BMW M850i xDrive Gran Coupé, informacije, oprema, tehnički podaci

OSMICA

BMW M850i xDRIVE GRAN COUPÉ

Pored progresivnog dizajna i izuzetnih performansi, BMW M850i xDrive Gran Coupé nudi i veliki i ubedljivi raspon privlačnih elemenata i tehničkih inovacija. Divite sel pionirskoj asistenciji za vozača i konektivnim funkcijama koje nude revolucionarnu i komfornu mobilnost na najvišem mogućem nivou u sportskoj i luksuznoj atmosferi.

Pročitajte više
OSMICABMW M850i xDRIVE GRAN COUPÉ

VISOKE PERFORMANSE U VRHUNSKOJ FORM

DIZAJN I DINAMIČNOST VOŽNJE MODELA BMW M850i xDRIVE GRAN COUPÉ

Dizajn modela BMW M850i xDrive Gran Coupé definisan je vrhunskim estetskim standardima i inspiriše iz svakog ugla. Ova inspiracija nastavlja se za volanom. Najpre zbog sportskog i luksuznog enterijera koji zadovoljava i najekskluzivnije zahteve. I zatim, zahvaljujući impresivno atletskom karakteru zasnovanom na pogonskom sklopu i komponentama šasije iz trkačkog sporta koje su sposobne za maksimalne performanse i obezbeđuju nivo čistog zadovoljstva u vožnji bez premca.
BMW M850i xDrive Gran Coupé, dizajn, dinamičnost vožnje, oprema
BMW M850i xDrive Gran Coupé, Panorama stakleni krov

Panorama stakleni krov

Kada je otvoren, električni Panorama stakleni krov sa funkcijama klizanja i podizanja daje dosta svežeg vazduha, dok stvara jarku, svetlom preplavljenu atmosferu u enterijeru kada je zatvoren. Otvarate ga i zatvarate pritiskom na dugme ili pomoću ključa vozila. Opremljen je roletnom i deflektorom za vetar. Takođe pruža i neprekidni stakleni izgled od prednjeg do zadnjeg prozora.
BMW M850i xDrive Gran Coupé, M Carbon paket eksterijera

M Carbon paket eksterijera

M Carbon paket eksterijera naglašava atletske zahteve vozila. Elementi bočnog spojlera na prednjem braniku, jedna lopatica u sredini rešetke za usis vazduha, kape spoljnih ogledala i jednodelna ukrasna karbonska lajsna oko završnih elemenata izduvnih cevi izrađeni su od karbonskim vlaknom ojačane plastike (CFRP). Paket kompletira difuzorski umetak pozadi u specifičnoj geometriji.
BMW M850i xDrive Gran Coupé, paket M Aerodynamics

Paket M Aerodynamics

Paket M Aerodynamics naglašava atleticizam vozila i modifikuje protok vazduha. To obuhvata prednji panel sa većim usisnicima za vazduh, jedinstvene bočne obrube i zadnji panel sa difuzorskim umetkom u boji Dark Shadow metaliziranoj.
BMW M850i xDrive Gran Coupé, M Sport sedišta

M Sport sedišta za vozača i suvozača

Multi-podesiva M Sport sedišta sa karakterom trkačkog sedišta i delimično integrisanim naslonom za glavu pružaju odličnu pobočnu potporu za vas i vašeg suvozača. Pored toga, širina naslona može se individualno podesiti. Njihov specijalni dizajn sa osvetljenim M logom naglašava atletske sposobnosti vozila.
BMW M850i xDrive Gran Coupé, BMW Individual unutrašnja ukrasna lajsna od čiste kože „Merino“

BMW Individual unutrašnja ukrasna lajsna od čiste kože „Merino“

BMW Individual kožne presvlake od čiste „Merino“ kože fine teksture dostupne su u brojnim, estetskim nijansama boje i kombinacijama te impresioniraju ekskluzivnim kvalitetom kože tako da zadovoljavaju i najprobirljivije zahteve. Kože vrhunskog kvaliiteta koriste se bez izuzetka i obrađene su tako da daju superfini, stabilan prirodni materijal bez ikakvog veštačkog utiskivanja ili premazivanja površine. Koža je naročito voluminozna, meka i vazdušasta i izvrsno je ukrašena ekskluzivnim dekorativnim šavovima i prefinjenim štepovima.
BMW M850i xDrive Gran Coupé, M kožni volan

M kožni volan

M kožni volan sa multifunkcijama i M amblemom ima sportski trokraki dizajn. Rub volana u koži „Walknappa“ Black sa konturama za oslonce palčeva daje direktan, atletski doživljaj vožnje.
BMW M850i xDrive Gran Coupé, BMW TwinPower Turbo 8 cilindarski beninski motor

BMW TwinPower Turbo 8-cilindarski benzinski motor

BMW TwinPower Turbo 8-cilindarski benzinski motor kombinuje dva turbopunjača sa potpuno varijabilnom kontrolom ventila Valvetronic i direktnim ubrizgavanjem benzina High-Precision Injection. Njegova vršna izlazna snaga je 390 kW (530 ks) sa maksimalnim obrtnim momentom od 750 Nm. Dva turbopunjača su kompaktno pozicionirana između cilindara.
BMW M850i xDrive Gran Coupé, Adpativno M ogibljenje Professional

Adaptivno M ogibljenje Professional

Adaptivno M ogibljenje Professional dodaje aktivnu rol-stabilizaciju Adaptivnom M ogibljenju i Integralnom aktivnom upravljanju. Rezultat: krajnja stabilnost i dinamičnost vožnje.
BMW M850i xDrive Gran Coupé, M sportski diferencijal

M sportski diferencijal

M sportski diferencijal optimalizuje vuču i stabilnost vožnje pri promeni kolovoznih traka ili ubrzavanju iz krivina, skretanju u rkivine pri velikoj brzini ili na različitim površinama puta. Vuča je optimalizovana uz pomoć uređaja sa elektronskom kontrolom koji smanjuje razliku u brzini obrtaja između zadnjih točkova.
BMW M850i xDrive Gran Coupé, M sportske kočnice

M sportske kočnice

M Sportske kočnice imaju četvoroklipne fiksne kočione čeljusti napred i jednoklipne pokretne kočione čeljusti pozadi u plavoj boji sa M oznakom i ima velike kočione diskove koji obezbeđuju izuzetne kočione performanse.
BMW M850i xDrive Gran Coupé, Sportski izduvni sistem

Sportski izduvni sistem

Standardni sportski izduvni sistem nudi moćan i sportski zvuk koji se može prilagoditi voznoj situaciji i željima vozača. To vožnju čini emotivnimzvučnim doživljajem, pogotovo tokom sportske vožnje.
BMW M850i xDrive Gran Coupé, BMW xDrive

BMW xDrive

Inteligentan BMW xDrive sistem pogona na sva četiri točka glatko i varijabilno distribuira snagu pogona na prednje i zadnje točkove za maksimalnu vuču, dinamiku vožnje i bezbednost u svakoj voznoj situaciji. Inovativno umrežavanje sa svim lateralnim kontrolnim funkcijama dinamike vozila dopušta postavke od one orijentisane na vuču do maksimalno sportske dinamike vožnje.

DOŽIVITE BUDUĆNOST SA SVAKIM KILOMETROM

INOVATIVNE TEHNOLOGIJE U MODELU BMW M850i xDRIVE GRAN COUPÉ

Dok uživate u impresivno sportskom doživljaju vožnje modela BMW M850i xDrive Gran Coupé, imate podršku brojnih inovativnih tehnologija. Personalizovani operativni koncept najnovije generacije sa svestranim opcijama kontrole govorom, gestikulacijom, tačskrinom ili iDrive kontrolerom ubedljivo to demonstrira.
BMW M850i xDrive Gran Coupé, tehnologije, opremat
BMW M850i xDrive Gran Coupé, BMW Live Cockpit Professional

BMW Live Cockpit Professional

BMW Live Cockpit Professional sa funkcijom navigacije obuhvata i visoko kvalitetnuy mrežu ekrana koja se sastoji od Kontrolnog ekrana visoke rezolucije dijagonale 10,25" kojim se može upravljati dodirom i potpuno digitalnog ekrana s instrumentima dijagonale 12,3".
BMW M850i xDrive Gran Coupé, Driving Assistant Professional

Driving Assistant Professional

Driving Assistant Professional nudi optimalni komfor i maksimalnu bezbednost u mnogim kritičnim ili monotonim voznim situacijama sa asistentom za upravljanje i kontrolu kolovozne trake uklj. podršku na uskim mestima, asistentom za hitno zaustavljanje, upozorenjem na lokalnu opasnost, asistentom za zadržavanje u kolovoznoj traci i aktivnom zaštitom od bočnog sudara te drugim bezbednosnim funkcijama.
BMW M850i xDrive Gran Coupé, Parking Assistant Plus

Parking Assistant Plus

Parking Assistant Plus olakšava parkiranje i manevrisanje vozilom. Sadrži između ostalog i sistem Surround View uključujući Top View, Panorama View, Remote View 3D , kao i bočnu pomoć pri parkiranju, Aktivnu kontrolu udaljenosti pri parkiranju, funkciju hitnog kočenja, asistenta za parkiranje sa linearnim navođenjem i asistenta za vožnju unazad.
BMW M850i xDrive Gran Coupé tehnički podaci

BMW M850i GRAN COUPÉ TEHNIČKI PODACI

Potrošna goriva i emisije CO2

BMW M850i xDrive Gran Coupé:
Potrošnja goriva u l/100 km (kombinovano): 10,0–9,9
Emisije CO2 u g/km (kombinovano): 229–226

Informacije o potrošnji goriva, emisijama CO2 i potrošnji energije utvrđene su u skladu sa propisanom procedurom merenja VO (EU) 715/2007 u verziji primenjivoj u vreme tipskog odobrenja. Vrednosti se odnose na vozilo sa osnovnom konfiguracijom u Nemačkoj a prikazani raspon uzima u obzir opcionalnu opremu i različitu veličinu točkova i guma dostupnih za odabrani model.

Više informacija o zvaničnoj potrošnji goriva i zvaničnim specifičnim emisijama CO2 za nove putničke automobile možete naći u „Smernicama za potrošnju goriva i emisije CO2 za nova putnička vozila“ koje su dostupne besplatno na svim prodajnim mestima i od DAT Deutsche Automobil Treuhand GmbH, Hellmuth-Hirth-Str. 1, 73760 Ostfildern, Nemačka, te na adresi https://www.dat.de/co2

Vrednosti su već zasnovane na novim WLTP propisima i prevedene natrag u NEDC-ekvivalentne vrednosti kako bi se osiguralo poređenje između vozila. Za poreze u vezi sa vozilima i ostale dažbine zasnovane (makar između ostalog) na emisijama CO2, vrednosti CO2 mogu se razlikovati od onih koje su ovde navedene.


Pročitajte više