BMW iX i20 2021 električni SUV BMW iX xDrive50 Aventurin crvene boje ispred obale
Domet 631 km*
Motor i vrsta gorivaElektrični

THE iX

BMW iX i20 2021 električni SUV BMW iX xDrive50 Aventurin crvene boje ispred obale

Prvi ikada BMW iX.

Domet 631 km*
Motor i vrsta gorivaElektrični
 • THE iXPrvi ikada BMW iX.

  PRVI BMW iX: PIONIR NOVOG DOBA.

  Rođen iz vizije. Stvoren za električnu mobilnost. Zahvaljujući efikasnoj tehnologiji BMW eDrive i potpuno električnom pogonu na sva četiri točka, BMW iX postiže izuzetni domet i isporučuje impresivno ubrzanje od nule. Inteligentni BMW Operativni sistem 8 koristi se intuitivno i debituje baš na ovom modelu.

   

  Pročitajte više

  BMW iX IMA DOMET KOJI PREMAŠUJE VIŠE OD 630 KM*.

  BMW iX i20 2021 električni SUV BMW iX xDrive50 Aventurin crvene boje na ulici

  Sa dometom preko od 630 km*, BMW iX i20 xDrive50 (BMW iX xDrive40: 426 km*) je idealan i za gradsku vožnju i za velike razdaljine. Zahvaljujući svojoj visoko efikasnoj konstrukciji, ima izuzetno nisku potrošnju energije od najviše 23.1 kW/h i izvanrednu aerodinamiku sa izuzetnih cd od 0,25 - vrednost bez premca u ovom segmentu vozila. Vožnja BMW-a iX u mom režimu delotvorno dodatno povećava ovu impresivnu efikasnost.

  BMW iX SA 523 KS*.

  BMW iX i20 2021 električni SUV BMW iX xDrive50 Aventurin crvene boje video

  Sa dva snažna elektromotora i BMW xDrive električnim pogonom na sva četiri točka, BMW iX nudi izvanredne performanse: snagu od 523 KS* pokreće BMW iX xDrive50 od 0 do 100 km/h za 4,6 sekundi (BMW iX xDrive40: 326 KS *; 0-100 km/h za 6,1 s). Momentalno raspoloživ obrtni moment i neprekidno ubrzanje od početka rada omogućavaju BMW iX modelima da precizno i trenutno reaguju na svaki pokret papučice gasa i tako pruže neverovatno iskustvo u vožnji.

  VREME NAPAJANJA ZA DOMET OD PREKO 100 KM*

  Uz vaš BMW iX i BMW Charging, broj opcija za punjenje baterije bilo kod kuće, na poslu ili u putu znatno se povećava. Isto tako, performanse punjenja su imresivne i omogućavaju da dopunite bateriju na domet od skoro 150 km* za samo 10 minuta za model BMW iX xDrive50 (BMW iX xDrive40: preko 95 km* za 10 minuta) ili celokupan domet za manje od 40 minuta na javnim stanicama za punjenje sa oznakom IONITY High Power Charging..

  * Vrednosti se odnose na inicijalni status od 10%.

  BMW iX i20 2021 električni SUV BMW iX xDrive50 Aventurin crvene boje koji se puni na BMW Wallbox-u

  Napajanje kod kuće za domet od 100 km.

  01:41 h – Wallbox zidni punjač (11kW)

  08:31 h – Standardni kabl punjača ili fleksibilni brzi punjač (2.3 kW) kućna utičnica

  Pozovite vašeg prodavca da saznate više o rešenjima u pogledu punjenja
  BMW iX i20 2021 električni SUV BMW iX xDrive50 Aventurin crvene boje koji se puni na javnoj stanici za napajanje velike snage

  Napajanje u pokretu za domet od 100 km.

  00:06 h – Visokonaponska stanica za punjenje (maksimalan kapacitet punjenja)

  00:21 h – Brzi punjači (50kW)

  01:41 h – AC punjač (maks. kapacitet punjenja)

  BMW iX i20 2021 električni SUV BMW iX xDrive40 Sophisto sive boje koji se puni na BMW Wallbox-u

  Napajanje kod kuće za domet od 100 km.

  01:39 h – Wallbox zidni punjač (11kW)

  08:18 h – Standardni kabl punjača ili fleksibilni brzi punjač (2.3 kW) kućna utičnica

  Pozovite vašeg prodavca da saznate više o rešenjima u pogledu punjenja
  BMW iX i20 2021 električni SUV BMW iX xDrive40 Sophisto sive boje koji se puni na javnoj stanici za napajanje velike snage

  Napajanje u pokretu za domet od 100 km.

  00:08 h – Visokonaponska stanica za punjenje (maksimalan kapacitet punjenja)

  00:21 h – Brzi punjači (50kW)

  01:39 h – AC punjač (maks. kapacitet punjenja)

  Kalkulacija uzima u obzir potrošnju i performanse punjenja. Vrednosti se odnose na pokretanje baterije na spoljnoj temperaturi od 29-33 stepeni Celzijusa i isključuje rad dodatnih potrošača, poput grejanja sedišta, ekrana, klima uređaja. Pojedinačna potrošnja može da varira (u zavisnosti od npr. režima vožnje, temperature, uslova na putu), kao i individualno dostižnih performansi punjenja (u zavisnosti od, na primer, napunjenosti baterije, rada klima uređaja). Potrošnja se zasniva na najboljem WLTP scenariju. Performanse punjenja zasnivaju se na maksimalno mogućim performansama punjenja (u zavisnosti od vrste punjenja i vozila).

  Pročitajte više

  DOMET OD 150 KM ZA MANJE OD 10 MINUTA.

  BMW iX i20 2021 električni SUV BMW iX xDrive50 Aventurin crvene boje koji se napaja na BMW Wallbox-u

  Sa kapacitetom punjenja BMW iX xDrive50 do 200 kW (za BMW iX xDrive40: do 150 kW), možete da napunite bateriju svog BMW iX-a na javnim stanicama za brzo punjenje od 10 do 80% ukupnog kapaciteta za manje od 40 minuta. Kod kuće možete napuniti svoj BMW iX xDrive50 koristeći svoj prikladni BMW Wallbox snage do 11 kW - i postići 100% punjenja baterije za manje od 11 sati (BMW iX xDrive40: za manje od 8 sati). 

  Dostupnost funkcije Connected Drive može da varira u zavisnosti od tržišta. Za više informacija kontaktirajte svog BMW Dilera.

  Pročitajte više

  POMOĆ U VOŽNJI U BMW-u iX.

  BMW iX i20 2021 električni SUV BMW iX xDrive50 Aventurin crvene boje na urbanom okruženju

  BMW iX ima izuzetno veliki broj sistema za pomoć vozaču kao standardnu funkciju: Opcija Driving Assistant Professional osigurava optimalnu praktičnost i sigurnost u kritičnim ili monotonim situacijama u saobraćaju. Među funkcijama koje su uključene u sistem su Pomoć pri upravljanju i ostanku u traci (Steering and lane guidance assist) s proširenim funkcijama, pomoć za upravljanje u nuždi (Emergency steer assist), asistent za zadržavanje u traci s upozorenjem na bočni sudar (Lane keeping assistant). Parking Assistant Plus pomaže pri parkiranju i manevrisanju, te koristi velik broj kamera kako bi vam pružio sveobuhvatan prikaz predmeta koji okružuju vaše vozilo - takođe i u 3D-u.

  POTPUNO NOVI DIZAJN BMW iX-a.

  BMW iX i20 2021 električni SUV BMW iX xDrive50 Aventurin crvene boje bočni prikaz spoljašnjosti

  Velike proporcije površina i karakteristične linije daju BMW-u iX jedinstveno monolitni oblik. Svaki detalj neprimetno se uklapa u moderni jezik dizajna i daje vozilu izgled stvorenog iz jednog kalupa. Aerodinamični dizajn panela bio je presudan za postizanje izvanredne vrednosti CD-a od 0,25, zajedno sa specifičnim odlikama, kao što je obris prozora koji se sužava prema zadnjem delu, poznat kao „Streamflow“. Po prvi put se na BMW SUV modelu pojavljuju ručke koje se uvlače i vrata bez okvira - otkrivajući njegov pionirski duh.

  BMW iX SHY TECH KONCEPT.

  BMW iX i20 2021 električni SUV BMW iX xDrive50 Aventurin crvene boje prednji prikaz spoljašnjosti Shy Tech prednja rešetka

  Koncept Shy Tech je usredsređen na putnike i omogućava modernoj tehnologiji BMW-a iX da se stopi u pozadinu dok ne postane potrebno ili izričito zatraženo. Ova nevidljiva inteligencija se može iskusiti u mnogim detaljima spoljašnjosti i unutrašnjosti vozila- poput prednje rešetke koja funkcioniše kao inteligentna površina i sadrži kamere, radarske funkcije, vrhunsku tehnologiju senzora i grejačke elemente. Ostali primeri uključuju oku nevidljive zvučnike audio sistema i minimalistički dizajn dugmića za pokretanje unutrašnjih funkcija.

   

  GLAVNE ODLIKE DIZAJNA SPOLJAŠNJOSTI MODELA BMW iX-a.

  BMW iX električni SUV Aventurin crvene boje i20 prednji prikaz

  Dizan prednjeg kraja.

  Prednji kraj modela BMW iX reinterpretiran je u futurističkom stilu. Vertikalno postavljena prednja BMW rešetka posebno naglašava progresivnu pojavu SUV-a, u kombinaciji sa najužim dvostrukim farovima koji je BMW ikada imao u standardnoj proizvodnji.
  BMW iX električni SUV Aventurin crvene boje i20 bočni prikaz

  Bočni prikaz.

  Srazmerne pravougaone konture oko kućišta točkova svesno usmeravaju pažnju na točkove. Mehanizam za otvaranje vrata, vrata bez okvira i obris prozora, poznat kao „Streamflow“, koji se sužava prema zadnjem kraju, skladno je integrisan u celokupni izgled.

  BMW iX električni SUV Aventurin crvene boje i20 zadnji prikaz

  Dizan zadnjeg kraja.

  Velike površine, karakteristična zadnja svetla BMW Grupe, i besprekorno integrisana vrata prtljažnika obezbeđuju moderan izgled. Krupni difuzorski elementi optimizuju aerodinamičnost i zajedno sa ravnim dnom vozila, povećavaju domet.

  ŽIVOTNI PROSTOR NA TOČKOVIMA.

  BMW iX i20 2021 električni SUV unutrašnjost Suite koža Castanea
  Unutrašnjost BMW-a iX jedinstveno je mesto za opuštanje uz arhitekturu nadahnutu modernim dizajnom enterijera. Svi njegovi elementi - poput ravne ploče s velikim BMW zakrivljenim ekranom i tankim sedištima - podsjećaju na delove nameštaja svojim visokokvalitetnim izborom boja i materijala. Samostojeća plutajuća središnja konzola, odsutnost središnjeg tunela i najveći Panorama stakleni krov ikad instaliran u BMW-u stvaraju impresivan osećaj prostora koji vas prosto tera da se zadržite u njemu.

  GLAVNE ODLIKE DIZAJNA UNUTRAŠNJOSTI MODELA BMW iX-a.

  Minimalistički dizajn enterijera.

  Minimalistički dizajn enterijera.

  Dizajn unutrašnjosti je moderan i sveden na najvažnije - fokus koji se može primetiti u ekranima i kontrolnim funkcijama. Kao središnji upravljački element, stakleni iDrive kontroler na središnjoj konzoli uokviren je elegantnim upravljačkim panelom izrađenim od FSC sertifikovanog drveta.
  BMW iX i20 električni SUV dizajn enterijera Suite Castanea stražnji prikaz

  Salonska sedišta pozadi.

  Zahvaljujući nedostatku središnjeg tunela, BMW iX nudi prostranu atmosferu dnevnog boravka za putnike koji sede pozadi. Dodatne opcije za putnike pozadi uključuju grejanje i 3D zvučnike integrisane u naslone za glavu. Naslon zadnjeg sedišta može se podeliti u odnosu 40: 20 : 40 u svrhe proširenja kapaciteta prtljažnika.
  BMW iX i20 električni SUV panoramski stakleni krov iz enterijera

  Panoramski stakleni krov.

  Panoramski stakleni krov „Sky Lounge“ stvara osećaj prostranosti i obezbeđuje opuštenu atmosferu u kabini. Može se elektrohromatski osenčiti za veću privatnost, te pošto nije potrebna unutrašnja obloga, putnicima obezbeđuje još više prostora za glavu, kao i moderan dizajn.
  BMW iX i20 električni SUV BMW zakrivljen ekran u enterijeru

  BMW zakrivljen ekran.

  BMW zakrivljen ekran, koji je prvi put instaliran u serijsko vozilo, služi kao središnji displej i upravljački element digitalnog okruženja BMW iX-a. Informativni ekran od 12,3“ se stapa sa Kontrolnim ekranom od 14,9“ tako da čine jedinstvenu celinu koja stvara dojam slobodno plutajućeg rama za slike na instrument tabli.

  ORIGINALNI BMW iX DODACI.

  BMW iX i20 2021 BMW ugrađena podloga za prtljažni prostor crne boje

  BMW ugrađena podloga za prtljažni prostor

  Protivklizna, vodootporna, BMW ugrađena podloga za prtljažni prostor za zaštitu prtljažnjika od nečistića i vlage. U crnoj boji s BMW logotipom.
  BMW iX i20 2021 Originalna BMW krovna kutija 520 crna/ titanijum siva

  BMW krovna kutija 520 crna/ titanijum siva

  BMW krovna kutija crne boje/ titanijum sive boje, dostupna s obe strane, zapremine 520 litara, kompatibilna sa svim BMW sistemima krovnih nosača.
  BMW iX i20 2021 Originalni BMW zadnji stalak za bicikle Pro 2.0.

  BMW Pro 2.0 nosač za bicikle

  Lagani, stabilni BMW zadnji stalak za bicikle Pro 2.0. za dva bicikla/e-bicikla. Njegov maksimalni teret od 60 kg je moguće kompaktno sklopiti.

  HOLISTIČKA ODRŽIVOST U BMW iX.

  BMW iX i20 2021 električni SUV BMW iX xDrive50 Aventurin crvene boje video o održivosti

  U poređenju sa SUV-om koji ima motor s unutrašnjim sagorevanjem slične jačine, BMW iX emituje 45% manje emisija gasova sa efektom staklene bašte tokom čitavog životnog ciklusa zahvaljujući sveobuhvatnom konceptu održivosti. Razlog leži u upotrebi isključivo obnovljivih izvora energije tokom proizvodnje, kao i u upotrebi prirodnih i recikliranih materijala - poput podnih prostirki proizvedenih 100% od Econyl-a.

  TEHNIČKI PODACI ZA BMW-a iX.

  BMW iX xDrive50

  Snaga u kW:

  385 (523)

  Maksimalna brzina:

  200 km/h

  Električni domet u km (WLTP):

  631

  Potrošnja energije u kWh/100 km:

  23,1-19,8

  BMW iX i20 2021 električni SUV BMW iX xDrive50 tehnički podaci o modelu

  BMW SERVICE INCLUSIVE.

  BMW iX i20 2021 električni SUV BMW iX xDrive50 BMW servisni partner

  #šta god da se desi: sveobuhvatno bezbrižno putovanje kada su u pitanju električna vozila*:* ovaj paket vam nudi 100% transparentnost i pogodnu jednostavnost planiranja. Sami birate rok od 4 ili 6 godina - ili rok od 3 godine kao korisnik lizinga.

  Sadržaj paketa usluga:

  • Usluga provere vozila
  • Zamena polen filtera
  • Zamena kočione tečnosti

  Potrošnja energije i emisije CO2.

  • * mereno u skladu sa WLTP ciklusom testiranja

   ** Ponuda specifična za tržište važi za nova vozila iz BMW-ovih filijala i prodavaca u Evropi u okviru BMW-ove mreže za punjenje

   *** Očekuje se da će kupci u Nemačkoj, Kini, Japanu i SAD moći da aktiviraju lični eSIM od kraja 2021. godine preko mrežnih operatera koji učestvuju u ovom programu.

   BMW iX xDrive40
   Potrošnja energije u kWh/100 km (prosečno): 22,5–19,3
   Prosečna potrošnja kombinovana u l/100 km: 0
   Emisija CO2 u g/km (kombinovana): 0

   BMW iX xDrive50
   Potrošnja energije u kWh/100 km (prosečno): 23,1-19,8
   Prosečna potrošnja kombinovana u l/100 km: 0
   Emisija CO2 u g/km (kombinovana): 0

   Zvanični podaci o potrošnji energije i električnom dometu određeni su u skladu sa obaveznom procedurom merenja utvrđenom Uredbom (EU) 715/2007 koja je važila u vreme tipskog odobrenja. Što se tiče dometa, dobijeni WLTP podaci uzimaju u obzir kompletnu dodatnu opremu. Za nova vozila testirana od 01.01.2021, ne koriste se podaci dobijeni prema NEDC regulativi već oni dobijeni prema WLTP ciklusu testiranja. Za više informacija o procedurama merenja WLTP i NEDC, posetite stranicu www.bmw.de/wltp