ZGRABITE TRENUTAK SAMO ZA SEBE

Kao BMW, mi verujemo u jedno iznad svega: u hrabrost. Ta osobina je duboko usađena u našu DNK, i vidi se u svemu što preduzimamo. Hrabrost je nezavisna i disruptivna: razbija i budi. Drsko je preispitivati sve – i nikad ne pristajati na „ne“ kao odgovor. Smelo je uvek ići dalje i ne prestajati u sopstvenom razvoju. Upravo zbog toga je jedini smer za koji znamo napred, u našoj potrazi za dosezanjem novih nivoa izvrsnosti. I voditi pionire naše kulture do izazova sutrašnjice. Kao vrhunski automobilski partner, mi usput stvaramo jedinstvene i nadahnjujuće trenutke. Jer tamo se rađa nova vrsta luksuza.

Pročitajte više
ZGRABITE TRENUTAK SAMO ZA SEBE

NOVA VRSTA LUKSUZA

Saznajte na koji način se neprestano iznova definiše

POTRAGA ZA NADAHNUĆEM

Progresivni, kreativni, nadahnjujući: to su osobine koje nas definišu – kao brend BMW – i njima smo posvećeni duže od veka. Motivisali su nas i nadahnjivali samostalni i napredni mislioci – kreativna elita, čije su nam kreacije i ideje donele jedinstvene trenutke i neočekivane perspektive. Pioniri našeg vremena i glasovi budućnosti, koji nadahnjuju progres u tehnologiji i dizajnu. Koji postojeće čine zastarelim i svoju viziju okreću novoj stvarnosti.

Pročitajte više

POTRAGA ZA NADAHNUĆEM

PIONIR MEĐU DIZAJNERIMA

Poznati grafički dizajner i umetnički direktor Štefan Sagmajster smatra se kreativnim pionirom. Rođen 1962. u Bregencu, u Austriji, danas živi u Njujorku gde vodi kreativnu agenciju „Sagmajster i Volš“. Od 1993, oni proizvode remek-dela svih oblika i formi – od malih ilustracija do impresivnih izložbi i globalanih kampanja. Njegova najpoznatija dela obuhvataju vizuelne identitete i karakteristične dizajne omota za muzičare kao što su Rolingstonsi, Toking Heds, Lu Rid ili Muzej Gugenhajm – za koje je on osvoji dva Gremija, pored drugih nagrada.

Pročitajte više

PIONIR MEĐU DIZAJNERIMA

UMETNOST SAVLADAVANJA SOPSTVENIH STRAHOVA

Ako ne znate šta je strah, nikada nećete imati viziju – i nikada nećete pronaći hrabrost da se razvijate. Zahvaljujući ovom stavu, legendarni dizajner Štefan Sagmajster je lider u svojoj profesiji sa udarnim i inspirativnim delima. Uvek iznenađuje neočekivanim umetničkim delima i, na primer, oživljava rukopis, ili pretvara ljude u platna. Uvek pokušava da sebi probije put, da stvori i provocira neviđene perspektive, umesto da prihvati status kvo. Svojim ekstrovertnim, inovativnim i oduševljavajućim delima on stvara nove svetove, otvarajući vrata svojoj jedinstvenoj i hrabroj imaginaciji.

LEPOTA POKRETA

Fascinantni događaj i jedinstveni moment. BMW je dirnuo posetioce na manifestaciji Art Basel Miami performansama boljih od svih: BMW Concept Serije 8 sa 300 osvetljenih, autonomnih letećih dronova u savršenoj koreografiji. Bio je to omaž vizionarskoj tehničkoj perfekciji i očaravajućoj estetici pokreta.

Pročitajte više

LEPOTA POKRETA

DVA VIZIONARA, JEDNA VIZIJA

Loneke Gordijn i Ralf Nauta su umetnici koji stoje iza Duo Studio Drift. Sreli su se na Akademiji za dizajn u Ajndhovenu, Holandija, i 2006. zajedno otvorili Studio Drift u Amsterdamu. Njihov umetnički rad je fokusiran na interaktivnim eksponatima koji se sastoje od filmova, skulptura i drugih predmeta. Oni crpe veliko nadahnuće iz prirode, koju imitiraju u svom radu primenom najsavremenijih tehnologija. Taj pristup čini svaki njihov projekt uzbudljivim i jedinstvenim.

Pročitajte više

REMEK-DELO

Visoki performans u susretu sa visokom umetnošću: Na izložbi Art Basel Miami, Studio Drift je predstavio svoju najnoviju tvorevinu „Franšiza Sloboda“ performansom koji je smestio BMW Concept Serije 8 u središte radnje. Roj od 300 osvetljenih autonomnih letećih dronova uzleteo je u nebo. Umetnička izložba bila je nadahnuta obrascima leta čvoraka. Posle pomnog posmatranja obrazaca i kretanja jata ptica, razvijen je specijalni algoritam koji je učitan u dronove. Ovaj duet je odlično reprodukovao prirodnu pojavu kroz fascinantni spektakl svetla i kretanja.

Pročitajte više

RETROSPEKTIVA

Posle performansa sa dronovima, Studio Drift je bio pun pohvala: „BMW je verovao u našu ideju i, kao kompanija, shvatio koliko su komplikovani i kompleksni ovi inovativni procesi“, rekla je Loneke Gordijn.

Pročitajte više

M8 GRAN COUPÉ CONCEPT

M8 GRAN COUPÉ CONCEPT

OKEAN EKSKLUZIVNIH OPCIJA

Danas, baš kao što je njegova priča započela pre 25 godina, BMW Individual i dalje primenjuje princip savršenog ručnog rada. Zbog ovoga BMW Individual lansira veoma poseban i jedinstven model kako bi obeležio njegov 25. rođendan: BMW Individual M760Li inspirisan Nautor’s Swan-om. Ovo umetničko delo nastalo u saradnji sa graditeljem tradicionalnih finskih jahti Nautor’s Swan-om oda je luksuzu i ekskluzivnosti. To je automobilsko remek-delo sa izuzetnim pomorskim dizajnom koji proizvodi jedinstvenu međuigru druma i okeana zahvaljujući specijalnim drvenim elementima od tikovine – i sa moćnim 12-cilindarskim motorom sposobnim da generiše nezaboravan doživljaj vožnje u svakom trenutku.