BMW M850i xDrive Gran Coupé, dizajn, inspiracija

OSMICA

BMW M850i xDRIVE GRAN COUPÉ

Urođeno sportski: BMW M850i xDrive Gran Coupé otkriva svoje gene iz trkačkog sporta i pre nego se uopšte pokrene. Njegova estetika od koje zastaje dah sa impresivnim proporcijama sportskog automobila i M specifičnim akcentima dizajna prenosi beskompromisnu dinamičnost i demonstrira potencijal ovog luksuznog sportskog automobila sa četvoro vrata. A ovo je zaista impresivno: moćni BMW TwinPower Turbo 8-cilindarski motor pun je elemenata iz trkačkog sporta i dopušta da do četiri putnika nepogrešivo osete njegovu neobuzdanu snagu. Sa inspirativnim performansama na putu – garancija ubrzanog pulsa.

BMW M850i xDrive Gran Coupé:
Potrošnja goriva u l/100 km (kombinovano): 10,0–9,9
Emisije CO2 u g/km (kombinovano): 229–226

Pročitajte više
OSMICABMW M850i xDRIVE GRAN COUPÉ

ADRENALIN NA ČETVRTU POTENCIJU

POJEDINOSTI MODELA BMW M850i xDRIVE

BMW M850i xDrive Gran Coupé, specifičan M Dizajn

SPORTSKI KARAKTER - INTENZIVIRAN

M SPECIFIČAN DIZAJN MODELA M850i xDRIVE GRAN COUPÉ

Zaprepašćujući dizajnerski jezik modela BMW M850i xDrive Gran Coupé dodatno je intenziviran ekskluzivnim M specifičnim akcentima stila. Osobeni elementi kao što su okvir prednje rešetke u boji Cerium Grey i veliki usisnici za vazduh prednjeg panela ukazuju na impresivne osobine performansi luksuznog sportskog kupea. Difuzor u boji Dark Shadow metaliziranoj i ukrasne lajsne izduvnih cevi u boji Cerium Grey pozadi jasno ga odlikuju kao pripadnika porodice BMW M.

BMW M850i xDrive Gran Coupé, M sportski izduvni sistem

NOVI ZVUK DO KRAJNJIH GRANICA

MOĆAN ZVUK 8 CILINDARA SA SPORTSKIM IZDUVNIM SISTEMOM

Zvuk motora modela BMW M850i Gran Coupé ovladava svim oktavama na klavijaturi – do piano do fortissimo. Integrisana izduvna tehnologija sa klapnama u sportskom izduvnom sistemom dopušta prilagođavanje karakteristika zvuka. U programu COMFORT, diskretan sportski ton javlja se prilikom selekcije programa SPORT i SPORT+ i proizvodi puni zvuk u klasičnom i osobenom tonalitetu BMW M.

BMW M850i xDrive Gran Coupé, Adpativno M ogibljenje Professional
BMW M850i xDrive Gran Coupé, Adpativno M ogibljenje Professional
BMW M850i xDrive Gran Coupé, BMW TwinPower Turbo 8 cilindarski benzinski motor

AKCELERATOR PULSA

M TWINPOWER TURBO 8-CILINDARSKI BENZINSKI MOTOR

Sa svojom zapreminom od 4,4 litra i izlazna snaga od 390 kW (530 ks), BMW TwinPower Turbo 8-cilindarski benzinski motor šalje i brojač obrtaja i vcozačev puls podjednako visoko. Moćan bi-turbo motor ubrzava model BMW M850i xDrive Gran Coupé od 0 do 100 km/h za 3,9 sekundi sa obrtnim momentom od 750 Nm. Odlučno naglašen punim zvukom 8-cilindarskog motora koji vas dodatno nagoni da se naježite.

INSPIRATIVNA ESTETIKA

DIZAJN EKSTERIJERA I ENTERIJERA MODELA BMW M850i xDRIVE GRAN COUPÉ

Uzbudljiv sportski automobil za četvoro ljudi: dizajn modela BMW M850i xDrive Gran Coupé beskompromisno je sportski orijentisan i dinamičan. Čak i kada stoji u mestu, ne ostavlja mesto sumnji u to za kakve je sve performanse sposobno ovo izuzetno vozilo. Opremljen sa četvoro vrata i dugim međuosovinskim rastojanjem, raskošni sportski kupe ima proporcije pravog sportskog automobila i istovremeno nudi izuzetno velikodušnu količinu prostora za sve putnike – u ekskluzivnom ambijentu BMW-a luksuzne klase.
BMW M850i xDrive Gran Coupé, dizajn, silueta
BMW M850i xDrive Gran Coupé, dizajn, prednja rešetka
BMW M850i xDrive Gran Coupé, dizajn, pozadina sa „free-form“ završnim elementima izduvne cevi
BMW M850i xDrive Gran Coupé, dizajn, kabina
BMW M850i xDrive Gran Coupé, dizajn, enterijer, sedišta
BMW M850i xDrive Gran Coupé, dizajn, eksterijer, panorama stakleni krov
BMW M850i xDrive Gran Coupé, dizajn, silueta

SPORTSKA SILUETA KUPEA

Zaobljene konture modela BMW M850i xDrive Gran Coupé nadahnjuju svojom izvajanom međuigrom površina. Blago zakošenom linijom krova, tečna silueta kupea impresivno vodi do atletske pozadine sa osobenim širokim svodovima točkova. Oni momentalno prenose status i pojavu – kao i izražajni aluminijumski točkovi od 20'.

BMW M850i xDrive Gran Coupé, dizajn, prednja rešetka

SPECIFIČNI AKCENTI M DIZAJNA

BMW M850i xDrive Gran Coupé dodatno je ojačan ekskluzivnim M specifičnim elementima dizajna. Među tim upadljivim detaljima eksterijera nalaze se i okvir i letvice prednje rešetke zajedno sa kapama ogledala, Air Breather sistemom i trapezoidnim ukrasnim lajsnama izduvnih cevi – sve to u visoko kvalitetnoj galvanizovanoj boji Cerium Grey.

BMW M850i xDrive Gran Coupé, dizajn, pozadina sa „free-form“ završnim elementima izduvne cevi

OSOBENA POZADINA

Osobena pozadina sa širokim stavom predstavlja snagu i pojavu. Zadnji prozor je usađen između dva peraja, koja se spajaju kod vrata prtljažnika. Poboljšana aerodinamičnost osigurana je integrisanim zadnjim spojlerom koji naglašava moćnu aspiraciju modela BMW M850i xDrive Gran Coupé – kao i „free-form“ izduvne cevi integrisane u difuzor.

BMW M850i xDrive Gran Coupé, dizajn, kabina

SPORTSKA I ELEGANTNA KABINA

Kabina modela BMW M850i xDrive Gran Coupé dosledno je dizajnirana sa orijentacijom prema vozaču na umu. Njen ultra-moderan operativni koncept i M kožni volan sa ručicama za promenu stepena prenosa obezbeđuju da vozač sve ima pod kontrolom. Vrhunski komforna multifunkcionalna sedišta od najfinije kože, elegantne unutrašnje ukrasne lajsne i visoko kvalitetni detalji kao što su opcionalne staklene aplikacije „CraftedClarity“ ručice menjača daju enterijeru luksuznu privlačnost.

BMW M850i xDrive Gran Coupé, dizajn, enterijer, sedišta

PROSTRANI ENTERIJER

BMW M850i Gran Coupé impresionira zahvaljujući svom dugom međuosovinskom rastojanju velikodušnim proporcijama i komfornim prostorom pozadi za glavu i noge. Čak i na dugim putovanjima, dve odrasle osobe mogu da uživaju u krajnje udobnom putovanju na luskuznim kožnim sedištima u sportskom stilu sa karakterom individualnih sedišta, na primer, u BMW Individual čistoj „Merino“ koži fine teksture u boji Bicolour Ivory White/Night Blue sa elegantnim kontrastnim štepovima.

BMW M850i xDrive Gran Coupé, dizajn, eksterijer, panorama stakleni krov

AMBIJENT KOJIM VLADA SVETLOST

Opcionalni Panorama stakleni krov modela BMW 8 Series Gran Coupé garantuje jeidinstvene impresije i ekskluzivni ambijent preplavljen svetlom. On nudi putnicima svetlu i prijatnu atmosferu i još luksuzniji osećaj prostranosti uz dodatne opcije za unutrašnju ventilaciju. A na intenzivnom suncu, roletna za zadnji prozor može se dodatno zatvoriti varijabilnom električnom kontrolom.

BMW M850i xDrive Gran Coupé, dizajn, pogled otpozadi, oprema

BMW M850i xDRIVE GRAN COUPÉ

BMW M850i xDrive Gran Coupé, dizajn, pogled sa strane, BMW serije 8 Gran Coupé

BMW SERIJE 8 GRAN COUPÉ

Mlada žena spram tirkizne pozadine

DOŽIVITE MODERAN LUKSUZ

BMW LUKSUZNE KLASE

DOŽIVITE MODERAN LUKSUZ

BMW LUKSUZNE KLASE

Potrošnja goriva i emisije CO2.

BMW M850i xDrive Gran Coupé:
Potrošnja goriva u l/100 km (kombinovano): 10,0–9,9
Emisije CO2 u g/km (kombinovano): 229–226

Informacije o potrošnji goriva, emisijama CO2 i potrošnji energije utvrđene su u skladu sa propisanom procedurom merenja VO (EU) 715/2007 u verziji primenjivoj u vreme tipskog odobrenja. Vrednosti se odnose na vozilo sa osnovnom konfiguracijom u Nemačkoj a prikazani raspon uzima u obzir opcionalnu opremu i različitu veličinu točkova i guma dostupnih za odabrani model.

Više informacija o zvaničnoj potrošnji goriva i zvaničnim specifičnim emisijama CO2 za nove putničke automobile možete naći u „Smernicama za potrošnju goriva i emisije CO2 za nova putnička vozila“ koje su dostupne besplatno na svim prodajnim mestima i od DAT Deutsche Automobil Treuhand GmbH, Hellmuth-Hirth-Str. 1, 73760 Ostfildern, Nemačka, te na adresi https://www.dat.de/co2

Vrednosti su već zasnovane na novim WLTP propisima i prevedene natrag u NEDC-ekvivalentne vrednosti kako bi se osiguralo poređenje između vozila. Za poreze u vezi sa vozilima i ostale dažbine zasnovane (makar između ostalog) na emisijama CO2, vrednosti CO2 mogu se razlikovati od onih koje su ovde navedene.

Pročitajte više