prvi pogled. Isto se može reći i za unutrašnjost, koja obezbeđuje modernu atmosferu inspirisanom vrhunskim kvalitetom i otvorenošću. Efikasni motori, pogon na prednje točkove premijerno predstavljen u BMW Seriji 1 i savremene tehnologije u pogledu šasije garantuju iskustvo vožnje puno dinamike i okretnosti, dok inovativne tehnologije i sistemi za pomoć vozaču osiguravaju da uvek stignete do svog odredišta sigurno i udobno.

Pročitajte više

SPORTSKA SPOLJAŠNJOST I DIZAJN UNUTRAŠNJOSTI BMW SERIJE 1.

Autoritet koji je odmah prepoznatljiv - dizajn BMW-a Serije 1 ostavlja snažan utisak, kako iznutra, tako i spolja. Počevši od dinamičnog prednjeg dela s velikom prednjom rešetkom i širokim donjim delom prednjeg branika. Jasno definisane konture protežu se paralelno s linijom krova do prepoznatljivog zadnjeg dela. Premium karakter BMW Serije 1 nastavlja se i u unutrašnjosti. Ovde putnici mogu uživati u velikodušno proporcionalnoj i otvorenoj, te ugodnoj atmosferi. Kokpit impresionira ergonomski optimiziranom opremom i sistematski primenjenoj usredsređenosti prema vozaču.

Pročitajte više

DIZAJN.

Visokokvalitetna oprema za spoljašnjost i unutrašnjost BMW Serije 1.

Istražite opcije sportskog dizajna modela BMW Serija 1 Sport Line. S visokokvalitetnim opcijama opreme za spoljašnjost i unutrašnjost, možete da dizajnirate svoje vozilo tako da u potpunosti odgovara vašem ukusu i ličnim željama.
BMW Serija 1 F40 Model Sport Line Mineral bele metalik boje, tročetvrtinski bočni prikaz prilikom vožnje
BMW Serija 1 F40 dvostruka prednja rešetka

Dvostruka prednja rešetka.

Karakteristična dvostruka prednja rešetka dizajnirana je kao spojeni element s hromiranim okvirom visokog sjaja i vertikalnim letvicama u crnoj boji visokog sjaja. Kao središnji vizuelni naglasak, naglašava prisutnost i estetiku prednje strane vozila.
BMW Serija 1 F40 Model Sport Line s crnim poklopcima retrovizora

Poklopci retrovizora u crnoj boji.

Poklopci retrovizora su u crnoj boji visokog sjaja mesto u boji karoserije. Oni vizuelno naglašavaju sportski karakter vozila i obezbeđuju upečatljiv individualni utisak.
BMW Serija 1 F40 Model Sport Line s M Shadow Line visokog sjaja

M Shadow Line visokog sjaja.

M Shadow Line visokog sjaja uključuje brojnu opremu u crnoj boji visokog sjaja. To uključuje zaptivke prozorskih šupljina, okvire i vođice prozora, B-stubove kao i okvire retrovizora i njegovi sastavni delovi.
Ukrasni elementi izduvne cevi BMW Serije 1 F40 Model Sport Line

Ukrasni elementi izduvne cevi.

Ukrasni elementi izduvne cevi od 90 mm (s leve strane kod cilindričnih motora, s leve i desne strane kod 4-cilindričnih motora) dodaje optički naglasak i naglašava sportski karakter vozila.
Kokpit BMW Serije 1 F40 Model Sport Line s sportskim kožnim volanom

Sportski kožni volan.

Crni sportski kožni volan s tri kraka ima pocinkovanu ukrasnu oblogu. Debeli rub i oblikovani oslonci za palac pružaju izuzetno ugodan osećaj odličnog prianjanja.
BMW Serija 1 F40 Model Sport Line s unutrašnjim ukrasnim lajsnama „Illuminated Berlin“

Unutrašnje ukrasne lajsne „Illuminated Berlin“

Unutrašnje ukrasne lajsne „Illuminated Berlin'“ s „High Matt“ naglaskom na komandnoj tabli i ukrasnim elementima vrata obezbeđuju unutrašnjosti progresivan ambijent koji pruža osećaj velike vrednosti. Svetlucave šare koje diskretno osvetljavaju ukrasne elemente stvaraju privlačnu i ugodnu atmosferu u vozilu.
BMW Serija 1 F40 Model Sport Line s Panoramskim staklenim krovom

Panoramski stakleni krov.

Kada je otvoren, panoramski stakleni krov obezbeđuje puno svežeg vazduha. Zatvoren, stvara svetlu atmosferu u kabini. Otvara se i zatvara automatski klikom na dugme ili preko ključa vozila, te je opremljen sa funkcijama klizanja i podizanja i zaštitom od sunca i vetra.
BMW Serija 1 128ti F40 M kožni volan s kontrastnim šavovima

M kožni volan s kontrastnim šavovima.

M kožni upravljač, s multifunkcijskim tasterima, M oznaka i integrisani vazdušni jastuk za vozača, predstavljeno u trokrakom dizajnu. Obruč upravljača presvučen crnom „Walknappa“ kožom sa crvenim kontrastnim šavovima i konturama za palac osigurava direktno, sportsko iskustvo upravljanja.

VOZNA DINAMIKA.

Komponente pogona, šasija i M Sport upravljanje BMW Serije 1.

Bez obzira da li se radi o snažnom ubrzanju, agilnom rukovanju ili sigurnom držanju pravca – BMW Serija 1 pretvara svako putovanje u vrhunac zahvaljujući svom efikasnom motoru i skupu dinamičkih komponenti pogona i šasije. Istražite odabrane karakteristike u pogledu dinamike vožnje i konfigurišite svoj BMW Seriju 1 po vašoj meri.
BMW Serija 1 F40 s M Sportskim upravljanjem

M Sportsko upravljanje.

M sportsko upravljanje Servotronic obezbeđuje direktan i agilan odziv volana i smanjuje napor koji vozač treba da uloži prilikom upravljanja. Vaše vozilo se može preciznije usmeravati, te obezbeđuje izrazito sportske karakteristike, naročito na putevima s puno krivina.
BMW Serija 1 F40, 8 stepena prenosa, Steptronic Sport menjač.

Steptronic Sport menjač.

8-Stepeni Steptronic Sport sistem prenosa osigurava neverovatan sportski doživaljaj pri promeni brzina. Bilo da se radi o automatskom ili ručnom menjaču ili ručici menjača – za udobnu ili neverovatno dinamičnu vožnju. U režimu SPORT i sa ručicom menjača u levom S/M položaju, menjač je konfigurisan za maksimalne performanse.
Inteligentni BMW xDrive sistem pogona na sva četiri točka BMW Serije 1 F40

BMW xDrive.

Inteligentni pogon na svim točkovima BMW xDrive, rafinirano i varijabilno distribuira snagu na prednje i zadnje točkove s ciljem postizanja maksimalnog stepena prianjanja, vozne dinamičnosti i bezbednosti, bez obzira na situaciju u vožnji. Za bolju agilnost zadužen je elektronski sistem kontrole distribucije snage koji, između ostalog, vodi računa da u krivinama ne dođe do pre ili podupravljanja.
BMW Serija 1 F40 s prilagodljivim oslanjanjem

Adaptivno oslanjanje.

Prilagodljivo oslanjanje omogućuje podešavanje karakteristika amortizera u skladu s situacijom na putu, te kombinuje udobnost i izuzetnu bezbednost prilikom vožnje. Putem kontrole doživljaja vožnje, možete izabrati standardni režim rada COMFORT, odnosno SPORT režim rada.
BMW Serija 1 F40 Misano plave metalik boje, bočni prikaz ispred garaže

POMOĆ VOZAČU I POVEZIVOST.

Inteligentne tehnologije i sistemi pomoći vozaču modela BMW Serije 1.

Možete da upravljajte putnim računarom pokretima, a vaše vozilo može samostalno da se pomeri do parking mesta. BMW Serija 1 nudi veliki broj korisnih funkcija, digitalnih usluga i sistema pomoći vozaču – za maksimalnu udobnost i sigurnost.
BMW Serija 1 F40 Kontrolni displej sa sistemom za pomoć vozaču Driving Assistant

Driving Assistant.

Sigurnosni paket Driving Assistant uključuje sisteme za upozorenje na prednji sudar s kamerom i funkcijom kočenja, pomoć pri ograničenju brzine, uključujući Informacije o ograničenju brzine s indikatorom zabrane preticanja sa pregledom i upozorenjem o napuštanju trake. Dodatno, oprema zasnovana na radaru uključuje zadnje upozorenje na ukrštanje saobraćaja, upozorenje na promenu trake i upozorenje na sudar otpozadi.
BMW Serija 1 F40 s praktičnom podrškom za parkiranje Parking Assistant

Parking Assistant.

Parking Assistant olakšava parkiranje vozila. Kamera za vožnju unazad pruža jasniji pregled iza vozila. Active Park Distance Control obezbeđuje povećanu zaštitu od oštećenja prouzrokovanih parkiranjem. Parking Assistant automatski parkira vozilo, paralelno ili vertikalno u odnosu na ulicu, te se sam isparkirava iz paralelnih parking mesta. Pomoćnik za vožnju unazad vas podržava pri vožnji unazad, npr. u ulicama sa uskim trakama.
BMW Serija 1 F40 s BMW-ovim Gesture Control (Kontrola pomoću pokreta)

BMW Gesture Control (Kontrola pomoću pokreta).

Pomoću BMW Gesture Control-a (Kontrola pomoću pokreta), moguće je koristiti određene funkcije definisanim pokretima ruke. Za izabrane operacije sistem će, na primer, prepoznati pokrete poput „prevlačenje“ ili „pokazivanje“ ako želite da prihvatite ili odbijete dolazni poziv. Glasnoća muzike može da se podesi kružnim pokretima kažiprsta.
BMW Serija 1 F40, BMW Head-Up Displej

BMW Head-Up Display.

Veliki BMW-ov Head-Up displej u boji projektuje informacije relevantne za putovanje direktno u vidno polje vozača, čime se omogućava potpuna koncentracija prilikom vožnje. Zavisno od opreme, prikazuju se informacije kao što su trenutna brzina, navigacioni smerovi, informacije o ograničenju brzine, uključujući upozorenja o nepreticanju, zajedno s spiskom telefona i zabavnim sadržajem.
BMW Live Cockpit Professional kombinacija ekrana u BMW-u Seriji 1 F40

BMW Live Cockpit Professional.

BMW Live Cockpit Professional sa funkcijom navigacije sačinjen je od dva veoma kvalitetna displeja visoke rezolucije, pri čemu je 10,25“ Kontrolni displej osetljiv na dodir, sa dijagonalom od 10,25“ potpuno digitalizovan. BMW Operativni sistem 7 može da se podesi preko iDrive Touch kontrolera.
BMW Serija 1 s integracijom pametnog telefona

Integracija pametnog telefona.

Zašto ne koristiti funkcije pametnog telefona u svom BMW-u i nastaviti sa uobičajenim aktivnostima? Funkcija integracije smart telefona u vašem vozilu podržava Apple CarPlay i Android Auto preko bežične veze vašeg smart telefona i vozila. Na taj način omogućuje se korišćenje poznatih funkcija i različitih aplikacija u vozilu.

MODELI I OPCIJE OPREME.

Snažne individualne verzije modela BMW Serije 1.

Model Advantage

 • 16-inčni točak u obliku zvezdastih krakova 517 (samo za 116i/116d)
 • Tempomat s funkcijom kočenja
 • Senzori za parking (Park Distance Control - PDC)
 • Paket za sitnice
BMW Serija 1 F40 Model Advantage u crnoj boji, tročetvrtinski bočni prikaz

Model Luxury Line

 • 17-inčni višekraki točkovi od lakih legura 547; drugi naplatci su dostupni
 • BMW Individual spoljašnja linija satinirani aluminijum
 • Sport kožni upravljač
 • Unutrašnji ukrasni elementi „Illuminated Berlin“; dostupni su drugi ukrasni elementi
BMW Serija 1 F40 Model Luxury Line Storm Bay metalik boje, tročetvrtinski bočni prikaz

Model Sport Line

 • 17-inčni dvokraki točkovi od lakih legura 549; drugi naplatci su dostupni
 • M Shadow Line visokog sjaja
 • Sportska sedišta za vozača i suvozača u kombinaciji antracit tkanina/sensatec sa sivim naglascima, sa opcionim naglaskom naranđžaste boje; dostupne su i druge presvlake
 • Sport kožni upravljač
BMW Serija 1 F40 Model Sport Line Mineral bele metalik boje, tročetvrtinski studijski prikaz prednjeg dela vozila

Model M Sport paket

 • 17-inčni M dvokraki točkovi od lakih legura 550 M Dvobojni; drugi naplatci su dostupni
 • M Sport vešanje uključuje M Sport upravljanje; druge vrste oslanjanja su takođe dostupne
 • Sportska sedišta za vozača i suvozača, od Trigon tkanine/ Crni sensatec; dostupne su i druge presvlake
 • M kožni upravljač.
BMW Serija 1 F40 Model M Sport, Melbourne metalik boje, tročetvrtinski bočni prikaz
 • Model Advantage
 • Model Luxury Line
 • Model Sport Line
 • Model M Sport paket

BMW SERIJE 1 128ti.

Dizajn i vozna dinamika BMW Serije 1 128ti.

Njegov upečatljiv izgled i tehnički detalji čine BMW 128ti posebno sportskim predstavnikom modela. Usklađivanje s njegovim upečatljivim dizajnerskim elementima specifičnim za model, njegov benzinski motor s BMW TwinPower Turbo tehnologijom i blokada diferencijala na prednjoj osovini osiguravaju dinamiku vožnje najvišeg standarda.
BMW Serija 128ti F40 Bočni prag sa „ti“ nalepnicom

Bočni prag s „ti“ nalepnicom

Bočni prag s crvenim naglaskom i „ti“ nalepnica naglašavaju sportski izgled vozila.
BMW Serija 1 128ti F40 18-inčni M točkovi od lakih legura u obliku Y-kraka 553 M Dvobojni sa performance gumama

18-inčni M točkovi od lakih legura u obliku Y-kraka 553 M Dvobojni sa performance gumama.

18-inčni točkovi od lakih legura u obliku Y-kraka 553 M Dvobojni Orbit sive metalik boje, sa Performance gumama, visokog sjaja, veličina točkova 8J x 18 s 225/40 R18 gumama
BMW Serija 1 128ti F40 Karakteristike unutrašnjeg dizajna

Karakteristike unutrašnjeg dizajna.

Enterijer pruža izrazito sportsku i elegantnu atmosferu zahvaljujući specifičnim dizajnerskim odlikama. To jemče detalji poput M kožnog volana s crvenim kontrastnim šavovima, ekskluzivnih sportskih sedišta s crvenim detaljima, odgovarajućih ekskluzivnih podnih prostirki s crvenim rubovima i izvezenog „ti“ logotipa na središnjem naslonu za ruke.
BMW Serija 1 F40 128ti, 100% sDrive i Diferencijal

100% sDrive i Diferencijal.

Standardno ugrađen u BMW Seriji 1 128ti, diferencijal poboljšava vuču i stabilnost vozila pri ubrzanju iz krivinama, pri velikim brzinama u krivinama i na različitim putnim površinama, raspoređujući pogonsku snagu između prednjih točkova kako bi se odgovorilo situaciji. Rezultat su samouverene i dinamične vozne karakteristike.
BMW Serija 1 128ti F40 BMW 128ti motor

BMW 128ti motor.

Kompaktni sportista koji pruža čisto zadovoljstvo tokom vožnje: TwinPower Turbo 4-cilindrični benzinski motor u BMW 128ti je posebno snažan jer je opremljen novim klipovima, većim turbopunjačem, optimizovanim usmeravanjem usisnog vazduha i izduvnim sistemom s klapnom.
BMW Serija 1 128ti F40 M Sport oslanjanje

M Sport oslanjanje.

M Sport oslanjanje spušta vozilo za otprilike deset milimetara. Takođe ima kraće opruge oslanjanja i čvršće podešavanje amortizera specifično za 128ti, kao i tvrđe stabilizatore. U kombinaciji, rezultiraju još izravnijim dizajnom oslanjanja, što omogućuje izrazito sportski stil vožnje.
BMW Serija 1 128ti F40 Upravljanje

Upravljanje.

Upravljanje sa specifičnim podešavanjima za 128ti osigurava direktan i agilan odziv volana. Vozilo se može preciznije usmeravati, te obezbeđuje izrazito sportske karakteristike, naročito na putevima s puno krivina.

TEHNIČKI PODACI ZA BMW SERIJE 1.

BMW 128ti.

Snaga motora u kW (KS) pri 1/min:

195 (265)/4,750-6,500

Ubrzanje od 0–100 km/h u s: 

6.1

Potrošnja goriva u l/100 km (kombinovana):

7.5-6.8

Emisija CO2 u g/km (kombinovana):

170-156

BMW Serija 1 F40 Misano plave metalik boje, tročetvrtinski zadnji prikaz vozila u pokretu

BMW USLUGE.

SERVIS I PODRŠKA ZA BMW SERIJE 1.

BMW Service Inclusive

BMW Service Inclusive.

#štagoddasedesi: Sveobuhvatno bezbrižno putovanje kada su u pitanju električna vozila: ovaj paket vam nudi 100% transparentnost i pogodnu jednostavnost planiranja. Sami birate rok od 4 ili 6 godina - ili rok od 3 godine kao korisnik lizinga. Sadržaj paketa usluga:
 • Usluga provere vozila
 • Zamena polen filtera
 • Zamena kočione tečnosti
Saznajte više o BMW Service Inclusive.
BMW Roadside Assistance

BMW Roadside Assistance.

Besplatna usluga BMW Roadside Assistance dostupna je svim vozačima BMW-a non-stop, 365 dana u godini. Jedan poziv - i naši stručnjaci su vam na usluzi, bilo telefonom ili na licu mesta, ako je potrebno.
Saznajte više o BMW Roadside Assistance.
Zaposleni u BMW-u savetuje kupca

ŽELITE DIREKTNE KONSULTACIJE?

Ako imate bilo kakvih pitanja, zahtevate dodatne informacije ili želite posebne ponude za BMW Seriju 1, kontaktirajte BMW partnera u vašoj blizini. Naši kompetentni BMW savetnici će vam sa zadovoljstvom dati savet, telefonski ili direktno u salonu.

Potrošnja goriva i emisije CO2.

BMW M135i xDrive:
Potrošnja goriva u l/100 km (kombinovano): 7,5
Emisija CO2 u g/km (kombinovano): 171,0

 

BMW 128ti:
Potrošnja goriva u l/100 km (kombinovano): 6,8
Emisija CO2 u g/km (kombinovano): 156,0

 

Službeni podaci o potrošnji goriva, emisijama CO2, potrošnji električne energije i dometu sa električnom energijom utvrđeni su u skladu s propisanim postupkom merenja i u skladu su s Izmenama i dopunama Uredbe (EU) 715/2007. WLTP specifikacije uzimaju u obzir bilo koju dodatnu opremu u slučaju dometa. Za vozila koja su nedavno odobrena od 01.01.2021. godine, službene specifikacije postoje samo prema WLTP-u. Dodatne informacije o NEDC i WLTP mernim metodama mogu se naći na www.bmw.de/wltp

Pročitajte više

Potrošnja goriva i emisije CO2 za BMW serije 1.

 • BMW M135i xDrive:
  Potrošnja goriva u l/100 km (kombinovana): 7.9–7.4
  Emisije CO2 u g/km (kombinovane): 178–168

  Na slikama se vidi opcionalna oprema, ekrani i prikazi zavise od opcija opreme.

  Informacije o potrošnji goriva, emisijama CO2 i potrošnji energije utvrđene su u skladu sa propisanom procedurom mjerenja VO (EU) 715/2007 u verziji primjenjivoj u vrijeme tipskog odobrenja. Vrijednosti se odnose na vozilo sa osnovnom konfiguracijom u Nemačkoj, a prikazani raspon uzima u obzir opcionalnu opremu i različite veličine točkova i guma dostupnih za odabrani model.

  Više adresi informacija o zvaničnoj potrošnji goriva i zvaničnim specifičnim emisijama CO2 za nove putničke automobile može se naći u „Smjernicama za potrošnju goriva i emisije CO2 za nova putnička vozila“, koje su dostupne besplatno na svim prodajnim mjestima i od DAT Deutsche Automobil Treuhand GmbH, Hellmuth-Hirth-Str. 1, 73760 Ostfildern, Germany te na adresi https://www.dat.de/co2

  Vrijednosti su već zasnovane na novim WLTP propisima i prevedene natrag u vrijednosti ekvivalentne sa NEDC da bi se obezbijedilo poređenje između vozila. Za poreze na vozila i druge dažbine zasnovane na (makar između ostalog) emisijama CO2, vrednosti CO2 mogu se razlikovati od onih koje su ovdje navedene.