BMW M

BMW M135i xDrive postavlja standarde u kompaktnom segmentu. Opremljen motorom sa visokim brojem obrtaja M TwinPower Turbo 4-cilindarskim benzincem, BMW M 135i xDrive nudi čisto zadovoljstvo vožnje već od prvog trenutka. Igra savršeno podešenih tehnologija šasije kao što je M Sport Diferencijal, BMW xDrive, Steptronic Sport menjač i M Sport volan dopušta okretnost i najbolje moguće skretanje za ugao. Eksterijer naglašava atletski karakter upadljivim detaljima kao što je dvostruka prednja rešetka u mrežastom dizajnu specifična za M135i xDrive, M zadnji spojler i dve izduvne cevi od 100 mm.

Dizajn i ideja prvog BMW-a M2 Coupé proizlaze iz istorijskih korena BMW M GmbH. Vozilo kombinuje vrhunsku sportsku snagu i klasičan pogon na zadnjim točkovima s preciznošću i agilnošću modernog M automobila. Karakteristični prednji i zadnji branici optimizuju protok vazduha i aerodinamiku. Sportski usklađen vešanje i snažan M TwinPower Turbo redni šestocilindarski benzinski motor osiguravaju performanse koje oduzimaju dah.

BMW M3 Sedan: sportski automobil visokih performansi sa četvora vrata. M TwinPower Turbo redni šestocilindarski benzinski motor od 431 KS ima spontane performanse u celom rasponu obrtaja. Inovacije iz moto-sporta poput aktivnog M diferencijala, prilagodljivog M vešanja, upravljačkog servosistema M Servotronic ili sedmostepenskog M menjača sa dve spojke i sistemom Drivelogic redefinišu granice mogućnosti. Kabina je poslednja reč vrhunski osmišljene ergonomije. Nova školjkasta M sedišta nude najbolji bočni oslonac i tako mogućavaju idealnu vezu između vozača i vozila. Sve je podređeno samo jednome – vozaču. Priroda visokih performansi BMW-a M3 Sedan je dodatno vidljiva na vanjštini. Upečatljivi dizajnerski elementi poput crne maske s dvostrukim letvicama i oznakom M, crni krov od ugljeničnih vlakana i dinamično oblikovana zadnja LED svetla u obliku slova L odišu beskompromisnim sportskim duhom.

Čak i kada stoji na mestu, BMW M4 Coupe utelovljuje sve ono što razlikuje jedan M automobil: moćnu dinamiku, agilan sportski duh i uzbudljiv DNK moto-sporta. Opremljen M TwinPower Turbo rednim šestocilindarskim benzinskim motorom sa sedmostepenskim M menjačem sa dve spojke i sistemom Drivelogic i preciznim alatima kao što su upravljački servosistem M Servotronic, aktivni M diferencijal, prilagodljivo M vešanje, spreman je ući u ring. U drugom uglu: zakoni fizike. Njegov adut: vozački karakter koji ujedinjuje čoveka i mašinu kao nikad pre.

Otvoren za maksimalni intenzitet: Opremljen M TwinPower Turbo rednim šestocilindarskim benzinskim motorom i inovacijama iz motorističkog sporta, BMW M4 Cabrio osigurava najdirektniju vezu između visokih performansi ispunjenih adrenalinom i sveukupnog uživanja u vožnji. Dok M motor pruža nesmetan podsticaj sve do krajnjih granica sa sedmostepenskim M menjačem sa dvostrukom spojkom, aktivnim M diferencijalom, prilagodljivim M vešanjem ili upravljačkim servosistemom M Servotronic omogućuje moćnu, preciznu vožnju. To je iskustvo koje ostaje bez premca, ne samo sa spuštenim krovom. To katapultira fascinaciju M vožnje na potpuno novi nivo.

Uzbudljivo i elegantno oblikovan. Moćniji nego ikad. Nova generacija automobila BMW M5 iskaz je vrhunske inženjerske umešnosti i inovativne inteligencije u vožnji. Za ranije neslućene dimenzije dinamičnosti vožnje do krajnjih granica.

Kako se strast izražava? Možete pokušati brojkama. Međutim, 560 KS i 4,2 sekundi za 0-100 km/h otkrivaju samo deo onoga što čini fascinaciju koja je BMW M6 Coupe. Jedan pogled na aerodinamički optimizovanu karoseriju daje vam ideju o tome što pokreće M inženjere. Svojom impozantnom pojavom pokazuje koliko je zapravo DNK moto-sporta u tom sportskom automobilu. To se takođe odražava u kabini. Kabina sadrži ekskluzivne materijale iz BMW Individual kolekcije ako zaželite, koja odiše sportskim duhom sve do poslednjeg detalja. BMW M6 Coupé je u startnoj poziciji kada je reč o impresivnom inženjeringu. Isto vredi i za okretan M TwinPower Turbo osmocilindričan benzinski motor. S tehnologijama kao što su aktivni M diferencijal i M vešanje visoke preciznosti, ovaj središnji deo je savršeno usklađena jedinica. A s opcijonim Competition paketom, BMW M6 Coupe dobija još veći osećaj trkačke staze. Sa snagom povećanom na 575 KS i voznom dinamikom optimizovanom u mnogim drugim detaljima, korišćenje stvari do krajnjih granica je primamljivije nego ikad pre.

Pojedinačni detalji su impresivni, kombinacija je neodoljiva: BMW M6 Gran Coupé je mnogo više nego savršeno usklađena kombinacija tehnologija visokih performansi. To je utelovljenje iskustva i umešnosti BMW M inženjera. Uz bogat, veličanstven karakter koji zaista morate doživeti. Po mogućnosti u jednom od pet savršeno oblikovanih sedišta – i, po želji, okružen najfinijim materijalima iz BMW Individual kolekcije. Jako tutnjanje iz prepoznatljivih dvostrukih izduvnih cevi najavljuje strašnu snagu M TwinPower Turbo V8 benzinskog motora od 560 KS. Svojom simbiozom tehnologija poput prenosa s dvostrukom spojkom M sa sistemom Drivelogic i opcionalnom M Carbon keramičkom kočnicom, BMW M6 Gran Coupé je uzbudljiv odraz M filozofije. A čak se i iskustvo može dodatno pojačati: Opcioni Competition paket povećava i performanse i brzinu pulsa pilota u kabini snažno modelirane karoserije.

Najbolji snovi su one koje sanjate otvorenih očiju – i sa svojim otvorenim krovom. Kao i u BMW-u M6 Cabrio. Tamo gdje se jedinstvene odlike BMW M GmbH kvalitet kombinuju kako bi stvorile savršenu simbiozu performansi koje ostavljaju bez daha i kultivisanog kabrioleta. U roku od samo 19 sekundi krov se spušta kako bi otkrio kabinu napravljenu po meri koja sadrži najznačajnije materijale iz BMW Individual kolekcije.

Sa svojim punim zvukom, aktivira se M TwinPower Turbo benzinski motor s 8 cilindara i 560 KS. Vrhunska energana koja doseže 100 km/h sa stajaće pozicije za 4,3 sekunde. Kako bi se osiguralo da što preciznije prenosi svoju snagu na ulicu, BMW M6 kabrio opremljen je s aktivnim M diferencijalom, M Servotronic upravljanjem zavisno od brzine i M dvostrukom spojkom sa sistemom Drivelogic radi maksimalne agilnosti. A zahvaljujući opcionoj M karbonsko keramičkoj kočnici, BMW M6 Cabrio se zaustavlja gotovo trenutno. Upravo je to pravi trenutak da se opustite i valjano iskusite snažni, ocrtani spoljni dizajn ovog kabrioleta.

BMW X5 M kombinuje duh tradicionalnog sportskog M automobila i izvanrednu funkcionalnost X modela. Njegov visoko obrtni M TwinPower Turbo 8-cilindarski benzinski motor, 8-stepenski M Steptronic prenos i M specifični xDrive omogućuju vam uživanje u vožnji do krajnjih granica. Dinamičan dizajn prednje i zadnje maske i standardni 20" lakometalni točkovi jamče impresivno prisustvo. Prostorna unutrašnjost ovog Sport Utility vozila sadrži vrhunske materijale, povišena sedišta sportskog oblika i razne detalje u karakterističnoj M izvedbi. BMW X5 M kombinuje najbolje od dva sveta: izvrsne performanse i rukovanje te istovremeno izvrsnu funkcionalnost i svakodnevnu prikladnost.

BMW X6 M kombinuje tipičnu M performansu i fleksibilnost X modela. Njegov moćni M TwinPower Turbo 8-cilindarski benzinski motor, 8-stepenski M Steptronic prenos i M specifični xDrive omogućuju vam uživanje u vožnji do krajnjih granica. Standardni 20" lakometalnih točkovi ili opcioni 21” lakometalni točkovi te moćan dizajn prednje i zadnje maske jamče impresivno prisustvo. Prostorna unutrašnjost ovog Sports Activity Coupé vozila impresionira vrhunskim materijalima, sportskim M sedištima i raznim detaljima u prepoznatljivom M dizajnu. Automobil visokih perfomansi koji nudi spektakularno ubrzanje i rukovanje, vanserijsku udobnost i neograničeno zadovoljstvo vožnje.

Nova forma ispoljavanja snage – novi BMW X6 M50i i M50d impresioniraju dosad neviđenim autoritetom. Specijalni M specifični detalji i elementi savršeno nadopunjuju ionako ekstremno sportski, dominantni dizajn. Nošen ekstremno snažnim BMW TwinPower Turbo motorima u kombinaciji sa izuzetnom dinamičnošću vožnje i tehnologijama okrenutim ka budućnosti, oni su idealna vodeća snaga koju treba da pratite na svom putu.

Bilo da ste zainteresovani za novo ili korišćeno M vozilo – ova stranica će vam dati sve činjenice, izveštaje o ispitivanjima i ponude finanairanja ili lizinga za postojeće M automobile i, naravno, zastupnika za vašu probnu vožnju. M Power World nudi ekskluzivne informacije o M automobilima visokih performansi – i to je mesto za sve ujedinjene zajedničkom strašću: uzbuđenje najjačeg slova na svetu.

Pročitajte više