INFORMACIJA O KOLAČIĆIMA VOLI MOTORS DOO

BMW AG

Šta je Kolačić?

 

Kolačić je mala tekstualna datoteka koju veb-sajt skladišti na vašem računaru, telefonu ili bilo kom drugom uređaju, sa informacijama o vašim aktivnostima na tom veb-sajtu. Kolačići su neophodni da bi se olakšala pretraga i da bi se povećala praktičnost za korisnika, a ne štete vašem računaru.

 

Dok ova Politika koristi opšti termin „Kolačići”, pošto predstavljaju osnovni način za skladištenje informacija koje koristi ovaj veb-sajt, prostor „Lokalno skladištenje” pregledača takođe se koristi za iste svrhe kao i Kolačići. Sve informacije priložene u ovom odjeljku su takođe važe i za ovo „Lokalno skladištenje”

 

 Za šta se koriste Kolačići na ovim veb-sajtu?

 

Kolačići su suštinski dio načina na koji funkcioniše naš veb-sajt. Glavna svrha naših Kolačića je da se unaprijedi vaše iskustvo pregledanja. Na primjer, koriste se za bilježenje vaših izbora (jezik, tržište itd.) tokom pregledanja u budućim posjetama.

Ove informacije koje prikupljaju Kolačići takođe nam omogućavaju da unaprijedimo sajt procjenom brojeva i obrazaca koje koristimo, prikladnosti veb-sajta za pojedinačne interese korisnika, brže pretrage itd.

Ponekad, ako smo dobili vaš informisani pristanak unaprijed, možemo da koristimo Kolačiće, oznake ili druga slična sredstva da dobijemo informacije koje nam omogućavaju da vam prikažemo, sa našeg veb-sajta ili sa veb-sajtova drugih strana ili na bilo koji drugi način, reklame koje se zasnivaju na analizi vaših navika za pretragu.

 

 Za šta se Kolačići NE koriste na ovom veb-sajtu?

 

Ne skladištimo osjetljive podatke o ličnosti, kao što su vaše rasno ili etničko porijeklo, političko mišljenje, zdravlje, genetičke informacije, vaša lozinka, vaša kreditna ili debitna kreditna kartica itd. u Kolačićima koje koristimo.

 

 Ko koristi informacije skladištene u Kolačićima?

 

Informacije skladištene u Kolačićima sa našeg veb-sajta koristimo isključivo mi, izuzev u slučaju informacija koje su u nastavku označene kao „kolačići trećih strana”, koje koriste i kojima upravljaju eksterni entiteti da bi se obezbijedile usluge koje zatražimo da bismo unaprijedili svoje usluge i iskustvo korisnika prilikom pretrage našeg veb-sajta. Glavne usluge za koje se koriste ovi „Kolačići trećih strana” koriste se da bi se dobila statistika pristupa i da bi se zagarantovale transakcije plaćanja koje se sprovode.

 

 Kako mogu da izbjegnem da koristim Kolačiće na ovom veb-sajtu?

 

Ako biste radije da izbjegnete korišćenje Kolačića na ovoj strani, uzimajući u obzir gore navedena ograničenja, morate najprije da onemogućite upotrebu Kolačića u svom pregledaču, a zatim da izbrišete Kolačiće koji su sačuvani na vašem pregledaču, a koji su povezani sa ovim veb-sajtom.

Možete da koristite ovu opciju da spriječite upotrebu Kolačića u bilo kom trenutku.

 

 Kako da onemogućim i spriječim upotrebu Kolačića?

 

Možete da ograničite, blokirate ili izbrišete Kolačiće sa ovog veb-sajta u svakom trenutku promjenom konfiguracije svog pregledača prateći korake koji su navedeni u nastavku. Dok se podešavanja razlikuju u svakom pregledaču, Kolačići se u normalnim uslovima konfigurišu u meniju „Izbori” ili „Alati”. Za više informacija o konfigurisanju Kolačića u vašem pregledaču pogledajte meni „Pomoć” u samom pregledaču.

 

 Koje konkretne Kolačiće koristi ovaj veb-sajt i za koju svrhu?

 

Grafikon u nastavku prikazuje Kolačiće, oznake i druga slična sredstva koja koristi ovaj veb-sajt, zajedno sa informacijama o svrsi, trajanju i upravljanju (vlasničke ili trećih strana) za svaki od njih.

Pročitajte više

TEHNIČKI KOLAČIĆI I KOLAČIĆI ZA IDENTIFIKACIJU: ZA IDENTIFIKACIJU I AUTENTIFIKACIJU, PREGLEDANJE, PRILAGOĐAVANJE INTERFEJSA, OMILJENE IZBORE...

Ovi kolačići se koriste za identifikovanje korisnika tokom sesije, sprječavanje korisnika da ponovi procese prijave na veb-sajtu, ubrzavanje određenih postupaka na veb-sajtu, memorisanje izbora obavljenih tokom sesije ili narednih posjeta, memorisanje strana koje ste već posjetili itd.

Identifikacija korisnika - Koriste se za identifikaciju i autentifikaciju korisnika. Takođe, sadrže tehničke podatke o sesiji korisnika kao što su, na primjer, vrijeme čekanja za povezivanje, identifikator sesije itd.

Trajanje: Sesija        Upravljanje: Sopstveni kolačići

 

Identifikator sesije - Koriste se za identifikaciju http sesije korisnika. Uobičajeno se javljaju kod svih veb-primjena za identifikaciju zahtjeva korisnika tokom sesije.

Trajanje: Sesija        Upravljanje: Sopstveni kolačići

 

Status aktivnosti - Omogućavaju da se identifikuje status aktivnosti korisnika (početak sesije, prva strana, prvi pristup, status listanja, stanje glasanja itd.).

Trajanje: Sesija        Upravljanje: Sopstveni kolačići

 

Izbori korisnika - Skladište vrijednosti sesije koje je izabrao korisnik, kao što su prodavnica, jezik, valuta, proizvodi, veličina, itd.

Trajanje: Sesija        Upravljanje: Sopstveni kolačići

 

Omiljeni izbori i poslednji izbori - Omogućavaju memorisanje omiljenih izbora korisnika (prodavnice na primjer), kao i poslednjih izbora (prodavnice, proizvodi, saglasnost za instalaciju kolačića itd.) u kasnijim veb-sesijama.

Trajanje: Sesija        Upravljanje: Dosljednost

 

KORPA ZA KUPOVINU - Skladište informacije o mini-korpi za kupovinu, kao što je identifikacija detalja o korisniku koji se tiču gore navedene korpe.

Trajanje: Sesija        Upravljanje: Sopstveni kolačići

 

Protokol - Omogućavaju obradu promjena između bezjbednih (https) i nebezbjednih (http) domena (protokol).

Trajanje: Sesija        Upravljanje: Sopstveni kolačići

 

 

Pročitajte više

KOLAČIĆI ZA ANALIZU AKTIVNOSTI

Ovi kolačići dobijaju generičke informacije o pristupu korisnika veb-sajtu (ne samom sadržaju) da bi nam se naknadno obezbijedile grupisane informacije o ovim pristupima za statističke svrhe.

Porijeklo (WC_GASource) - Koriste se da bi se utvrdilo porijeklo korisnika prilikom posjete strani na ovom veb-sajtu, na primjer, ako korisnik pristupi strani sa detaljima o proizvodu preko reklamnog pregleda proizvoda, putem pregledača ili eksternog veb-sajta.

Trajanje: Dosljednost        Upravljanje: Sopstveni kolačići

Pročitajte više