BMW XM G09 PHEV prednji prikaz vozila u mračnom okruženju
Performanse480 kW ( 653 KS)
Motor i vrsta gorivaPlug-in Hybrid

THE XM

BMW XM G09 PHEV prednji prikaz vozila u mračnom okruženju

PRVI BMW XM IKADA.

Performanse480 kW ( 653 KS)
Motor i vrsta gorivaPlug-in Hybrid
THE XMPRVI BMW XM IKADA.

PRVI BMW XM IKADA.

Ekskluzivno, ekspresivno, elektrifikovano: Novi BMW XM kombinuje impresivnu sportsku liniju sa visokim performansama BMW M i moćnom plug-in hibridnom tehnologijom najnovije generacije.


BMW XM*:
Prosečna potrošnja goriva u l/100 km: 1,6-1,5
Emisija CO2 u g/km (kombinovana): 36-33
Potrošnja energije kombinovana WLTP u kWh: 30,1-28,9

 

*Preliminarne vrednosti

Pročitajte više

OTKRIJTE NOVI BMW XM.

Pogonski sklop, sistem oslanjanja i performanse.

BMW XM.

Savršena kombinacija BMW M visokih performansi i inovacije plug-in hibrida.
 • BMW M Hibrid, prvi električni M High Performance drive model
 • High-Performance M TwinPower Turbo V8-cilindarski benzin motor
 • Prilagodljivo M Professional vešanje za visoke performanse dinamike
 • M xDrive sa M Sport menjačem
 • 480 kW (653 KS), obrtni moment 800 Nm, ubrzanje 0–100 km/h za 4,3 s (Preliminarne vrednosti)
BMW XM G09 3/4 prednji prikaz

DIZAJN EKSTERIJERA NOVOG BMW XM.

BMW XM G09 Detalji spoljnog dizajna
BMW XM G09 prednji prikaz čitavog eksterijera

Dizajn prednjeg kraja.

Kultni prednji deo u stilu BMW luksuzne klase inspiriše svojom „Iconic Glow“ osvetljenom prednjom rešetkom i tankim dnevnim svetlima tipičnim za M. Prepoznatljiva prednja rešetka sa BMW XM logom i ekskluzivnim detaljima Night Gold odiše luksuzom i ekskluzivnošću. Snažna izvajana hauba glatko se spaja u dve kupole.

BMW XM G09 bočni prikaz spoljašnjosti

Bočni prikaz.

Bočni izgled vozila kombinuje snažan karakter dizajna u stilu kupea sa snažnim proporcijama i stilskim detaljima kao što su najtamniji prozori u celoj paleti BMW modela. Pored toga, 23-inčne felne od lakih legura i naglašena traka koja čine oblikovanje novog BMW XM jedinstvenim stvaraju posebno ekskluzivan efekat u naglašenoj Night zlatnoj boji.

BMW XM G09 zadnji prikaz spoljašnjosti

Dizajn zadnjeg kraja.

Vertikalne, šestougaone M duple izduvne cevi obezbeđuju zadnjem delu sa detaljima difuzora u zlatnoj boji i novim XM logotipom jedinstven izgled. Dva BMW logotipa laserski nanesena s obe strane zadnjeg stakla upućuju na poslednji „isključivo M“ model – BMW M1. Zajedno sa lukovima točkova, zadnja svetla naglašavaju robustan, širok stav.

UNUTRAŠNJI DIZAJN NOVOG BMW XM.

BMW XM G09 Detalji unutrašnjeg dizajna
BMW XM G09 Unutrašnje osvetljenje obloga krova

Osvetljena obloga krova.

Indirektno osvetljena obloga krova impresionira trodimenzionalnom strukturom prizme. Prepoznatljivo ambijentalno svetlo pruža sjajnu prezentaciju različitih dizajna osvetljenja kao što je scenario dobrodošlice. Izbor boja se može prilagoditi individualnim potrebama kako bi odgovarao tipu vožnje i atmosferi.

BMW XM G09 Unutrašnjost zadnja sedišta M Lounge

M Lounge.

M Lounge nudi jedinstven osećaj prostranosti. Jednodelni deo za sedenje i detalji, kao što su strukture u obliku dijamanta u naslonima za glavu i šare šavova, odišu atmosferom udobnosti i luksuza. Zajedno sa skulpturalnom, indirektno osvetljenom oblogom krova, tamnim prozorima i udobnim jastucima, obezbeđuju jedinstven osećaj prostranosti.

BMW XM G09 Unutrašnjost BMW Individual Merino koža sa ekskluzivnim elementima Walknappa Vintage Coffee dizajna

Ekskluzivna visoko-kvalitetna koža.

Nova visoko-kvalitetna koža fascinira svojom prirodnom strukturom i izvanrednom teksturom, te osigurava elegantne detalje na ukrasnim elementima vrata i instrument tabli. Ovaj materijal se po prvi put koristi isključivo u novom BMW XM, a specijalne metode obrade i prefinjenosti pružaju jedinstven i individualan stil u svakom vozilu.

VOZNA DINAMIKA NOVOG BMW XM.

BMW XM G09 Detalji o voznoj dinamici

Visoke performanse su elektrifikovane: Po prvi put je M vozilo opremljeno s M TwinPower Turbo V8 benzinskim motorom i plug-in hibridnom tehnologijom. Jedna apsolutna novina je kombinacija integrisanog aktivnog upravljanja sa upravljanjem na zadnjim točkovima i M xDrive-ovom. Navedeno garantuje maksimalnu kontrolu i stabilnost uz jedinstvenu zabavu u vožnji u svakoj situaciji.

BMW XM G09 V8 Plug-In Hibrid vožnja

8-cilindarski plug-in hibridni motor.

8-cilindarski plug-in hibridni motor pruža čisto zadovoljstvo u vožnji, vrhunsku isporuku snage i prepoznatljiv M zvuk. Zahvaljujući virtuoznoj interakciji od 145 kW, 4,4-litarski V8 BMW-a XM nesputano gura napred – ne samo zahvaljujući dva turbopunjača, već i potpuno varijabilnoj kontroli ventila Valvetronic i visoko preciznom ubrizgavanju.

BMW XM G09 V8 Plug-In-Hybrid bočni prikaz ispred zgrade

Adaptivni M sistem vešanja Professional.

Adaptivno M vešanje Professional impresionira sportskim upravljanjem bez kompromisa po udobnosti. Integralno aktivno upravljanje stabilizuje vozilo pri većim brzinama i istovremeno smanjuje radijus skretanja. Aktivni stabilizatori smanjuju bočne pokrete tela, čime se poboljšava dinamika vožnje i udobnost.

BMW XM G09 zadnji prikaz vozila tokom vožnje kroz urbano okruženje

M Sport diferencijal.

M Sport diferencijal obezbeđuje najbolje moguće performanse vašem vozilu na putu. Varijabilno raspoređuje snagu vožnje između zadnjih točkova i na taj način poboljšava vuču i stabilnost u vožnji u različitim situacijama – bilo da se radi o ubrzanju iz krivina, pri velikim brzinama u krivinama ili u različitim uslovima na putu.

USKORO DOSTUPAN SPECIJALAN MODEL BMW XM LABEL RED.

BMW XM G09 Label Red

Novi BMW XM Label Red* se očekuje da bude dostupan krajem 2023:
 

 • Dodatna poboljšana dinamika zahvaljujući 550 kW (748 KS) i 1000 Nm
 • Impresivan eksterijer u boji Toronto Red u kombinaciji sa bojom vozila u Frozen Carbon Black boji
 • Šema boja u crveno/crnoj kombinaciji se na sličan način nastavlja i u unutrašnjosti i upadljivo privlači poglede u kombinaciji sa specifičnim detaljima

* Preliminarne informacije i izgled

PLUG-IN HIBRID ISKUSTVO U VOŽNJI U NOVOM BMW XM.

Inovativne tehnologije namenjene da podrže električnu vožnju i punjenje.

Najbolje iz oba sveta: novi BMW XM plug-in hibrid.

 • 82–88 km čisto električni domet (WLTP) i inteligentni režimi vožnje za punu fleksibilnost
 • Maksimalno zadovoljstvo u vožnji uz vrhunsku efikasnost
 • Efikasan motor sa unutrašnjim sagorevanjem sa 360 kW (489 ks) i BMW eDrive baterija sa 145 kW (197 ks)
BMW XM G09 PHEV električna vožnja
BMW XM G09 Plug-In hibrid M hibrid

M hibrid

Prebacivanje između čisto električnog pogona i hibridnog režima se vrši pritiskom na dugme uz interakciju između električnog motora i moćnog V8 motora. Istovremeno, inteligentni režimi vožnje optimizuju iskustvo vožnje.
Saznajte više
BMW XM G09 Plug-in hibrid domet

Do 80 km 82–88 km opsega sa novim BMW XM.

Efikasan BMW eDrive sistem sa 145 kW (197 KS) omogućava 82–88 km WLTP čisto električne vožnje. To znači da putujete gotovo nečujno i bez lokalnih emisija.

BMW XM G09 Plug-in hibrid BMW Charging

BMW Charging.

Bilo kod kuće ili na putu: BMW Charging vam nudi prilagođena rešenja za punjenje vašeg vozila za svaku situaciju. Omogućava vam da dopunite vaše vozilo širom Evrope u jednoj od najvećih javnih mreža za punjenje koje se stalno širi. Proverite nivo napunjenosti vašeg BMW-a i planirajte svoja putovanja izuzetno povoljno iz aplikaciju MY BMW.

KABINA I TEHNOLOGIJE NOVOG BMW XM.

BMW XM G09 kabina i tehnologije
Koncept ekrana specifičan za BMW XM G09 M uz BMW operativni sistem 8

Koncept ekrana specifičan za M uz BMW operativni sistem 8.

BMW operativni sistem 8 pojednostavljuje upravljanje vozilom, npr. glasom i ekranom osetljivim na dodir. Vrhunac je M-specifičan dizajn: 2D sadržaj osigurava najbolju prepoznatljivost; M logo se nalazi kao deo sadržaja. Dva M režima ROAD i SPORT stvaraju individualno, jedinstveno iskustvo u vožnji.

BMW XM G09 BMW Zakrivljen ekran

BMW zakrivljen ekran.

Jednodelni BMW zakrivljeni ekran prikazuje informacije o vozilu na jasan način i na velikoj površini. Kombinuje 12,3-inčni ekran - instrument tablu sa 14,9-inčnim kontrolnim ekranom koji ima mogućnost dodira. Rad je ergonomski optimizovan i intuitivan. Njegova elegantna integracija u komandnu tablu takođe čini zakrivljeni ekran izuzetno privlačnim za oči.

BMW XM G09 M Setup

M Setup.

Pomoću M Setup-a (podešavanja) možete dizajnirati iskustvo vožnje prema sopstvenim željama. Konfigurišite dinamičke parametre vožnje prema vašim individualnim zahtevima. Moguće je podesiti pogon, hodni deo, upravljanje, kočnica, rekuperacija energije i sistem pogona na sva četiri točka M xDrive. Lako preuzmite svoju sačuvanu konfiguraciju pomoću dugmadi M1 i M2 na volanu.

BMW XM G09 Lični eSIM

Lični eSIM.

Bilo da se radi o telefonskim pozivima ili korišćenju podataka – sa ličnim eSIM-om možete koristiti i sopstveni ugovor o mobilnoj komunikaciji i svom BMW-u. Vaš pametni telefon ne mora da bude u vozilu. Imate koristi od boljeg prijema jer automatski koristite spoljne antene vozila. Veće mogućnosti povezivanja: Vaš BMW ima omogućen 5G i nudi Wi-Fi pristupnu tačku.

Comfort Access (udoban pristup).

Comfort Access (udoban pristup).

Oslobodite se muke nošenja ključa vozila: Uz komforni pristup, vaše M vozilo automatski otključava vrata. Vozilo vas prepoznaje sa daljine na osnovu ključa – više ne morate da tražite po džepovima. Umesto klasičnog ključa, možete koristiti i kompatibilni pametni telefon kao Digital Key Plus ili Key Card.

BMW XM G09 Ležište za bežično punjenje

Ležište za bežično punjenje.

Više reda, više udobnosti: Sa ležištem za bežično punjenje, svoj pametni telefon možete puniti bežično i izuzetno komforno. U proširenom prostoru za skladištenje ima mesta i za veće uređaje – na dohvat ruke i bez dosadnih poklopaca i zapetljanih kablova. Sve to uz najveću moguću sigurnost: Ugrađeno hlađenje štiti vaš uređaj od pregrevanja.

BMW XM G09 Driving Assistant Professional

Driving Assistant Professional.

Svestrano vozilo u svakom smislu: Driving Assistant Professional (profesionalni pomoćnik u vožnji) ne samo da održava željenu brzinu i razdaljinu do vozila ispred, već i održava vaš BMW na pravom putu intervencijama na upravljaču. Ovo ublažava opterećenje, posebno tokom dužih putovanja. Druge funkcije vam pomažu da izbegnete sudare i prekoračite ograničenje brzine.

BMW XM G09 Parking Assistant Plus

Parking Assistant Plus.

Parking Assistant Plus olakšava parkiranje i manevrisanje vozilom. Oprema sadrži između ostalog sistem Surround View, uključujući pogled odozgo, panoramski pogled, daljinski 3D prikaz, kao i pomoć pri bočnom parkiranju, funkciju hitnog kočenja Active Park Distance Control, asistenciju pri parkiranje sa uzdužnim i bočnim navođenjem i rikverc asistenciju.

BMW XM G09 Vožnja bez upotrebe ruku do 60 km/h

Vožnja bez upotrebe ruku do 60 km/h.

Profesionalni pomoćnik u vožnji omogućava skidanje ruku sa volana pri brzini do 60 km/h na autoputu. Kamera istovremeno proverava nivo pažnje vozača kako bi se garantovala puna bezbednost u svakom trenutku.

ORIGINALNI BMW DODACI ZA NOVI BMW XM.

S originalnim BMW dodacima prilagođavate svoj BMW svojim ličnim željama: proizvodi se savršeno uklapaju u BMW XM u pogledu kvaliteta, dizajna i performansi.

BMW XM G09 BMW Advanced Car Eye 3.0 Pro

BMW Advanced Car Eye 3.0 Pro.

BMW Advanced Car Eye 3.0 Pro se sastoji od visokokvalitetnih QHD i full HD kamera koje prate šta se dešava ispred i iza vozila čak i kada je parkirano. Ako sistem oseti vibracije i neuobičajeno kretanje van vozila, automatski memoriše događaj da dokumentuje moguće nesreće ili (pokušaj) provale.

BMW XM G09 Zadnji stalak za bicikle Pro 2.0

BMW zadnji nosač za bicikle Pro 2.0.

BMW zadnji nosač za bicikle Pro 2.0 je lagan, ali čvrst i može nositi do 60 kg. Izuzetno jednostavan za rukovanje, može prevoziti dva bicikla ili e-bicikle (može se proširiti za smeštaj tri bicikla). Njegova funkcija naginjanja omogućava lak pristup prtljažnom prostoru u bilo kom trenutku.

BMW XM G09 BMW nosač za tablet Pro

BMW nosač za tablet Pro.

Sigurno obezbeđeni tablet uređaji sa BMW sigurnosnom futrolom (zaštitna navlaka). Nosač, koji se može podesiti na različite položaje i uglove, pričvršćen je na opcione dodatke „Travel & Comfort“ ili na osnovni nosač.

TEHNIČKI PODACI ZA NOVI BMW XM.

BMW XM.

Snaga motora u kW (KS) pri 1/min:

480 (653)

Ubrzanje od 0–100 km/h u s:

4,3

Prosečna potrošnja goriva u l/100 km:

1,6-1,5

Emisija CO2 u g/km (kombinovana):

36-33

*Nominalne vrednosti.

 

BMW XM G09 tročetvrtinski bočni prikaz parkiranog vozila

CENE, FINANSIRANJE I LIZING ZA NOVI BMW XM.

BMW FINANSIJSKE USLUGE ZA NOVI BMW XM.

BMW XM G09 BMW Finansijske usluge

Bilo da se radi o finansiranju ili lizingu - svaka naša ponuda je prilagođena vašim potrebama i željama.

USLUGE I KONSULTACIJE ZA NOVI BMW XM.

PROACTIVE CARE (PROAKTIVNA NEGA) ZA NOVI BMW XM.

BMW XM G09 Proactive Care (Proaktivna nega)

Proactive Care (Proaktivna nega) automatski prepoznaje sve predstojeće servise ili popravke potrebne vašem vozilu i proaktivno vas kontaktira.
 

 • Trenutna pomoć BMW stručnjaka
 • Daljinsko održavanje za rešavanje problema
 • Izbegavanje mogućih kvarova
 • Dodatne individualne ponude usluga
 • Besplatan sastavni deo aktivnog ugovora za Connected Drive
Zaposleni u BMW-u savetuje kupca

ŽELITE DIREKTNE KONSULTACIJE?

Ako imate bilo kakvih pitanja, zahtevate dodatne informacije ili želite posebne ponude za BMW XM, kontaktirajte BMW partnera u vašoj blizini. Naši kompetentni BMW savetnici će vam sa zadovoljstvom dati savet, telefonski ili direktno u salonu.

Potrošnja goriva i emisije CO2.

BMW XM*:
Potrošnja goriva u l/100 km (kombinovano): x.x–x.x
Emisija C02 u g/100 km (kombinovano): xxx–xxx

Službeni podaci o potrošnji goriva, emisijama CO2, potrošnji električne energije i dometu sa električnom energijom utvrđeni su u skladu s propisanim postupkom merenja i u skladu su s Izmenama i dopunama Uredbe (EU) 715/2007. WLTP brojke uzimaju u obzir svaku opcionu opremu kada je reč o dometu, odnosno nedavno testirana vozila od 01.01.2021. godine, službeni podaci više ne postoje prema NEDC-u, već samo prema WLTP-u. Za više informacija o merenju po postupcima WLTP i NEDC pogledajte sledeći link: www.bmw.de/wltp.

* Na temperaturama ispod 0 stepeni Celzijusa, čisto električni režim vožnje ovog plug-in hibrida neće biti dostupan sve dok se baterija ne zagreje do radnog stanja nakon što vozilo pređe nekoliko kilometara.

Pročitajte više

Potrošnja goriva i emisije CO2.

 • BMW XM*,**:
  Prosečna potrošnja goriva u l/100 km: 1,6-1,5
  Emisija CO2 u g/km (kombinovana): 36-33
  Potrošnja energije u kWh/100 km (kombinovano): 30,1–28,9

  BMW XM Red Label*,**:
  Prosečna potrošnja goriva u l/100 km, WLTP: 1.7–1.4
  Emisija CO2 u g/km (kombinovana, WLTP): 37–33
  Potrošnja energije u kWh/100 km (kombinovano, WLTP): 32.4–30.4

  Službeni podaci o potrošnji goriva, emisijama CO2, potrošnji električne energije i dometu sa električnom energijom utvrđeni su u skladu s propisanim postupkom merenja i u skladu su s Izmenama i dopunama Uredbe (EU) 715/2007. WLTP brojke uzimaju u obzir svaku opcionu opremu kada je reč o dometu, odnosno nedavno testirana vozila od 01.01.2021. godine, službeni podaci više ne postoje prema NEDC-u, već samo prema WLTP-u. Za više informacija o merenju po postupcima WLTP i NEDC pogledajte sledeći link: www.bmw.de/wltp.

  * Na temperaturama ispod 0 stepeni Celzijusa, čisto električni režim vožnje ovog plug-in hibrida neće biti dostupan sve dok se baterija ne zagreje do radnog stanja nakon što vozilo pređe nekoliko kilometara.

  ** Preliminarne vrednosti