BMW i Vision Circular video zapis

BMW i VISION CIRCULAR

BMW i VISION CIRCULAR

BMW i Vision Circular predstavlja projekat BMW grupe da postane najodrživiji proizvođač kada je reč o individualnoj premium mobilnosti. Kroz ceo proces projektovanja, razvoja i proizvodnje, vizionarsko vozilo je koncipirano u skladu sa načelima cirkularne ekonomije. Kreativna vizija predstavlja kompaktno, potpuno električno vozilo sa fokusom na održivost i luksuz 2040. godine.

Pročitajte više
RE:BMW Circular Lab održivost Kružni design

RE:BMW CIRCULAR LAB – MISIJA - ODRŽIVOST

Pridružite nam se na putovanju u održivu budućnost sa RE:BMW CIRCULAR LAB – i istražite detalje i dalje informacije povezane sa kružnim dizajnom i njegovim osnovnim načelima Re:think, Re:duce, ​​Re:use i Re:cycle ((razmisli još jednom, redukuj, ponovo iskoristi, recikliraj).
BMW i Vision Circular 2021 konceptno vozilo glavne odlike dizajna video

VIZIONARSKI DIZAJN BMW-a i VISION CIRCULAR.

VIZIONARSKI DIZAJN BMW-a i VISION CIRCULAR.

GLAVNE KARAKTERISTIKE BMW i VISION CIRCULAR KONCEPTA.

Spoljašnji dizajn BMW i Vision Circular koncepta otelovljuje privlačnu estetiku održivosti. Njegov monovolumen se sastoji od svega nekoliko delova, a broj materijala je sveden na minimum. Jezik dizajna je jasan i pristupačan. Čisti materijali i njihova jednostavna završna obrada stvaraju moderan i luksuzan osećaj.
BMW i Vision Circular 2021 konceptno vozilo spoljašnji dizajn
BMW i Vision Circular 2021 konceptno vozilo spoljašnji dizajn tročetvtinski prednji prikaz

Klasične ikone interpretirane na nov način - prednji deo.

Svojim jasnim dizajnom iz jednog dela, istaknutim širokim stavom, BMW i Vision Circular je istovremeno veoma emotivnog, sportskog i elegantnog izgleda. Puristički prednji kraj BMW i Vision Circular je moćan simbol kružnog dizajna. Nivo složenosti ovde je sistematski smanjen, a dekorativni elementi oko prednje rešetke su izostavljeni, kao što su i rešetke i dodatne oznake. Jedna nepogrešiva karakteristika je prednja rešetka, koja je novo interpretirana i spojena sa prepoznatljivim farovima u dvostruku ikonu. Digitalna površina postaje vidljiva tek kada se vozilo uključi i stvara grafički interfejs koji prenosi BMW ikone u digitalno doba.
BMW i Vision Circular 2021 konceptno vozilo spoljašnji dizajn bočni prikaz

Nova BMW-ove silueta – bočni prikaz.

BMW i Vision Circular se prostire u neprekinutom obimu od prednje do zadnje osovine, čime je obezbeđena velikodušna širina unutrašnjosti u okviru malog otiska. Uzimajući oblik animirane površine, Hofmeister kink ne funkcioniše samo kao stilski element već i kao interaktivni panel. Koncept dvobojnih boja za vozilo naglašava njegovu dvosmernu privlačnost estetici i održivosti. Za karoseriju se koriste sekundarni aluminijum i sekundarni čelik. Odmah postaje očigledno da na eksterijeru nije korišćena klasična boja. Dok anodizirani aluminijum u bronzi naglašava eleganciju, čelik tretiran različitim temperaturama stvara jedinstven izgled pozadi.
BMW i Vision Circular 2021 konceptno vozilo spoljašnji dizajn tročetvtinski zadnji prikaz

Monolitan i moderan – zadnji kraj.

Svojim jasnim i purističkim dizajnom, zadnji kraj BMW i Vision Circular koncepta je u potpunosti u skladu sa našim principima kružnog dizajna. Displeji i svetlosne funkcije integrisani su kao digitalna površina pozadi, replicirajući pristup s prednje strane vozila. Neprekidne površine napravljene od sekundarnog stakla, koje se protežu od krova, preko zadnjeg dela, do digitalne površine, naglašavaju smanjeni, monolitni izraz – dodatno pojačan efektom crne ploče na ekranu kada ne radi. Minimalistički i aerodinamički optimizovani crni branici napravljeni od reciklirane plastike zaokružuju dizajn zadnjeg dela koji je najbliži putu. Gume su napravljene od prirodno kultivisane gume i imaju blago providan izgled. Dodatno obojene gumene čestice se dodaju mešavini pneumatika za jačanje istih i stvaraju intrigantan teraco efekat.

GLAVNE UNUTRAŠNJE KARAKTERISTIKE BMW i VISION CIRCULAR KONCEPTA.

U unutrašnjosti, BMW i Vision Circular nastoji da stvori luksuzan ambijent, koristeći materijale i proizvodne procese koji ukazuju na odgovoran pristup životnoj sredini i njenim resursima.  

BMW i Vision Circular 2021 konceptno vozilo unutrašnji dizajn
BMW i Vision Circular 2021 konceptno vozilo dizajn enterijera pionirska estetika materijala

Pionirska estetika materijala.

Na BMW i Vision Circular konceptu je primenjeno rigorozno smanjenje broja komponentnih delova, grupa materijala i završnih obrada površine. Na ekskluzivan način su korišćeni reciklirani materijali, odnosno obnovljive sirovine, kao što je drvo, bez osećaja da ste žrtvovali luksuz ili kvalitet. Koža je, na primer, zamenjena tekstilom, dok površine inspirišu svojom estetikom i pripovedaju svoju priču. Unutrašnjost BMW i Vision Circular koncepta naglašava šta će biti moguće u budućnosti kada su u pitanju kružnost i svrsishodan odabir materijala – te vrsta intrigantne estetike koja bi se mogla pojaviti kao rezultat istog.
BMW i Vision Circular 2021 konceptno vozilo dizajn enterijera lebdeći instrument tabla u obliku skulpture

Lebdeća skulptura kao inteligentna funkcija.

Instrument tabla u BMW i Vision Circular konceptu ima oblik lebdeće skulpture u obliku slova V koja se projektuje u kabinu, a sastoji se od samo nekoliko materijala. U njenom srcu je 3D štampano kristalno telo protkano strukturama nalik na nerve i očaravajućim svetlosnim efektom. Pored toga što je upečatljiva karakteristika unutrašnjosti, instrument tabla služi i kao prostor za interakciju sledeće generacije putem kojeg možete da vizuelizujute inteligenciju vozila.
BMW i Vision Circular 2021 konceptno vozilo unutrašnji dizajn laka demontaža pričvršćivači koji se brzo otpuštaju

Laka demontaža.

Jedan od ključnih aspekata BMW i Vision Circular koncepta je izraz „radosna fuzija“ kada je reč o rastavljanju vozila. Odvojivi priključci omogućavaju da se različiti sastavni delovi vozila brzo i lako rastavljaju na njihove pojedinačne mono-materijale i vraćaju nazad u ciklus materijala. Odvojivi priključci nisu relevantni samo kada proizvodi dođu do kraja svog životnog ciklusa. Pričvršćivači koji se brzo otpuštaju takođe pojednostavljuju zamenu materijala i komponentnih delova dok su proizvodi još uvek u upotrebi.
Dizajn enterijera BMW i Vision Circular 2021 Stidljiva tehnologija

Stidljiva tehnologija sledeće generacije.

Sve relevantne informacije se projektuju na donji deo ekrana po celoj širini vozila. Ovi podaci se zatim mogu premestiti direktno u vidno polje korisnika ili sakriti, po želji. Vetrobran tako postaje najvažnija oblast informacija, eliminišući potrebu za bilo kojim drugim ekranima u skladu sa Re:duce pristupom. Ovo je naše tumačenje stidljive tehnologije – nevidljiva inteligencija koja ostaje pritajena sve dok se ne pojavi potreba ili izričito ne zahteva.

PAMETNI SAOBRAĆAJ – INTELIGENTNA BUDUĆNOST GRADSKE MOBILNOSTI.

BMW Smart Traffic (Pametni saobraćaj) je budućnost mobilnosti

VIŠE TEMA KOJE SE ODNOSE NA BMW i VISION CIRCULAR KONCEPT I ODRŽIVOST KOD BMW-a.

BMW i Vision Circular 2021 konceptno vozilo članak na BMW.com

MOĆNE PERFORMANSE ZA ODLIČNU VIZIJU.

Saznajte još više detalja o BMW i Vision Circular konceptu i revolucionarnom procesu kružnog dizajna.
BMW električna mobilnost

BMW ELEKTRIČNA MOBILNOST.

Saznajte više o pionirskom BMW konceptu elektromobilnosti i o vašim prednostima i opcijama. Saznajte više o elektromobilnosti, plug-in hibridima, BMW i, punjenju, dometu i još mnogo toga.
BMW održivost

ODRŽIVO U BUDUĆNOST.

Otkrijte koliko je BMW već danas ekološki prihvatljiv. Dobijte pregled holističkih mera, počev od smanjenja emisije CO2 i elektromobilnosti do reciklaže i širenja tehnologije vodonika.
BMW JOYTOPIA virtuelni svet o mobilnosti sutrašnjice

JOYTOPIA (SRP: UTOPIJA RADOSTI) – VIZIJA BUDUĆNOSTI.

Posetite JOYTOPIA, virtuelni svet avanture, i saznajte više o BMW-ovoj viziji mobilnosti i putu k održivoj budućnosti.