SHOP THE LOOK

NOVI

iX2

BMW i

PRVI BMW iX2. 100% ELEKTRIČNI.

BMW iX2 xDrive30[1]: Potrošnja električne energije kombinovana prema WLTP-u u kWh/100 km: 17,8-16,3; Električni domet, WLTP u km: 417-449

 

[1] Domet zavisi od različitih faktora, posebno od: individualnog stila vožnje, karakteristika rute, spoljašnje temperature, grejanja/klimatizacije, predgrevanja.

 

UŽITAK VOŽNJE.

Novi BMW iX2 kombinuje potpuno električno uživanje u vožnji sa puno prostora i upečatljivim, modernim dizajnom. Sa sportskim i moćnim eksterijerom i elegantnim enterijerom – dođite do svojih svakodnevnih destinacija bez lokalnih emisija i u tipičnom BMW komforu, zahvaljujući velikom dometu novog BMW-a iX2. Otkrijte sve varijante novog modela BMW iX2, njegove opcije opreme i tehničke podatke, kao i mnoštvo opcija za lizing i finansiranje.

TEHNIČKI PODACI

VARIJANTE

   {model.opis}
   BMW iX2 xDrive30

   Snaga[2]

   230 kW (313ks)

   0-100 km/h

   5,6 s

   Vmax

   180 km/h

   Domet (do)

   449 km

   BMW iX2 xDrive30[1] Potrošnja električne energije kombinovana prema WLTP-u u kWh/100 km: 17,8-16,3; Električni domet, WLTP u km: 417-449

    

   [1] Domet zavisi od različitih faktora, posebno od: individualnog stila vožnje, karakteristika rute, spoljašnje temperature, grejanja/klimatizacije, predgrevanja.

    

   [2] Električni pogon do 225 kW. Privremeno povećanje snage do 230 kW <10 sekundi iznad naznačene nominalne vrednosti.

   Crveni BMW iX2 Dragonfire crvene boje parkiran ispred seoske kuće po sunčanom vremenu

   VELIKA POJAVA. MALI OTISAK.

   Silueta SUV-kupea i BMW prednja rešetka Iconic Glow potpuno električnog BMW-a iX2 xDrive30 odišu upečatljivim izgledom. Kombinuje se fleksibilnost i prostranost BMW X asortimana sa inovativnim, potpuno električnim pogonom BMW i serije. Takođe ćete biti dobro opremljeni za duža putovanja sa električnim dometom do 449 km (WLTP)[1] i ubrzanjem od 5,6 sekundi (0–100 km/h).

   VAŠ NOVI BMW iX2.

    Mesto za unos informativnog sadržaja

    SPOLJAŠNJI DIZAJN

    SNAŽNA POJAVA.

    ČAK I U MRAKU. NEPOGREŠIVO.

    BMW-ova prednja rešetka hladnjaka Iconic Glow oduzima dah, posebno u mraku, sa belim svetlom koje naglašava njegove prepoznatljive konture kada vozilo miruje ili je u pokretu. Inovativna tehnologija LED vlakana stvara privlačne svetlosne efekte koji su vidljivi prilikom vožnje, otvaranja i zatvaranja vašeg vozila.

    UNUTRAŠNJI DIZAJN

    BESKOMPROMISNI DIZAJN.

    OSEĆAJ KAO DA SEDITE POD ZVEZDAMA.

    Panoramski stakleni krov čini unutrašnjost još većom. Više svetla ulazi i možete uživati u atmosferi otvorenog krova na svakom sedištu.

    TEHNOLOGIJE

    INOVATIVNA ZABAVA.

    GEJMING U POKRETU.

    Bilo da igrate igricu za jednog ili više igrača, AirConsole igrice pretvaraju vaš BMW u gejming konzolu. Pobedite svoj najbolji rezultat ili izazovite ostale putnike preko BMW-ovog zakrivljenog ekrana dok vozilo nije u pokretu. Vaš pametni telefon je vaš kontroler. Jednostavno skenirajte QR kod na kontrolnom ekranu i igrajte se.

    BMW X2 Electric SUV U10 Digital Premium

    BOLJA POVEZANOST.

    Doživite BMW Digital Premium paket[3] sa dodatnim digitalnim funkcijama - započnite sa besplatnom probnom verzijom:

    • Poboljšane funkcije BMW Mape omogućavaju pristup informacijama o saobraćaju u realnom vremenu na prikazanoj mapi (čak i kada navigacija rute nije aktivirana)
    • Pristup aplikacijama za audio, zabavu i vesti – uključujući obim podataka i stalna ažuriranja
    • Dodatne funkcije personalizacije pomažu BMW inteligentnom ličnom asistentu da nauči vaše rutine i omogućava mu da preuzme manje zadatke, ako je to potrebno

    INTELIGENTNA PODRŠKA.

    Uvek u desnoj traci i na pravom rastojanju.

    Driving Assistant Professional (Profesionalni pomoćnik prilikom vožnje) održava vaše vozilo bezbedno u svojoj traci i na udaljenosti pri brzinama do 210 km/h. Dodatna prednost – posebno u zagušenom saobraćaju. U hitnom slučaju, vaš BMW će zakočiti dok ne stane i automatski ponovo krenuti.

    Više kamera za lakše parkiranje.

    Parking Assistant Plus pruža opsežan pregled prilikom parkiranja. Dodatne kamere prenose 3D prikaz okoline vozila direktno na kontrolni ekran. Što vam omogućava da odmah vidite koliko manevarskog prostora imate.

    Vozite sa stalno uključenim dugim svetlom.

    Vaš BMW čuva druge učesnike u saobraćaju od svetlosnog konusa pomoću sistema za duga svetla koji štiti od odsjaja. Najbolje svetlo za vožnju mračnim putevima.

    Više od ključa.

    Uz BMW Digital Key Plus, koristite svoj pametni telefon kao ključ od vozila i delite ga digitalno sa do još 5 osoba. Čim priđete svom BMW-u, on se automatski otvara uz svetlosnu projekciju. Pored toga, prilagođava unutrašnjost vozila vašim željama, u zavisnosti od ličnog profila koji ste izabrali.

    Vidljivost nije ograničena samo na put.

    Dođite do odredišta preciznije. BMW head-up displej projektuje informacije relevantne za vožnju direktno u vaše vidno polje. Prošireni prikaz prikazuje informacije o vođenju rute putem video slike uživo na kontrolnom displeju ili na instrument tabli.

    DOMET I PUNJENJE

    UŽITAK POTPUNO ELEKTRIČNE VOŽNJE.

    Električno ubrzanje, BMW My Modes (Moji režimi), BMW IconicSounds Electric i još mnogo toga: Karakteristično BMW X zadovoljstvo tokom vožnje, sada i potpuno električno. (Video zapis prikazuje privremene vrednosti.)

    STIGNITE DO VAŠEG ODREDIŠTA SA LAKOĆOM: VOŽNJA I NAPAJANJE - BMW iX2.

    Saznajte više

    Primer rute

    dodatni primer ruta
     Stajališta (s)

     Potreban broj stajanja zbog punjenja

     Ovo je verovatan broj stanica za punjenje koje će vam trebati na vašoj ruti.

      

     Uzimaju se u obzir samo postojeće tačke punjenja (od 25. aprila 2023. godine) sa najkraćim mogućim preusmeravanjem i početnim nivoom napunjenosti baterije od 100%.

      

     Poželjne su stanice za punjenje velike snage (npr. iz IONITY mreže) jer pune vaše vozilo maksimalnim kapacitetom.

     Kako su ove vrednosti izračunate?

     Uzorci ruta vam daju procenu očekivanog vremena putovanja uključujući sve neophodne pauze prilikom punjenja sa početnim nivoom napunjenosti baterije od 100%. Oni pretpostavljaju da su mesta za punjenje prazna i da funkcionišu i prikazuju opciju najbrže rute bez ikakvih zagušenja u saobraćaju ili drugih zastoja. Informacije o pauzama usled punjenja i njihovom trajanju pretpostavljaju da pauze pravite sa minimalno 10% preostalog nivoa napunjenosti baterije.

      

     Ostale važne informacije: Kapacitet punjenja zavisi od nivoa napunjenosti, temperature okoline, individualnog profila vožnje i upotrebe pomoćnih uređaja. Vreme potrebno za punjenje se primenjuju na temperaturu okoline od 23 °C nakon prethodnog putovanja i može da odstupa u zavisnosti od karakteristika korišćenja.

     h

     Ukupno vreme punjenja

     Ovo je ukupno vreme koje će vam verovatno biti potrebno za punjenje na vašoj ruti. Uzimaju se u obzir samo postojeće tačke punjenja (od 25. aprila 2023. godine) sa najkraćim mogućim preusmeravanjem i početnim nivoom napunjenosti baterije od 100%.

      

     Poželjne su stanice za punjenje velike snage (npr. iz IONITY mreže) jer pune vaše vozilo maksimalnim kapacitetom.

     h

     Ukupno vreme punjenja

     Navedeno vreme putovanja je zbir procenjenog vremena vožnje plus vreme punjenja ako na ruti budete primorani da uključiti pauze za punjenje.

      

     Pretpostavlja se da putujete najbržom rutom bez ikakvih zagušenja u saobraćaju ili drugih zastoja.

     Brzina punjenja zavisi od nivoa napunjenosti, okolinske temperature, individualnog načina vožnje, upotrebe dodatnih uređaja, kao i od izabranog vozila. Vreme punjenja važi za okolinske temperature od 23°C nakon prethodne vožnje i može varirati u zavisnosti od načina upotrebe. Prikazane vrednosti su primeri za osnovnu konfiguraciju izabranog modela. Za druge verzije opreme vozila, vrednosti se mogu razlikovati.

     Pomoću My BMW aplikacije možete uvek i svuda pratiti domet i nivo punjenja. Takođe, lako možete planirati optimizovane rute za punjenje i poslati ih vozilu. Preuzmite aplikaciju sada i isprobajte je u demo režimu.

     Saznajte više

     Vremena punjenja

     Vreme punjenja za

     Javno punjenje

     Stanica za punjenje velike snage

     Svoje vozilo možete posebno brzo napuniti na stanici za punjenje velike snage (npr. kao što su one u IONITY mreži). Jednosmerna struja (DC) koja se obezbeđuje na ovim stanicama nudi znatno veće kapacitete punjenja nego kod naizmenične struje (AC), kao što je ona koja se napaja iz kućne utičnice. Zbog toga su stanice za punjenje velike snage poput ovih posebno pogodne za punjenje tokom putovanja. Na displeju možete videti minimalno vreme potrebno za punjenje od 10 do 80% napunjenosti baterije sa maksimalnim kapacitetom punjenja vozila. U ovom opsegu, punjenje je najbrže i takođe čuva bateriju. Pogled na mapu vam pokazuje sve stanice za punjenje velike snage u okviru mreže za napajanje električnih vozila BMW Charging. (Važi od 22.03.2023. godine)

     Stanica za brzo punjenje.

     Ako treba da delujete brzo u gradu ili tokom putovanja, stanica za brzo punjenje je pravi izbor. To je zato što jednosmerna struja (DC) koja se obezbeđuje na ovim stanicama nudi veće kapacitete punjenja nego kod naizmenične struje (AC), kao što je ona koja se napaja iz kućne utičnice. Zbog toga su stanice za brzo punjenje poput ovih posebno pogodne za napajanje kada putujete. Na displeju možete videti minimalno vreme potrebno za punjenje od 10 do 80% napunjenosti baterije sa izlaznom snagom do 50 kW. U ovom opsegu, punjenje je najbrže i takođe čuva bateriju. Pogled na mapu pokazuje sve stanice za brzo punjenje unutar mreže za napajanje električnih vozila BMW Charging. (Važi od 22.03.2023. godine)

     AC stanica za punjenje

     Gotovo svuda ćete naći javne stanice za punjenje sa naizmeničnom strujom (AC). Posebno su pogodni za redovno punjenje tokom dužih vremenskih perioda – na primer preko noći ili dok ste na poslu. Na displeju ćete pronaći minimalno vreme za punjenje od 0-100% napunjenosti baterije sa maksimalnom snagom od 22 kW. Performanse punjenja zavise od opcione opreme za vozilo. Pogledajte mapu i otkrijte sve stanice za punjenje sa naizmeničnom strujom u okviru mreže za napajanje električnih vozila BMW Charging. (Važi od 22.03.2023. godine)

     Punjenje kod kuće

     Wallbox / BMW fleksibilni brzi punjač

     Kod kuće možete puniti svoje vozilo Wallbox-om ili fleksibilnim brzim punjačem. Za oba se koristi naizmenična struja (AC). U zavisnosti od vozila, posebne opreme i tržišta, Wallbox obezbeđuje maksimalnu snagu punjenja od 22 kW, a Fleksibilni brzi punjač maksimalno 11 kW. Na displeju ćete videti minimalno vreme za punjenje od 0-100% napunjenosti baterije sa snagom od 11 kW.

     Kućna utičnica

     Pogodno punite svoje vozilo u bilo kom trenutku iz kućne utičnice. U ovom procesu se koristi naizmenična struja (AC). Na displeju ćete videti minimalno vreme za punjenje od 0-100% napunjenosti baterije sa snagom od 2,3 kW. Koristite BMW Wallbox da napunite svoje vozilo kod kuće brzo, bezbedno i zgodno kad god poželite.

     Filtrirajte stanice za punjenje

     PUNITE VAŠE VOZILO. BILO KADA.

     Vozite dalje, iskusite više. Vaš BMW X2 će vas udobno odvesti do vašeg odredišta sa kapacitetom baterije do 64,8 kWh i procenjenim dometom do 449 km[1].

     Sada možete i opušteno da putujete električno, uz domet do 449 km[1] i inteligentno upravljanje rutama. Jednostavno napunite bateriju do 80% u roku od 30 minuta kada su u pitanju veće udaljenosti.

     NAPUNITE VAŠE VOZILO. KAKO GOD I GDE GOD ŽELITE.

     KONSULTACIJE I USLUGE

     PROACTIVE CARE (PROAKTIVNA NEGA) ZA BMW iX2.

     Usluga – tačno kada vam je potrebna.

     Uvek korak ispred. Bilo da je vreme za servis ili su gume istrošene: kontaktiraćemo vas na vreme. Možete da zakažete termin direktno putem poruke u aplikaciji My BMW. Posle toga možete da se opustite dok nastavljate vaše putovanje.

     ČESTO POSTAVLJANA PITANJA U VEZI SA BMW-OM iX2.

     Potrošnja i emisije CO2.

     BMW iX2 xDrive30[1]: Potrošnja električne energije kombinovana prema WLTP-u u kWh/100 km: 17,8-16,3; Električni domet, WLTP u km: 417-449

      

     [1] Domet zavisi od različitih faktora, posebno od: individualnog stila vožnje, karakteristika rute, spoljašnje temperature, grejanja/klimatizacije, predgrevanja.

      

     [2] Privremeno podizanje <10 sekundi iznad navedene nominalne vrednosti.

      

     [3] BMW Digital Premium je usluga plaćene pretplate, za neke funkcije je potrebna mrežna veza. BMW Digital Premium ne uključuje kupovine preko aplikacije.

      

     [4] Performanse punjenja zavise od stanja napunjenosti, temperature okoline, individualnog profila vožnje i upotrebe pomoćnih potrošača. Prikazani rasponi su zasnovani na najboljem slučaju WLTP. Vremena punjenja se primenjuju na temperaturu okoline od 23 stepena Celzijusa nakon prethodne vožnje i mogu se razlikovati zavisno od načina korištenja.

      

     Zvanični podaci o potrošnji goriva, emisiji CO2, potrošnji energije i električnom dometu utvrđeni su u skladu sa propisanim mernim postupkom i odgovaraju Evropskoj Uredbi (EZ) 715/2007 u važećoj verziji. Za domete, podaci određeni prema WLTP-u uzimaju u obzir bilo koju opcionu opremu (dostupnu na nemačkom tržištu u ovom slučaju). Za vozila koja su nedavno odobrena od 1. januara 2021. godine postoje samo zvanični podaci prema WLTP-u. Pored toga, NEDC vrednosti su izbrisane iz sertifikata o usaglašenosti od 1. januara 2023. godine Uredbom EZ 2022/195. Za više informacija o NEDC i WLTP postupcima merenja posetite www.bmw.com/wltp

      

     Dodatne informacije o potrošnji goriva i zvaničnim emisijama CO2 specifičnim modelima novih putničkih automobila mogu se naći u „Smernicama za potrošnju goriva, emisiju CO2 i potrošnju električne energije za nova putnička vozila“, dostupne besplatno na svim prodajnim mestima, na adresi Deutsche Automobil Treuhand GmbH (DAT), Hellmuth-Hirth-Str. 1, 73760 Ostfildern-Scharnhausen, Germany (Nemačka), kao i na https://www.dat.de/co2/.